Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basik napisał(a):
Ja to już bardzo sie denerwuje i na dokładkę nie mam co ubrać, a pies rozwalił łańcuszek i jeszcze to muszę kupić przed - może wiecie gdzie w necie można kupić weżyka niedrogo? :flaming:

Jakto w co się ubrać ? Ładnie i eleganco. A swoja drogą to problem kazdej kobiety :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

flashka-g napisał(a):
ja jestem w tej samej sytuacji, no ale przeciez ju widzisz ile jest psów w danych kalsach to mozna sobie podzielic na ringi. Beda tylko godziny rozpoczecia psów/suk, wyborow BOS,BOB.

Można,tylko,ze przeciętnie powinno byc u nas po 63 psy na ringu - klasami układa sie tak,że np. suk dorosłych jest 103 ...ciekawi mnie,czy w takiej sytaucji np.weteranki (albo np.kl.pośrednia) zostaną przesunięte na inny ring...

Posted

sirion napisał(a):
Jakto w co się ubrać ? Ładnie i eleganco. A swoja drogą to problem kazdej kobiety :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Oooooj tak!
ja mam już ciuchy na światową ustalone od lipca :D
Ale teraz mam dylemat, bo nie wzięłam wtedy pod uwagę, że wystawiam jednego psiaka :lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jejku, a jak ja bym chciała...
A napis? A niech będzie jakikolwiek. Ja go w TAKIEJ CHWILI nawet nie zauważę!:lol::lol::angel::angel::B-fly::B-fly::huh::huh::huh:
I co tam tylko chcecie!
Pzdr.

Asiu!
Czy wiadomo już o jakiej porze i kiedy wystawiacie? Nie widzę ani nikogo znajomego ani żadnego planu ale przynajmniej Was znalazłam!
Pozdrawiam Ewa

Posted

Nadal nic nie wiadomo o kosztach katalogów?

cuci będę robiła zdjecia labkom, o ile do nich się dopcham ;)

Ja też jadę pociągiem w środę ok. 13 z Katowic

Posted

kto będzie w niedzielę ? my się pokazujemy pewnie rano ( młodzież, 40 konkurentów dla Pepisia :evil_lol: ), a póżniej będziemy się przechadzać i oglądać....

dajcie znać, to przyjdziemy pokibicować :lol:

Posted

sirion napisał(a):

Strój powinien sie komponować z psem,to moze ja jakies strzępy i frędzle ze starej firanki założę? Jak sie można ubrac ładnie i elegancko,żeby pasowac do psa ze sznurków???

Posted

puli napisał(a):
Strój powinien sie komponować z psem,to moze ja jakies strzępy i frędzle ze starej firanki założę? Jak sie można ubrac ładnie i elegancko,żeby pasowac do psa ze sznurków???

Zawsze mozesz doczepic sobie blond warkoczyki :evil_lol:

Posted

puli napisał(a):

Zrób dredy :evil_lol:

Posted

ja juz wszystkie papierki dostałam...oprocz wiadomosci czy dostałam się na mistrzostwa polski czy nie ;P
Wystawiam w piatek 5 chartow..ktore idą w paru halach na kilku ringach...trochce sie nabiegam :P
Moja whippetka w klasie championow ma 24 przeciwnikow a jej corka w klasie szczeniąt 9 ;)

Posted

puli napisał(a):

Ja dla kontrastu ubrałabym się na gładko, a kolor ubranka - pewnie sama wiesz w jakim Ci do twarzy i jaki pasuje do Twoich psiaków, prawda?:lol:

Posted

Czoko napisał(a):
Asiu!
Czy wiadomo już o jakiej porze i kiedy wystawiacie? Nie widzę ani nikogo znajomego ani żadnego planu ale przynajmniej Was znalazłam!
Pozdrawiam Ewa

Czoko - wystawa zaczyna sie o 10.00, ale o której baski wejdą na ring, to na razie cisza. Może w tym tygodniu będzie plan sędziowania i wtedy już będzie wsio jasno. Skład baskowej druzyny na Światówkę znajdziesz tak:
V grupa
Psy pierwotne
Basenji na wystawach.

Ale że az tutaj zaszłaś?:crazyeye: Nonono...
Pzdr.

Posted

Oooooj tak!
ja mam już ciuchy na światową ustalone od lipca :-D
Ale teraz mam dylemat, bo nie wzięłam wtedy pod uwagę, że wystawiam jednego psiaka :lol:

Ja nie wiem, w co się ubiorę:lol: Chyba będę musiała się wybrać do Arkadii i kupić coś eleganckiego (zapewne fioletowe, coby mi do mojego psa pasowało, a z żadnym innym i tak się zlewać nie będzie:razz:)

Posted

puli napisał(a):

Puli, mój TZ, cały czas mówi serio, że sukę bedzie wystawiał ubrany w kilt z całym wyposażeniem - pełny strój Szkota !!!! Ja tam mam tylko spódnicę autentyczną.

No zrobienie dredów juz Ci doradzili, ale ponawiam. A kieckę to taką, ze sznureczków, jakie były modne w latach 20, gdy tańczono charlestona, jeśli rozumiesz o co chodzi.

A tak na poważnie, kiedy 9 lat temu zaczęliśmy wystawiac (debiut w Poznaniu) znajomy radził nam, aby być ubranym przyzwoicie i porządnie. Może nie wizytowo, ale lepiej niż na co dzień. I wtedy zobaczyłam osobe wystawiającą skye w koszmarnych dresach z kreszu (Czy ta młodzież z dogo wie co to, i jaki to obciach ?). Strój nie moze dominować nad psem. Czyli bez dekoltu do pępka, gołych brzuszków, mnóstwa bizuterii. Żeby nie było - ładnie ta pani biega. Białego psa nigdy nie wystawia się w białym stroju, czarnego w czarnym. To chyba oczywiste ! Według mnie ze względu na rangę wystawy w tym wypadku stroje powinny być raczej już zbliżone do wizytowych. A na BISie ostaniego dnia uważam, że właściciele tych 10 psów powinni być na wieczorowo.

Z innej beczki, kto dostał zaproszenia od Eukanuby na VIP party ? Kto na nie odpowiedział ? i kto wie co dalej ?