Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diana14 napisał(a):
Czy są już na stronie wystawy podane ilościowe stawki? Podobno mialy być podane pod koniec tego tygodnia i dalej nic. A jeśli są a ja przeoczylam to poprosze o linka.

na poprzedniej stronie Nitor Nivalis pisała że stawki będa za 2 tygodnie. Przecież co za różnica czy teraz czy za 2 tygodnie jak sie psy nie zmieniaja? no chyba że się Diana doczekać nie możesz... tez rozumiem.

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zpr napisał(a):
Lidzia będę na 1000%%%%
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

łiiii:loveu: Ciesze się!:multi:ale mam nadzieje że z tą piechotą to nie bedzie takiej potrzeby:evil_lol::eviltong: a z Ania od Albanki nie jedziesz???

Posted

Savannah napisał(a):
na poprzedniej stronie Nitor Nivalis pisała że stawki będa za 2 tygodnie. Przecież co za różnica czy teraz czy za 2 tygodnie jak sie psy nie zmieniaja? no chyba że się Diana doczekać nie możesz... tez rozumiem.

Dopytuję się bo słyszalam, ze pod koniec tego tygodnia miały być;)
A doczekać się nie mogę swoją droge i chcialabym wiedzieć chociaz ile jest wszystkich collie w rasie:cool3:

Posted

Diana14 napisał(a):
Dopytuję się bo słyszalam, ze pod koniec tego tygodnia miały być;)
A doczekać się nie mogę swoją droge i chcialabym wiedzieć chociaz ile jest wszystkich collie w rasie:cool3:

to rozumiem :) jeszcze 2 tygodnie;)

Posted

Savannah napisał(a):
łiiii:loveu: Ciesze się!:multi:ale mam nadzieje że z tą piechotą to nie bedzie takiej potrzeby:evil_lol::eviltong: a z Ania od Albanki nie jedziesz???

Ania nie zgłosiła Albanki :placz: , ale będę u niej w sobotę to może się umówimy i pojedzie Ania poogladać haszczaki, a ja wraz z nią :roll:

Posted

milamini napisał(a):
Może było, pytanie od zagranicznych wystawców---czy za wejście można płacić w innych walutach niż złote? Euro, korony i inne???

I co?? Nikt z kręgów zbliżonych do organizatorów się nie orientuje??? Czy goście mają się nabiegać i wymienić te parę czegoś tam na złotówki, żeby wejść??? Wiem, że to nie kantor, ale może jakieś obce waluty też mogą być???;)

Posted

boże jeżeli np. 60 psów wpuszcza na ring :evil_lol::evil_lol::evil_lol: to ja niewiem co tam sie będzie działo
każdy będzie szczekał w innym języku :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Olcia&Tasha napisał(a):
boże jeżeli np. 60 psów wpuszcza na ring :evil_lol::evil_lol::evil_lol: to ja niewiem co tam sie będzie działo
każdy będzie szczekał w innym języku :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Zazwyczaj przy tak duzych stawkach sedzia dzieli psy na mniejsze grupy i zapewne tez tak bedzie ;)

No no jamnisiow ladnie dopisalo.. :cool3:

Posted

Nesuniaaa napisał(a):
No tylko pamiętajcie że jamniki się dzielą na 9 ras:) Ale i tak nieźle to wygląda:D

no to okolo 125 malamutow (tyle bedzie w "mojej"rasie) przy 944 to pikuś ! :lol:

Posted

Jesli moj TZ dostanie L-4 na piatek ( a licze ze nasza lekarka mu da :lol: ) to mam wolne jedno miejsce w samochodzie dla osoby z niewielkim pieskiem najlepiej w transporterku (poniewaz moja sunia jezdzi w pasach samochodowych) w piatek z Bydgoszczy powrot tego samego dnia...Jesli ktos jest chetny to PW...
P.S Maz jest nauczycielem i urlop nie wchodzi w gre. :( Jak sobie pomysle ze mialabym sama jechac pociagiem w tloku do Poznania z psem co nie zna kaganca i wierci sie jak owsik to mnie skreca...I jestem sama gotowa pojsc do lekarza zeby tylko wyzebrac to zwolnienie dla TZ-a...:lol:
Wie ktos ile jest beagli zgloszonych ?

Posted

Nesuniaaa napisał(a):
Ojj tak, jajniki dopisały:) Musze sobie kupić koniecznie większą karte do aparatu bo zamierzam wszystkie jamniki obcykać:P

a kiedy sa ? jak w czwartek i beda blisko "mojej rasy" to postaram sie kilka obfocić ale nie obiecuje (podejzewam ze cale 560 zdjec to beda am i samki )

Posted

Słuchajcie, przecież było wiadomo z góry, że jeśli dwie poprzednie światówki były w Ameryce Południowej, a następna w Meksyku, to ta nasza poznańska będzie wyjątkowo obsadzona. Zauważcie, że tu jest dogodny dojazd dla ludzi z krajów o dużej ilości psów. Z Niemiec prawie rzut beretką. Z Rosji przyjadą jak znam życie zorganizowane grupy, podobnie z krajów nadbałtyckich, Finlandii. Ze Szwecji, Dani też nie jest przesadnie daleko. Czechy, Węgry, Austria, Słowacja też w zasięgu jednodniowego dojazdu bez noclegu po drodze.
Organizatorzy już w zeszłym roku wyraźnie pisali, że liczą na ok 20 000 psów. I tak jest.
Przecież to żart i parodia, gdy na światówke jest zgłoszone ok 1000 psów jak to było w Rio. Ja rozumiem popularyzację kynologii i niejako wciąganie nowych kontynentów, ale światówki powinny uwzgędniać niejako zasięg ilościowy na poszczególnych kontynentach. I lokowanie prawie po kolei trzech na drugiej półkuli jest trochę bez sensu. I jeśli FCI, chce tak naprawdę poszerzać krąg kynologów to powinno odczepić się od Latynoameryki, a pomysleć o organizacj światówki w Azji. Japonia ma naprawdę imponującą liczbę psów rasowych. Oczywiście wówczas musielibyśmy zapomnieć o wystawianiu tam, bo dojazd i koszty tam to dla bogaczy.
No ale kto wystawił psa na poprzednich dwu światówkach ? Wystąp !!!!