puli Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Mnie by sie przydał handler lepszy ode mnie,ale to stworzenie odmawia współpracy z kimś innym.... Quote
BooBC Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Puli to bardzo dobrze, przynajmniej wiesz że zależy mu na tobie :loveu: :lol: :loveu: karenina POPIERAM W 1000% a nawet i więcej, w Szczecinie (rok temu) zdyskfalifikowano takiego pieknego i ŁAGODNEGO asta (wiem że łagodnego, bo poproszono mnie abym się w sędziego pobawiła, i zaglądałam w ząbeczki astka :evil_lol: :diabloti: :evil_lol: ) ale jak biegał na ringu, to rzucał się na niego "ast" z poza ringu, no i nerwy psiakowi puściły (:roll: :-( :roll: ) aż mi ciarki przeszły, że ja mu w zęby zaglądałam :evil_lol: :diabloti: :evil_lol: Pozdrawiam palma Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Ja też się z wami zgadzam,ale mój Cavalier ma przodozgryz i jak dla mnie bez sensu jest zgłaszać go na wystawę,ponieważ wiem,że zostanie zdyskwalifikowany,a chciałam z nim wystąpić na Młodym Prezenterze,a przecież jak nie jest zgłoszony na wystawę to nie może wejść :-( .Teoretycznie,ale może uda mi się jakoś z nim wejść (mam nadzieję). Quote
Asta Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Cóż, będzie pewnie obstawa :roll: Jak to na swiatówkach bywa Quote
bajadera Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Cavalierka, a czy na takiej wystawie nie jest ta, że w JH trzeba biegać z psem, który jest zgłoszony na wystawę ? Ewentualnie w piatek mogę pozyczyc skye terriera (swojego weterana), bo pozostałe nie pójdą z nikim innym, o ile nie będzie to kolidowac z naszym występem na ringu. Quote
Iwa-R Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Cavalierka napisał(a):Teoretycznie,ale może uda mi się jakoś z nim wejść (mam nadzieję). Nie liczyłabym na to. Ja miałam problemy w zeszłym roku, żeby wejść ze zgłoszonym psem, a co dopiero mając psa nie zgłoszonego. Z roku na rok to akurat egzekwują coraz bardziej. Mój przypadek był o tyle dziwny, że poczta do mnie nie dochodziła. Za pierwszym razem nic nie dotarło, więc było wysyłane jeszcze raz. Osobno zostało wysłane potwierdzenie i osobno cała reszta (numerek, kupon na katalog). Dotarł do mnie tylko drugi list, miałam więc wszystko bez potwierdzenia przyjęcia psa. Panowie przy wejściu nie chcieli mnie bez tego potwierdzenia wpuścić. W końcu po 5 minutach długich wyjaśnień pozwolili mi wejść z psem. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 W regulaminie JH jest wyraźnie napisane,że pies nie musi być zgłoszony na wystawę,ale musi podlegać tym samym warunkom co przy zgłoszeniu na wystawę,o ile się nie mylę jest to pkt.5.W razie czego to jeśli będzie taka możliwość to chętnie pożyczę Twojego Skye Terriera w piątek ;) . Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Ja w zeszłym roku też nie zgłaszałam Atosa na wystawę i wwszłam z nim bez problemu o dziwo :roll: Quote
karenina Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Cavalierka napisał(a):Ja też się z wami zgadzam,ale mój Cavalier ma przodozgryz i jak dla mnie bez sensu jest zgłaszać go na wystawę,ponieważ wiem,że zostanie zdyskwalifikowany,a chciałam z nim wystąpić na Młodym Prezenterze,a przecież jak nie jest zgłoszony na wystawę to nie może wejść :-( .Teoretycznie,ale może uda mi się jakoś z nim wejść (mam nadzieję). Cavalierka, a jak się zgłasza na MP przed wystawą to się podaje swoje dane tylko czy psa też? Dostajecie na MP jakieś potwierdzenia pocztą? Bo jesli tak, to taki pies powinien najnormalniej wejsc na wystawe. Quote
Asta Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Teraz zrobil ponoć jakąś zmianę w regulaminie JH, że pies tez musi byc zgłoszony normalnie na wystawę :roll: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Asta,to jakieś fałszywe informacje :roll: .Mimo zmienionego/nowego (niepotrzebne skreślić ;) :lol: ) regulaminu nadal jest to zdanie: "Pies może być zgłoszony tylko do konkursu Młody Prezenter,ale musi odpowiadać tym samym warunkom jak przy zgłoszeniu na wystawę".To zdanie znajduje się w pod punkcie 2. Quote
Asta Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Kurcze, to co w takim razie było na jakiejś wystawie, że niechcieli wziąść dziewczyny, bo pies zgłoszony nie był? Quote
Gazuś Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Asta napisał(a):Kurcze, to co w takim razie było na jakiejś wystawie, że niechcieli wziąść dziewczyny, bo pies zgłoszony nie był? A na jakiej wystawie to było? :roll: Quote
Ludek Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Cavalierka napisał(a):W regulaminie JH jest wyraźnie napisane,że pies nie musi być zgłoszony na wystawę,ale musi podlegać tym samym warunkom co przy zgłoszeniu na wystawę,o ile się nie mylę jest to pkt.5.W razie czego to jeśli będzie taka możliwość to chętnie pożyczę Twojego Skye Terriera w piątek ;) . To spróbuj się zgłosić wcześniej na MP, żeby Ci wysłali potwierdzenie. Quote
fidekangela Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Oferują swoją pomoc przy wystawianiu. Będe w każdy dzień tak więc nie ma problemu :cool3: Quote
LAURA Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Asta,Gazuś - zwykle tylko w Nowym Dworze i w Radomiu mają zły regulamin...więc gdy piesj nie jets zgłoszony trzeba się wykłucac (jak ja;p) hehe.A w nowym regulaminie jest napisane,że pies nie musi byc zgłoszony na wystawę :) Quote
$andwich Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Co do MP, to w Raciborzu też nie chcieli zapisać chłopaka do konkursu, bo jego pies nie był zgłoszony na wystawę. Bardzo fajnie, że pracujący przy tym nie znają regulaminu... A jeśli chodzi o światówkę, to ja także będę;). Może nawet we wszystkie dni:multi:. Quote
BooBC Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 A kto bedzie kibicował palmie & Boogie :cool1: :lol: :cool1: Mnie poznacie po chuście dogomaniackiej ;) :) ;) Quote
talut Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 a to pupa...przyjeżdżamy dopiero w piątek :( :( Quote
BooBC Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 A może Ci się uda na czwartek ?!? Bo ja tylko w czwartek ...... :( Quote
talut Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 chciałam na czwartek, bo znajomi wystawiają jamniora, ale tata stwierdził, że mu się nie chce :( Quote
$andwich Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Ja będę już od czwartku, ale pewnie cały czas będę przy ringach collaczków:loveu:. Quote
Recommended Posts