Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karenina napisał(a):
Kochani, wracac na ziemie. To se ne wrati ;)

i slusznie, bo nie zdawalo egzaminu...
stoly to jeszcze jeszcze [choc i tak wiekszosc ludzi, ktorzy je potrzebuja - woza je ze soba]... ale boksy? staly puste, ludzie tam wcale psow nie trzymali, wiec i lepiej, ze tego nie bedzie... i jakos sobie nie wyobrazam, zeby przy ok 21000 zgloszonych psow jeszcze boksy wciskac... sto razy bardziej wole obszerne ringi [co za pewne organizatorzy zrobia :D]
a jak ktos jest za trzymaniem psa w klatce - to ma swoja, boksy nie sa potzrebne :)
ale to tylko moje skromne zdanie ;)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

enjoyeve napisał(a):
stoly to jeszcze jeszcze [choc i tak wiekszosc ludzi, ktorzy je potrzebuja - woza je ze soba]... ale boksy? staly puste, ludzie tam wcale psow nie trzymali, wiec i lepiej, ze tego nie bedzie... i jakos sobie nie wyobrazam, zeby przy ok 21000 zgloszonych psow jeszcze boksy wciskac... sto razy bardziej wole obszerne ringi [co za pewne organizatorzy zrobia :D]
a jak ktos jest za trzymaniem psa w klatce - to ma swoja, boksy nie sa potzrebne :)

POTWIERDZAM W 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

enjoyeve napisał(a):

To nie tylko Twoje zdanie - Ja też tak uważam!!!!:lol:
Więcej przestrzeni dla ludzi i psów - nie zagracać powierzchni!!!

Posted

Eurasierka napisał(a):
W takim przypadku pozostaje chyba tylko - stanąć na głowie i wywalczyć udział w finałach :evil_lol: - to i zakwaterowanie będzie z głowy :cool3:

No jak by na to nie patrzeć to psiak w tym roku zdobył Zw Europy i według mnie Zw Świata jest w jego zasięgu :)

Posted

Super statystyki, dziekujemy Poznan!

Ja z planu niezbyt zadowolona poniewaz podzielili beagle dodatkowo oddzielajac mlodziez i szczeniaki (mialobyc jedynie na psy i suki), dodatkowo tych mlodziakow dano do polskiej sędziny no i na domiar zlego w tym momencie zbiegają mi sie 3 klasy z wystawieniem...

Posted

[quote name='bety']To nie tylko Twoje zdanie - Ja też tak uważam!!!!:lol:
Więcej przestrzeni dla ludzi i psów - nie zagracać powierzchni!!!
Bety czy ty byłaś na wystawie ? Co drugi wystawca ma stół, klatkę lub klatki różnych rozmiarów, własne krzesełka, tobołek z akcesoriami dla psa. I to nie zagraca ? Tak samo zagraca !

Posted

[quote name='sirion']Bety czy ty byłaś na wystawie ? Co drugi wystawca ma stół, klatkę lub klatki różnych rozmiarów, własne krzesełka, tobołek z akcesoriami dla psa. I to nie zagraca ? Tak samo zagraca !

Ale w takim razie byłyby boksy, a większość wystawców i tak będzie miała ze sobą własne klatki, stoliki, itp. a wtedy już naprawdę byłoby mało miejsca:cool3: .

Posted

Gdy sa boksy,to bez sensu jest rozkładanie własnej klatki. Przestrzeń jest wtedy uporządkowana i nikt ze zwiedzających nie włazi psu na ogon i nie potyka się o kocyki i akcesoria

Posted

[quote name='sirion']Bety czy ty byłaś na wystawie ? Co drugi wystawca ma stół, klatkę lub klatki różnych rozmiarów, własne krzesełka, tobołek z akcesoriami dla psa. I to nie zagraca ? Tak samo zagraca !

Dla twojej wiadomości to od kilkunastu lat jeżdżę po różnych polskich wystawach i wiem co się dzieje przy ringach - jeden wielki bałagan i śmietnik :angryy: . Każdy przywozi ze sobą klatki, klateczki, stoliki, krzesełka, namiociki itp. Czy tego potrzebują czy nie :angryy: . Na dodatek rozstawiają to wszystko tuż przy ringu i jak ktoś chce podejść bliżej żeby chociaż zrobić zdjęcie to nie ma miejsca :angryy: A żeby było tego mało to wyczesują swoje pociechy i sierść gdzie trafia? - Na ziemię, bo niektórym ciężko jest przejść parę kroków do kosza albo zebrać wszystko do torebki :angryy: Lambi ma rację mimo żeby były boksy to i tak nikt by z nich nie korzystał a wszyscy by mieli własny osprzęt i wtedy byłoby według Ciebie Sirion "luźno"? Sorry ale to nie ten kraj i nie te obyczaje :shake: :shake: :shake:

Posted

Ja - co prawda - nie pamiętam, aby w Poznaniu były klatki, stoły i ponumerowane krzesełka. Ale wierzę Wam na słowo!
Tych dobrych ... lat temu, to prawdopodobnie zdawało egzamin, bo, sami przyznajcie, niewielu z wystawcow mialo własne stoliki, klatki metalowe. Patrzyliśmy wtedy z zazdrością na "zagraniczniaków", prawda? Jakież oni mieli akcesoria, eh...

aAobecnie, to prawie co drugi wystawca taszczy ze sobą klateczki (bezpieczeństwo transportu, bezpieczeństwo na wystawie i święty spokój dla psiaka), stoliki, krzesełka itp. Takie czasy...
Pzdr.

Posted

bety napisał(a):
Dla twojej wiadomości to od kilkunastu lat jeżdżę po różnych polskich wystawach i wiem co się dzieje przy ringach - jeden wielki bałagan i śmietnik :angryy: . Każdy przywozi ze sobą klatki, klateczki, stoliki, krzesełka, namiociki itp. Czy tego potrzebują czy nie :angryy: . Na dodatek rozstawiają to wszystko tuż przy ringu i jak ktoś chce podejść bliżej żeby chociaż zrobić zdjęcie to nie ma miejsca :angryy: A żeby było tego mało to wyczesują swoje pociechy i sierść gdzie trafia? - Na ziemię, bo niektórym ciężko jest przejść parę kroków do kosza albo zebrać wszystko do torebki :angryy: Lambi ma rację mimo żeby były boksy to i tak nikt by z nich nie korzystał a wszyscy by mieli własny osprzęt i wtedy byłoby według Ciebie Sirion "luźno"? Sorry ale to nie ten kraj i nie te obyczaje :shake: :shake: :shake:

No dokładnie tak jest!! Dlatego mi sie marzy,zeby były boksy,a ten cały bałagan żeby służby porządkowe wyrzucały własnie tam!

Posted

Nie wiem czy już było. Jeśli tak to przepraszam za zaśmiecanie:

PROGRAM WYSTAWY
PROGRAM WYSTAWY / SHOW PROGRAM
7.00-9.00
Przyjmowanie psów / Entry of the dogs
8.00-15.00
Mistrzostwa Świata Obedience / Obedience Championship - World Winner 2006 (Paw./Pav. 6A)
10.00-16.00
Ocena psów w ringach / Judging of the dogs
11.00-14.00
Konkurs Młodego Prezentera / Junior Handling Competition (Paw./Pav. 12)
10.00-15.00
Pokazy na Ringu Głównym / Presentation in the Main Ring (Paw./Pav. 5)
od/from 16.30
Konkurencje Finałowe na Ringu Głównym / Final Competition in the Main Ring (Paw./Pav. 5)

Plan sędziowania na czwartek:
http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-czwartek.pdf

Plan sędziowania na piątek:
http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-piatek.pdf

Plan sędziowania na sobotę:
http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-sobota.pdf

Plan sędziowania na niedzielę:
http://www.worlddogshow2006.pl/plany/plan-sedziowania-niedziela.pdf

KONKURENCJE FINAŁOWE:

Czwartek: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_1.htm

Piątek: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_2.htm

Sobota: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_3.htm

Niedziela: http://www.worlddogshow2006.pl/fin_4.htm

Posted

Od 7-9 przyjmowanie psów????

Czy ktoś mi wyjasni co to oznacza?? Kogo to dotyczy??? Mam wszystko opłacone, mam nr, chyba nie muszę tak wcześnie sie pojawiać na wystawie??:cool3:

Posted

puli napisał(a):
No dokładnie tak jest!! Dlatego mi sie marzy,zeby były boksy,a ten cały bałagan żeby służby porządkowe wyrzucały własnie tam!

Marzenia dobra rzecz :roll: , ale przypominam - JESTEŚMY W POLSCE!!!:terazpol:
Tu trzeba czasu aby polskich wystawców i organizatorów przystosować do standardów światowych. :lol!: :niewiem: :splat:

Posted

Lambi napisał(a):
Od 7-9 przyjmowanie psów????

Czy ktoś mi wyjasni co to oznacza?? Kogo to dotyczy??? Mam wszystko opłacone, mam nr, chyba nie muszę tak wcześnie sie pojawiać na wystawie??:cool3:

A co w tym dziwnego? Tak jest na wszystkich wystawach.Czasem przyjmuje sie psy do 9.30.

Posted

puli napisał(a):
A co w tym dziwnego? Tak jest na wszystkich wystawach.Czasem przyjmuje sie psy do 9.30.

Do tej pory byłam jedynie na krajówkach i międzynarodówkach. Wiedziałam że sędziowanie mojej rasy na rigu zaczyna się np. około 13.00 i mnie nie interesowało jakieś przyjowanie psów w godzinach porannych. Dlatego zjeżdżałam około 13.00 i oszczędzałam czekania mojej suni, która nie bardzo uwielbia wystawy. Teraz się zastanawiam czy mam być rano, czy jak o 10.00 pkaże się na ringu to będzie ok. Jestem jeszcze laikiem jeżeli chodzi o wystawianie psów i proszę o wyrozumiałość:lol: