BooBC Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 A jak to jest ze szczeniakami ?!? Wygrywa w rasie => dostaje się do .... no właśnie jak jest dalej jak jest do końca...a i u bordasków muszę usunąć martwe włosu za uszami, które to :evil_lol: :lol: :evil_lol: Quote
puli Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Asta napisał(a):Dostać doskonałą w niektórych rasach (np. amstaff, labrador, goldeny itd.) to bedzie naprawde wielkim osiagnieciem ;) Więcej wiary w polskie burki!W ub.roku na europejskiej własnie polski amstaff zgarnął BOB.Dużo naszych psów wyjechało z Tulln z trofeami. Quote
talut Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 palma napisał(a):A jak to jest ze szczeniakami ?!? Wygrywa w rasie => dostaje się do .... no właśnie jak jest dalej jak jest do końca...a i u bordasków muszę usunąć martwe włosu za uszami, które to :evil_lol: :lol: :evil_lol: zakładając, że zawsze wygrywasz, to najpierw masz porównanie w klasie suczek szczeniąt, potem porównanie ze zwycięzcą szczeniaków w psach, potem czasami jest porównanie szczeniąt w grupie FCI, a potem na BISy ;) co do włosów za uszami-lepiej pójść z tym do profesjonalnego fryzjera ;) Quote
BooBC Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Dzięki talut :loveu: :loveu: :loveu: A zakładając że wygrywam te BISy to co jest dalej :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: I tak nie liczę na tak wielki sukces ....... to tylko ciekawość :lol: :lol: :lol: Quote
Asta Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Wiesz puli, ja jestem bardzo zrazona układami na polskich ringach :roll: Więc licze narazie na ocene doskonala :lol: Quote
puli Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Asta napisał(a):Wiesz puli, ja jestem bardzo zrazona układami na polskich ringach :roll: Więc licze narazie na ocene doskonala :lol: Ring bedzie polski,ale sędziowie juz niekoniecznie....A co do układów,Na klubowej w Ostravie sedzia pytał kazdego wystawcę,który wchodził na ring,skąd ma (od kogo,z jakiej hodowli) psa.Ja rozumiem takie pytanie po ocenie,ale przed?! Quote
puli Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 palma napisał(a):Dzięki talut :loveu: :loveu: :loveu: A zakładając że wygrywam te BISy to co jest dalej :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: I tak nie liczę na tak wielki sukces ....... to tylko ciekawość :lol: :lol: :lol: Zostajesz Zwycięzcą Swiata,uderza Ci woda sodowa,żywicie się z psem szampanem i cielęciną,sypiacie w puchach i atłasach,jedziecie na Crufta,wygrywacie,dostajesz jeszcze większych bąbelków,jadacie kawior i łososia+ droższy szampan,Dogo nosi was na rękach i łapach,a potem budzimy sie wszyscy.Z suszonym swińskim uchem na poduszce.:laugh2_2: Quote
Asta Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Fakt, sędzina zagraniczna, ale wiesz, zawsze może postawić swoich na lokatach. Może przyda mi sie więcej optymizmu :lol: Quote
sylrwia Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 puli napisał(a):Zostajesz Zwycięzcą Swiata,uderza Ci woda sodowa,żywicie się z psem szampanem i cielęciną,sypiacie w puchach i atłasach,jedziecie na Crufta,wygrywacie,dostajesz jeszcze większych bąbelków,jadacie kawior i łososia+ droższy szampan,Dogo nosi was na rękach i łapach,a potem budzimy sie wszyscy.Z suszonym swińskim uchem na poduszce.:laugh2_2: Puli jestes niesamowita :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: Quote
BooBC Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Puli dzięki za wytłumaczenie :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt::turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt:, suuper, to ciekawe kogo będziemy nosić na rekach :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: Quote
puli Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 palma napisał(a): to ciekawe kogo będziemy nosić na rekach :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: :turn-l: :roflt: Wychodzi mi,że kogoś z nas,bo: Wystawa w u nas,to BISa powinien wygrać polski pies,a ponieważ Dogo ma największe stado w Polsce i najładniejsze psy na świecie (ci sędziowie,którzy nam nie dają wygrać,sa nieuświadomieni),będzie z czego wybierać. Jakby nie patrzeć to BIS nasz.:p Quote
Asta Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 No pewnie na 100% ;) Bedziemy wszedzie bob-y zgarniac :lol: Quote
BooBC Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 No, oby oby ........ :lol: :evil_lol: :lol: Puli ty się znasz na rzeczy :cool3: :cool1: :cool3: Quote
nefesza Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 puli napisał(a):....budzimy sie wszyscy.Z suszonym swińskim uchem na poduszce.:laugh2_2: A juz sie budze z TYM na poduszce :lol: :lol: :lol: Quote
Gośka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: Puli nie mogłam jak przeczytałam :cool2: My tam obowiązkowo się stawimy, modląc się o doskonałą. Głównie mam nadzieję obejrzeć mnóstwo pięknych psów. Quote
Asta Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Własnie teraz usiadłam i myslę, jak oni to wszyscy urzadza (ringi, wnetrze itd...). Szczerze mówiąc ja na za wiele nie liczę Quote
martavantos Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 KIedy dokładnie odbedzie sie wystawa i ile kosztuje tam wejscie ? Bo nigdy nie byłam na swiatówce i za bardzo sie nie znam !:cool3: Quote
Asta Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Zapraszam na stronę: http://www.worlddogshow2006.pl/ Quote
BooBC Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 [quote name='Asta']Własnie teraz usiadłam i myslę, jak oni to wszyscy urzadza (ringi, wnetrze itd...). Szczerze mówiąc ja na za wiele nie liczę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Co takie pesymistyczne podejscie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A tak zapytam drogich dogomaniaków czy dla osób nie wystaiwających jest wstęp na wystawę ... jeśli nie to czy dla rodziny jest :cool1: ;) :cool1: No, a kto będzie w czwartek, ja napewno Boogie juz ślicznie biega przy nodze i nawet udaje mi się ją nauczyć aby sama się ustawiała na komendę ,,postawa" :cool1: :eviltong: :cool1: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Wstęp dla osób nie wystawiających oczywiście jest za to podobno nie ma wstępu dla psów nie zgłoszonych na wystawę :-( . Ja prawdopodobnie będę w czwartek,ale to zależy od tego czy trafi mi się jakiś pies bądź psy do wystawienia ;) . Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Oczywiście,że będę ;) .Może uda mi się być we wszystkie 4 dni...ech marzenia :lol: . Quote
Asta Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Ja musze być we wszystkie dni :D A tak apropo... Czy ktoś szuka handlera do wystawienia psa na: czwartek, sobotę i niedzielę? Chętnie pomogę ;) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Właśnie ja ponawiam pytanie Asty:Jeśli poszukuje ktoś handlera to jestem chętna i otwarta na wszelkie propozycje.Będę w czwartek,piątek,sobotę i niedzielę (mama mówi,że bardzo proawdopodobne jest,że pojedziemy we wszystkie dni ;) ). Quote
karenina Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Cavalierka napisał(a):Wstęp dla osób nie wystawiających oczywiście jest za to podobno nie ma wstępu dla psów nie zgłoszonych na wystawę :-( . . Akurat zakaz wprowadzania psów niezgłoszonych w tym wypadku popieram. To za duża wystawa, bedzie suzo zgłoszonych psów, wystawcy przyjezdzają z całego świata, należy im się szacunek i maximum komfortu. Quote
Recommended Posts