Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam informację,że w sobotę i niedzielę jest wystawa w Lipsku.Znajomi chcieli zrobić sobie wycieczkę i pytają mnie o to ,kiedy idą rasy ozdobne a ja nic nie wiem :oops: Jakie rasy idą w sobotę a jakie w niedzielę na LIPSKIEJ wystawie -może ktoś wie ?Proszę o informacje i wielkie dzięki za ew. odpowiedż !

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Taura']Wszystko znajduje się w Swarzędzu k. Poznania ;)

Agroturystyka w Gruszczynie ul. Zielińska 42, Gruszczyn, tel 061 81-74-693, kom. 0607-096-556
Hotel Adler ul. Cieszkowskiego 108, 62-020 Swarzędz, tel 061 817 43 80
"Pałacyk pod lipami" Restauracja Hotel ul. Poznańska 35, 62-020 Swarzędz, tel 061 817 31 47, e-mail: palacykpodlipami@neostrada.pl, www.palacyk.com.pl
Hotelik - Kwatery
ul. Wilkońskich 6, 62-020 Swarzędz, tel 061 817-30-13, kom. 0660-129-421www.hotelik-kwatery.prv.pl
EuroHotel ul Cieszkowskiego 33, 62-020 Swarzędz, tel.: tel 061 647 47 47, fax: 061 647 47 48, tel.kom.: 602 10 40 50, e-mail: recepcja@euroHotel.swarzedz.pl, www.eurohotel.swarzedz.pl
Hotel Ricc ul. Cieszkowskiego 54, 62-020 Swarzędz, tel 061 817 46 45,e-mail: ricc@xxl.pl, www.ricc-hotel.poznan.pl
Hotel 3 ul. Św. Marcina, 62-020 Swarzędz, tel 061 651 02 44, e-mail: hotel@hotel3.poznan.pl, www.hotel3.poznan.pl
Hotel Ossowski ul. Dąbrówki 1, 62-006 Kobylnica, tel 061 815 81 00 / 061 815 81 87, fax. 061 815 81 88, e-mail: recepcja@hotel-ossowski.com.pl, www.hotel-ossowski.com.pl
Schronisko młodzieżowe w Kobylnicy (budynek szkoły podstawowej) ul. Poznańska 50, 62-006 Kobylnica, tel 061 815 01 03

EURO HOTEL,3, RICC,ADLER już są pewnie pełne. w 3 i Euro hotelu miejsc nie było juz w czerwcu.

Posted

Heh, ja wysłałem zgłoszenie zwykłym listem i jestem pełen złych przeczuć. Próbuję się dodzwonić do Poznania ale jest tam zawsze zajęte. Chyba wyślę jeszcze raz zgłoszenie listem za potwierdzeniem odbioru. Jak myślicie?

Posted

[quote name='palma']Chyba nie :) :) :) Jest to chyba pierwsza światówka w Polsce :) :) :)
Bardzo historycznie rzecz biorąc to I Łódzka międzynarodowa w 1969 roku miałaby obecnie rangę światówki bo towarzyszyła dorocznemu kongresowi FCI w Warszawie. Wtedy nie było jeszcze oficjalnych światówek. Poczytajcie książkę pani Chwalibóg o historii ZK i wystaw w Polsce. Była wydana parę lat temu na jakiś jubileusz.
A 2000 była w Poznaniu Europejska. To chyba wiecie .....;)

Posted

Nadal szukam transportu do poznania na sobote.:placz: Jade z Shar Pei moją Lalą.
Jak ktoś ma wolne miejsce to z chęcią sie zabiore. Oczywiście dorzucam sie do kosztów takich jak paliwo!!

Posted

palma napisał(a):
Chyba nie :) :) :) Jest to chyba pierwsza światówka w Polsce :) :) :)

Kiedyś chyba w latach 60 tych odbyła sie wystawa zwaną światową w Polsce w Łodzi bodajże.

Posted

zpr napisał(a):
Kiedyś chyba w latach 60 tych odbyła sie wystawa zwaną światową w Polsce w Łodzi bodajże.
Tak to prawda, byla taka wystawa. Jednym słowem to juz nasza druga światowka, nie wiem jak tam bylo z organizacja:evil_lol:

Posted

Nie mam pojecią, ale niektorzy mowia ze w zyciu łatwiej jest byc przygotowanym na najgorsza opcje. Wtedy łatwiej zniesc rozczarowania( miła zaskoczenia tez maja lepszy smak:lol: )

Posted

Wystawę w Łodzi w 1969 roku pamiętam. Wtedy jeszcze nie nosiła oficjalnej nazwy "wystawa światowa", ale na pewno miała taka rangę. Oglądałam ją jako widz, byłam wtedy w liceum. Zorganizowana była cała na świeżym powietrzu. Ja bym sobie łeb dała uciąć, że był to Park 3 Maja, ale P. Chwalibóg pisze, że był to stadion Startu. Niestety katalog, który długo poniewierał się w domu moich rodziców, został w końcu wyrzucony. Wtedy nie myslałam o psach rodowodowych, wystawianiu itp. Pamiętam z niej oszałamiającą liczbę bedlingtonów i puli z Holandii. Następna światówka była w Budapeszcie i ta nosiła już oficjalną nazwę wystawa światowa.
A o organizację w Poznaniu to ja bym się nie martwiła. Dla mnie te wystawy tam są zawsze dobrze zorganizowane. Popatrzcie, przecież teraz, gdy trwa 1 dzień a psów jest dobrze ponad 3000 ringi są duże, miejsca też jest sporo. A nie wszystkie pawilony targowe są wykorzystane. Na europejskiej w 2000 było naprawdę OK !

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
To będą plany sędziowania - czyli ilości psów w rasach i klasach - nic więcej - termin określiłabym na raczej przed wystawowy :)

uważam, ze to i tak bardzo dużo!!!! :)