Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gazuś napisał(a):
Z tego co zauważyłam to w szczeniakach najczęściej wygrywają te 8 miesięczne, w młodziezy te około 18 m-cy, a w pośredniej 22-24 mc :) Więc najstarsze. I chyba o to chodzi - wyrośnięty piesek robi 'lepsze wrazenie' :) W każdym razie mam nadzieje, że się zobaczymy na światówce? :)

Godelaine napisał(a):
Aż chciałoby się powiedziec "niestety". I to głównie w kwestii klasy młodzieży. Dla mnie osobiście klasa tak szeroka wiekowo jest lekkim absurdem. Bo rzeczywiście pies 9 miesięczny a pies 18 miesięczny to często dwa różne światy. IMHO młodzież powinna się kończyć w wieku 15 miesięcy.

Na szczęście nie zawsze. W zeszłym roku w Poznaniu mój psiak, wtedy w wieku 14 mies., zwyciężył w młodzieży i wziął rasę. Zawsze warto więc próbować:) .

jo-jo napisał(a):
wielkim minusem jaki zastałam na międzynarodowej w zeszłym roku (2005) to było to że psy nie miały gdzie się załatwiać :-? owszem postawili jakiś tam (1x1) kwadratowy pojemnik z piachem ale widziałam w hali 3,3a,i bodajże 4 tylko jeden taki :o więc trzeba było na dwóra tam też żadnych trawników i to było zabójcze :-?

To prawda z psią toaletą był problem.:roll:

Wojenka napisał(a):
My Paulę Heikinen-Lehkonen wspominamy baaardzo miło!:loveu: W Warszawie u niej wygrałyśmy BOB(a potem byłysmy 3 na grupie),a w Tulln BOS.Sama p.Paula hoduje foksy pod przydomkiem Wolfheart.

To super. Choć trochę mniej się będę stresować.

A gdzie jest informacja, w którym dniu jakie rasy będą oceniane?

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

takw ałsnei mysle ztą toaletą dla psów muszą coś wymyslic..bo inaczej wszytsko bedzie niezle zabrudzone...:roll: ..do tego parking bedzie zapchany na max samochodami...wogole sobie tego nie wyobrazam jakos:))

Posted

LAURA napisał(a):
ciekawe kto będzie sędziował finały PL w Jh....:diabloti: :)

W czwartek - Krystyna Opara
w piątek - Zdenka Jilkova (Cz)
w sobotę - Aneta Sobkowska-Dopierała
w piątek - Dorota Witkowska

finał miała sędziować Elke Pepper :(
Niestety będą musieli innego sędziego dać

Posted

Ludek napisał(a):
Dzięki. Co ślepemu po oczach:lol: .

A swoją drogą ciekawe, że jacki i parsony są oceniane przez różnych sędziów.

Spodziewaja się chyba więcej parsonów niż jacków

Posted

Pearl napisał(a):
LAURZE chodziło o Mistrzostwa Polski. Nie rozumiem, dlaczego dotad nie podali obsady.

Oooops ale jestem zakrecona hihihihih :o)
Pewnie podadza obsade 2 miesiace wczesniej albo wcale .

Posted

PARSONRK napisał(a):
Spodziewaja się chyba więcej parsonów niż jacków

Być może.
A ja właśnie sobie uświadomiłam, że wszystkie nasze psiaki już w otwartej będą. Same sobie zrobimy konkurencję, rodzinna wystawka bedzie :lol: .

Posted

Polecam też szukać po kwaterach prywatnych. Dość popularne jest wynajmowanie mieszkań, "katów" dla gości targowych, a te co chwila jakieś są...

Posted

Ludek napisał(a):
Być może.
A ja właśnie sobie uświadomiłam, że wszystkie nasze psiaki już w otwartej będą. Same sobie zrobimy konkurencję, rodzinna wystawka bedzie :lol: .

Może nie wszystkie, do tego czasu możesz zrobić już ch pl;)

Posted

Ludek napisał(a):
Zrobić to może i zrobię, ale dyplomu na pewno nie prześlą:lol: .

No co ty powinni sie wyrobić - masz 6 miesięcy od grudnia (1-sza wystawa milo w kkl pośredniej) +2-3 mies na przesłanie dyplomu...

Posted

PARSONRK napisał(a):
No co ty powinni sie wyrobić - masz 6 miesięcy od grudnia (1-sza wystawa milo w kkl pośredniej) +2-3 mies na przesłanie dyplomu...

Zakładasz, że na każdej wystawie dostaniemy CWC czy jakieś tam inne wnioski (jeszcze nie wiem jakie mozna:oops: ) :lol: .

Posted

CACIB- tak jak normalnie;] Res.CACIB- tez normalnie;] CWC-normalnie;] Mł Zwyc.Swiata2006-w kazdej rasie pies(suka), ktora w klasie mlodziezy otrzyma ocene doskonala z lokata pierwsza, NPwR/NSwR- normalnie, zwyc. swiata- "o tytul ten ubiegaja sie psy/suki w kazdej rasie z ocenami doskonaymi i lokata pierwsza z klasy posr. otw.uzytk.champ. konkurujac w tzw porownaniu" BOB-normalnie i jesli pies/suka zgloszony z zagranicy, ktora otrzyma otrzyma CWC staje sie automatycznie Championem Polski:)

Posted

alanowak napisał(a):
CACIB- tak jak normalnie;] Res.CACIB- tez normalnie;] CWC-normalnie;] Mł Zwyc.Swiata2006-w kazdej rasie pies(suka), ktora w klasie mlodziezy otrzyma ocene doskonala z lokata pierwsza, NPwR/NSwR- normalnie, zwyc. swiata- "o tytul ten ubiegaja sie psy/suki w kazdej rasie z ocenami doskonaymi i lokata pierwsza z klasy posr. otw.uzytk.champ. konkurujac w tzw porownaniu" BOB-normalnie i jesli pies/suka zgloszony z zagranicy, ktora otrzyma otrzyma CWC staje sie automatycznie Championem Polski:)

Dodatkowo co wazne dla wystawcow z innych krajow.
Psy i suki zgłoszone z zagranicy, posiadające tytuł Championa, które uzyskają w klasach: pośredniej, otwartej, użytkowej lub championów certyfikat CWC, otrzymują automatycznie tytuł: „Champion Polski”.

Posted

Czyli jak np my jedziemy za granice na światówkę i byśmy (marzenia :lol: ) wygrali klasę to jesteśmy automatycznie championami tego kraju? I czy w Europejskich też tak jest?

Posted

Gazuś napisał(a):
Czyli jak np my jedziemy za granice na światówkę i byśmy (marzenia :lol: ) wygrali klasę to jesteśmy automatycznie championami tego kraju? I czy w Europejskich też tak jest?

to juz zalezy jak sobie dany kraj ustali :)