Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Potrzebuję znaleźć namiar na psy /a właściwie na ich właścicieli/, które mogłyby przeprowadzić pokaz pt. roboczym "Jak postępować z psem, żeby nie zrobił nam krzywdy".
Chodzi o pokaz dla uczniów szkoły podstawowej. Głowne założenia są takie, aby zapoznać dzieci z podstawowymi zasadmi postępowania w przypadku ataku agresywnego psa, co zrobić, że nawet spokojny pies nas nie zaatakował, czyli czego nie wolno robić psu oraz jako jedna z części programu pokaz umiejętności psów, np. tropienie, obedience itd. itp. Chodzi o to, żeby dzieci odebrały podstawową wiedzę o bezpiecznym obcowaniu z psami oraz zobaczyły, w jaki sposób można psa wyszkolić i do czego mogą one się przydać.
Proszę o pomoc ...

Guest Mrzewinska
Posted

W Nowym Targu robila takie pokazy policja, w Rzeszowie - STORAT, w Gdansku - Dogtor, gdzie mieszkasz?

Zofia

Posted

:oops: Oj, przepraszam, jak mogłam nie podać takiej informacji. Chodzi o pokazy w Warszawie, konkretnie na Woli. Ma to się odbyć w kwietniu z okazji Dnia Ziemi. Będzie taka duża impreza i chcielibyśmy, żeby to był jeden z jej elementów.

Posted

brazowa1 napisał(a):
w Gdańsku nie tylko dogtor robi pokazy w szkolach;na wysokim poziomie pokazy + profilaktyke przeprowadza Straz Miejska.
Chyba PCK z psami ratowniczymi takze jezdzi po szkołach.

Patrzyłam na razie stronę www Dogtora. To, co tam się znajduje, pozwala sądzić, że pokaz będzie dobry.:lol:
Co do Straży Miejskiej, to wiem, że robią takie pokazy, ale oni z kolei mają więcej zajęć 'poza psich' i nie są tak dyspozycyjni. Poza tym, pokaz będzie robiony z okazji Dnia Ziemi, a wtedy Staż nadzoruje wszelkiego rodzaju imprezu, boję się, że im ludzi nie starczy....:roll: ale też spróbuję
Co do PCK, to nawet nie wiem, gdzie mam zadzwonić :oops:

• 3 months later...
Posted

W Białymstoku istnieje od czterech lat autorski program "Kudłaty Przyjaciel", ktory prezentowany jest w całej Polsce.Oparty jest na najnowszych wiadomościach dotyczacych psów przekazywanych przez wybitnych behawiorystów .Program przemyslany jest tak by nie było kłopotów z pogryzieniami .Zdecydowanie rózni sie od tych o których piszecie .Zapraszam do poczytania ostatniego numeru gazety
"Mój Pies" www.psy.pl

Posted

W Trójmieście przewodnicy psów PCK prowadzą zajęcia, pokazy - "na życzenie", tylko muszą wcześniej o tym wiedzieć.
- Sekcja 1 Psów Poszukiwawczo-Ratowniczych PCK (strona w budowie, ale tu jest kontakt) prowadzi w szkołach program p.n. "Bezpieczny w lesie".
- Sekcja 2 Psów Poszukiwawczo-Ratowniczych (kontakt).

Ponadto pokazy psów ratowniczych są prowadzone także przez Straż Pożarną.

TuathaDea - najbliżej Warszawy jest chyba Łódzka Grupa Poszukiwawczo-Ratownicza - spróbuj jeszcze tam zadzwonić, chociaż czasu masz naprawdę niewiele. Dzień Ziemi jest w tym tygodniu ...

• 2 weeks later...
Posted

kacpru napisał(a):
Witajcie
Nie wiecie moze,gdzie na slasku organizowane sa tego typu pokazy?

No, no właśnie? Wie ktoś? Strrasznie bym chciała pójść i wziąć bachorska brata, bo one pchają łapy każdemu kudłaczowi do pyska, jak tylko namierzą... :diabloti: