jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 ja sie ciesze żemam problem z głowy :lol: i nie musze nigdie szukać niczego ;-) Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 KaRa_TC korki to osobna historia :mad: , już nie mówiąc o miejscach parkingowych pod MPT Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 kasja napisał(a):KaRa_TC korki to osobna historia :mad: , już nie mówiąc o miejscach parkingowych pod MPT ja mam nadzieje tylko że organizatorzy przewidzą ile samochodów będzie i ile miejsca będzie potrzebnego 8) Quote
AiMiN Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Dla parkujacych poza terenem MTP, przypominam, ze w dni robocze obowiazuje strefa platnego parkowania. Na chodnikach stoja specjalne parkomaty, a straz miejska baaaardzo wnikliwie sprawdza "bileciki" za szybka w samochodach :roll: Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 jo-jo pewnie przewidzą, ale fizycznie raczej niemożliwe jest wygospodarowanie tego miejsca, pozostaje parking na terenie MTP i okoliczne uliczki. Na ostatniej międzynarodówce przyjechaliśmy około godziny 12 i po bezcelowym krążeniu w poszukiwaniu miejsca stanęliśmy tak, że musieliśmy dochodzić jakieś 15 minut :roll: Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 AiMiN napisał(a):Dla parkujacych poza terenem MTP, przypominam, ze w dni robocze obowiazuje strefa platnego parkowania. Na chodnikach stoja specjalne parkomaty, a straz miejska baaaardzo wnikliwie sprawdza "bileciki" za szybka w samochodach :roll: nie no ja mam nadzieje że zmieścimy się na parkingach Hali :angryy: inaczej mi się rodzinka wścieknie...a i psie będą zmęczonae zamieszaniem..no ale poczekamy zobaczymy...jak pamiętam z międzynarodówki z Listopada to za dużo miejsca do parkowania nie było ale jakoś można byo sie zmieścić... Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 o tyle dobrze, że wystawa będzie 4 dniowa, no ale psów w poszczególnych rasach będzie o wiele, wiele więcej Quote
dog_master Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 A macie moze jakies sprawdzone hotele? ;) Troche sie boje, ze moga mi rezerwacje odwolac czy cos :oops: Ja pewnie bez psiaka bede :( W wystawie nie bierze udzialu, bo nie ma rodowodu :( a na MPA, jakby byly, to sie rodzice nie zgodzą ("zabierać psa na 4 dni...?" :() Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 kasja napisał(a):o tyle dobrze, że wystawa będzie 4 dniowa, no ale psów w poszczególnych rasach będzie o wiele, wiele więcej wiesz my mamy szczęście bo zazwyczaj jest około 20-40 dogów na wystawie jak nie mniej...najwięcej to wiadomo na klubówce i to około 200-220 sztuk ale podejrzewam że na światówke nie więcej niż 150 nie przyjedzie więc u nas luźniej ale wiem że w Yorkach to będzie pewnie i z 500 patrząc na to że na każdej wystawie po 120 psów jest...mam nadzieje że nie wyskoczą z takim zakazem jak był w Głogowie (w temacie klatek itp.) bo wtedy zrobili się bałagan... Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 dog_master napisał(a):A macie moze jakies sprawdzone hotele? ;) Troche sie boje, ze moga mi rezerwacje odwolac czy cos :oops: Ja pewnie bez psiaka bede :( W wystawie nie bierze udzialu, bo nie ma rodowodu :( a na MPA, jakby byly, to sie rodzice nie zgodzą ("zabierać psa na 4 dni...?" :() o ile się nie myle to na stronie albo wystawy albo ZG był wypisany spis hoteli w Poznaniu gdzie przyjmują z psami isą nie daleko Hal... Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 jo-jo ja myślę, że dla yorasów będzie cała jedna hala :lol: , a z tym zakazem to raczej nie przejdzie, bo jak się zjadą hodowcy zagraniczni ( a znimi cały kram) to byliby pewnie oburzeni, że coś takiego jest wprowadzone Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 kasja napisał(a):jo-jo ja myślę, że dla yorasów będzie cała jedna hala :lol: , a z tym zakazem to raczej nie przejdzie, bo jak się zjadą hodowcy zagraniczni ( a znimi cały kram) to byliby pewnie oburzeni, że coś takiego jest wprowadzone hala niecvh od razu dwie dadzą :lol: gdzie Wy tam ze sprzętem w jednej się zmieścicie :lol: dla mnie bzdurą było to w Głogowie ale później zrozumiałam dlaczego i bardzo to chwaliłam bo można byo siedzieć na górze...ale w hala nie ma przecież takich "balkonów" tylko płyta więc trzeba bdzie walczyć o sciany :lol: jak zwykle 8) ja chce tym razem przyjechać tam około 9 rano żeby wsyzstko sobie zająć a przy okazji i znajomym zająć bo wiadomo tak łatwiej ;-)) zobaczym,y ile z tej 9 rano wyjdzie znając mojego tate kierowce pred 10.20 nie dojedziemy :lol: Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 W Głogowie osobiście nie byłam, ale za to wiem jak było tydzień temu w Bydgoszczy :angryy: bez tego zakazu. My na światówce będziemy napewno w piatek, bo tak są yorasy, no ale biorąc pod uwagę to, że tak blisko mieszkam to może i weekend przeznaczę :cool3: Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 kasja napisał(a):W Głogowie osobiście nie byłam, ale za to wiem jak było tydzień temu w Bydgoszczy :angryy: bez tego zakazu. My na światówce będziemy napewno w piatek, bo tak są yorasy, no ale biorąc pod uwagę to, że tak blisko mieszkam to może i weekend przeznaczę :cool3: wiesz gdybym miała taka możliwość to już bym miała ten weekend ustawiony 8) no ale że mieszkam w Wawie to nie wiem czy uda mi się...wiem że chyba w niedziele się wybiore na Bisy :D tego nie odpuszcze i moja mama doskonale to wie ;-) Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 masz rację, podejrzewam że BIS będzie imponujący :cool3: , tego nie można przegapić Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 kasja napisał(a):masz rację, podejrzewam że BIS będzie imponujący :cool3: , tego nie można przegapić wiadomo wkońcu nie codzień masz szanse obejrzeć wybór najpiękniejszych psów świata :lol: nam nie stety nie ma sznas przypaść nawet udział w BOG-u bo będziemy w klasie otwartej i to najmłodsi :roll: ale zaczynam się zastanawiać czy nie wyrobimy sięna Championy chociaż raczej tak bo przecież można mieć Mł.Ch w tej lkasie o ile się nie myle 8) Quote
tufi Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Jesli chodzi o hotel, to moge pomoc cos znalezc tanszego - w koncu to moja okolica - tylko musialby sie ktos okreslic czy z psem czy bez no i jaka odleglosc wchodzi w gre. A ja dzis z poznanskiego Zk dostalam okolnik, info o skladkach i piekna ksiazeczke o swiatowce! Pamietajcie, ze w Opolu mozna wygrac darmowe zgloszenie psa na swiatowke :) Quote
Toller Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Kurcze, dobrze że zajrzałam, nie wiedziałam ze z noclegami może być tak kruchoo.... My chyba zamieszkamy pod Poznaniem- może tam będą trochę tańsze hoteliki... Wreszcie zobaczę sporo Tollerów!!! :multi: ALe sędziego nie mamy dobrze dobranego - to już nie chodzi o to czy jest on z Kanady, kraju pochodzenia Tollerów , tylko że jest z kraju w którym nie wiem czy jest jedna hodowla tej rasy... Quote
KaRa_ Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Z parkingiem możecie mieć problemy, bo wszystkie samochody napewno nie pomieszcza sie na parkingu MTP, a malo tez jest miejsc wokol MTP do parkowania:shake: Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 jo-jo należy być optymistą ;) , super, że wogóle mamy okazję wziąść udział w takiej wystawie :cool3: Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 kasja napisał(a):jo-jo należy być optymistą ;) , super, że wogóle mamy okazję wziąść udział w takiej wystawie :cool3: wiesz tylko troche trudno jak pies może byc najmłodszy w stawce 20-30 psów 8) ale zostaje nam klasa Championów 8) co do sędziego my możemy się chyba cieszyć bo mamy P.Gajewskiego :lol: itroche ulżyło mi że polak ;-)) ale znany jest z tego że różnie ocenia i nie wiem jak tym razem będzie ;-) miałam okazj widzieć go w "akcji" w legionowie na początku października i oceniał bardzo dobrze (według mojej oceny) i jak na niego nie dał chybażadnego bdb 8) Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 20-30 psów - ty to masz dobrze :cool1: , jak w mojej będzie 50 to bedzie naprawdę mało :lol: dlatego zastanawiam się jeszcze nad wysłaniem zgłoszenia, z jednej strony prestiż wystawy, a z drugiej chyba naoglądałam się za dużo tego co sie dzieje za granicą, gdzie psy są naprawdę idealne ;) a ta moja mała sierotka..:p Quote
jo-jo Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 wiesz ja sie nie martwie jade i kropka :lol: jest ardzo możliwe że staniemy w jednej klasie (o ile nie będzie podziału na czarne i arlekiny) z tatusiem braciszkiem i jak przyjadą Włosi hodowla tatusia to z moim ulubieńcem i dzidkiem więc bardzo ciekawie może być szczególnie z tym pokrewieństwem;-)) ja czekam żeby porównać sobie co przyjedzie z kraju ojczystego czyli Niemiec, z Włoch z kąd mam zamiar ściągnąc sunie, Francji gdzie również jest to troche inny typ doga i Hiszpanii gdzie naprawde jest bardzo goorąca krew 8) Quote
Toller Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Kurczaki, ludzie, to jest naprawdę wydarzenie, i za nic nie chciałabym żeby mnie ominęło, niezależnie od oceny jaką dostanie mój pies :cool1: Quote
kasja Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 mieszanka wybuchowa :cool3: , ja tak po cichu liczę na pieski głównie z Anglii i Francji Quote
Recommended Posts