Ludek Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Gazuś napisał(a):Z tego co zauważyłam to w szczeniakach najczęściej wygrywają te 8 miesięczne, w młodziezy te około 18 m-cy, a w pośredniej 22-24 mc :) Więc najstarsze. I chyba o to chodzi - wyrośnięty piesek robi 'lepsze wrazenie' :) W każdym razie mam nadzieje, że się zobaczymy na światówce? :) Godelaine napisał(a):Aż chciałoby się powiedziec "niestety". I to głównie w kwestii klasy młodzieży. Dla mnie osobiście klasa tak szeroka wiekowo jest lekkim absurdem. Bo rzeczywiście pies 9 miesięczny a pies 18 miesięczny to często dwa różne światy. IMHO młodzież powinna się kończyć w wieku 15 miesięcy. Na szczęście nie zawsze. W zeszłym roku w Poznaniu mój psiak, wtedy w wieku 14 mies., zwyciężył w młodzieży i wziął rasę. Zawsze warto więc próbować:) . jo-jo napisał(a):wielkim minusem jaki zastałam na międzynarodowej w zeszłym roku (2005) to było to że psy nie miały gdzie się załatwiać :-? owszem postawili jakiś tam (1x1) kwadratowy pojemnik z piachem ale widziałam w hali 3,3a,i bodajże 4 tylko jeden taki :o więc trzeba było na dwóra tam też żadnych trawników i to było zabójcze :-? To prawda z psią toaletą był problem.:roll: Wojenka napisał(a):My Paulę Heikinen-Lehkonen wspominamy baaardzo miło!:loveu: W Warszawie u niej wygrałyśmy BOB(a potem byłysmy 3 na grupie),a w Tulln BOS.Sama p.Paula hoduje foksy pod przydomkiem Wolfheart. To super. Choć trochę mniej się będę stresować. A gdzie jest informacja, w którym dniu jakie rasy będą oceniane? Quote
flashka-g Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 takw ałsnei mysle ztą toaletą dla psów muszą coś wymyslic..bo inaczej wszytsko bedzie niezle zabrudzone...:roll: ..do tego parking bedzie zapchany na max samochodami...wogole sobie tego nie wyobrazam jakos:)) Quote
Jagoodka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 LAURA napisał(a):ciekawe kto będzie sędziował finały PL w Jh....:diabloti: :) W czwartek - Krystyna Opara w piątek - Zdenka Jilkova (Cz) w sobotę - Aneta Sobkowska-Dopierała w piątek - Dorota Witkowska finał miała sędziować Elke Pepper :( Niestety będą musieli innego sędziego dać Quote
Pearl Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 LAURZE chodziło o Mistrzostwa Polski. Nie rozumiem, dlaczego dotad nie podali obsady. Quote
PARSONRK Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 [quote name='Ludek']A gdzie jest informacja, w którym dniu jakie rasy będą oceniane?http://www.worlddogshow2006.pl/judge_pl.php Quote
Ludek Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Dzięki. Co ślepemu po oczach:lol: . A swoją drogą ciekawe, że jacki i parsony są oceniane przez różnych sędziów. Quote
PARSONRK Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Ludek napisał(a):Dzięki. Co ślepemu po oczach:lol: . A swoją drogą ciekawe, że jacki i parsony są oceniane przez różnych sędziów. Spodziewaja się chyba więcej parsonów niż jacków Quote
Jagoodka Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Pearl napisał(a):LAURZE chodziło o Mistrzostwa Polski. Nie rozumiem, dlaczego dotad nie podali obsady. Oooops ale jestem zakrecona hihihihih :o) Pewnie podadza obsade 2 miesiace wczesniej albo wcale . Quote
Ludek Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 PARSONRK napisał(a):Spodziewaja się chyba więcej parsonów niż jacków Być może. A ja właśnie sobie uświadomiłam, że wszystkie nasze psiaki już w otwartej będą. Same sobie zrobimy konkurencję, rodzinna wystawka bedzie :lol: . Quote
AiMiN Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Polecam też szukać po kwaterach prywatnych. Dość popularne jest wynajmowanie mieszkań, "katów" dla gości targowych, a te co chwila jakieś są... Quote
Gazuś Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Tylko, ze w listopadzie na dworcu ciut cimno może być :) Quote
PARSONRK Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Ludek napisał(a):Być może. A ja właśnie sobie uświadomiłam, że wszystkie nasze psiaki już w otwartej będą. Same sobie zrobimy konkurencję, rodzinna wystawka bedzie :lol: . Może nie wszystkie, do tego czasu możesz zrobić już ch pl;) Quote
Ludek Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Zrobić to może i zrobię, ale dyplomu na pewno nie prześlą:lol: . Quote
flashka-g Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 ja pisalam do jednego hotelu jzu to powiedzieli ze nie ma juz pokoji na listopad....a maja 70 pokoji. Quote
PARSONRK Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Ludek napisał(a):Zrobić to może i zrobię, ale dyplomu na pewno nie prześlą:lol: . No co ty powinni sie wyrobić - masz 6 miesięcy od grudnia (1-sza wystawa milo w kkl pośredniej) +2-3 mies na przesłanie dyplomu... Quote
Ludek Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 PARSONRK napisał(a):No co ty powinni sie wyrobić - masz 6 miesięcy od grudnia (1-sza wystawa milo w kkl pośredniej) +2-3 mies na przesłanie dyplomu... Zakładasz, że na każdej wystawie dostaniemy CWC czy jakieś tam inne wnioski (jeszcze nie wiem jakie mozna:oops: ) :lol: . Quote
Gazuś Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 No właśnie - na światowej jak jest z tutułami dokładnie? Quote
AlaNowak Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 CACIB- tak jak normalnie;] Res.CACIB- tez normalnie;] CWC-normalnie;] Mł Zwyc.Swiata2006-w kazdej rasie pies(suka), ktora w klasie mlodziezy otrzyma ocene doskonala z lokata pierwsza, NPwR/NSwR- normalnie, zwyc. swiata- "o tytul ten ubiegaja sie psy/suki w kazdej rasie z ocenami doskonaymi i lokata pierwsza z klasy posr. otw.uzytk.champ. konkurujac w tzw porownaniu" BOB-normalnie i jesli pies/suka zgloszony z zagranicy, ktora otrzyma otrzyma CWC staje sie automatycznie Championem Polski:) Quote
Gazuś Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Jaka książeczka? :lol: A tutuły tak jak się spodziewałam :lol: Quote
Marek z Gromem Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 alanowak napisał(a):CACIB- tak jak normalnie;] Res.CACIB- tez normalnie;] CWC-normalnie;] Mł Zwyc.Swiata2006-w kazdej rasie pies(suka), ktora w klasie mlodziezy otrzyma ocene doskonala z lokata pierwsza, NPwR/NSwR- normalnie, zwyc. swiata- "o tytul ten ubiegaja sie psy/suki w kazdej rasie z ocenami doskonaymi i lokata pierwsza z klasy posr. otw.uzytk.champ. konkurujac w tzw porownaniu" BOB-normalnie i jesli pies/suka zgloszony z zagranicy, ktora otrzyma otrzyma CWC staje sie automatycznie Championem Polski:) Dodatkowo co wazne dla wystawcow z innych krajow. Psy i suki zgłoszone z zagranicy, posiadające tytuł Championa, które uzyskają w klasach: pośredniej, otwartej, użytkowej lub championów certyfikat CWC, otrzymują automatycznie tytuł: „Champion Polski”. Quote
Gazuś Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Czyli jak np my jedziemy za granice na światówkę i byśmy (marzenia :lol: ) wygrali klasę to jesteśmy automatycznie championami tego kraju? I czy w Europejskich też tak jest? Quote
AlaNowak Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 "ksiazeczka" jest do dostania w Zk to po prostu ulotka swiatowki bardziej obszerna;) Quote
Elitesse Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Gazuś napisał(a):Czyli jak np my jedziemy za granice na światówkę i byśmy (marzenia :lol: ) wygrali klasę to jesteśmy automatycznie championami tego kraju? I czy w Europejskich też tak jest? to juz zalezy jak sobie dany kraj ustali :) Quote
Gazuś Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Dziekuje Wam :) To jak będę jechała do ZK w Gdańsku odzyskać (:evil_lol: ) naszą karte ocen to wezme sobie jedną :) Quote
Recommended Posts