Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

flashka-g napisał(a):
a ja jakis pod kolor kokardki:) na pewno cos wyrozniajacego sie w tłumie, bo tyle tych shih jest:)

nooo :) ja mam 21 w klasie
to moze ja lepiej dopiero kokardke pod kolor stroju :evil_lol:bedzie łatwiej
a ringowke mam czarna lub czerwoną, wiec chyba wybiore czerń, chyba nawet cos znalazlabym w szafie, tylko jak myslicie lepiej spodnica czy spodnie:)?

Posted

Przy małym trzeba klękać. Krótka spódnica może sie zadrzeć. Wąska utrudnia klękanie. Z dłuższą są też kłopoty. Ja przez pewien czas wystawiałam w takiej dość szerokiej i długiej do pół łydki. I zawsze albo nadeptywałam na brzeg, gdy wstawałam, albo obcasem obrywałam zakład z tyłu i potem z takim dodatkowym trenem chodziłam.
W tym roku mam prawdziwy szkocki kilt troszke za kolano, dobrze wykończony i katastrof nie przewiduję.

Posted

A w co ja mam sie ubrać do Gordona ?? Pies czarny z jasnym podpaleniem. Zastanawiałam się czy biały nie będzie za dużym kontrastem. A może szara spódniczka ciut za kolana i jakaś delikatna czerwona bluzeczka do tego ??

Posted

panienkabubu napisał(a):
a skad wiesz?

Wiem ,bo sobie policzyłam.....Grzywacze wchodza o 10 na dwoch ringach......Moja suczka jest w posredniej i ma przed sobą 60 suczek ,a pies idzie w otwartej i ma 69 psow przed soba....wiec patrzac na to ,ze suczek w posredniej jest 24 na bank ocena sie nałozy:placz:

Posted

resuruss napisał(a):
Wiem ,bo sobie policzyłam.....Grzywacze wchodza o 10 na dwoch ringach......Moja suczka jest w posredniej i ma przed sobą 60 suczek ,a pies idzie w otwartej i ma 69 psow przed soba....wiec patrzac na to ,ze suczek w posredniej jest 24 na bank ocena sie nałozy:placz:

nie koniecznie to zależy też od sprawności sędziego i innych drobiazgów na ringach, bądź dobrej mysli

Posted

klepcia napisał(a):
A w co ja mam sie ubrać do Gordona ?? Pies czarny z jasnym podpaleniem. Zastanawiałam się czy biały nie będzie za dużym kontrastem. A może szara spódniczka ciut za kolana i jakaś delikatna czerwona bluzeczka do tego ??

jasne sa bardzo ok, nawet biale... to wlasnie chodzi o kontrast....
a co do szarosci, to tak, ale pod warunkiem, ze to jasny szary... i z czerwonym bardzo ok...

Posted

Ja z moim Jasonem wystawiałam się w beżu ,ponieważ u buldogów najważniejsza jest głowa a ponieważ mój Jason jest płowy a mordkę ma czarną mogę wystąpić w beżu.A tak na prawdę to nikt nie jedzie z z tego forum do Poznania?Nikt się nie odzywa.

Posted

Witam! Mam pytanie,z racji tej,iz od kilku dni niestety nie moge dodzwonic się do Poznania rozumiejac ile Oddział ma w tej chwili pracy,czy jest ktoś kompetentny i mogłby odpowiedzieć mi na pytanie. Czy przwidujecie Państwo/oddział Poznań/ rozmieszczenie na halach jakąś określoną liczbę metalowych boksików w neutralnych miejscach hal np pod ścianami,co bywa stosowane na niektórych wystawach międzynarodowych poza granicami Polski. Serdecznie z góry dziękuje za odpowiedż i goraco pozdrawiam zapracowany ODDZIAL POZNAN-PAMIETAJCIE,ZE TRZYMAMY MOCNO ZA WAS KCIUKI !!!

Posted

[quote name='klepcia']A w co ja mam sie ubrać do Gordona ?? Pies czarny z jasnym podpaleniem. Zastanawiałam się czy biały nie będzie za dużym kontrastem. A może szara spódniczka ciut za kolana i jakaś delikatna czerwona bluzeczka do tego ??
Do gordona dobra byłaby zieleń taka w stylu zieleni myśliwskiej, żeby podkreślic charakter psa.

Posted

[quote name='deptusie']Witam! Mam pytanie,z racji tej,iz od kilku dni niestety nie moge dodzwonic się do Poznania rozumiejac ile Oddział ma w tej chwili pracy,czy jest ktoś kompetentny i mogłby odpowiedzieć mi na pytanie. Czy przwidujecie Państwo/oddział Poznań/ rozmieszczenie na halach jakąś określoną liczbę metalowych boksików w neutralnych miejscach hal np pod ścianami,co bywa stosowane na niektórych wystawach międzynarodowych poza granicami Polski. Serdecznie z góry dziękuje za odpowiedż i goraco pozdrawiam zapracowany ODDZIAL POZNAN-PAMIETAJCIE,ZE TRZYMAMY MOCNO ZA WAS KCIUKI !!!
Dawno temu (w 1997) w Poznaniu były boksy przygotowane dla psów. Praktycznie dla kazdego. Ale od wielu lat tego już nie ma.

Posted

[quote name='sirion']Dawno temu ... w Poznaniu były boksy przygotowane dla psów. Praktycznie dla kazdego....
... i krzesło oznakowane numerem startowym dla każdego wystawcy... Ech...

Posted

Dziewczyny a jak myslicie w czym bym najlepiej wyglądała do psa o umaszczeniu blue merle ?? ma łaty czarne i białe i szare i do tego jest podpalany :cool3:

tylko proszę nie czerwien bo jakos nie moge tego koloru nosic :lol:

Posted

Nie orientujecie się czasem gdzie moge jeszcze znaleźć nocleg dla jednej osoby z psem na dwie nocki?!
Znajomy hiszpan z hiszpanem nagle sie połapał, że nie ma nic zarezerwowane ...:shake:

Posted

[quote name='asiek']Nie orientujecie się czasem gdzie moge jeszcze znaleźć nocleg dla jednej osoby z psem na dwie nocki?!
Znajomy hiszpan z hiszpanem nagle sie połapał, że nie ma nic zarezerwowane ...:shake:
Spróbuj tutaj, ale nie ręczę, że coś jest.
http://www.polan.agrowczasy.pl

Najlepiej zadzwoń pod podany numer telefonu.

Posted

Musiałek napisał(a):
Dziewczyny a jak myslicie w czym bym najlepiej wyglądała do psa o umaszczeniu blue merle ?? ma łaty czarne i białe i szare i do tego jest podpalany :cool3:

tylko proszę nie czerwien bo jakos nie moge tego koloru nosic :lol:

Ja bym widziała błękit, lub jakiś inny odcień niebieskiego. Ładnie podkreśli wszytskie kolory.

Posted

asiek napisał(a):
Nie orientujecie się czasem gdzie moge jeszcze znaleźć nocleg dla jednej osoby z psem na dwie nocki?!

W takim przypadku pozostaje chyba tylko - stanąć na głowie i wywalczyć udział w finałach :evil_lol: - to i zakwaterowanie będzie z głowy :cool3: