Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eurasierka napisał(a):
Może Kanada dzieli się na wystawie na angielsko- i francuskojęzyczną? ;) :lol:

Chyba różne kraje- z Canady 1 pies a z Kanady 2 :lol:

Posted

cockermanka napisał(a):
nie strasz...:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

W tym roku w Głogowie też tak izakaz był, i uważam że był świetny, my z bambetlami też jeździmyi się rozkłądamy pod ringiem, a tam można było tylko na górze, gdzie było dużo miejsca i dokłądnie było widać sytuacje na ringu ;-)

Posted

jo-jo napisał(a):
W tym roku w Głogowie też tak izakaz był, i uważam że był świetny, my z bambetlami też jeździmyi się rozkłądamy pod ringiem, a tam można było tylko na górze, gdzie było dużo miejsca i dokłądnie było widać sytuacje na ringu ;-)

Ja się jakoś nie zachwycam takim zakazem.Nie wyobrażam sobie wciśnięcia na górze w Opolu klatki z psami - a niestety,po fatalnych doświadczeniach "bezklatkowych" wyjazdów nie zabieram psów bez ich "domu".Poza tym jak wystawia się kilka psów np.pod rząd,to raczej niesposób zapierniczac taki kawał po kolejnego zwierza...
No,chyba,że organizatorom wogóle wystawcy przeszkadzają - bo tak taki zakaz odbieram.:mad::angryy:

Posted

A ja z takim zapytaniem - czy jedzie ktoś na niedzielę 12.11 z nadwyżką psów nad ludzi, tak żebym mogła się dołączyć do wejścia? Bo z tego co rozumiem na jednego psa może wejść jeden wystawiający. Czy jest ktoś kto by mnie przygarnął ?? :oops:
Bardzo bym się uradowała nie musząc płacić za bilet wstępu :oops:

Posted

[quote name='Imanca']A ja z takim zapytaniem - czy jedzie ktoś na niedzielę 12.11 z nadwyżką psów nad ludzi, tak żebym mogła się dołączyć do wejścia? Bo z tego co rozumiem na jednego psa może wejść jeden wystawiający. Czy jest ktoś kto by mnie przygarnął ?? :oops:
Bardzo bym się uradowała nie musząc płacić za bilet wstępu :oops:
Ojjjj, wstydź się :angryy:
przecież to nieuczciwe - ani wobec oddziału organizującego wystawę, ani wobec wszystkich osób, które uczciewie zapłacą za wstęp :mad:

ech, kombinatorko, "Polak potrafi..." :shake:

Posted

Moj jeszcze za młoda. Będzie miała 5 miesięcy i 12 dni :)
Nie umiałam nigdzie znaleźć informacji za ile będzie wstęp i jak międzynarodówki potrafią być za 30zł to się przestraszyłam.
Poza tym jakoś się nie wstydzę - jak widzę od zaplecza co ludzie robią, żeby ominąć opłaty moje pytanie było bardzo uczciwe i niewinne. Pracuję przy wystawach bez wynagrodzenia (pomimo, że jest też płatna forma do wyboru) i w tym wypadku teraz jakoś nie mam poczucia nieuczciwości w stosunku do innych. Jestem członkiem związku kynologicznego i opłacam składkę, pomimo, że mój pies jeszcze nie jest zarejestrowany nawet. Nie przechodzę przez płot. Nie wchodzę na jedno zgłoszenie podwójnie. Po prostu jak ktoś opłaca więcej psów, to przysługuje mu więcej wejść - to też jest wkalkulowane w koszta. Nikogo tym nie krzywdzę - a wolę odwdzięczyć się za wprowadzenie psiakowi i właścicielowi, skoro związek i wystawę i tak już dosponsorował.

Ps. Jeśli w grę wchodzi 10/15 zł to rzeczywiście nie majątek i jakoś sobie poradzę :)

Posted

Poza tym ja sobie może i poradzę, ale są tacy którzy by życie oddali za to, żeby pojechać na tę wystawę, ale jak się podliczy koszty podróży, potem wejścia i jeszcze coś trzeba zjeść w ciągu dnia - to niestety rezygnują. Drogo jest jechać do Poznania tylko po to, żeby pokibicować.

Posted

puli napisał(a):
Wystawiam 2 psy w czwartek,ale będę do niedzieli,więc w każdy dzień mogę wprowadzić 1 osobę.

Zaraz zaraz, aczy nie jest tak, ze tylko wczwartek masz bezplatne wejscie - jako wystawca - a w kazdy inny dzien za wstep placisz jak kazdy????

Posted

[quote name='Imanca'] Poza tym jakoś się nie wstydzę - jak widzę od zaplecza co ludzie robią, żeby ominąć opłaty moje pytanie było bardzo uczciwe i niewinne.
Tak, oczywiście. Najlepiej stosować taktykę typu "inni robią jeszcze gorsze rzeczy" :shake:

Posted

Jeżeli jest napisane, że na jednego psa może wejść jedna osoba to ja nie widzę*w tym niczego nieuczciwego????? To tylko zależy od osoby wprowadzającej bo to jej pieniądze i nie uważam, że ktoś okrada Związek z tego powodu.
Gdybym miała dwa psy chętnie bym wprowadzila jakąś osobę.

Posted

Czy ktoś z Łodzi bedzie wystawiał się w czwartek:razz: Ja jadę pociągiem z haszczakiem a chetnie bym się z kims umówiła na wspólną podróż ażeby weselej było:evil_lol:

Posted

hanik napisał(a):
Jeżeli jest napisane, że na jednego psa może wejść jedna osoba to ja nie widzę*w tym niczego nieuczciwego?????
Napisane jest w tym sensie, że na jednego psa może wejść TYLKO jedna osoba.
Przy okazji przypomnę, że za zgłoszenie drugiego i następnego psa opłata jest zawsze niższa...

Posted

Słuchajcie, mam takie małe pytanko...Czy ktoś wie czy w listopadzie nadal będą prowadzone roboty przy torach? Wiem, że ten temat był już poruszany, ale może coś zmieniło się w tej kwesti. Mój pociąg planowo zajeżdza do Poznania o 10 :roll:
Ile poprawki mam na to brać ?
Oczywiście jadę w formie kibicerki, ale i tak bardzo mi zależy aby być wcześniej

Posted

Eurasierka napisał(a):
Przy okazji przypomnę, że za zgłoszenie drugiego i następnego psa opłata jest zawsze niższa...

Ale również w tym sensie, że na każdego psa MA PRAWO wejść jedna osoba. Jest to prawo wystawcy, więc jeśli ktoś jest sam, a wystawia 2 psy, to MA PRAWO na jednego z nich wprowadzić pierwszą lepszą osobę z ulicy.

A zgłoszenie drugiego i następnych psów jest tańsze tylko o koszt katalogu, bo nawet jeśli zgłaszasz 5 psów, to katalog dostajesz jeden.

Posted

Nie to nie jest na zasadzie "inni robią gorsze rzeczy".
Jeśli Ty zgłosiłabyś 2 psy i oba wystawiała osobiście, ale wprowadziła ze sobą np. koleżankę, albo mamę własną to byłoby nieuczciwe Twoim zdaniem?
Albo sytuacja gdzie jedziesz z psami, ale koleżanka jedzie i Ci pomaga, nie wystawia psa, ale np. pomaga Ci się rozłożyć, popilnuje rzeczy gdy jesteś na ringu - Twoim zdaniem koleżanka musi za siebie zapłacić bilet?

To czy ktoś za swoje pieniądze zapłacone za zgłoszenie psa chce wprowadzić kogoś ze sobą, to raczej nie podlega kwestii uczciwośc, czy tu raczej nieuczciwości, bo w efekcie wchodzę za zgodą tego co płacił i moje wejście też jest uczciwie zapłacone. Nie wiem skąd pomysł z okradaniem ZK. Zapis, że wchodzić może na jednego psa jedna osoba jest całkowicie uczciwy. Czy Tobie się to podoba, czy nie.
A co do niższej opłaty za drugiego - myślisz, że jak ktoś ma kilka psów, które muszą być wystawianie w tym samym czasie na różnych ringach, a oczywiście zapłacił niższą opłatę za zgłoszenie każdego kolejnego, nie może wziąć nikogo do pomocy w wystawianiu?? Twoje ograniczenia są chore. Może wziąć nawet do towarzystwa jak ma taką ochotę, bo za to zapłacił!
Wytłumaczenie niższej opłaty (katalog) już nastąpiło, więc nie będę się powtarzać.
"
Gorliwość jest gorsza od faszyzmu."

Posted

[quote name='Imanca'] myślisz, że jak ktoś ma kilka psów, które muszą być wystawianie w tym samym czasie na różnych ringach, a oczywiście zapłacił niższą opłatę za zgłoszenie każdego kolejnego, nie może wziąć nikogo do pomocy w wystawianiu?? Twoje ograniczenia są chore. Może wziąć nawet do towarzystwa jak ma taką ochotę, bo za to zapłacił!
Wytłumaczenie niższej opłaty (katalog) już nastąpiło, więc nie będę się powtarzać.
"Gorliwość jest gorsza od faszyzmu."

Faktycznie, nie pomyślałam o tym w ten sposób
Masz rację i przepraszam :oops:

Posted

[quote name='nefesza']Zaraz zaraz, aczy nie jest tak, ze tylko wczwartek masz bezplatne wejscie - jako wystawca - a w kazdy inny dzien za wstep placisz jak kazdy????
Z tego co wcześniej było zapisane w tym temacie to mając zgłoszenie psa na jeden dzień na tym zgłoszeniu możesz wchodzić przez wszystkie dni wystawy.:razz:
Imanca
Co do ceny za wejśćie to ręki sobie uciąć nie dam. ;)
Szkoda, że Atena jest za mała. Ale może w przyszłym roku na jakiejś wystawie się spotkamy.:lol:

Posted

Nie sledzilam calego watku,wiec sorry jesli juz bylo to pytanie...mianowicie nie wiem czy moge wejsc z psem nie wystawianym na wystawe tylko pokibicowac i ile tak orientacynie kosztuje wstep dla psa?

Posted

Ki-wi napisał(a):
Nie sledzilam calego watku,wiec sorry jesli juz bylo to pytanie...mianowicie nie wiem czy moge wejsc z psem nie wystawianym na wystawe tylko pokibicowac i ile tak orientacynie kosztuje wstep dla psa?

napewno musisz miec przy sobie ksiazeczke zdrowie z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie, ale moze byc tez tak ze nie będzie wstępu dla psów niewystawianych.

Posted

[quote name='sylrwia']
Szkoda, że Atena jest za mała. Ale może w przyszłym roku na jakiejś wystawie się spotkamy.:lol:

Spotkamy się i to napewno, tylko wojnę mam w domu, kto młodą będzie wystawiał :) Każdy chce :loveu:
A w Poznaniu pewnie też się zobaczymy...tyle, że bez młodej.

Posted

Witam wszystkich czy wiecie moze ile kosztuje bilet wstępu dla osoby która nie jedzie z psem tylko jako obserwator -poniewaz kolezanka z chłopakiem jadą i nie wiedza ile maj a zabrac gotówki ze saba