Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asta napisał(a):
Hm... Savannah a możesz udzielić bardziej szczegółowych informacji? to znaczy chodzi mi dokladniej o zapłate i ulice

ASTA to jest UL.Św.Antoniego, dzisiaj podam telefon bo musz spisac jak bede tam przejezdzac:razz:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Tak sie wtrace: Elisabeth Rhodin - co o niej myslicie? Spotkaliscie ja kiedys? Zastanawiam sie, czy jest sens brac moja suke na swiatowke. Jesli tak to bylaby to jej 2 wystawa. Chociaz - w koncu ktos musi byc ostatni ;)

Posted

Madalenka, jakoś nie wydaje mi się, żeby ranga wystawy robiła dla psa jakieś znaczenie (dla właściciela owszem). I nie jest powiedziane, że pies który będzie na światówce chociażby pierwszy raz wystawiany, nie wygra. Wszystko zalezy od jego eksterieru, zachowania, sposobu w jaki zostanie wystawiony, "ideału" sędziego i...szczęścia.
Myślę, że przy każdym psie jest sens pojechania na światówkę. Większość z nas i tak wróci bez lokaty...I co z tego? Pozostaną wspaniałe wspomnienia, świadomość, że widziało się światówkę (A kto wie? Może to jedyna szansa?) Jest to możliwość pooglądania sposoby sędziowania zagranicznych sędziów, zobaczenie psów z różnych krajów...

Co do słowa ostatni - na światówce będzie tak dużo psów w klasach, że nie ma ostatnich! Sa tylko cztery lokaty i koniec :lol: Reszta psów schodzi tylko z ocenami, bez rozpatrywania - gorszy-lepszy.

Posted

Chodzilo mi o ,,ostatni". :lol: Co do rangi wystawy - na swiatowce na pewno jest wiecej psow i ludzi niz na krajowce. I dlatego sie zastanawiam. Zobaczymy przede wszystkim, czy zechce mnie ktos tam wziac i jak bysmy wypadly na miedzynarodowej. Bo na swiatowke jako na pierwsza wystawe nie odwaze sie pojsc. :cool3: A jak sie tam porozumiewa? Np. z sedzia? (jeszcze sie na angielski nie pisze, a co dopiero na jeszcze inny jezyk) :cool1:

Posted

My też się chyba wybierzemy, taka okazja może już się więcej nie powtórzyć. Zobaczyć sobie światówke na żywo...
Zgłosze mojego brzdąca, chociaż ciekawe co z niego wyrośnie do wystawy :cool3: Madalanka, będziemy w tej samej klasie.
Zastanawiam się tylko nad "mamusią", ale co tam, móc przebiec się po ringu za 120 zł na światówce to zawsze coś...:razz:

P.S. Wiecie może jak to jest z limitem zgłoszeń, bo ostatnio znajomy mnie straszył, że jak teraz nie zgłosze to potem juz miejsc nie bedzie.

Posted

Ale super! Strasznie sie ciesze, ze bede miala kogos z dogomani przy boku!!!! O jak fajnie. (jesli pojade)

,,Wiecie może jak to jest z limitem zgłoszeń, bo ostatnio znajomy mnie straszył, że jak teraz nie zgłosze to potem juz miejsc nie bedzie."

Dobre pytanie... :lol:

Posted

madalenka napisał(a):

,,Wiecie może jak to jest z limitem zgłoszeń, bo ostatnio znajomy mnie straszył, że jak teraz nie zgłosze to potem juz miejsc nie bedzie."

Dobre pytanie... :lol:

Oczywiście nie ma żadnego limitu zgłoszeń :) wszytskie zgłoszone psiaczki w terminie na pewno zostaną przyjęte.
na tej stronie sa wszelkie informacje dotyczące terminów opłat sędziów.

http://www.worlddogshow2006.pl/

Posted

Ania_Carmen napisał(a):
Dziękuje Nitor-Nivalis. Pocieszyłeś mnie.To znaczy, że mam jeszcze "troche" czsu.
A tego znajomego jak dorwe...:mad:

nie ma za co :) ale po 20.09 nie będzie litości dla spóźnialskich :)

Posted

madalenka napisał(a):
Chodzilo mi o ,,ostatni". :lol: Co do rangi wystawy - na swiatowce na pewno jest wiecej psow i ludzi niz na krajowce. I dlatego sie zastanawiam. Zobaczymy przede wszystkim, czy zechce mnie ktos tam wziac i jak bysmy wypadly na miedzynarodowej. Bo na swiatowke jako na pierwsza wystawe nie odwaze sie pojsc. :cool3: A jak sie tam porozumiewa? Np. z sedzia? (jeszcze sie na angielski nie pisze, a co dopiero na jeszcze inny jezyk) :cool1:

Nie ma limitu, oczywiście :lol:
Madalenka, mam nadzieję, że się spotkamy na światówce :lol: Ania_Carmen, Ciebie też bym chętnie poznała :lol:

Posted

Goldenmanka napisał(a):
A o mnie to już nie pamiętasz :shake:
nie ładnie tak :mad:
:evil_lol:

Ty, to cicho siedz, bo i tak wiadomo, że Cię dorwę :evil_lol: Może jeszcze ze mną w pokoju wylądujesz, albo co, jak będziesz na parę dni jechać :lol: WIęc nie masz się co martwić :cool3:

Posted

Na światówce nawet chusty dogomaniackie nie pomogą:shake: Jestem ciekawa czy będą w astach psy z ameryki, bo zawsze byłam ciekawe jakie sa tam psy.