enjoyeve Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 karenina napisał(a):Kochani, wracac na ziemie. To se ne wrati ;) i slusznie, bo nie zdawalo egzaminu... stoly to jeszcze jeszcze [choc i tak wiekszosc ludzi, ktorzy je potrzebuja - woza je ze soba]... ale boksy? staly puste, ludzie tam wcale psow nie trzymali, wiec i lepiej, ze tego nie bedzie... i jakos sobie nie wyobrazam, zeby przy ok 21000 zgloszonych psow jeszcze boksy wciskac... sto razy bardziej wole obszerne ringi [co za pewne organizatorzy zrobia :D] a jak ktos jest za trzymaniem psa w klatce - to ma swoja, boksy nie sa potzrebne :) ale to tylko moje skromne zdanie ;) Quote
Lambi Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 enjoyeve napisał(a):i slusznie, bo nie zdawalo egzaminu... stoly to jeszcze jeszcze [choc i tak wiekszosc ludzi, ktorzy je potrzebuja - woza je ze soba]... ale boksy? staly puste, ludzie tam wcale psow nie trzymali, wiec i lepiej, ze tego nie bedzie... i jakos sobie nie wyobrazam, zeby przy ok 21000 zgloszonych psow jeszcze boksy wciskac... sto razy bardziej wole obszerne ringi [co za pewne organizatorzy zrobia :D] a jak ktos jest za trzymaniem psa w klatce - to ma swoja, boksy nie sa potzrebne :) ale to tylko moje skromne zdanie ;) POTWIERDZAM W 100%!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
bety Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 enjoyeve napisał(a):i slusznie, bo nie zdawalo egzaminu... stoly to jeszcze jeszcze [choc i tak wiekszosc ludzi, ktorzy je potrzebuja - woza je ze soba]... ale boksy? staly puste, ludzie tam wcale psow nie trzymali, wiec i lepiej, ze tego nie bedzie... i jakos sobie nie wyobrazam, zeby przy ok 21000 zgloszonych psow jeszcze boksy wciskac... sto razy bardziej wole obszerne ringi [co za pewne organizatorzy zrobia :D] a jak ktos jest za trzymaniem psa w klatce - to ma swoja, boksy nie sa potzrebne :) ale to tylko moje skromne zdanie ;) To nie tylko Twoje zdanie - Ja też tak uważam!!!!:lol: Więcej przestrzeni dla ludzi i psów - nie zagracać powierzchni!!! Quote
asiek Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Eurasierka napisał(a):W takim przypadku pozostaje chyba tylko - stanąć na głowie i wywalczyć udział w finałach :evil_lol: - to i zakwaterowanie będzie z głowy :cool3: No jak by na to nie patrzeć to psiak w tym roku zdobył Zw Europy i według mnie Zw Świata jest w jego zasięgu :) Quote
asiek Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='AiMiN']Wolny pokój w hotelu: sroda/czwartek oraz sobota/niedziela (ewentualnie piatek jak sie zwolni)... http://www.goldhotel.pl/ Psy akceptowane (dopłata 20 zł...) dzieki za ten namiar - może coś z tego bedzie :) Quote
bognik Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Dziękuję Wam. Na ostatniej wystawie ubrana byłam na czarno, teraz też chyba ubiorę coś w tym kolorze :p Pozdrawiam ;) Quote
bagsiks Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Ja nic nie wystawiam ale będe ubrany tak jak będe :D Nie wiem jeszcze jak :D Quote
rotek Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 czy ktoś jedzie w piątek albo w sobote z gdyni? Quote
JustynaJK Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 ja jadę w czwartek skoro świt z Bytomia:lol: Quote
puli Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 2238 psów z Rosji !!! Poznań - dziękujemy za statystyki i za plan! Quote
Agasia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Super statystyki, dziekujemy Poznan! Ja z planu niezbyt zadowolona poniewaz podzielili beagle dodatkowo oddzielajac mlodziez i szczeniaki (mialobyc jedynie na psy i suki), dodatkowo tych mlodziakow dano do polskiej sędziny no i na domiar zlego w tym momencie zbiegają mi sie 3 klasy z wystawieniem... Quote
bajadera Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='bety']To nie tylko Twoje zdanie - Ja też tak uważam!!!!:lol: Więcej przestrzeni dla ludzi i psów - nie zagracać powierzchni!!! Bety czy ty byłaś na wystawie ? Co drugi wystawca ma stół, klatkę lub klatki różnych rozmiarów, własne krzesełka, tobołek z akcesoriami dla psa. I to nie zagraca ? Tak samo zagraca ! Quote
Lambi Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='sirion']Bety czy ty byłaś na wystawie ? Co drugi wystawca ma stół, klatkę lub klatki różnych rozmiarów, własne krzesełka, tobołek z akcesoriami dla psa. I to nie zagraca ? Tak samo zagraca ! Ale w takim razie byłyby boksy, a większość wystawców i tak będzie miała ze sobą własne klatki, stoliki, itp. a wtedy już naprawdę byłoby mało miejsca:cool3: . Quote
puli Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Gdy sa boksy,to bez sensu jest rozkładanie własnej klatki. Przestrzeń jest wtedy uporządkowana i nikt ze zwiedzających nie włazi psu na ogon i nie potyka się o kocyki i akcesoria Quote
bagsiks Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 % osób z Gdańska jedzie w środe o 18 albo o 15 :) Quote
bety Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='sirion']Bety czy ty byłaś na wystawie ? Co drugi wystawca ma stół, klatkę lub klatki różnych rozmiarów, własne krzesełka, tobołek z akcesoriami dla psa. I to nie zagraca ? Tak samo zagraca ! Dla twojej wiadomości to od kilkunastu lat jeżdżę po różnych polskich wystawach i wiem co się dzieje przy ringach - jeden wielki bałagan i śmietnik :angryy: . Każdy przywozi ze sobą klatki, klateczki, stoliki, krzesełka, namiociki itp. Czy tego potrzebują czy nie :angryy: . Na dodatek rozstawiają to wszystko tuż przy ringu i jak ktoś chce podejść bliżej żeby chociaż zrobić zdjęcie to nie ma miejsca :angryy: A żeby było tego mało to wyczesują swoje pociechy i sierść gdzie trafia? - Na ziemię, bo niektórym ciężko jest przejść parę kroków do kosza albo zebrać wszystko do torebki :angryy: Lambi ma rację mimo żeby były boksy to i tak nikt by z nich nie korzystał a wszyscy by mieli własny osprzęt i wtedy byłoby według Ciebie Sirion "luźno"? Sorry ale to nie ten kraj i nie te obyczaje :shake: :shake: :shake: Quote
Asiaczek Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Ja - co prawda - nie pamiętam, aby w Poznaniu były klatki, stoły i ponumerowane krzesełka. Ale wierzę Wam na słowo! Tych dobrych ... lat temu, to prawdopodobnie zdawało egzamin, bo, sami przyznajcie, niewielu z wystawcow mialo własne stoliki, klatki metalowe. Patrzyliśmy wtedy z zazdrością na "zagraniczniaków", prawda? Jakież oni mieli akcesoria, eh... aAobecnie, to prawie co drugi wystawca taszczy ze sobą klateczki (bezpieczeństwo transportu, bezpieczeństwo na wystawie i święty spokój dla psiaka), stoliki, krzesełka itp. Takie czasy... Pzdr. Quote
puli Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 bety napisał(a):Dla twojej wiadomości to od kilkunastu lat jeżdżę po różnych polskich wystawach i wiem co się dzieje przy ringach - jeden wielki bałagan i śmietnik :angryy: . Każdy przywozi ze sobą klatki, klateczki, stoliki, krzesełka, namiociki itp. Czy tego potrzebują czy nie :angryy: . Na dodatek rozstawiają to wszystko tuż przy ringu i jak ktoś chce podejść bliżej żeby chociaż zrobić zdjęcie to nie ma miejsca :angryy: A żeby było tego mało to wyczesują swoje pociechy i sierść gdzie trafia? - Na ziemię, bo niektórym ciężko jest przejść parę kroków do kosza albo zebrać wszystko do torebki :angryy: Lambi ma rację mimo żeby były boksy to i tak nikt by z nich nie korzystał a wszyscy by mieli własny osprzęt i wtedy byłoby według Ciebie Sirion "luźno"? Sorry ale to nie ten kraj i nie te obyczaje :shake: :shake: :shake: No dokładnie tak jest!! Dlatego mi sie marzy,zeby były boksy,a ten cały bałagan żeby służby porządkowe wyrzucały własnie tam! Quote
massima Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Nie wiem czy już było. Jeśli tak to przepraszam za zaśmiecanie: PROGRAM WYSTAWY PROGRAM WYSTAWY / SHOW PROGRAM 7.00-9.00 Przyjmowanie psów / Entry of the dogs 8.00-15.00 Mistrzostwa Świata Obedience / Obedience Championship - World Winner 2006 (Paw./Pav. 6A) 10.00-16.00 Ocena psów w ringach / Judging of the dogs 11.00-14.00 Konkurs Młodego Prezentera / Junior Handling Competition (Paw./Pav. 12) 10.00-15.00 Pokazy na Ringu Głównym / Presentation in the Main Ring (Paw./Pav. 5) od/from 16.30 Konkurencje Finałowe na Ringu Głównym / Final Competition in the Main Ring (Paw./Pav. 5) Plan sędziowania na czwartek: http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-czwartek.pdf Plan sędziowania na piątek: http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-piatek.pdf Plan sędziowania na sobotę: http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-sobota.pdf Plan sędziowania na niedzielę: http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-niedziela.pdf KONKURENCJE FINAŁOWE: Czwartek: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_1.htm Piątek: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_2.htm Sobota: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_3.htm Niedziela: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_4.htm Quote
flashka-g Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 no dobra, ale jezeli takie boksy jak na Crufcie to ja podziekuje, co jak ktos ma kilkanascie psow to ma kazdego pilnowac??? a tak w klatce kazdy pies ma swiety wlasny spokoj. Quote
Lambi Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Od 7-9 przyjmowanie psów???? Czy ktoś mi wyjasni co to oznacza?? Kogo to dotyczy??? Mam wszystko opłacone, mam nr, chyba nie muszę tak wcześnie sie pojawiać na wystawie??:cool3: Quote
bety Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 puli napisał(a):No dokładnie tak jest!! Dlatego mi sie marzy,zeby były boksy,a ten cały bałagan żeby służby porządkowe wyrzucały własnie tam! Marzenia dobra rzecz :roll: , ale przypominam - JESTEŚMY W POLSCE!!!:terazpol: Tu trzeba czasu aby polskich wystawców i organizatorów przystosować do standardów światowych. :lol!: :niewiem: :splat: Quote
puli Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Lambi napisał(a):Od 7-9 przyjmowanie psów???? Czy ktoś mi wyjasni co to oznacza?? Kogo to dotyczy??? Mam wszystko opłacone, mam nr, chyba nie muszę tak wcześnie sie pojawiać na wystawie??:cool3: A co w tym dziwnego? Tak jest na wszystkich wystawach.Czasem przyjmuje sie psy do 9.30. Quote
Lambi Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 puli napisał(a):A co w tym dziwnego? Tak jest na wszystkich wystawach.Czasem przyjmuje sie psy do 9.30. Do tej pory byłam jedynie na krajówkach i międzynarodówkach. Wiedziałam że sędziowanie mojej rasy na rigu zaczyna się np. około 13.00 i mnie nie interesowało jakieś przyjowanie psów w godzinach porannych. Dlatego zjeżdżałam około 13.00 i oszczędzałam czekania mojej suni, która nie bardzo uwielbia wystawy. Teraz się zastanawiam czy mam być rano, czy jak o 10.00 pkaże się na ringu to będzie ok. Jestem jeszcze laikiem jeżeli chodzi o wystawianie psów i proszę o wyrozumiałość:lol: Quote
Recommended Posts