Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

flashka-g napisał(a):
:lol: :cool3: moze by tak jedna hale na impreze dogomaniacka:evil_lol:

to by trzeba jakąś meeeega składke na opłate za wynajęcie hali:lol::lol::cool3:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gazuś napisał(a):
Ty, to cicho siedz, bo i tak wiadomo, że Cię dorwę :evil_lol: Może jeszcze ze mną w pokoju wylądujesz, albo co, jak będziesz na parę dni jechać :lol: WIęc nie masz się co martwić :cool3:

no tak :lol: a już myślałam że zapomniałaś :evil_lol:

Posted

A Wy jesteście w czwartek?
No to balangujemy od czwartku....aaaalbo...Nie pozostaje Wam nic innego jak wygrac i czekać do niedzielnych finałów :evil_lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
A Wy jesteście w czwartek?
No to balangujemy od czwartku....aaaalbo...Nie pozostaje Wam nic innego jak wygrac i czekać do niedzielnych finałów :evil_lol:

Wygrać? Na światówce? Szczyt marzeń :lol:
W "mojej" rasię prawdopodobnie wygrywać będą psy z przydomkiem hodowlanym Pana Sędziego :evil_lol: więc my szans nie mamy :lol: .

Ale... mam ten luksus, że jestem z Poznania, i jak tylko czas pozwoli, będę codziennie :razz:

Posted

Iwa-R napisał(a):
Wygrać? Na światówce? Szczyt marzeń :lol:
W "mojej" rasię prawdopodobnie wygrywać będą psy z przydomkiem hodowlanym Pana Sędziego :evil_lol: więc my szans nie mamy :lol: .

Och, to macie tak fajnie jak my, że Was hodowca tej samej rasy sędziuje :lol: Chociaż my mamy na tyle dobrze, że tatuś Docka, jest własnością, Pana sędziego :evil_lol: Ale co tam, liczymy na dobrą zabawę i uczciwość :lol:

Posted

Ja za to na nic nie licze bo Jojek będzie najmłodszy w klasie otwartej ;-)) (9 października skończy dwa lata...) a sedziuje nas ...Pan Gajewski :lol: sędzia często nie przewidywalny i oceny mam wrażenie sa dawane w zalezności od jego humoru ;-)) tak było na jesiennej wystawie w Legionowie gdzie znajoma mi powiedziała żebym się nie zdiwiła jak bedzie bardzo duzo ocen bdb bo tak zazwyczaj ocenia ;-)) A tu nas zaskoczył przyznając prawie wszystkim psom oceny dosk. bardzo rzadko dając bdb ;-)

Dla nas wyjście z klasy to jest szczyt marzeń ;-)

Posted

Gazuś napisał(a):
Jak dla wszytskich :cool3:

ja tak sobie myśle ile może być u nas w stawce psów i dochodze do wniosku że nawet 20-30 chyba że będzie tak jak na klubie gdzie były 2 8)

jest też to że przyjadą Włosi i Francuzi...ale u nas na klubach zazwyczaj najwięcej w stawkach jest w młodzieży i w championach..bo wszyscy chyba uważają że skoro mają już jeden Ch. to uciekną do Championów gdzie myśli tak duuzo osób 8)

Posted

jo-jo napisał(a):
ja tak sobie myśle ile może być u nas w stawce psów i dochodze do wniosku że nawet 20-30 chyba że będzie tak jak na klubie gdzie były 2 8)

jest też to że przyjadą Włosi i Francuzi...ale u nas na klubach zazwyczaj najwięcej w stawkach jest w młodzieży i w championach..bo wszyscy chyba uważają że skoro mają już jeden Ch. to uciekną do Championów gdzie myśli tak duuzo osób 8)

Jak z 20 psów w kalsie będziecie mieć to się cieszcie... GOldenów na krajówkach jest czasami po 12, na międyznarodowych około 20 w niektórych klasach.... Na światówce...50?60?

Posted

ja nic nie mówię,ale w yorkach w sopocie w ubiegłym roku miałam w klasie młodzieży 38 suk :lol: ekstremalne warunki :cool3:
bardzo mnie ciekawi jak będzie w takim razie wyglądać światówka :lol:

Posted

boshe ja w dogach maksymalnie widziałam 10 suk i ledwo się mieściły....to przepraszam was bardzo jak mieścicie się z 39 Yorkami na jednym ringu ?!

Posted

:lol: trzeba wziąć pod uwagę,że sopot ma duuuuuuże ringi ;) w pierwszej chwili wszyscy weszliśmy na ring i wcale dużo nie zajeliśmy,naprawdę,dwa boki ringu. :lol:
dlatego bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądać światówka z perspektywy yorków :cool3:

Posted

wiesz to ja już sobie wyobrażam 39 dogów na jednym ringu :lol:
wiem jakie są ringi w Sopocie ale popatzmy sobie że to hala 8)

na szczęście pomyśleli i w sobote tylko grupa druga jest ;-)

Posted

ojj bajglów pewnie też będzie dużo :lol: w NDM było 'tylko' 8, ale to była krajówka ;) więc gdybyśmy dostali lokatę to chyba kupiłabym sobie mega czekoladę i wielką kiełbasę dla Monucha :lol:

Posted

jo-jo napisał(a):
ja tak sobie myśle ile tych dogów ile ich będzie..przecież jak wejdzie 20 dorosłych samców na nie duży ring to się pozagryzają :roll:

Jojo, pomijając fakt, że agresywne psy raczej nie powinny być wystawiane, to dlaczego miałyby się pozagryzać? :roll:

Posted

Gazuś napisał(a):
Jojo, pomijając fakt, że agresywne psy raczej nie powinny być wystawiane, to dlaczego miałyby się pozagryzać? :roll:

Gazuś wiesz z tą agresją to g**** i nie prawda:angryy: costatnio były jazdy z agresją na ringu ale nic nie zrobił sędzia i mnie to wkurza :angryy:

Posted

jo-jo napisał(a):
Gazuś wiesz z tą agresją to g**** i nie prawda:angryy: costatnio były jazdy z agresją na ringu ale nic nie zrobił sędzia i mnie to wkurza :angryy:

Eeh... Ale rzucić się, czy coś? :roll: Chociaż sama widziałam na ringu agresywne Labradory, które nie zostały na dodatek wywalone... :roll:

Posted

nie no sytuacja była w Katowicach..sedzia rzucał na prawo lewo db i bdb...dosżło do klasy pośredniej w psach żółtych i pręgowanych.. tam zaczął się rzucać pies na drugiego psa (akurat tego drugiego trzymała moja znajoma i znam tego psa) i sędzia i tak mu dał ocene dosk. przy tylui db i bdb :angryy:

Posted

jo-jo napisał(a):
nie no sytuacja była w Katowicach..sedzia rzucał na prawo lewo db i bdb...dosżło do klasy pośredniej w psach żółtych i pręgowanych.. tam zaczął się rzucać pies na drugiego psa (akurat tego drugiego trzymała moja znajoma i znam tego psa) i sędzia i tak mu dał ocene dosk. przy tylui db i bdb :angryy:

Widocznie sędzia na charakter wcale uwagi nie zwraca...Tylko na eksterier? A kto sędziował?

Posted

Gazuś napisał(a):
Widocznie sędzia na charakter wcale uwagi nie zwraca...Tylko na eksterier? A kto sędziował?

Zvi Kupferberg (Izraelczyk)za to w zesżłym roku w warszawie na międzynarodowej w lipcu..na porównaniu o NPwR jeden z arlekinów rzucił się nan naszego o rok starszergo brata...co gorsza dorwał go...ale nie został zdyskwalifikowany...sędziował Pan Król bodajże