Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diana14 napisał(a):
Kiedyś słyszałam o takim przepisie, ze jeśli sędzia jednego dnia ocenia więcej niż ileś tam psów to nie musi dawac opisów.

Tak, jeśli ma ponad 80 (znalazłam to wczoraj przez przypadek w regulaminie wystaw) to może zrezygnować z opisów słownych.

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka K. napisał(a):
Tak, jeśli ma ponad 80 (znalazłam to wczoraj przez przypadek w regulaminie wystaw) to może zrezygnować z opisów słownych.

No nie dobijajcie... U nas sędzia bedzie mial dwie kalsy, ale ponad 150 to napewano grubo wyjdzie :(

Ale tak sie pocieszam, że na miedzyanrodówkach w goldenach sędizna miała do opisania ok 150 i wsyztsko opisy dostały! :)

Posted

.:::Gosia:::. napisał(a):
Mam nadzieje, że Hans Muller fajny i znający się na Wyzłach... :roll:

Oj nie bylabym taka epwna..;) Ale fajny jest napewno :)

Nam sie nigdy nie trafilo nie dostac opisu, a w sumie tylko po niego i po doskonala jedziemy, wiec dostac max. sama wstazeczke za 120 zl.. :cool3: W beaglach w championach nie bedzie latwo ;) Oj nie bedzie :diabloti:

Posted

[quote name='Asta']Ja w dalszym ciągu nie znalazłam noclegu... czy ktoś mógłby mi pomóc? :(
10 min od targów, 30zł od osoby i 10 od psa, może jeszcze mają miejsca podaję nr gg właściciela tych pokoi gg4595647 tel 0618337442, 504483234
nam zaklepał nocleg ze środy na czwartek ale chyba przedłużymy jeszcze na piątek, szpice wilcze jak zwykle wejdą ostatnie na ring wiec będziemy padnięci...
acha jest tam ożliwość bezplatnego parkowania, łazienka na korytarzu ale obejrzałam na necie pokoje i są całkiem przyzwoite............życzę udanej rezerwacji;) Ania

Posted

Wprawdzie miałam z nim do czynienia :cool3: i uważam ze jest rzeczowy i konkretny i w naszym przypadku uważam , że na seterach się zna !
Więc Gosiu nic tylko życzyć Ci powodzenia !

Posted

aja szukam porady jak naszego potwornie nieufnego jak to szpic wilczy, Ariska przekonać aby się nie cofał przy badaniu "klejnotów"........... bo w ringu chodzi całkiem ładnie.......pomóżcie!!!!!!!!!!!!! on z natury nieufny, pocied=szam się że będzie sędzina bo kobiety lepiej akceptuje.......może jakieś kropelki?????????

Posted

Może do tego czasu poproś znajomych aby go tam sprawdzali i wtedy nagroda ja tak robiłam z zębami. Przychodzili znajomi i prosiłam aby zaglądali w zeby a później dawałam kabanosika :) Acha i wtedy był na ringówce przy ćwiczeniach. Robiłam taką symulacje jak by był na wystawie :)

Posted

ze znajomymi nie problem..........tu o obcych idzie, wtedy sie denerwuje i zaczyna cofać :) może znacie jakieś lekkie środki uspokajające dla psa...może mu zaparzyć melisy?????????????????

Posted

[quote name='ARISEK']10 min od targów, 30zł od osoby i 10 od psa, może jeszcze mają miejsca podaję nr gg właściciela tych pokoi gg4595647 tel 0618337442, 504483234
nam zaklepał nocleg ze środy na czwartek ale chyba przedłużymy jeszcze na piątek, szpice wilcze jak zwykle wejdą ostatnie na ring wiec będziemy padnięci...
acha jest tam ożliwość bezplatnego parkowania, łazienka na korytarzu ale obejrzałam na necie pokoje i są całkiem przyzwoite............życzę udanej rezerwacji;) Ania

Dzięki, zadzwonię jak mama wróci :)

Posted

No chyba się zna;) bo jeśli myślimy o tym samym do hoduje wyżły :evil_lol:

Posted

panienkabubu napisał(a):
My jedziemy tylko po doskonałą :evil_lol: nie liczę na wiele ;) po co się potem rozczarowywać, zwłaszcza, że startujemy w otwartej :P

Hihi my tak samo :kciuki:

Posted

ARISEK ja bym CI odradzała dawanie psu jakiś specyfików. Jak się cofa tylko to nie jest źle, a po różnych srodkach uspokajających moze być ociężały. No a wiadomo, ze dynamiczny pies bardziej przykuwa uwagę;)

Posted

panienkabubu napisał(a):
jo-jo w sobote jedziesz no nie? bo dogi to II grupa?
ja Cie w wawie widzialam ale wstydziłam się podejsć :oops:

Oj trza było podchodzic ja nie gryzę :lol:
A będziemy w sobotę, napewno od rana mieszkać będziemy jakies nie całe 100 kilometrów od targów, ale ja wyciągne rodzine tak żeby obejrzeć wszystkie psy i coś czuje że nie wystarczy mi miejsca na aparacie na wszystkie psiaki :roll: :lol:

Posted

jo-jo napisał(a):
Oj trza było podchodzic ja nie gryzę :lol:
A będziemy w sobotę, napewno od rana mieszkać będziemy jakies nie całe 100 kilometrów od targów, ale ja wyciągne rodzine tak żeby obejrzeć wszystkie psy i coś czuje że nie wystarczy mi miejsca na aparacie na wszystkie psiaki :roll: :lol:

ja widzę tylko jedno rozwiązanie - kup większą kartę :evil_lol: :evil_lol:
ja nie wiem czy brać aparat, drogi sprzęt mam (jak na moją kieszeń), będę wystawiać, a tam pewnie będzie ścisk, niech mi go ktoś gwizdnie, to załamka gotowa... :cool1:

Posted

panienkabubu napisał(a):
ja widzę tylko jedno rozwiązanie - kup większą kartę :evil_lol: :evil_lol:
ja nie wiem czy brać aparat, drogi sprzęt mam (jak na moją kieszeń), będę wystawiać, a tam pewnie będzie ścisk, niech mi go ktoś gwizdnie, to załamka gotowa... :cool1:

Wiesz ja jade w cztery osoby w tym dzieciak 6 letni więc u mnie na kocu cały czas będzie pilnować, ja wystawiam, moja mama zdjęcia pstrykai jeszcze jest mój tata więc będzie kto u nas miał pilnować ;-))

Posted

W sobotę wysłałam zgłosznie formularzem a w niedziele dosłałam skan rodowodu i dowodu wpłaty na maila. Automatyczne potwierdzenie z formularza przyszło, ale znaila jeszcze nie. Czekac jeszcze czy słać ponownie?

Posted

panienkabubu napisał(a):
jo-jo w sobote jedziesz no nie? bo dogi to II grupa?
ja Cie w wawie widzialam ale wstydziłam się podejsć :oops:

Ja też tak mam:lol:
Dlateggo zawsze jak się umawiam na wystawie to biore ze sobą psa.
Znak rozpoznawczy:razz:

Posted

W Poznaniu będę we wszystkie dni wystawy... hodowcy, którym aktualnie wystawiam psy nie zgłaszają swoich pociech na tą wystawę, więc jeśli ktoś szuka rąk handlerskich do pomocy - może się do mnie zgłosić :cool3: Pozdrawiam

Posted

jezeli ktoś ma ochote zadzwonić do Poznania, zeby potwierdzić zgłoszenie to teraz nie ma sensu.. ja dzis dzwoniłam (zgłaszam psa w poprzednim tygodniu) i pani mi powiedziała, że wszystko powinno być wpisane do komputera do ok 4 wrzesnia, wiec najlepiej dzwonić dopiero wtedy

Posted

A ja wam podpowiem że nawet juz jest przepełnienie właścicieli z psami na promie m/F Polonia ze Szwecji bo tyle jest już rezrewacji właśnie na światówkę. Wiem bo pracuje w tej firmie :) Więc już nawet dziewczyny z biura podrózy nie przyjmują rezerwacji.

Więc bedzie duzo psów ze z tamtych stron :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
A ja wam podpowiem że nawet juz jest przepełnienie właścicieli z psami na promie m/F Polonia ze Szwecji bo tyle jest już rezrewacji właśnie na światówkę. Wiem bo pracuje w tej firmie :) Więc już nawet dziewczyny z biura podrózy nie przyjmują rezerwacji.

Więc bedzie duzo psów ze z tamtych stron :cool3: :cool3: :cool3:

Dlatego musze być 12.11 na wystawie;)
Bo w skandyawi maja żadkie rasy psów i wysokiej klasy:razz: