Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jak to jest ze szczeniakami ?!? Wygrywa w rasie => dostaje się do .... no właśnie jak jest dalej jak jest do końca...a i u bordasków muszę usunąć martwe włosu za uszami, które to :evil_lol: :lol: :evil_lol:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asta napisał(a):
Dostać doskonałą w niektórych rasach (np. amstaff, labrador, goldeny itd.) to bedzie naprawde wielkim osiagnieciem ;)

Więcej wiary w polskie burki!W ub.roku na europejskiej własnie polski amstaff zgarnął BOB.Dużo naszych psów wyjechało z Tulln z trofeami.

Posted

palma napisał(a):
A jak to jest ze szczeniakami ?!? Wygrywa w rasie => dostaje się do .... no właśnie jak jest dalej jak jest do końca...a i u bordasków muszę usunąć martwe włosu za uszami, które to :evil_lol: :lol: :evil_lol:

zakładając, że zawsze wygrywasz, to najpierw masz porównanie w klasie suczek szczeniąt, potem porównanie ze zwycięzcą szczeniaków w psach, potem czasami jest porównanie szczeniąt w grupie FCI, a potem na BISy ;)

co do włosów za uszami-lepiej pójść z tym do profesjonalnego fryzjera ;)

Posted

Dzięki talut :loveu: :loveu: :loveu:
A zakładając że wygrywam te BISy to co jest dalej :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:
I tak nie liczę na tak wielki sukces ....... to tylko ciekawość :lol: :lol: :lol:

Posted

Asta napisał(a):
Wiesz puli, ja jestem bardzo zrazona układami na polskich ringach :roll: Więc licze narazie na ocene doskonala :lol:

Ring bedzie polski,ale sędziowie juz niekoniecznie....A co do układów,Na klubowej w Ostravie sedzia pytał kazdego wystawcę,który wchodził na ring,skąd ma (od kogo,z jakiej hodowli) psa.Ja rozumiem takie pytanie po ocenie,ale przed?!

Posted

palma napisał(a):
Dzięki talut :loveu: :loveu: :loveu:
A zakładając że wygrywam te BISy to co jest dalej :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:
I tak nie liczę na tak wielki sukces ....... to tylko ciekawość :lol: :lol: :lol:

Zostajesz Zwycięzcą Swiata,uderza Ci woda sodowa,żywicie się z psem szampanem i cielęciną,sypiacie w puchach i atłasach,jedziecie na Crufta,wygrywacie,dostajesz jeszcze większych bąbelków,jadacie kawior i łososia+ droższy szampan,Dogo nosi was na rękach i łapach,a potem budzimy sie wszyscy.Z suszonym swińskim uchem na poduszce.:laugh2_2:

Posted

puli napisał(a):
Zostajesz Zwycięzcą Swiata,uderza Ci woda sodowa,żywicie się z psem szampanem i cielęciną,sypiacie w puchach i atłasach,jedziecie na Crufta,wygrywacie,dostajesz jeszcze większych bąbelków,jadacie kawior i łososia+ droższy szampan,Dogo nosi was na rękach i łapach,a potem budzimy sie wszyscy.Z suszonym swińskim uchem na poduszce.:laugh2_2:

Puli jestes niesamowita :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

Puli dzięki za wytłumaczenie :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt::turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt:, suuper, to ciekawe kogo będziemy nosić na rekach :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt:

Posted

palma napisał(a):
to ciekawe kogo będziemy nosić na rekach :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt:

Wychodzi mi,że kogoś z nas,bo: Wystawa w u nas,to BISa powinien wygrać polski pies,a ponieważ Dogo ma największe stado w Polsce i najładniejsze psy na świecie (ci sędziowie,którzy nam nie dają wygrać,sa nieuświadomieni),będzie z czego wybierać.
Jakby nie patrzeć to BIS nasz.:p

Posted

:megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: Puli nie mogłam jak przeczytałam :cool2:
My tam obowiązkowo się stawimy, modląc się o doskonałą. Głównie mam nadzieję obejrzeć mnóstwo pięknych psów.

Posted

[quote name='Asta']Własnie teraz usiadłam i myslę, jak oni to wszyscy urzadza (ringi, wnetrze itd...). Szczerze mówiąc ja na za wiele nie liczę

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Co takie pesymistyczne podejscie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A tak zapytam drogich dogomaniaków czy dla osób nie wystaiwających jest wstęp na wystawę ... jeśli nie to czy dla rodziny jest :cool1: ;) :cool1:

No, a kto będzie w czwartek, ja napewno Boogie juz ślicznie biega przy nodze i nawet udaje mi się ją nauczyć aby sama się ustawiała na komendę ,,postawa" :cool1: :eviltong: :cool1:

Posted

Ja musze być we wszystkie dni :D A tak apropo... Czy ktoś szuka handlera do wystawienia psa na: czwartek, sobotę i niedzielę? Chętnie pomogę ;)

Posted

Cavalierka napisał(a):
Wstęp dla osób nie wystawiających oczywiście jest za to podobno nie ma wstępu dla psów nie zgłoszonych na wystawę :-( .
.

Akurat zakaz wprowadzania psów niezgłoszonych w tym wypadku popieram. To za duża wystawa, bedzie suzo zgłoszonych psów, wystawcy przyjezdzają z całego świata, należy im się szacunek i maximum komfortu.