Elitesse Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Z Niemiec przychodzi potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia. Następnie na wystawie, należy najpierw odszukać numer ringu, a w katalogu należy znaleźć numer startowy swojego psa (na otrzymanym poczta potwierdzeniu jest numer potwierdzenia, a nie numer startowy), ustawić sie w kolejkę na ringu, gdzie jest ponownie odszukiwany numer startowy psa (na podstawie potwierdzenia) i wreszcie odebrac numerek. to samo jest w austrii i na slowacji i jakos nie widze problemu ja zdecdowanie bardziej wole wiedziec ze moj pies jest wogole przyjety ( bo trzeba zaplanowac droge, czesto zalatwic nocleg itp) niz znac wczesniej jego numer katalogowy ktory do niczego potrzebny wczesniej nie jest a ktoy przychodzi najczesciej pare dni przed wystawa a tylko w polsce zgloszenia sa przyjmowane "na ostatnia chwile" zcesto jeszcze tydzien przed wystawa coby sobie statystyki poprawic :evil_lol: Quote
puli Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Elitesse napisał(a):to samo jest w austrii i na slowacji i jakos nie widze problemu Ze Słowacji potwierdzenia dostaję tuż przed wystawa albo wcale.Jest na nich nr katalogowy/startowy psa i nr ringu. Quote
Elitesse Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 puli napisał(a):Ze Słowacji potwierdzenia dostaję tuż przed wystawa albo wcale.Jest na nich nr katalogowy/startowy psa i nr ringu. chodzilo mi o odbieranie numeru na ringu, ale potwierdzenia z bratyslawy tez przychodza na miesiac przed - ja juz tak 3 lata pod rzad dostalam Quote
puli Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Elitesse napisał(a):chodzilo mi o odbieranie numeru na ringu, ale potwierdzenia z bratyslawy tez przychodza na miesiac przed - ja juz tak 3 lata pod rzad dostalam No, to pewnie co oddział,to inne zwyczaje;) Quote
LAURA Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 do wszystkich MP: dodzwoniłam sie dzisiaj do związku,dostałam nr do przesympatycznej pani ktora powiedziała mi, ze MISTRZOSTWA POLSKI w MP odbedą sie w CZWARTEK! :) podobno w jakims numerze Psa ma byc wszystko o MP na światowce ;) co jak kiedy o ktorej kto sędizuje itd. :) Na stronie swiatowki jest napisane, ze finały w niedziele - chodzi o te finały z wszystkich 4 dni :) A mistrzostwa PL są w czwartek :) Pozdr. Quote
Kasia_82 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Witam! Znajduje sie w bardzo nietypowej sytuacji i mam nadzieje , ze znajdzie sie tutaj ktos , kto udzieli mi kilka wskazowek! Otoz posiadam 2 psy rasy Rottweiler ( jeden pochodzi z Polski a drugi z Holandii ) - posiadaja rodowody.Problem polega na tym , ze tu gdzie mieszkamy ( jedna z wysp niedaleko Wenezueli ) nie odbywaja sie zadne wystawy psow w zwiazku z czym uniemozliwia nam to udzial w Swiatowej Wystawie Psow w Poznaniu ( badz w jakiej kolwiek innej ) , gdyz nie uzyskaly zadnych ocen od sedziego w kraju z ktorego pochodza. Bardzo Was prosze o wypowiedz na ten temat! Rotki sa piekne.Samiec 1, 5 roku , suka 6 miesiecy.Specjalne udaje sie na wystawe do Poznania , aby dowiedziec sie jak moge sie uporac z tym problemem! Z gory dziekuje! Quote
Agasia Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Laura, dobra robota Kasia, dlaczego uwazasz .Problem polega na tym , ze tu gdzie mieszkamy ( jedna z wysp niedaleko Wenezueli ) nie odbywaja sie zadne wystawy psow w zwiazku z czym uniemozliwia nam to udzial w Swiatowej Wystawie Psow w Poznaniu Jezeli masz wszystkie dokumenty psa, spokojnie mozesz go zglosic na wystawę światową jak i nawet inną w Polsce! Quote
