Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gonia napisał(a):
Nie wiem czy te panienki były z łapanki,czy za karę,ale odebrały mi masę zdrowia i radość z wygranej.Do dzisiaj płyną gratulacje z wielu krajów,zdjęcia,komplementy,a ja nie potrafię się cieszyć:-( Własciciel psa,który dostał BOB-a przytulał mnie po ojcowsku i pocieszał,a mnie się chciało wyć!
Czuję się tak jak właścicielka sznaucera mini czarnego,który został postawiony na grupie na 1-wszym pudle,a jak publiczność,zeszła z trybun,usłyszeliśmy głos naszego nadwornego konferansjera,że zaszła pomyłka-wygrał nowofunland!Oczywiście dobrych parę minut,fotoreporterzy cykali sznaucera:crazyeye:

Honey napisał(a):
Ja mialam podobna panienke w ringu. Wydawala sie (sobie?) wazniejsza od sedziny, bzdury w kartach ocen powypisywala ( np. wg niej moj pies dostal caciba i Ml. zw.swiata ) a na koniec... dostalam 3 piekne dyplomy Zwyciezcy Swiata i... wszystkie trzy czyste !!! Wcale nie wypisane...
Burdel burdlem, slabe nagrody - swoja droga, ale chamski i niekompetentny personel na ringu to juz troche za duzo.

PS. Gonia - wspolczuje nerwow i stresu. Moglo sie przeciez obejsc bez tego...

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
o matko boska
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
co tam sie wyprawialo!!
jestem w mega szoku!

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mi literki w nazwisku przestawili wiec na karcie ocen ja to nie ja...:( a tam...
ja moze powiem taka sytuacje z ringu beagli klasa mlodziezy, psy. Kolezanka schodzi po ocenie i za chwile wraca po ocene dostaje karte ocen a w niej sie okazuje ze ma 3 lokate i brazowy medal. A przeciez nie ona go zdobyla. Wraca do siedziny oddaje medal i w karcie skreslaja jej lokate. Jakies spiace krolewny wypisywaly te oceny. Sedzina z Polski.

Posted

Czytam....i wlos sie jeży na głowie.
Najsmutniejsze jest to, ze przypuszczam,...że w innych miastach byloby to samo. Obym sie myliła. Sędziowie ci sami, panienki-asystentki, prawie te same, moze część tutejszych...ale z reguły jest to grupa osób jeżdżąca na wystawy i zbierajaca doświadczenie do egzaminów ...czyli za rok czeka nas taki sam b...l

Posted

Zmieniając troche temat. Czy ktoś z Was orientuje się się może jaka firma oferowała łańcuszki za 12 euro na stoisku niedaleko toalet, chyba na przeciwko Gilpy (i dr Johna - czy jakoś tak)?

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie :)

Posted

Czuję się tak jak właścicielka sznaucera mini czarnego,który został postawiony na grupie na 1-wszym pudle,a jak publiczność,zeszła z trybun,usłyszeliśmy głos naszego nadwornego konferansjera,że zaszła pomyłka-wygrał nowofunland!Oczywiście dobrych parę minut,fotoreporterzy cykali sznaucera

Widzialam nagranie z wyboru zwyciezcy II grupy. Wygladalo to tak (niestety, nie slyszalam glosu, ogladalam na kamerze), jakby sznaucer zostal poproszony na pierwsza lokate, wlascicielka nie zrozumiala i weszla na druga, sedzia pokazal jej, zeby przeniosla sie na pierwsza i w tym momencie na najwyzszy stopien podium wskoczyl nowofunland :roll: Sedzia podrapal sie po glowie i machnal reka :evil_lol:

Posted

Z tego zo slysze to Poznan kiepsko sie spisal. A myslalam ze sie naprawde postaraja i sprawia dobre wrazenie dla calego swiata. Czytajac tyle negatywnych recenzji az mi wstyd. Ciekawe czy o kase tu chodzilo, czy to czysta polska zachlannosc na forse??? Bo jakby naprawde chcieli zrobic furore to by zainwestowali chocby w jakies dekoracje na ringu glownym bo patrzac na zdjecia to wydaje sie tak "golo" i "nieswiatecznie" jak na swiatowke. Nie oczekiwalam nastepnych Helsinek ale bez przesady. Myslalam ze naprawde bedzie lepiej. No coz teraz caly swiat ma wyrobiona opinie o polskich niezorganizowanych wystawach.

PROSBA: Czy ktos moze wkleic strone krotkowlosych jamnikow standard z katalogu?

Posted

SuperGosia napisał(a):
Bardzo ladnie wygladalyscie :multi: Ale wielkosc tego pucharu..... :p mnie powalila :p

Prawda.. ;)? Tuż to jedynie zdobycie pierwszego miejsca w konkurencji hodowlanej na wystawie światowej.. phi ;)

Posted

Nie no......,nagrody były powalające:evil_lol: A jak Wam się podobały medale?Mój złoty jest....,nie wiem jak go opisać:huh: Chyba najbrzydszy jaki mam:razz:
No niestety,organizator się nie popisał.Szkoda mi tylko dziewczyn,które tyrały jak woły przed wystawą i były tu z nami:placz:
Ewunia,wielkie dzięki za pomoc na forum i nie tylko:buzi:

Posted

SuperGosia napisał(a):
Bardzo ladnie wygladalyscie :multi: Ale wielkosc tego pucharu..... :p mnie powalila :p

Dokładnie, wstyd! Ale za BIS Juniorów, Weteranów był taki sam :roll: Gdzie naprawdę żeby wygrać BIS Juniorów trzeba pokonać dużą ilość psów...:cool3:

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Dokładnie, wstyd! Ale za BIS Juniorów, Weteranów był taki sam :roll: Gdzie naprawdę żeby wygrać BIS Juniorów trzeba pokonać dużą ilość psów...:cool3:

No własnie!
Co BIS to BIS - tam przeciez opsy ledwo sie mieścily na ringu!

Posted

Na grupach hodowlanych w czwartek psy nie mieściły sie w ringu.Wyszło 36 grup!Kiedy wybiegały kolejno w ring,nie było wiadomo,gdzie się dana grupa zaczyna i gdzie kończy!W ringu głównym było koło,w kole:evil_lol: Duże,przed małymi,groch z kapustą.Wykładzina przy zejściu z ringu jeżdziła,mało nie wyrżnełam tam na ...:crazyeye: W ring wchodzili ludzie w aparatami(w czasie trwania konkurencji),cmokali na psy,które focili,przełazili nad psami:shake: Dopiero jak warknęłam to facet się ewakuował,przepraszając ze wschodnim akcentem.

Posted

[quote name='sava']Wznowie swoja prosbe, bo mi BARDZO zalezy :
mam 2 nieczytelne oceny.
Moglybyscie sprobowac odczytac? Moze wspolnymi silami nam sie uda cos odczytac.
Jesli ktos zechce mi pomoc, wysle oceny mailem. Dziekuje

vanda.domu@quick.cz

daj na meritumms@poczta.onet.pl

już na wystawie "bawiłam się w aptekarza" po jakiejś pseudosekretarce ringowej....

Posted

znowu wrocilo ale sobie poradzilam :-D

wejdz na moja strone
www.caygar.estranky.cz

w FOTOALBUM znajdz - Světová výstava Poznaň
i tam sa te 2 oceny.
Dzieki - obiecalam kolezance i chce sie wywiazac z tej obietnicy.
My nasza ocene naszczescie odczytalismy bez problemu.

Posted

mam 2 nieczytelne oceny.

vanda.domu@quick.cz

Straszne bazgroły!
Ja na miejscu koleżanki posżłabym się do nich kłócić, ze mają mi wyraźnie napisać opis.

Posted

mam 2 nieczytelne oceny.

vanda.domu@quick.cz
sprobuje:

pierwszy opis - mysle, ze nie tyle nieczytelny, co napisane sa jakies bzdury:
"ladny samiec, dobrze sie bawi, bardzo ....... (wywazony?) jak na wiek, korpus kwadratowy, ciagle dobrze .........., troche malo siersci"

z drugim latwiej:
"mlodo wygladajacy, powinien wzmocnic budowe, glowa moglaby byc lepsza, duze uszy, masc i siers jeszcze nie wyksztalcone, wysoko staw skokowy"

Posted

jak dla mnie tam pisze: :evil_lol:
ładny samiec, dobrze się bawi :evil_lol:
bardzo wrażliwy jak na wiek
korpus kwadratowy
-------------
trochę mało sierści

:lol:

drugi opis tak jak napisała Zeliika

Posted

Kelly napisał(a):
jak dla mnie tam pisze: :evil_lol:
ładny samiec, dobrze się bawi :evil_lol:
bardzo wrażliwy jak na wiek
korpus kwadratowy
-------------
trochę mało sierści

:lol:

drugi opis tak jak napisała Zeliika

to byla weteranka:p wiec chyba nie samiec.
Ale jak stwierdzam, wszystko jest mozliwe:eviltong: