Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A więc, może troche opisze bo kwońcu jest co ;-))

Do Poznania dojechaliśmy dzisiaj przed 11, droga spokojna bez korków.
Dojazd na teren wystawy oznaczony, przy wjeździe do Poznania zastał nas szyld z informacją o wystawie, ale my mimo wszystko wiedzieliśmy gdzie jechać ;-). Zaprakowaliśmy się tuż przy hali i od razu poszliśmy się gdzieś rozłozyć.

Na wstępie do hali 6 był ring z żółtymi suczkami więc rzuciłam okiem co się dzieje i poszliśmy szukac miejsca, ale po drodze spotkaliśmy wł. żony Jojka, która przyjechała na wystawę z drugą suczką i... Jojkowym synem :multi: Więc już miałam lepszy humor (chodź cąły czas byłam roztrzęsiona)

Rozłożyliśmy się w jednej z Wnęk, razem ze znajomymi. Ja od razu poleciałam zobaczyc co się dzieje ae do naszej klasy było jeszcze daleko..

Czekaliśmy, czekaliśmy, aż nadeszła nasza pora.

Sędziował Pan Jan Gajewski, w naszej klasie stało aż 28 samców(wszystkie były!) !!! Cała stawka była podzielona, na szóstki, my wchjodziliśmy w drugiej. Ale czekaliśmy już obok ringu.

Wkońcu weszlismy, ringi wielkie, obłożon wykładziną, wszystko "na cacy", najpierw ząbki, pierwsze "ustawienie" i potem bieg, czyli dwa kółeczka. Potem już tylko opis, ale że byliśmy ost. w tej "grupce" to sobie troche poczekaliśmy. Po paru minutach podchodzi do nas Pan Sędzia, i każe po prostej pobiec więc biegniemy, i od razu potem do oceny. Ja osobiście byłam cała zdenerwowana, i roztrzęsiona.. Ale trzeba to trzeba!! Jojek pokazywał się dzisiaj naprawde przyzwoicie, od razu praktycznie stanął i stał tak cały opis, ku mojej radości nie dostaliśmy teczki a więc była doskonała!! Nasz plan minimum wykonany!

Zeszliśmy, poszliśmy się wywietrzyć i jak wróciliśmy to byliśmy gotowi do dalszej walki. Na ring zostalismy zaproszeni po paru minutach... Wśród 28 psów, były tylko 4 psy z polski,2 zeszły z bdb a jeden czekał z nami na porównanie.

Na porównaniu zostało 17 psów z oceną doskonałą (reszta zeszła z b.db albo niższą chodź wątpię). Jojek jakby wiedział że trzeba ładnie się pokazac od razu stanął, i mimo że widac było że jest "spięty" stał bardzo ładnie.

Dopiero teraz zaczęla się walka. 17 samców obok siebie, i pokoleji Pan Jan zdejmował psy. My byliśmy gotowi na to że zejdziemy w pierwszych odrzutach, ale tak się nie stało!

Najpierw zdjął psa z jakiegoś końca, potem nagle po koleji trzy obok nas, i byłam pewna że my następni, lecz ominął nas i poszedł dalej, i zdejmował z drugiej strony...

Wkońcu zdjął koeljnego psa i policzyłam ile na ringu i było nas 10!

Naszym pierwszym marzeniem jak myśleliśmy o światówce na poważnie, było wejście do pierwszej 10 z oceną dosk. i tu nagle stało się to!

Jojek skończył swoją walkę na miejscu 9!!
Na ringu zostały psy nawprawde piękne, zbudowane, i przedewszystkim starsze ;-) (to był nasz debiut w otwartej)

Ogólnie wystawa mi się podobała, lecz wszystkim nam brakowało Spikera który by informował na jakich ringach jakie psy wchodzą...

Potem poszliśmy ejszcze do hali ze stoiskami, ale pomimo przeglądu nic nie kupiliśmy, lecz jak już wychjodziliśmy słyszałam ogłaszane wyniki na JH i usłyszałam że na drugim miejscu znalazła się Agata Bujanowicz!!

Wszystkim Dzisiejszym Zwycięzcom Gratulujemy a my odpoczywamy...:loveu:
(przepraszam za tak długi opis ale jakos tak wyszło:oops: )

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tośka_m napisał(a):
Byłam w czwartek, wjeżdżaliśmy samochodem w 3 osoby i tylko qmpel musiał płacić wejściówkę.

Byłam dzisiaj, 3 osoby + pies i płacilismy Tylko za parking.

Posted

jo-jo napisał(a):
A
Potem poszliśmy ejszcze do hali ze stoiskami, ale pomimo przeglądu nic nie kupiliśmy, lecz jak już wychjodziliśmy słyszałam ogłaszane wyniki na JH i usłyszałam że na drugim miejscu znalazła się Agata Bujanowicz!!

Agata Bujnowicz
To superowo. Zaraz do niej wysylam SMS'a z gratulacjami!
Pzdr.

Posted

butterfly15 napisał(a):
ja jutro bede z aparatem cyfrowym :D komu fotki ?? komu ?? <lol> :D:D

Jeśli byś mogła strzelić fotkę; coton de tulear,ring 34,hala 5, suka, kl. otwarta, nr 18224.
Niestety unieruchomił mnie wypadek. Dobrzy ludzie wezmą dziewczynkę do Poznania i wystawią, ale fotek chyba nie mogę od nich wymagać, bo maja przecież swoje psie sprawy.
Gdyby udało Ci sie zrobić zdjęcie prosze na meila:cotony@op.pl

jeszcze raz proszę, proszę
Teresa

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jojku - dla Was też olbrzymie brawa!!! Plan minimum wykonany, Jojek spisał sie dzielnie; chłopak wyczuł moment. Oby tak dalej!!:lol:
Uściski.
Pzdr.

Dzięki Asiaczku!!!
NAwet nie wiesz jak się ciesze z tego sukcesu :multi:
Nigdy nie myślałam że tak będę się cieszyć z 9 pozycji :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ha! Światowa Wystawa jest pełna niespodzianek, co?:razz:
Pzdr.

Oj tak szczególnie patrząc na póxniejsze wyniki :diabloti:

Dzisiaj w parach hodowlanych starują jeszcze podwójnie nasi znajomi więc trzymamy jeszcze za nich kciuki!

Posted

karolayna napisał(a):
hala 6b ring 47 shih tzu godz. 10 :lol:

mam pytanie do tych ktorzy wystawiali w cZwartek piatek i dzisiaj w hali 6b? jak z miejscami przy ringu? zimno jak na innych halach?

My byliśmy w czwartek w 6b. W tej hali były tylko dwa ringi i bardzo dużo miejsca.

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Jo-jo mam was na zdjeciu:evil_lol:

I nie podeszłaś do nas :crazyeye: :angryy:
Czy ja aż taka jestem? :shake:

Obrabiaj i wstawiaj! Wszystkie dogi jakie masz potrzebujemy :loveu:

Posted

jo-jo napisał(a):
I nie podeszłaś do nas :crazyeye: :angryy:
Czy ja aż taka jestem? :shake:

Obrabiaj i wstawiaj! Wszystkie dogi jakie masz potrzebujemy :loveu:

A nie podeszlam bo wyszlas zla z ringu:evil_lol:

Posted

KaRa_TC napisał(a):
A nie podeszlam bo wyszlas zla z ringu:evil_lol:

Nie zła a zmęczona :evil_lol:
ajpierw nerwówka, a potem tyle wszystkiego na raz że hej :shake:

Posted

A ja też byłam cały dzień dzisiaj, głównie na dogach ślęczałam i się gapiłam. Nie było moich ukochanych szetlandów - były wcześniej a ja nie moglam wziąć wolnego z pracy. Więc choć na dogi, landseery sie pogapiłam - no i inne molosy.

W hali handlowej - dla mnie targowisko prózności, a ceny jak na Batorym, więc poprzestałam na oglądaniu.

Gratuluje wszystkim wystawcom i tym z tytułami i tym z udziałem - bardzo bardzo mocno.
I przed jutrzejszym dniem - trzymam kciuki za wszystkich dogomaniaków i ich psiaki.

Będe jutro od rana - więc znów pogapię się.

Posted

Jadę o 4 nad ranem. O ile na miejscu będę przytomna, to będę robić tyle zdjęć ile mi się zmieści na karcie w aparacie :evil_lol: W ścisłym kręgu zainteresowań będą wyżły węgierskie (mama mojej Atenki:loveu:) i labradory (Nelkowa miłość mojego życia:loveu:).
Jeśli ktoś życzy sobie jakiegoś psa, to proszę o smsa z halą i numerem i oczywiście rasą :) Mój numer 504 737 787. No i nick by nie zaszkodził, żebym wiedziała komu wysłać. Nie ręczę, że spełnię wszystkie życzenia, żeby nie było rozczarowań, ale się postaram :cool3: Do zobaczenia jutro i trzymajcie kciukiw moim imieniu, żebym miała wolne ręce i mogła zdjęcia robić :loveu:

Posted

Imanca napisał(a):
Jadę o 4 nad ranem. O ile na miejscu będę przytomna, to będę robić tyle zdjęć ile mi się zmieści na karcie w aparacie :evil_lol: W ścisłym kręgu zainteresowań będą wyżły węgierskie (mama mojej Atenki:loveu:) i labradory (Nelkowa miłość mojego życia:loveu:).
Jeśli ktoś życzy sobie jakiegoś psa, to proszę o smsa z halą i numerem i oczywiście rasą :) Mój numer 504 737 787. No i nick by nie zaszkodził, żebym wiedziała komu wysłać. Nie ręczę, że spełnię wszystkie życzenia, żeby nie było rozczarowań, ale się postaram :cool3: Do zobaczenia jutro i trzymajcie kciukiw moim imieniu, żebym miała wolne ręce i mogła zdjęcia robić :loveu:

A masz moze 2 miejsca wolne??

Posted

jo-jo napisał(a):
No niestety nie obyło się bez incydentów.

W dniu wczorajszym został skradziony VAN w którym były dwa dogi niemieckie żółte. :shake: :shake:

To francuzow byl tak? bo cos w radiu slyszalam...

Posted

jo-jo napisał(a):
No niestety nie obyło się bez incydentów.

W dniu wczorajszym został skradziony VAN w którym były dwa dogi niemieckie żółte. :shake: :shake:
O, rany, jeszcze i to...
Mam nadzieję, że samochód, a przede wszystkim psy, znajdą się. Oby!
Pzdr.

Posted

witam wszystkich i naprawde takiej adrenalinki w zyciu nie mialam dzieki wszystkim za daping przy ringu super gosi za uswiadomienie jakiego mam psa buahahhaha;) i Jo-Jo ZA GRATULACJIE niestety przykry incydent z dogami oby pieski sie znalazly

aneta i bouvier des flandres
KADMOS CONTRA CONTROVERSIA my po poznaniu ocena doskonala i RES CACIB (WICE ZW. ŚWIATA) jeju ale jestem dumna :lol::razz:

Posted

KaRa_TC napisał(a):
To francuzow byl tak? bo cos w radiu slyszalam...

Tak, był tam żólty samiec SATCHMO des Terres de la Rairie i żółta suczka VAIANA des Terres de la Rairie:shake:

Posted

aneta...i..bouvier napisał(a):
witam wszystkich i naprawde takiej adrenalinki w zyciu nie mialam dzieki wszystkim za daping przy ringu super gosi za uswiadomienie jakiego mam psa buahahhaha

:eviltong: :evil_lol: :haha: :shiny: :biggrina:

:thumbs: :laola: :knajpa: :BIG: :drink1:

:evil_lol: ;)

Buziaki Anetko :)