Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bety napisał(a):
Na niektórych liniach nie ma pociągów pośpiesznych tylko Intery albo Expresy stąd ten pośpiech.

Ale ja piszę o tych, którzy zamierzają jechać właśnie pociągiem pospiesznym (nie pisałam nic o innych pociągach, prawda?). W tym przypadku rezerwacji nie ma i bilet kupi każdy, niezależnie od dnia zakupu.
Gdzie tutaj naiwność? Ja takowej nie widzę:roll:.

Posted

Agasia napisał(a):
No no jak Poznan podola, to naprawde będe z nich dumna :D

Ale nie nastawiajmy się na wiele :evil_lol:
W Helsinkach finały wyglądały jak z bajki, a to była "jedynie" Europejska, zobaczymy co Poznań szykuje ;) Mam chociaż cichą nadzieję, że podium nie będą z Pedigree :diabloti: Bo efektownie to one nie wyglądają :)

Posted

Wyjaśniam $andwichowi - we wcześniejszym poście zapytałaś się po co wszyscy kupują wcześniej bilety. Ja zrozumiałam, to jako pytanie do ogółu a nie TYLKO do tych co jadą pociagami pośpiesznymi - więc Ci wyjaśniłam, że wcześniej kupują ci którzy nie mają innego wyjścia jak tylko jechać Intercity lub Expresem. Na trasach mocno uczęszczanych kupienie tańszego biletu (tzw. Super Biletu) w dniu podróży naprawdę graniczy z cudem i tak to należało rozumieć. Pozdrawiam - Doświadczona Podróżniczka :lol: :lol: :lol:

Posted

Hawana napisał(a):
do tej pory największą była wystawą w Dortmundzie, która zgromadziła ponad 18,5 tysiąca zwierząt
Czyżby nowy rekord ?? :)

tylko,że w Dortmundzie z tego co czytałam w miesięczniku PIES w wywiadzie z U.Fisherem ,zgłoszone mogły być tylko psy z niekopiowanymi uszami i ogonami...gdyby u nas wprowadzili taką sankcję na pewno nie pobilibyśmy tego rekordu ;-) .

Posted

Myśle ze jak na światówke za dużo jest polskich sędziów. W niketórych rasach, gdzie dane osoby ktore naprawde sa znawcami i hodowcami danej rady wyhodowali mnóstwo championów itd to rozumiem. Ale niektore wybory sędziów to raczej totalna pomyłka. Jak ktoś co nic porzadnego nie wyhodował w danej rasie moze ja sedziowac?

Pozatym mysle ze zagraniczni tez niechetnie zgłaszali sie do polskich sedziow ze wzgledu na na sedziowanie w swoim kraju.

A Dortmund....hmm tak mi sie wydaje ze to była wystawa z maxi klasą.

No a co do Poznania, mam nadzieje ze te finały to nie beda odbębnione byle jak, tylko bedzie dopowiednia oprawa muzyczna, świetlna, artystyczna. I dobrze mówisz wysłanniku o podium...alleluja aby było inne:)

Posted

Wiecie co, ja to sie bardzo boję właśnie o tę oprawę, jakoś nie wierzę, że będzie świetnie... Ja jestem podobno realistką do bólu, oby było lepiej niz podczas poznanskiej europejskiej...

Posted

Basik napisał(a):
Wiecie co, ja to sie bardzo boję właśnie o tę oprawę, jakoś nie wierzę, że będzie świetnie... Ja jestem podobno realistką do bólu, oby było lepiej niz podczas poznanskiej europejskiej...

Basiu, chyb mamy podobne odczucia... ;)

Posted

Poczekamy, zobaczymy, ja jestem optymistką i mam wielką nadzieję, ze ta wystawa mnie zaskoczy i będzie jedną z lepszych na ktorych mialam okazję byc ( z tej też okazji ze to moja 1 swiatowa, w Dortmundzie nie mialam okazji zawitac) :)

Posted

simbik napisał(a):
A za 3 lata w Bratysławie, czyli jeszcze bliżej :eviltong: .

No i myśle że tam pojdziemy, bo Sztokholm odpada w stu procentach :lol:

Ja nadal nie wiem jaki numerek mamy, bo po za granicami naszego pinknego kraju jestem...

A czy ktoś może wie ile jest dogów (ale juz tak finalnie) albo ile Panów Psów jest w czarnych arlekinach w Otwartej klasie..

Posted

co do sedziow to ja w sumie nie narzekam (oprocz tego, ze na europejska w poznaniu zaproszony byl specjalista w rasie, a teraz pani, ktora specjalistka nie jest, a zaproszona pewnie temu ze jakis czas temu w helsinkach tyz belgi sedziowala, natomiast zdecydowanie przeraza mnei sedzie dokonujacy wyboru BOG 1 grupy... ja rozumiem, ze to uklon czy cus, w strone polskich sedziow, ale na litosc boska....

Posted

jo-jo napisał(a):
No i myśle że tam pojdziemy, bo Sztokholm odpada w stu procentach :lol:

Ja nadal nie wiem jaki numerek mamy, bo po za granicami naszego pinknego kraju jestem...

A czy ktoś może wie ile jest dogów (ale juz tak finalnie) albo ile Panów Psów jest w czarnych arlekinach w Otwartej klasie..

a szkoda, bo Sztokholm co roku ma super "oprawe", na serio siedzialam na finalach ze szczeka na ziemi :crazyeye: cudowny klimat, juz jestem ciekawa co wymysla na swiatowke :D

Posted

A co do naszej swiatowki to flatow jest masakrycznie malo! W dortmundzie bylo prawie 3 razy wiecej! Wyslalam paru znajomym z Danii i Szwecji ilosci psow w klasach i pierwsze pytanie - co sie stalo, ze jest tak malo psow??? kurka sama jestem ciekawa :-)

Posted

Martyna napisał(a):
a szkoda, bo Sztokholm co roku ma super "oprawe", na serio siedzialam na finalach ze szczeka na ziemi :crazyeye: cudowny klimat, juz jestem ciekawa co wymysla na swiatowke :D

My ze wzg. na sędziego rezygnujemy, preferuje zupełnie inny typ doga niż my jesteśmy ;-) Al Światówka nie najważniejsza la nas, każda wystawa to dobra zabawa i mam nadzieje że i tym razem tak będzie ;-)

Posted

Jo-jo my jedziemy.Jaki typ doga preferuje p.sędzia ?
Proszę o pilną odpowiedz:mad: , co to znaczy? , że inny niż Jojek? to niemożliwe...........

Posted

bety napisał(a):
Wyjaśniam $andwichowi - we wcześniejszym poście zapytałaś się po co wszyscy kupują wcześniej bilety. Ja zrozumiałam, to jako pytanie do ogółu a nie TYLKO do tych co jadą pociagami pośpiesznymi - więc Ci wyjaśniłam, że wcześniej kupują ci którzy nie mają innego wyjścia jak tylko jechać Intercity lub Expresem. Na trasach mocno uczęszczanych kupienie tańszego biletu (tzw. Super Biletu) w dniu podróży naprawdę graniczy z cudem i tak to należało rozumieć. Pozdrawiam - Doświadczona Podróżniczka :lol: :lol: :lol:

bety Super Biletu nie można kupić w dniu podróży :shake: można go kupić najpóźniej na 7 dni przed wyjazdem.

Posted

Ibolya - widzę, że masz sporo wspólnego z Węgrami, np. nick. Ale nigdy nie pamiętam czy to imię czy nazwisko.:oops: Ale chyba imię, prawda?
Sorki, że tak out of topic. Może Modem nie wyrzuci, co?
pzdr.