Iwa-R Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='kalinaM']mam nadzieje że dogomaniacy mi pomogą: nie chce mi sie przelatywać całego wątku bo tu już spro stron tak wiec mam kilka pytań 1.do kiedy można zgłosić psa na wystawe 2.ile musze zapłacic za psa w kl.szczeniat(20 zł czy wiecej 3.w jakim miejscu sie ona odbedzie 4.ta wystawa jest 2 dniowa to w którym dniu będzie gr 5 :oops: Wszystko jest na stronie ZK! http://www.worlddogshow2006.pl/index_pl.php 1. Pierwszy termin do 20 sierpnia, drugi do 20 września 2. Klasa szczeniąt 60 zł, w drugim terminie 180 zł 3. Miejsce co roku to samo - MTP 4. Wystawa 4 dniowa, od 9 do 12 listopada, V grupa - czwartek Wejście na stronę i sprawdzenie danych zajęło mi 2 minuty. Quote
bognik Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='kalinaM']mam nadzieje że dogomaniacy mi pomogą: nie chce mi sie przelatywać całego wątku bo tu już spro stron tak wiec mam kilka pytań 1.do kiedy można zgłosić psa na wystawe 2.ile musze zapłacic za psa w kl.szczeniat(20 zł czy wiecej 3.w jakim miejscu sie ona odbedzie 4.ta wystawa jest 2 dniowa to w którym dniu będzie gr 5 :oops: 1. Do 20 sierpnia mija pierwszy, tańszy termin (zgłaszania i wpłacania pieniędzy za psa. Po 20 kosztuje już więcej. 2. Przed 20 sierpniem zgłoszenie szczeniaka kosztuje 60zł (bez katalogu). Po 20 kosztuje już ... 180zł! 3. Wystawa odbędzie się na Międzynarodowych Targach Poznańskich. 4. Wystawa jest 4 - dniowa :cool1: Grupa 5 jest sędziowana w czwartek, 9 listopada (jest to pierwszy dzień wystawy). Na przyszłość --> [SIZE=2]http://www.worlddogshow2006.pl/index_pl.php Quote
kalina. Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 aha dzieki to teraz trzeba zgłosic psa.... Quote
Atena Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 A przedtem nei było, ze do 29? Kurcze, ważna jest data stępla a nawet jeśli już to zadzwonić będe mogła dopiero w poniedziałek. Wątpie by odpisali mi nawet na meila. Już się nie zmieszcze w pierwszym terminie? Mówi się trudno, najwyżej dopłace 60zł i będe wściekła, ze zapłaciłam tyle kasy a mała nagle dostała cieczki :/ A jeśli nie wyśle zgłoszenia i nei zapłace a ta tej cieczki potem nie dostanie, to też będe wściekła, że jej nei zgłosiłam, bo hodowczyni na to liczy :/. Takie życie. Quote
Agappe Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 mi na @ odpisali dzisiaj.. aczkolwiek wysłałam swojego w nocy z czwartku na piatek.. ale probuj.. moze odpisza Quote
Atena Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Tylko, że z Wrocławia mogą mi nie odpisać w sprawie nr. rejestracyjnego. Tym bardziej, że mogą go nie mieć gdyż Roxy jest ze Słowacji a rodowód do nostryfikacji wysłałam na poczatku lipca. Quote
Agappe Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Atena napisał(a):Tylko, że z Wrocławia mogą mi nie odpisać w sprawie nr. rejestracyjnego. Tym bardziej, że mogą go nie mieć gdyż Roxy jest ze Słowacji a rodowód do nostryfikacji wysłałam na poczatku lipca. tego nie doczytałam:oops: :oops: Quote
sylrwia Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 No i wysłałam zgłoszenie mojego Forysia. :p Mam cicha nadzieje spotkać na światówce ojca mojego psa. Bardzo bym chciała go zobaczyć.:loveu: Quote
Iwa-R Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Atena, ja bym na Twoim miejscu próbowała. Próbowaniem nic nie tracisz, a może akurat się uda. A jeśli chodzi o nostryfikację, to wydaje mi się, że trochę długo to trwa. Ja papiery swojego psa dawałam do nostryfikacji 14 czerwca zeszłego roku, i odbierałam chyba 7 lipca, więc niecały miesiąc to trwało. Gdzie wysyłałaś rodowód do nostryfikacji? Ja mój zostawiłam po prostu w moim oddziale ZK i to oni wysyłali do Wawki, i Wawka odesłała spowrotem do oddziału, skąd go odebrałam. Wyślij zgłoszenie, opłać, napisz co i jak.... A w poniedziałek dzwoń do Wawki i do swojego odziału pytać czy już coś wiedzą. Możesz zadzwonić też do Poznania poinformować o sytuacji i prosić o pozwolenie na dosłanie numeru odrobinkę późńiej. Quote
sylrwia Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 A nie będzie tak, ze każą jej płacić jak zagraniczni wystawcy, czyli w euro? Quote
Atena Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Iwa-R napisał(a):Atena, ja bym na Twoim miejscu próbowała. Próbowaniem nic nie tracisz, a może akurat się uda. A jeśli chodzi o nostryfikację, to wydaje mi się, że trochę długo to trwa. Ja papiery swojego psa dawałam do nostryfikacji 14 czerwca zeszłego roku, i odbierałam chyba 7 lipca, więc niecały miesiąc to trwało. Gdzie wysyłałaś rodowód do nostryfikacji? Ja mój zostawiłam po prostu w moim oddziale ZK i to oni wysyłali do Wawki, i Wawka odesłała spowrotem do oddziału, skąd go odebrałam. Wyślij zgłoszenie, opłać, napisz co i jak.... A w poniedziałek dzwoń do Wawki i do swojego odziału pytać czy już coś wiedzą. Możesz zadzwonić też do Poznania poinformować o sytuacji i prosić o pozwolenie na dosłanie numeru odrobinkę późńiej. Tylko tak, moge dzisiaj wysłać faksem i przeslać pieniądze przez neta a jutro zadzwonić i powiedzieć co i jak. Tylko piszą, że mam wysłać również kopie rodowodu. Swego czasu jak jeszcze go nie dostałam, to hodowca zrobił mi skan i mam wydrukowane, ale rodowód jest międzynarodowy. Rodowód do nostryfikacji dawałam w oddziale we Wrocławiu. A napisac mam na meila? Czy telefonicznie jutro wytłumaczyć o co chodzi? Quote
Iwa-R Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Nawet w szczeniakach ma być rodowód? Lepiej chyba zadzwonić. Najpierw zadzwonić do Wawki i do siebie, a później do Poznania. Może akurat się uda. Życzę powodzenia. Quote
Atena Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Tylko, ze Roxy będzie już w młodzierzy. Rodzice myślą, by jednak zgłosić w drugim terminie Quote
BooBC Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Iwa-R napisał(a):Nawet w szczeniakach ma być rodowód? Nie :shake: :) :shake: W szczeniętach dozwolone w przygotowaniu :) :) :) Quote
Agappe Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 ktoś wie do kiedy mozna zgłaszać psy na konkurencje hodowlane???? bo na stronie uwzglednione te konkurencje sa tylko w pierwszym terminie.. w drugim terminie nie ma o nich wzmianki... tylko pytanie czy to oznacza, że do dzis mozna zglaszac czy ze cena za drugi termin w przypadku konk.hodowlanych jest taka sama jak za pierwszy? Quote
sylrwia Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Czy ktos z Was wysyłał mailem skan rodowodu i potwierdzenia wpłaty? Na jaki mail wysłać bo nie moge wyczytac go nigdzie.:shake: Quote
Agappe Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 sylrwia napisał(a):Czy ktos z Was wysyłał mailem skan rodowodu i potwierdzenia wpłaty? Na jaki mail wysłać bo nie moge wyczytac go nigdzie.:shake: ja wysylalam zgloszenie elektroniczne i reszte @ <kopie rodowodu, championatu, wplaty, itd> @ znalazłam na stronie zwiazku w poznaniu i z tego tez @ dostalam potwierdzenie Quote
sylrwia Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Aha to ok, dzieki bo myślałam, że jakis specjalny na tą okazje jest :p Quote
Toller Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Znajomi Belgowie mają już kwaterę- wszystkim dzięki za pomoc! Było ciężko, wzieli ostatnie miejsca w hotelu :roll: . Quote
panienkabubu Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='sylrwia']Czy ktos z Was wysyłał mailem skan rodowodu i potwierdzenia wpłaty? Na jaki mail wysłać bo nie moge wyczytac go nigdzie.:shake: ja wysłałam na poznan@zkwp.pl i dostałam odpowiedz, ze zgloszenie przyjete, wiec chyba na taki mail trzeba wysylac:) Quote
Atena Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Udało się :multi: Dzisiaj dzwoniliśmy do Wrocławia. Okazało się, ze just jest rodowód i możemy go odebrać jutro bedąc razem z psem i dostaliśmy nr. PKR i rejestracyjny. Omijając fakt, że przy oddawaniu rodowodu do nostryfikacji, Pani w oddziale mówiła, ze do nas zadzwoni... Ale nic. Dzwonilismy nastepnie do Poznania z pytaniem, czy jak dzisiaj wyślemy zgłoszenie to czy mozemy płacić za 1 termin. Pani powiedziała, że wczoraj była niedziela więc możemy:razz: . Tata zapłacił przez internet, wydrukował dowód wpłaty, dziasij wyślemy zgłoszenie wraz z tym dowodem, a jutro faksem kopie rodowodu. Czyli na 95% będziemy. Mam też wielką nadzieję być 12 na gr VIII. Jednak rodzice mówią, że chyba zgłupiałam, bo to bez sensu a nie będziemy tam nocować. Ta, bo z Wrocka do Poznania daleko tym bardziej, ze mieszkamy na trasie Wrocław-Poznań :p . A jak sobie nawet znajde transport to z obcą osobą mnie nie puszczą:p . Takie życie. Nic tylko mieć wyrzuty do końca życia, że nie byłam na świtówce na gr VIII.....:shake: i nie zobacze finałów Młodego Prezentera... Quote
sylwiaskalska Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 A ja się spóźnie z zapłatą więc polecę 180 PLN :( No cóż gapa ze mnie bo kasy dziś brak. Quote
Asta Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 A mi jeszcze nie potwierdzili potwierdzenia zgłoszenia mailem Quote
Toller Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Trzeba poczekać :-) A czy będzie plan sędziowania żeby było wiadomo kto i kiedy wchodzi? Bo o katalogu przedwystawowym to ja nawet nie marzę :-) Quote
Recommended Posts