alqua Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 świetnie moja suka dzis skończyła cieczke i praktycznie krwawic przestała.. a ja nie przygotowana nic bo miała ze mną nie jechać.. i teraz myslę co tu zrobić.. i jak dojechąc z nią jeżeli już..czy jednak odpuścic.. woo to ja mam inne problemy heh.. Quote
deptusie Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Witam ! Czy ktoś z Państwa jest zorientowany jaki jest koszt wjazdu /1 dzień/ na parking na terenie Targów Poznańskich. :???: Quote
Agnieszka K. Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 gudis napisał(a):Oj nie zgadzam się z Tobą, bo pociągi (nie wszytkie oczywiście) zatrzymują się też np na Garbarach czy na Górczynie (wiem bo pracuję w PKP :evil_lol: ) Pociągi z Warszawy: IC, EC i Ekspresy zatrzymują się dopiero na Głównym (aby dojechać na Garbary lub Górczyn trzeba sie przesiąść na Głównym). Nie pracuję w PKP :evil_lol: , ale internetowy rozkład jazdy był bardzo pomocny w wyjaśnieniu tej kwestii. :razz: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Agnieszka K. Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 alqua napisał(a):świetnie moja suka dzis skończyła cieczke i praktycznie krwawic przestała.. a ja nie przygotowana nic bo miała ze mną nie jechać.. i teraz myslę co tu zrobić.. i Do roboty, do roboty .....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Quote
kasia.gie Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 alqua napisał(a):świetnie moja suka dzis skończyła cieczke i praktycznie krwawic przestała.. a ja nie przygotowana nic bo miała ze mną nie jechać.. i teraz myslę co tu zrobić.. i jak dojechąc z nią jeżeli już..czy jednak odpuścic.. woo to ja mam inne problemy heh.. Wykapac, przygotowac i jechac:lol: Quote
kasia.gie Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 deptusie napisał(a):Witam ! Czy ktoś z Państwa jest zorientowany jaki jest koszt wjazdu /1 dzień/ na parking na terenie Targów Poznańskich. :???: 30 zl A czy ktos wie jak to w koncu bedzie z wjazdem na wszystkie dni? Moge wykupic taka karte(tylko drozsza) i wjezdzac przez wszystkie, czy codziennie ta za 30?? Quote
supergoga Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Jeśli ktoś jedzie pociągiem EC lub IC - to pierwszy w Poznaniu jest Poznań Główny. W pozostałych przypadkach trzeba uważać, bo są: Poznań Górczyn, Poznań Garbary, Poznań Debiec (też nie pracuję na PKP - ale sporo swego czasu przemieszczałam się PKP). Najbliżej do wystawy jest, wychodząc z dworca przez wyjście Zachodnie - czyli tunelem kierować się w stroe peronów 4,5,6 - na końcu jest wyjście proste na ul. Głogowską, a na drugiej stronie tej ulicy zaczynają się tereny targowe, gdzie jest wystawa. Kawałek w lewo i wejście na wystawę. Chętnie pomogę, gdybym była potrzebna. We wcześniejszym poście podawałam telefon. Można dzwonić, postaram się także cos pomóc. W końcu tomoje miasto i okazja do spotkania dogomaniaków. A tak inaczej trudno będzie, bo ja także nie wiem, jak wyglądacie. Dogomaniacy powinni mieć słuzbowy unoiform, aby byc rozpoznawalnymi dla innych dogomaniaków. Wszystkim wystawcom życzę wielkich sukcesów, młej atmosfery na ringach - sportowego zachowania innych wystawców i dobrej zabawy. Pozostałym - super pogody, mnóstwa wrażeń. Ja będę w piątek na terierach - zwłaszcza airedale terierach, gdzie miała być wystawiana siostra mojej suni - własnie zdobyła Intera - i będzie się rozglądała za narzeczonym, choć wstępnie ponoć juz jest wybrany. Ciekawe czy Lunie się spodoba. Quote
Jura Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 alqua napisał(a):świetnie moja suka dzis skończyła cieczke i praktycznie krwawic przestała.. Koniec krwawienia zwykle nie oznaca końca cieczki... Quote
musia Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Kochani - ja może z takim prozaicznym pytaniem , ale na wystawach poznańskich jeszcze nie bywaliśmy. Co należy ze sobą wziąć (tzn przyległości do psa). Gdzie lokujecie swoje "bambetle".? Rozumiem , że miejsc typu widownia nie ma. Więc co zabrać? - kocyk, - krzesełka - czy inaczej ? no i gdzie się lokujecie? Quote
jezzmam Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 A czy ktos z Krakowa jedzie na światówkę?? Mam nietypowe pytanie a mianowicie chcialabym oddać krew mojej Rox do badania na OptiGen tylko,że ja sama nie jadę na tą wystawę i może ktoś z Krakowa móglby wziąć tą krew?? Nie wiem jak to zorganizować,ale jeśli ktoś wie to proszę o wiadomość sms ponieważ od za chwilkę nie będę miala netu do piątku--661 920 372--Basia--.Koszty pokryje oczywiście. Quote
Iwona Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Jura napisał(a):Koniec krwawienia zwykle nie oznaca końca cieczki... Cytat z info z DOG WORLD Poznań 2006: 10. Psy agresywne, chore, grzejące się suki oraz psy nie zgłoszone na wystawę nie mogą być wprowadzone na teren wystawy. ciekawe tylko co autor miał na myśli "grzejące się suki":hmmmm: Zakończenie krwawienia raczej wskazuje właśnie na okres "grzania się" suki- czyli najatrakcyjniejszy okres dla płci przeciwnej:lol: , bo nie jest problemem krwawienie w początkowej fazie cieczki- wtedy suka nie ma jeszcze "zapachu" i nie wabi do siebie panów i jest dla nich nieciekawa. Quote
deptusie Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 kasia.gie napisał(a):30 zl A czy ktos wie jak to w koncu bedzie z wjazdem na wszystkie dni? Moge wykupic taka karte(tylko drozsza) i wjezdzac przez wszystkie, czy codziennie ta za 30??serdecznie dziekuję:smilecol: Quote
gudis Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 deptusie napisał(a):Witam ! Czy ktoś z Państwa jest zorientowany jaki jest koszt wjazdu /1 dzień/ na parking na terenie Targów Poznańskich. :???: 30 zl , jesli bedzie w aucie wiecej osob niz kierowca kazda musi miec bilet za 10 zl Quote
gudis Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Agnieszka K. napisał(a):Pociągi z Warszawy: IC, EC i Ekspresy zatrzymują się dopiero na Głównym (aby dojechać na Garbary lub Górczyn trzeba sie przesiąść na Głównym). Nie pracuję w PKP :evil_lol: , ale internetowy rozkład jazdy był bardzo pomocny w wyjaśnieniu tej kwestii. :razz: :evil_lol: :evil_lol: Tak ale nie jest w poscie napisane ze ktos pojedzie IC EC czy EX , a ogolne stwierdzenie ze pociagi dopiero zatrzymuja sie na Glownym, jest bledne zreszta napisalam, ze nie wszystki. I jeszcze jedno jesli ktos sugeruje sie wylacznie rozkladem ktory jest na stronach interentowych PKP to ostrzegam ze nie zawsze jest zaktualizowany i godzina odjazdu pociagu moze sie roznic na niekorzysc !!! Quote
gudis Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Romas napisał(a):O.K dzieki ,czyli wysiadam jak zobacze dworzec z Poznaniem w tytule ,inne pomijam :-) Poznań Główny , zreszta poznasz po wielkosci ;) Quote
musia Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Raz jeszcze proszę zorientowanych o przemyślenia lub doświadczenia. Trudno jechać z wszystkim lub bez czegoś " Kochani - ja może z takim prozaicznym pytaniem , ale na wystawach poznańskich jeszcze nie bywaliśmy. Co należy ze sobą wziąć (tzn przyległości do psa). Gdzie lokujecie swoje "bambetle".? Rozumiem , że miejsc typu widownia nie ma. Więc co zabrać? - kocyk, - krzesełka - czy inaczej ? no i gdzie się lokujecie?" Quote
gudis Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 musia napisał(a):Raz jeszcze proszę zorientowanych o przemyślenia lub doświadczenia. Trudno jechać z wszystkim lub bez czegoś " Kochani - ja może z takim prozaicznym pytaniem , ale na wystawach poznańskich jeszcze nie bywaliśmy. Co należy ze sobą wziąć (tzn przyległości do psa). Gdzie lokujecie swoje "bambetle".? Rozumiem , że miejsc typu widownia nie ma. Więc co zabrać? - kocyk, - krzesełka - czy inaczej ? no i gdzie się lokujecie?" Witam cie , co prawda ja nie jestem wystawca tylko pracuje w obsludze wystawy ale z tego co zauwazylam to raczej nic nie ma zorganizowanego dla wystawcow i wiekszosc przywozi sobie krzeselka kocyki itp. rozsiadaja sie przy ringach albopod sciana pawilonu. Nie wiem czy Ci w czyms pomoglam ale moze troszke ;) Quote
Romas Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Dziekuje jeszcze raz za tak dokładne wskazowki ,Supergoga :-) Teraz juz nie zabładze :-) Quote
flashka-g Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 musia napisał(a):Raz jeszcze proszę zorientowanych o przemyślenia lub doświadczenia. Trudno jechać z wszystkim lub bez czegoś " Kochani - ja może z takim prozaicznym pytaniem , ale na wystawach poznańskich jeszcze nie bywaliśmy. Co należy ze sobą wziąć (tzn przyległości do psa). Gdzie lokujecie swoje "bambetle".? Rozumiem , że miejsc typu widownia nie ma. Więc co zabrać? - kocyk, - krzesełka - czy inaczej ? no i gdzie się lokujecie?" z reguły gdzies gdzie jest najmniejszy ruch - niektrozy przy tasmie ringowej, ja wole jakis kacik nawet dalej od ringu ( byle z prądem;) pod suszarke itd). Psy sa wklatkach- nie potrzebne mi jest sie stresowac pilnowac swoich rzeczy, a do tego jeszcze psa- pozatym w klatkach sie nie stresuja tak jak na zewnatrz. Dla nas krzesełka i trzeba sie jakos ulokowac :) byle zeby nam nie wlazili na głowe i nikt sie nie szwendał kolo naszych rzeczy. Quote
wobie Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Witam Was wszystkich!!! dziewczyny i chłopaki poszukuję transportu dla dwóch małych piesków Suni i Biszkopcika. Oto ich krótka historia: www.gogomania.pl/forum/showthread.php?t=33069 Trasa Poznań-Bydgoszcz w dniach 10.11.06 lub 11.11.06. Proszę pomóżcie one już taki kawał drogi pokonają i zostanie im tylko te kilka kilometrów do Bydgoszczy do ciepłego domku!!! Pozdrawiam Quote
bognik Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 wobie napisał(a):Witam Was wszystkich!!! dziewczyny i chłopaki poszukuję transportu dla dwóch małych piesków Suni i Biszkopcika. Oto ich krótka historia: www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33069 Trasa Poznań-Bydgoszcz w dniach 10.11.06 lub 11.11.06. Proszę pomóżcie one już taki kawał drogi pokonają i zostanie im tylko te kilka kilometrów do Bydgoszczy do ciepłego domku!!! Pozdrawiam Dogomaniacy, pomóżcie! Napewno ktoś w tych dniach wraca z Poznania i przejeżdża przez Bydgoszcz. Psiaki czekają na dom ... :-( www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33069 Quote
kika22 Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 flashka-g napisał(a): Psy sa w klatkach- nie potrzebne mi jest sie stresowac pilnowac swoich rzeczy, a do tego jeszcze psa- pozatym w klatkach sie nie stresuja tak jak na zewnatrz. Dla nas krzesełka i trzeba sie jakos ulokowac :) byle zeby nam nie wlazili na głowe i nikt sie nie szwendał kolo naszych rzeczy. Zgadzam się z Tobą w 100%! Nie wyobrażam sobie trzymania psiaka na smyczy przez całą wystawę!!! Klateczka jest jak buda, którą mogę psiakowi zabrać wszędzie jako namiastkę domku. Psiak jest wypoczęty i gotowy do wystawy. Quote
zpr Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Czy ktoś w czwartek rano jedzie z Opola lub okolic do Poznania na wystawę? i miał by jedno wolne miejsce? Quote
caramba Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Witam, w ostatniej chwili zwolnil sie nocleg dla 2-4 osob, 30 km od poznania w pieknym pensjonacie- za osobe 75 zeta z calodziennym wyzywieniem. Wolne jest z czwartku na piatek itd. Jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontaktpod nr 0505418884 Quote
olcha Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Czy na terenie wystawy będą jakieś szatnie? Przechowalnie itp? Quote
Recommended Posts