Atena Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 musia-przy moim ringu bern był w takim materiałowym i miał spokój, też sie zastanawiałam gdzie to kupić bo mozę sie przyda, choc poczekam aż mała się uspokoi i spoważnieje. Quote
Asiaczek Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Gratulacje dla Zwycięzców Świata (młodych i dorosłych). Choć wystawa nie powaliła na kolana, tytuły zostaną! Ale fakt, jak dla mnie, była to wystawa rangi międzynarodowa, ale na pewno nie światowa... Przykro mi to pisać, bo wiem, ile pracy włożyły np. moje kolezanki z O.Poznań. Niestety, tutaj kłania się "kierownictwo" i o nich należy kierować żale i zarzuty. Chociaż "oni" na pewno sa zadowoleni... jak zawsze... No, obciach, po prostu. Pokazaliśmy, jak nie należy organizować wystaw światowych. Oby nigdy więcej! Pzr. Quote
klepcia Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Asiaczek napisał(a): No, obciach, po prostu. Pokazaliśmy, jak nie należy organizować wystaw światowych. Oby nigdy więcej! Pzr. Całkowicie popieram ... Niestety :( Organizacja konkurencji finałowych była beznadziejna. Z trudem mozna było zobaczyc głowy wystawiających a o zobaczeniu psów można było pomarzyć mimo że miałam miejsce w drugim rzędzie. A ustawienie telewimu tyłem do publiczności mnie chyba najbardziej rozbroiło. Ale jak juz ktos wspomniał najważniejsze ze tytułu zostaną. My uzyskaliśmy ocenę doskonałą i srebny medal w naszej klasie :lol: Gratuluje wszystkich osiągnięć i tych małych i tych dużych :lol: Quote
OlaAB Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 musia napisał(a):Kochani, mam prośbę. Jak określić rodzaj klatki wystawowej , transportówki - były takie na światówce. Materiałowa , z siatkami po boku i z przodu. Gdzie i jak jej szukać w internecie?? np. www.homex.cz Quote
Martyna Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 mnie na wyborach BIS junior rozwalilo, ze na ringu przygotowawczym kobitka ustawila mnie za seterami, potem curly, potem znowu VII grupa i wogole wielki mix po czym zaraz oglosili TYLKO PO POLSKU, ze jednak psy beda wychodzic grupami ;-) Szybko luknelam po ludziach, zadnej paniki czyli nikt nic nie zrozumial :D Mowie do babki od curly, ze idzimy dalej, ona biedna nic nie kapuje, zlapalam jakas kobite, ze moze by poinformowali ludzi, ze 80% wogole zle stoi :-) A ona tylko "no ma Pani racje" i panika, bo chyba srednio moiwila po ang :-) Quote
Mona4 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 musia napisał(a):Przegladałam allegro , ale nie rzuciły mi się w oczy. A jak to się tam nazywa? Przejzal;am cale Alegro i niema.Ale widzialam to tam jescze z tydzien temu. Ale dzis wieczorem,podjade do znajomej,ona kupowala bezposrednio u producenta to wezmne adres,i wkleje tutaj. Quote
Gaga Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 klepcia napisał(a):Całkowicie popieram ... Niestety :( Organizacja konkurencji finałowych była beznadziejna. Z trudem mozna było zobaczyc głowy wystawiających a o zobaczeniu psów można było pomarzyć mimo że miałam miejsce w drugim rzędzie. A ustawienie telewimu tyłem do publiczności mnie chyba najbardziej rozbroiło. Ale jak juz ktos wspomniał najważniejsze ze tytułu zostaną. My uzyskaliśmy ocenę doskonałą i srebny medal w naszej klasie :lol: Gratuluje wszystkich osiągnięć i tych małych i tych dużych :lol: Bo wszystko bylo frontem do lozy VIP-ow. Zmeczeni wystawcy ze zmeczonymi psami musieli latac dookola calego ringu - bo VIP-y, wejscia do pawilonow na koncach- bo VIP-y, opoznienie w finalach, bo przemawiaja VIP-y... i ustawienie calego ringu tez pod katem VIP-ow. :angryy: No i wszystko byloby bajka, ale na fotkach z finalow widac ze VIP-y okropnie sie nudza i siedza w swojej lozy z przymusu. A na to co sie dzieje na ringu w ogole nie zwracaja uwagi.... No ale ten kraj VIP-ami stoi... wiec co sie dziwic? :( Dla mnie skandalem jest, ze przez durnowate przemowienia prezydentow miast, wsi i wiosek wystawcy z psami, po calym dniu oceny musili czekac ponad godzine w ringu przygotowawczym bez zadnej informacji kiedy organizatorzy racza ich wpuscic. Nie licza sie ludzie, nie licza sie psy..liczy sie mozliwosc zamiatania pylkow sprzed VIP-ow. Ja sie nie dziwie, ze czesc ludzi nie zostaje na finalach... :shake: Quote
Martyna Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Mona4 napisał(a):Przejzal;am cale Alegro i niema.Ale widzialam to tam jescze z tydzien temu. Ale dzis wieczorem,podjade do znajomej,ona kupowala bezposrednio u producenta to wezmne adres,i wkleje tutaj. http://allegro.pl/item141852130_klatka_lekka_dla_psa_z_materialu_wys_0_zl.html http://allegro.pl/item141852281_duza_lekka_klatka_dla_psa_z_materialu_wys_0_zl.html wychodzi to jakos mega tanio ;-) nie wiem jak z jakoscia ;-) Quote
Mona4 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 dzieki,slepa jestem,bo niewidzialam tego:lol: Taka ma znajoma,na Bokserke i chwali ja sobie:lol: Chociaz ja osobiscie Wole kontenerek. Quote
Gazuś Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 GRATULACJE DLA WSZYTSKICH :) Szczególnie dla Zw.Świata !! :lol: My z dosk, bez lokaty, w stawce 39 psów w klasie utrzymaliśmy się chyba do 12 i bylismy właściwie ostatnim psem z polskiej hodowli który został tak długo, a jednym z dwóch w rękach polskich właścicieli (odpadły razem) :lol: I cóż, zadowolona jestem ;) Quote
Gazuś Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Martyna napisał(a):http://allegro.pl/item141852130_klatka_lekka_dla_psa_z_materialu_wys_0_zl.html http://allegro.pl/item141852281_duza_lekka_klatka_dla_psa_z_materialu_wys_0_zl.html wychodzi to jakos mega tanio ;-) nie wiem jak z jakoscia ;-) A dla Ciebie duże duże gratulacje ! :) Tzn nie dla Ciebie - dla Tio ! :lol: Quote
OlaAB Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Martyna napisał(a):< nie wiem jak z jakoscia jeżeli chodzi o sam materiał to jest OK natomiast wadą jest to iż ramki usztywniające zrobione są z drutu, który na łączeniu bardzo szybko przeciera otaczający go plastik i klatki się gną, sama mam dwie takie i teraz będę kupowała w Czechach ale tylko na stelażu z rurek - nigdy więcej z drutu http://www.sentinel.waw.pl/galeria.php?op=sk&id=1054 Quote
efra-husky Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 w temacie klatek. Sama niedawno kupiłam tą klatkę http://allegro.pl/item141852281_duza_lekka_klatka_dla_psa_z_materialu_wys_0_zl.html Jakość super, żadnych drutów nie mam :roll: cała konstrukcja zrobiona z rurek tyle, że z tym sprzedawcą swoje przejścia miałam i na klatkę zamiast tygodnia czekałam prawie dwa miesiące :shake: Quote
Imanca Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Jak na światówkę, to liczyłam na coś więcej ze strony organizatorów. Nie spodziewałam się cudów, ale... Numerki rzeczywiście za małe. Ochrona do niczego. Nie dziwię się, że ukradli ten samochód z psami (uff, całe szczęście psy bezpieczne) - jak wyjeżdżaliśmy, to ochrona nie sprawdzała nic. Zatrzymaliśmy się zwrócić uwagę na bezsensowny znak drogowy z polskim podpisem, to pan jedyne co powiedział, jak podjechaliśmy - "No proszę już wyjeżdzać". :-o O znaku nie zdążyliśmy powiedzieć ani słowa. Widać znudzeni pracą. W niektórych halach tak śmierdziało, jakby moczu nikt nie sprzątał, albo go ostatecznie rozcierał. Nikt nie sprawdzał psów ze zgłoszeniami - mogłam wprowadzić co chciałam! Jedynie zerkali na zaświadczenie o szczepieniu. Ale już nie patrzeli, czy to tego rzeczywiście psa jest. Hala z ringiem honorowym - porażka! Żeby cokolwiek zobaczyć i wejść na tę garstkę miejsc przygotowanych dla publiczności, to trzebaby mieć szczęście. Reszta chyba powinna uwiesić się pod sufitem, żeby móc oglądać. A miała to być impreza przyciągająca tysiące ludzi... No i wejścia dla VIP-ów w czasie kiedy teroetycznie VIP-y są na ringach i oceniają... Ani jednego żywego VIP-a wkoło, ale przepędzali nas jakbym zagrodziła drogę wejścia conajmniej głowie państwa haha :evil_lol: Może VIP-y mają czapkę niewidkę:evil_lol: Ceny na niektórych stoiskach, to też chyba dla rozweselenia - sznurkowa lipna ringówka 12 euro, to szczyt marzeń :cool3: Na finałach nie widzieliśmy sensu zostawać. No i jeszcze kwiatek o gastronomii poznańskiej. Wyjeżdzając chcieliśmy coś zjeść i zatrzymywaliśmy się przy knajpkach. Z psem wejść nie można i w deszczu zaproponowali nam stolik na zewnątrz, przy grillu (nieczynnym) oczywiście pod gołym niebem :evil_lol: Inni też próbowali coś znaleźć. W końcu w tym czasie z wystawy wyjeżdzało dużo wystawców z psami i jak podjeżdzali, tak odjeżdżali - jak właściciel nie chce zarobić... My wychodziliśmy z założenia, że znajdzie się coś innego no i się znalazło. Ogólne wnioski - szykuję się już na światówkę w Sztokholmie :lol: Quote
bajadera Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Gdy byłam w Amsterdamie na Światówce to na trybuny przy ringu honorowym były osobne bilety (dość drogie), które trzeba było wcześniej zamawiać. Potem na miejscu dawali taki identyfikator na smyczy i tylko z tym można było oglądać finały. Quote
OlaAB Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 efra-husky napisał(a):w temacie klatek. Sama niedawno kupiłam tą klatkę http://allegro.pl/item141852281_duza_lekka_klatka_dla_psa_z_materialu_wys_0_zl.html Jakość super, żadnych drutów nie mam :roll: cała konstrukcja zrobiona z rurek tyle, że z tym sprzedawcą swoje przejścia miałam i na klatkę zamiast tygodnia czekałam prawie dwa miesiące :shake: ja kupowałam w zeszłym roku tę http://allegro.pl/item141852130_klatka_lekka_dla_psa_z_materialu_wys_0_zl.html Quote
Anka5 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Gratulacje dla wszystkich wystawców a w szczególności dla Anaty i Darii i dla Kadmosa i Anety :multi: :multi: My sie też pochwalimy naszym sukcesem Estro z Banciarni Bergamasco ( czyli Struś) został Zwycięzcą Świata:lol: Ja w to jeszcze od czwarku uwierzyć nie mogę . Quote
Mona4 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Imanca napisał(a):Jak na światówkę, to liczyłam na coś więcej ze strony organizatorów. Nie spodziewałam się cudów, ale... Numerki rzeczywiście za małe. Ochrona do niczego. Nie dziwię się, że ukradli ten samochód z psami (uff, całe szczęście psy bezpieczne) - jak wyjeżdżaliśmy, to ochrona nie sprawdzała nic. Zatrzymaliśmy się zwrócić uwagę na bezsensowny znak drogowy z polskim podpisem, to pan jedyne co powiedział, jak podjechaliśmy - "No proszę już wyjeżdzać". :-o O znaku nie zdążyliśmy powiedzieć ani słowa. Widać znudzeni pracą. W niektórych halach tak śmierdziało, jakby moczu nikt nie sprzątał, albo go ostatecznie rozcierał. Nikt nie sprawdzał psów ze zgłoszeniami - mogłam wprowadzić co chciałam! Jedynie zerkali na zaświadczenie o szczepieniu. Ale już nie patrzeli, czy to tego rzeczywiście psa jest. Hala z ringiem honorowym - porażka! Żeby cokolwiek zobaczyć i wejść na tę garstkę miejsc przygotowanych dla publiczności, to trzebaby mieć szczęście. Reszta chyba powinna uwiesić się pod sufitem, żeby móc oglądać. A miała to być impreza przyciągająca tysiące ludzi... No i wejścia dla VIP-ów w czasie kiedy teroetycznie VIP-y są na ringach i oceniają... Ani jednego żywego VIP-a wkoło, ale przepędzali nas jakbym zagrodziła drogę wejścia conajmniej głowie państwa haha :evil_lol: Może VIP-y mają czapkę niewidkę:evil_lol: Ceny na niektórych stoiskach, to też chyba dla rozweselenia - sznurkowa lipna ringówka 12 euro, to szczyt marzeń :cool3: Na finałach nie widzieliśmy sensu zostawać. No i jeszcze kwiatek o gastronomii poznańskiej. Wyjeżdzając chcieliśmy coś zjeść i zatrzymywaliśmy się przy knajpkach. Z psem wejść nie można i w deszczu zaproponowali nam stolik na zewnątrz, przy grillu (nieczynnym) oczywiście pod gołym niebem :evil_lol: Inni też próbowali coś znaleźć. W końcu w tym czasie z wystawy wyjeżdzało dużo wystawców z psami i jak podjeżdzali, tak odjeżdżali - jak właściciel nie chce zarobić... My wychodziliśmy z założenia, że znajdzie się coś innego no i się znalazło. Ogólne wnioski - szykuję się już na światówkę w Sztokholmie :lol: Bylam niemile zaskoczona,Jak Na wystawe Swiatowa to POZNAN sie niepopisal!! Wiele zagranicznych wystawcow sie skarzylo,na brak organizacji itp Takie Wrazenia wystawcy wywiezli w Swiat!!! Nieczula sie tej atmosfery Wystawy swiatowej,gdyby nie bardziej egzotyczne rasy,ktorych unas niema,Pomyslalbym ze jestem na zwyklej wystawie miedzynarodowej!! Hmm wKatowicach na miedzynarodowej bylo zdecydowanie lepiej. Quote
Zebra Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Mam takie same wrażenia, w Katowicach pompa jest chyba nawet większa. Na widowni cisno, w czwrtek to jeszcze jakies miejsca znaleźliśmy, ale w piatek to juz zupełnie nic, bo zanim wróciliśmy po pokazaniu psa na weteranach nie było już ani jednego miejsca. Jeśli chodzi o przygotowanie posa, to tam gdzie był ring przygotowawczy poprostu nie można było wcisnąć szpilki, dobrze, że znajoma Rosjanka pożyczyła nam stolik jak poszłą na finał juniorów, bo inaczej to chyba by nam psa zadeptali, nie mówiąc już o przygotowaniu go przed wyjściem na finał. Quote
Gonia Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 My też zadowoleni z wyników.8 jamniorów z mojej hodowli + CARELLI Światołdycz otrzymało oceny doskonałe ED Słodki Urwis kl szcz V3 CAREMEN Słodki Urwis kl mł V2 CARELLI Światołdycz kl ch V4 ARIELKA Śłodki Urwis kl ch V1,RCACIB O organizacji nie będę się rozpisywać.WSTYD!!!!!!!!!!!!!!! Panią sekretarz z ringu 14 w czwartek,serdecznie pozdrawiam:mad: Chyba była z łapanki i za karę:angryy: Dobrze,że opanowałam się po blisko godzinnej dyskusji,gdzie kilkanaście osób z sędziną próbowało wyjaśnić jakia była kolejność w klasie mojej Arielki.Owa pani zrozumiała,że chciała mnie pozbawić pierwszego miejsca i RCACIBA.Ogólnie organizację moi zagraniczni znajomi określili jednym słowem:b...el!!!!!!Tu już granicy językowej nie było. Quote
Małgoś Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Moja sucz, własnej hodowli zresztą - wilczarz Cu-Cruithin CALTRA [SIZE=2]zdobyła Młodzieżowe Zwycięstwo Świata! :loveu: A w niedzielę ze Scotim (nova scotia VOODOO Virgo Vestalis) wywalczyłam Zw. Świata i BOB ! :lol: Quote
MichalMi Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Organizacja faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Począten był bardzo udany (potwierdzenia, stawki itp), ale już sama wystawa trącała lekką klapą. W hali 8A były PCHŁY !!! Nie zaszkodziłoby też umyć podłogi w całej hali przed rozpoczęciem wystawy. Stoiska handlowe- nastawiłem się na "nie wiem co", a w efekcie końcowym omijałem je wielkim łukiem. Quote
AngelOfDeath Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 ja bylem przez cala 4 dni od rana do finalow i mi sie podobalo :loveu::loveu::loveu: wyniki w grzywaczach takze moja happy w klasie mlodziezy lok 2 na 28 suk :multi: w papillonach tez mnie zaskoczylo wszystko :lol: ale to juz nie temat na forum :eviltong: Quote
Czoko Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Małgoś napisał(a):Moja sucz, własnej hodowli zresztą - wilczarz Cu-Cruithin CALTRA [SIZE=2]zdobyła Młodzieżowe Zwycięstwo Świata! :loveu: A w niedzielę ze Scotim (nova scotia VOODOO Virgo Vestalis) wywalczyłam Zw. Świata i BOB ! :lol: Gratuleję najserdeczniej sukcesów. Czy to może znaczy że VOODOO jest Twój - widziałam jakieś inne imię osoby. Do tej pory nie udało mi się znaleźć w Warszawie Tollerów oprócz spotkanych na wystawie i na zjeździe retrieverów we wrześniu. Pozdrawiam Ewa Quote
Gazuś Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Słuchajcie, słuchajcie. Co do organizacji! Po pierwsze - książeczek nam przez TRZY DNI nikt nie sprawdził... Po drugie bez problemu wchodziły psy nie zgłoszone. Po trzecie. na hali 3, przy ringu niufów KRYTO SUKĘ - widziałam (i nie tylko ja) na własne oczy. Facet trzymał czarną nowofundlandkę, a reproduktor przytrzymywany przez właściciela, żeby nie zszedł ją sobie miło kopulował. No bardzo przepraszam NA WYSTAWIE?! Naprawdę rozumiem, ż ejak jest wystawa i przyjedzie super hiper pies, to sie nim kryje. Ale nie przy ringu!! Hmmm... A co powiecie na sprzedawane na wystawie prezerwatywy dla psów? :evil_lol: My sie z tego nieźle uśmialiśmy ;) Quote
Recommended Posts