Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja kombinuję żeby wybrać się na 4 dni, bo codziennie mam psy do wystawiania. Co prawda jeszcze dużo czasu, ale.. :shake: Osobiście psa żadnego sama nie zabieram (a przynajmniej na razie nie planuję :lol: ), więc czy ktoś chciałby mnie przygarnąć pod swoje skrzydła? Tzn czy ktoś ma zarezerwowany hotel gdzie zmieści się jeszcze jedna osoba (byle nie był najdroższy w tym mieście bo rodzice mnie zabiją :D ), albo jakiś poznaniak ma dobrą duszę i mógłby Vio ugościć? ;)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja juz wiem, co zostawiam (hotel Tango, ul. Złotowska), a do oddania mam rezerwacje w hotelu Kaskada, ul. Miedzyzdrojska. Chetnych prosze o kontakt na priv, inaczej w przyszlym tyg zwalniam rezerwacje.

Posted

nefesza napisał(a):
Ja juz wiem, co zostawiam (hotel Tango, ul. Złotowska), a do oddania mam rezerwacje w hotelu Kaskada, ul. Miedzyzdrojska. Chetnych prosze o kontakt na priv, inaczej w przyszlym tyg zwalniam rezerwacje.

Ten hotel jest 3km od mojego domu, bardzo fajny ponoc i ladny;) a obok niego pola i las raj dla psow:lol:

Posted

A ja zrobiłam rezerwację w styczniu w jakimś tanim hotelu na całe 4 dni.(większość miejsc już mieli zamówionych przez jakąś zagraniczną grupę)
Tylko,że zapomniałam w którym....:hmmmm: W którymś z 15 z mojej listy......

Posted

Gośka napisał(a):
Nefesza daj namiary na to "Tango" może gdzieś się do Was przytulimy ;)

Sie robi :)
Hotel Tango, ul. Złotowska 84, tel 061 868-44-33, 868-19-75 pokoj 2 os 193 zl (ze sniadaniem) plus 35 zl za psa

Posted

Dzięki, zadzwonię i się dowiem. Póki co mam na razie nocleg w .... Warszawie :lol: :lol: :lol: i średnio chce mi się tłuc tą "wspaniałą" Poznańską trasą całą noc.

Posted

A czy ktoś jeszcze zna jakies hotele, nawet i w okolicach Poznania gdzie sa jeszcze wolne miejsca? Ja sie chyba za pozno obudzilam i dostaje juz 10 maila z informacja ze wszystko zajete... :(

Posted

[quote name='Agasia']A czy ktoś jeszcze zna jakies hotele, nawet i w okolicach Poznania gdzie sa jeszcze wolne miejsca? Ja sie chyba za pozno obudzilam i dostaje juz 10 maila z informacja ze wszystko zajete... :(

Hotel Olimp.

Położenie:Strefa B. Hotel znajduje się w centrum miasta (ul. Warmińska 1). Nieopodal znajduje się Lasek Golęciński oraz Park Sołacki. Międzynarodowe Targi Poznańskie w odległości 4 km. Dworzec PKP - Poznań Główny 4 km, dworzec autobusowy 5 km. Lotnisko Ławica 5 km.
Zakwaterowanie:Hotel łącznie posiada 22 pokoje, z czego 1 pokój 1-osobowe, 19 pokoi 2-osobowych oraz 2 apartamenty. Pokoje wyposażone są w: łazienkę, telewizor.
Wyposażenie:W hotelu do dyspozycji gości: recepcja, restauracja, kawiarnia. Ponadto: fitness-ceter, bilard, korty tenisowe (całoroczne). W pobliżu hotelu znajduje się parking strzeżony.
Wyżywienie:W cenę noclegu wliczone jest śniadanie. W hotelu znajduje się restauracja. Ponadto: kawiarnia.
Zwierzęta domowe:Hotel akceptuje pobyt zwierząt (maksymalnie 1 pies w 1 pokoju). Opłata wynosi 30zł za psa w pokoju za dobę (płatne w recepcji w dniu przyjazdu).Przy pobycie z psem hotel pobiera kaucję w wysokości 200 zł za pokój za pobyt.

Posted

[quote name='Agasia']A czy ktoś jeszcze zna jakies hotele, nawet i w okolicach Poznania gdzie sa jeszcze wolne miejsca? Ja sie chyba za pozno obudzilam i dostaje juz 10 maila z informacja ze wszystko zajete... :(

Hotel Olimp.

Położenie:Strefa B. Hotel znajduje się w centrum miasta (ul. Warmińska 1). Nieopodal znajduje się Lasek Golęciński oraz Park Sołacki. Międzynarodowe Targi Poznańskie w odległości 4 km. Dworzec PKP - Poznań Główny 4 km, dworzec autobusowy 5 km. Lotnisko Ławica 5 km.
Zakwaterowanie:Hotel łącznie posiada 22 pokoje, z czego 1 pokój 1-osobowe, 19 pokoi 2-osobowych oraz 2 apartamenty. Pokoje wyposażone są w: łazienkę, telewizor.
Wyposażenie:W hotelu do dyspozycji gości: recepcja, restauracja, kawiarnia. Ponadto: fitness-ceter, bilard, korty tenisowe (całoroczne). W pobliżu hotelu znajduje się parking strzeżony.
Wyżywienie:W cenę noclegu wliczone jest śniadanie. W hotelu znajduje się restauracja. Ponadto: kawiarnia.
Zwierzęta domowe:Hotel akceptuje pobyt zwierząt (maksymalnie 1 pies w 1 pokoju). Opłata wynosi 30zł za psa w pokoju za dobę (płatne w recepcji w dniu przyjazdu).Przy pobycie z psem hotel pobiera kaucję w wysokości 200 zł za pokój za pobyt.

http://hotels.skoczynska.pl/offer_10_2247.html

Posted

A ja tak z innej beczki- jak to jest, czy jeśłi przyjedzie zagraniczny Ch, i dostanie CWC, to zostaje automatycznie Ch PL? Wiem ze tak kiedyś było, a nie wiem co obowiązuje teraz....:niewiem:

Posted

Toller-Fox napisał(a):
A ja tak z innej beczki- jak to jest, czy jeśłi przyjedzie zagraniczny Ch, i dostanie CWC, to zostaje automatycznie Ch PL? Wiem ze tak kiedyś było, a nie wiem co obowiązuje teraz....:niewiem:

tak jest ;)

Posted

A może warto pomyśleć o trochę oddalonych od Poznania gospodarstwach agroturystycznch?
Moi znajomi Węgrzy tak zrobili, nocują w takim gopodarstwie oddalonym o 70 km od Poznania, ale to jest tylko godzina drogi.

Posted

Agasia napisał(a):
tak jest ;)

No to super- mam kilku znajomych Szwedów z super Tollerami, myślą nad podróżą ( a jest to kawałek, bo pochodzą z północy Szwecji, więc kawał a nie kawałek drogi nawet :cool3: ), i chciałabym im dać prawdziwą informację.
Dzięki wielkie.

Posted

Toller - przekopiowane ze strony WDS w Poznaniu :

UWAGA!
Psy i suki zgłoszone z zagranicy, posiadające tytuł Championa, które uzyskają w klasach: pośredniej, otwartej, użytkowej lub championów certyfikat CWC, otrzymują automatycznie tytuł: „Champion Polski”.

:)

Posted

No to mam standardowe pytanie :lol: - kto coś umie powiedzieć o panu sędzi Jacques Medard Ringuet (F)?
[SIZE=2]Ucieszyłam się, że sędzia z ojczyzny rasy, potem się doczytałam, że uprawnienia ma na wszystko, a głównie specjalizuje się w grupach III, VI i VIII... I tak sie zgłoszę chyba, bo mój pies pierwszy raz w życiu będzie miał szansę mieć jakąkolwiek konkurencję :)

Posted

Agasia napisał(a):
A czy ktoś jeszcze zna jakies hotele, nawet i w okolicach Poznania gdzie sa jeszcze wolne miejsca? Ja sie chyba za pozno obudzilam i dostaje juz 10 maila z informacja ze wszystko zajete... :(

Nie powiem, nastraszylaś mnie mowiac ze juz nie ma miejsc. Od razu zaczelam dzwonic po hotelach i wszedzie jeszcze jest wolne, bez problemu zarezerwowalam to co mi pasowało. Mialam jeden przypadek ze osrodek byl zajety przez jakas zorganizowana grupe z czech, a bardzo czesto ludzie byli zaskoczeni ze chce rezerwowac na tak odlegly termin.

Posted

A ja mam pytanie, kto jedzie do hotelu z więcej niż 3 psami ( 4 lub 5) i ma zgodę hotelu na przyjęcie takiej ilosci zwierzaków? Bo ostatnio niektóre hotele wprowadziły ograniczenie od 1 do 3 psów w pokoju i ja sie teraz zastanawiam co zrobic..

Posted

klepcia napisał(a):
Nie powiem, nastraszylaś mnie mowiac ze juz nie ma miejsc. Od razu zaczelam dzwonic po hotelach i wszedzie jeszcze jest wolne, bez problemu zarezerwowalam to co mi pasowało. Mialam jeden przypadek ze osrodek byl zajety przez jakas zorganizowana grupe z czech, a bardzo czesto ludzie byli zaskoczeni ze chce rezerwowac na tak odlegly termin.

To ja mam pecha czy ty masz namiary na jakies fajne, a mniej znane noclegi? :crazyeye:

Posted

Noclegi jeszcze można znależć myśle z małymi problemami, wiem natomiast że większość hoteli w centrum poznania jest już zajęta, ale głównie prze biura ktore wykupily te miejsca znaczenie wcześniej i znając życie będą je odsprzedawać przed samą wystawą za droższe ceny - ale takie prawa rynku.
Gospodarstw agroturystycznych wokoło poznania jest naprawde sporo i nie trzeba szukać tak daleko :)

Posted

ale też nie zapominajmy o róznych miasteczkach gdzie sa pokoje do wynajmu ;-))

My takie mamy i jeździmy tam zawsze przynajmniej raz w roku :diabloti:

Posted

Toller-Fox napisał(a):
No to super- mam kilku znajomych Szwedów z super Tollerami, myślą nad podróżą ( a jest to kawałek, bo pochodzą z północy Szwecji, więc kawał a nie kawałek drogi nawet :cool3: ), i chciałabym im dać prawdziwą informację.
Dzięki wielkie.

Na avku masz Twojego malucha? :lol:

Posted

[quote name='Gazuś']Na avku masz Twojego malucha? :lol:

Gazuś to dzieci Tollerka:loveu: ,

Toller-Fox masz zamira zabrać jakiegoś maluha do domciu ? :multi: