Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A'propos noclegów....
Gapy! :diabloti:
Weszłam sobie ostatnio na stronę Wystawy, zajrzałam do działu "Przewodnik" i znalazłam tam informację odnośnie współpracującego z Oddziałem Poznańskim, Biura Podróży.
Są hotele różnych maści, miejsc jest całkiem sporo: http://hotele.skoczynska.pl/
Wiele oferowanych tam cen jest niższych niż przy rezerwacji bezpośredniej w hotelu.
Fakt- trzeba niemal od razu zapłacić, ale to dla zdecydowanych, nie problem ;)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='NigdyNigdy']A'propos noclegów....
Gapy! :diabloti:
Weszłam sobie ostatnio na stronę Wystawy, zajrzałam do działu "Przewodnik" i znalazłam tam informację odnośnie współpracującego z Oddziałem Poznańskim, Biura Podróży.
Są hotele różnych maści, miejsc jest całkiem sporo: http://hotele.skoczynska.pl/
Wiele oferowanych tam cen jest niższych niż przy rezerwacji bezpośredniej w hotelu.
Fakt- trzeba niemal od razu zapłacić, ale to dla zdecydowanych, nie problem ;)

Powiem tak - Gapa! :diabloti:
Popatrz sobie na ceny noclegów - tych blisko wystawy... :lol:

Posted

Gdyby ktoś chciał podziwiac pieski przez 4 dni to troche drogo.....
W lutym mozna było znaleźć noclegi za 60-100 zł (dwuosobowy pokój)

Posted

Gazuś napisał(a):
Powiem tak - Gapa! :diabloti:
Popatrz sobie na ceny noclegów - tych blisko wystawy... :lol:

Hehe...Zobacz ceny, jakie oferują hotele poznańskie zawsze, kiedy coś dzieje się na Targach ;)

Posted

a ja mam pecha, bo zarezerwowałam sobie nocleg w jakimś motelu i zapomniałam gdzie a karteczkę zgubiłam:placz:
wiem, że jakoś tak dalej chyba w tej najdalszej strefie, za 120 za pokój plus 20 za psa.
Pzdr,
Monika

Posted

Jak będę wystawiać w klasie szczeniąt to już się liczy do wyrobienia rodowodu .... lepiej wystwiać na ringówce czy normalnej smyczce :lol: :oops: :lol:

Posted

palma napisał(a):
Jak będę wystawiać w klasie szczeniąt to już się liczy do wyrobienia rodowodu ....

mozesz trochę jaśniej napisać o co chodzi :roll:

Posted

Narazie pies ma METRYKE :p :p :p po zaliczeni 3 wystaw dostaje RODOWÓD .... tylko te wystawy w jakiej klasie muszą być zaliczone .... czy w klasie szczeniąt też się liczy :lol: :p :lol:

Posted

[quote name='Nugatowa']Palma może przeczytaj jeszcze raz regulamin :roll: :roll:

Racja co racja :) rodowód wyrabia sie na podstawie metryki ja nie wystawiałam jeszcze a mam rodowód :p

[SIZE=1]Aby wyrobic rodowód to trzeba się zgłosić do oddziału ZK, zapisać się do Związku, zarejstrować też psiaka na podstawie metryki otrzymanej od hodowcy i zapłacic za wyrobienie rodowdu. W tej pierwszej opłacie masz też składkę za cały rok
.

Posted

palma napisał(a):
No dobra, to jeśli wyrobię rodowód to bez wystaw szczeniaki po moim psie będę miały metryki ........ :roll: :lol: :roll:

Palma, to działa zupełnie inaczej:
rodowód wyrabiasz na podstawie metryki, do tego nie potrzeba ani jednej wystawy. Wystawy są potrzebne do uzyskania hodowlanki. I do tego nie liczą się wystawy szczeniaków ;)

Posted

Dzięki, ale Gwarek jakoś zrozumiał mój bełkot :lol: :oops: :lol: Czyli aby uzyskać hodowlanke muszę wystawić psa 3 razy na wystwie nie wliczając wystawy szczeniąt ...... ;)

A Wy zaraz na mnie naskakujecie, po to chyba jest forum aby się czegoś dowiedzieć od ''bardziej'' dośwadczonych ... a nie obgadywać i kłócić się nawzajem :roll: :roll: :roll: A wydaje mi się że moje pytanie nie było aż tak głupie w porównaniu z pytaniem czy można wystawiać na wystawach psów rasowych psa który nie posiada ani metryki ani rodowodu ( a nikt na to pytanie się nie oburzył) ... :roll: :roll: :roll:

Posted

Tzw. hodowlankę robisz gdy pies skończy 15 miesięcy i od tego wieku pies musi zdobyć 3 oceny doskonałe, suka 3 oceny bardzo dobre na wystawach w tym jednej miedzynarodowej lub klubowej.
Ale dobrze jest wcześniej zacząć psa przyzwyczajać do wystaw ;)

Posted

palma napisał(a):
Dzięki, ale Gwarek jakoś zrozumiał mój bełkot :lol: :oops: :lol: Czyli aby uzyskać hodowlanke muszę wystawić psa 3 razy na wystwie nie wliczając wystawy szczeniąt ...... ;)

A Wy zaraz na mnie naskakujecie, po to chyba jest forum aby się czegoś dowiedzieć od ''bardziej'' dośwadczonych ... a nie obgadywać i kłócić się nawzajem :roll: :roll: :roll: A wydaje mi się że moje pytanie nie było aż tak głupie w porównaniu z pytaniem czy można wystawiać na wystawach psów rasowych psa który nie posiada ani metryki ani rodowodu ( a nikt na to pytanie się nie oburzył) ... :roll: :roll: :roll:

Palma, więc tak - o hodwlance masz wyżej, Donya ci napisała :lol: A co do szczeniaka - najlepiej wystawiać od początku, bo to fajna zabawa - możesz zdobyć BIS Puppy itp :lol: W Młdoziezy też - można się pokusić na Mł.CH. PL (3 x Zw.Mł. w tym conajmniej jedno na mi ędyznarodowej lub klubowej) :lol: A później zabierać się za dorosły Championacik (3 x CWC w tym conajmniej jedno na międyznarodowej lub klubowej, od conajmniej dwóch sędziów, w odstępie czasowym między pierwszym a trzecim CWC 6 miesiecy i jeden dzień) :lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Palma, więc tak - o hodwlance masz wyżej, Donya ci napisała :lol: A co do szczeniaka - najlepiej wystawiać od początku, bo to fajna zabawa - możesz zdobyć BIS Puppy itp :lol:

Ale ja bym tu postawiła pytanie czy warto ciągnąć szczeniaka przez pół Polski na wystawę? Może lepiej poczekać, aż jakaś wystawa będzie bliżej? W sumie wystawianie szczeniąt, to ma być z jednej strony zabawa, a z drugiej przyzwyczajanie szczeniaka do atmosfery wystawy. Czy szczeniakowi spodoba się siedzenie kilka godzin w samochodzie, potem kilka godzin albo w klatce, albo na lince (bo jednak wystawa nie jest idealnym miejscem do zabawy), a potem znowu parę godzin w aucie? Powiedzmy jesienią nie powinno być już upałów, ale z drugiej strony nikt nie gwarantuje czy pogoda będzie optymalna dla psów w podróży?

Posted

Yoko Ono napisał(a):
a ja mam pecha, bo zarezerwowałam sobie nocleg w jakimś motelu i zapomniałam gdzie a karteczkę zgubiłam:placz:
wiem, że jakoś tak dalej chyba w tej najdalszej strefie, za 120 za pokój plus 20 za psa.

Yoko Ono, jeśli rezerwowałaś przez ten (lub inny) portal, to może spróbuj zadzwonić do nich i zapytaj? :-)
Powinni mieć jakiś znak po tej rezerwacji (Twój mail, fakrutę itp.)
Będzie dobrze ;)

Posted

Gwarek, nie wiem jak Twój pies, ale mój - dzięki wystawom - pokochał samochód na tyle, że jak usłyszy dzwiek jakiegokolwiek otwierania to by wskoczył tam do obcych - kocha samochody (typowy facet :evil_lol: )

Posted

Gazuś napisał(a):
Gwarek, nie wiem jak Twój pies, ale mój - dzięki wystawom - pokochał samochód na tyle, że jak usłyszy dzwiek jakiegokolwiek otwierania to by wskoczył tam do obcych - kocha samochody (typowy facet :evil_lol: )

A ja nie wiem czy moja sucz lubi samochód. Wsiada bez problemu i podziwia widoki za oknem.
Ale gdy niedawno musiałam z nia przejechać kilka godzin autostradą (i jak to polskie drogi: brak miejsca na postoje), to było mi jej strasznie żal, chociaż to już nie jest szczeniak. Pomyśl sobie, że musisz np. 5 miesięcznego szczniaka trzymać w aucie 2-3 godziny? Może jest upał i maluchowi za gorąco, a może leje jak z cebra i nie ma możliwości na postój. Sądzisz, że po takiej przejażdzce maluch pokocha podróże?

Posted

Gwarek racja .... ale dla mnie to nie będzie przez pół polski Goleniów (Szczecin) - Poznań i jak bym jechała to tylko pociągiem, najwyżej pojadę za rok do Szczecina już bedzie w klasie młodzików, i tak jest najpiękniejsza na świecie nie muszą mi tego udowadniać :loveu: :lol: :loveu:

Pozdrawiam palma & Boogie

Posted

Ja tam oczywiście jadę na światową do Poznania. Wiele się nie spodziewam, bo wiem jakie psy moga być w mojej rasie i ich nie przeskoczę. Ale wiele osób z mojej rasy nie przyjedzie, bo mamy sędziego, który nie jest specjalistą od rasy !:diabloti:
W związku z tym ja mam ciężki problem. Zarezerwowałam jeszcze w styczniu cały malutki hotelik w okolicach jeziora Kierskiego. Miałam nadzieję, że zgromadze swoich zagranicznych znajomych z psami. I teraz mam wolne dwie dwójki i trójkę. Rezerwacja była na trzy noce (od czwartu do niedzieli). Jakby co kontakt na priva lub mprzybyt@snack.p.lodz.pl