Różyczka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Ale czemu brak ocen uniemożliwia wystawienie na światówce. Jeżeli psy są zarejstrowane mają rodowody to można psa zgłosić i wystawić. Moją sunię też nikt nie oceniał wcześniej i pojechałam na europejską. Wiadomo ,że jak nie były wcześniej wystawiane a to światówka to stres jest większy ale nie ma wymogu że musi ktoś psa przed światówką wcześniej oceniać. Pierwszy raz może być na tej wystawie jeśli są ładne. Quote
Kasia_82 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Tak zostalam poinformowana ! Teraz nie pozostaje mi nic innego jak tylko :placz: :placz: :placz: , gdyz jest za pozno na zgloszenie :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Różyczka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Niedowiary, że ktoś cię w błąd wprowadził mam nadzieję że to nie związek tak okropnie skłamał. Szkoda, że już nie możesz zgłosić to straszne ale będą jeszcze inne światówki. Może jednak wystawisz u nas na jakiejś innej wystawie. Quote
Elitesse Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Kasia a czy psy sa zarejestrowane w jakiejs organizacji kynologicznej ? i czy posiadaja rodowody uznane przez FCI ? Quote
Kasia_82 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Moje pociechy :loveu: : http://www.pawvillage.com/pedigree/dynprofile.asp?ID=80NJTRDT7B http://pawvillage.com/pedigree/dynprofile.asp?ID=OH0IQ2Q4UX W krotce zmiana zdjec! Quote
Kasia_82 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Pies , ktory pochodzi z Polski posiada rodowod exportowy - a wiec musi byc uznawany jak rowniez i zarejestrowany. Suka zas posiada te sama sytuacje z tym , ze w Holandii. Czy wlasciciel musi byc zarejestrowany w jakims zwiazku kynologicznym aby mogl wystawiac psy? Oraz gdy pies jest zarejesrtowany a mieszka po za granica to czy musi placic jakies skladki aby uczestniczyc w wystawach? SORRY ale sie doksztalcam w tych tematach :p Quote
Różyczka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Trzeba być członkiem któregoś z oddziałów związku i opłacać składkę członkowską. Quote
Elitesse Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [quote name='Kasia_82']Pies , ktory pochodzi z Polski posiada rodowod exportowy - a wiec musi byc uznawany jak rowniez i zarejestrowany. Suka zas posiada te sama sytuacje z tym , ze w Holandii. Czy wlasciciel musi byc zarejestrowany w jakims zwiazku kynologicznym aby mogl wystawiac psy? Oraz gdy pies jest zarejesrtowany a mieszka po za granica to czy musi placic jakies skladki aby uczestniczyc w wystawach? SORRY ale sie doksztalcam w tych tematach :p tak, musisz sie zapisac do ktorejs z organizacji np AKC czy Zwiazek Kynologiczny w Polsce i zarejestrowac tam swoje psy, wtedy bedziesz mogla wystawiac na wystawach ogranizowanych pod paronatem FCI - miedzynarodowej federacji kynologicznej w polsce raz do roku oplaca sie skladke jak jest w innych krajach nie wiem ale pewno podobnie Quote
Kasia_82 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Dzieki ROZYCZKA :p Tak wiec musze sie zarejestrowac jako wlasciciel psow.Czy oplata naliczana jest od ilosci posiadanych psow? MAM NADZIEJE , ZE WAS TUTAJ NIE DOBIJAM PYTANIAMI :eviltong: Quote
Kasia_82 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Chciala bym zapoczatkowac wystawy i u nas , ale z tym to chyba bedzie ciezko .....Czy osoba mieszkajaca poza granicami kraju ma szanse aby zostac sedzia kynologicznym w Polsce? Wiem , wiem ....wysokie wymagania ( uczestnictwo w wystawach , wolontariat na rzecz ZK przez 2 lata .......).Prosze , jezeli kto kolwiek wie od czego zaczac....gdyz czuje sie jak igla w stogu siana ......to piszcie.Bede wdzieczna za wszelkie info na ten temat! Tutaj nie ma nic specjalnego dla psow....1 schronisko....kilkanascie weterynarzy......2/3 treserzy psow ..... Quote
Różyczka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Kasia_82 napisał(a):Dzieki ROZYCZKA :p Tak wiec musze sie zarejestrowac jako wlasciciel psow.Czy oplata naliczana jest od ilosci posiadanych psow? MAM NADZIEJE , ZE WAS TUTAJ NIE DOBIJAM PYTANIAMI :eviltong: Musisz iść do związku zapisać się zarejstrować psy zapłacić składkę. Składka teraz to44zł bez względu na to ile masz psów Jeśli chodzi o rejstrację to od każdego psa jest opłata jest jeszcze wpisowe. ale rejstrujesz psa raz w związku i wpisowe też raz płacisz. Kwot dokładnie nie pamiętam ale wychodzi sporo. Quote
Różyczka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Jeśli chodzi o sędziowanie to wątpie, nie słyszałam o takim przypadku. Najlepiej wysłać maila do zarządu głównego oni będą wiedzieć na pewno nie wprowadzą cie w błąd. Ale trudno ci chyba będzie Zeby pracować na rzecz związku u nas w Polsce w swoim oddziale A po ewentualnym egzaminie robić u nas asystenturę to jest bodajże 24wystawy. Może ktoś poda ci lepsze informacje na ten temat. Pytaniami nikogo nie dobijasz po to jest forum. Quote
Savannah Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 jak by ktoś szukał jeszcze miejsca na światówke, to może spróbować tu: Pensjonat na ul.św.Antoniego 6.. tel. 061 8700121. Przejeżdzam obok tego budynku codziennie, pisze pensjonat wiec pewnie miejsce gdzie spać jest.:lol: Quote
NigdyNigdy Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Kasia_82, wspominasz, że mieszkasz niedaleko Wenezueli (lub w niej- niestety nie zrozumiałam dokładnie), zatem najlepiej i najwygodniej byłoby nawiązać kontakt z ichniejszym Związkiem Kynologicznym, który należy do FCI. Tam mogłabyś się zapisać, jako członek, tam opłacić składki i niejako z ich ramienia wystawiać psy, zdobywać wiedzę i kwalifikacje na sędziego kynologicznego. Napewno dowiesz się tam również, jakie wymagania należy spenić, żeby zostać sędzią itp. Powodzenia! Federación Canina de Venezuela Urbanizacion California Norte, Avda Madrid, Quinta FCV, Venezuela Apartado Postal 75020 1070 EL MARQUES - CARACAS Tel. 00 582 / 212.232.54.75 Tel. 00 582 / 212.271.34.26 Fax. 00 582 / 212.232.54.75 http://www.fedcanve.org E-mail: fedcanve@cantv.net Quote
Kasia_82 Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 NIGDYNIGDY - dzieki za link ( posiadam go od dluzszego czasu - ale nie moge otworzyc).Problem polega w tym , ze ja nie znam hiszpanskiego ... Quote
sylwiaskalska Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 LAURA napisał(a):Na stronie swiatowki jest napisane, ze finały w niedziele - chodzi o te finały z wszystkich 4 dni :) A mistrzostwa PL są w czwartek :) Pozdr. O to extra załapie się aby popatrzeć na finały bo wystawiam psiaka w niedzielkę :) Quote
Birmanka Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Bilety jednorazowy bilet wstępu 10 ,- zł* jednodniowa karta wjazdu 30, - zł* karta parkingowa / samochód osobowy 60 ,- zł* karta parkingowa / caravaning lub samochód osobowy + przyczepa 120 ,- zł** cena brutto Czy ktoś się orientuje co oznacza taki bilet jednorazowy ?? Że można wejść na wystawę i poruszać się po całych tych targach czy tylko jeden sektor czy jak to jest ? :oops: Wybieram się, a jeszcze nie byłam w Poznaniu i właśnie się zastanawiam jak to jest :roll: Quote
sylwiaskalska Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='Birmanka']Bilety jednorazowy bilet wstępu 10 ,- zł* jednodniowa karta wjazdu 30, - zł* karta parkingowa / samochód osobowy 60 ,- zł* karta parkingowa / caravaning lub samochód osobowy + przyczepa 120 ,- zł** cena brutto Czy ktoś się orientuje co oznacza taki bilet jednorazowy ?? Że można wejść na wystawę i poruszać się po całych tych targach czy tylko jeden sektor czy jak to jest ? :oops: Wybieram się, a jeszcze nie byłam w Poznaniu i właśnie się zastanawiam jak to jest :roll: Jednorazowy = czyli jednodniowy :) . Przynajmniej to moja teoria :) Quote
Recommended Posts