Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kasja napisał(a):
KaRa_TC korki to osobna historia :mad: , już nie mówiąc o miejscach parkingowych pod MPT

ja mam nadzieje tylko że organizatorzy przewidzą ile samochodów będzie i ile miejsca będzie potrzebnego 8)

Posted

Dla parkujacych poza terenem MTP, przypominam, ze w dni robocze obowiazuje strefa platnego parkowania. Na chodnikach stoja specjalne parkomaty, a straz miejska baaaardzo wnikliwie sprawdza "bileciki" za szybka w samochodach :roll:

Posted

jo-jo pewnie przewidzą, ale fizycznie raczej niemożliwe jest wygospodarowanie tego miejsca, pozostaje parking na terenie MTP i okoliczne uliczki. Na ostatniej międzynarodówce przyjechaliśmy około godziny 12 i po bezcelowym krążeniu w poszukiwaniu miejsca stanęliśmy tak, że musieliśmy dochodzić jakieś 15 minut :roll:

Posted

AiMiN napisał(a):
Dla parkujacych poza terenem MTP, przypominam, ze w dni robocze obowiazuje strefa platnego parkowania. Na chodnikach stoja specjalne parkomaty, a straz miejska baaaardzo wnikliwie sprawdza "bileciki" za szybka w samochodach :roll:

nie no ja mam nadzieje że zmieścimy się na parkingach Hali :angryy:
inaczej mi się rodzinka wścieknie...a i psie będą zmęczonae zamieszaniem..no ale poczekamy zobaczymy...jak pamiętam z międzynarodówki z Listopada to za dużo miejsca do parkowania nie było ale jakoś można byo sie zmieścić...

Posted

A macie moze jakies sprawdzone hotele? ;) Troche sie boje, ze moga mi rezerwacje odwolac czy cos :oops:

Ja pewnie bez psiaka bede :( W wystawie nie bierze udzialu, bo nie ma rodowodu :( a na MPA, jakby byly, to sie rodzice nie zgodzą ("zabierać psa na 4 dni...?" :()

Posted

kasja napisał(a):
o tyle dobrze, że wystawa będzie 4 dniowa, no ale psów w poszczególnych rasach będzie o wiele, wiele więcej

wiesz my mamy szczęście bo zazwyczaj jest około 20-40 dogów na wystawie jak nie mniej...najwięcej to wiadomo na klubówce i to około 200-220 sztuk ale podejrzewam że na światówke nie więcej niż 150 nie przyjedzie więc u nas luźniej ale wiem że w Yorkach to będzie pewnie i z 500 patrząc na to że na każdej wystawie po 120 psów jest...mam nadzieje że nie wyskoczą z takim zakazem jak był w Głogowie (w temacie klatek itp.) bo wtedy zrobili się bałagan...

Posted

dog_master napisał(a):
A macie moze jakies sprawdzone hotele? ;) Troche sie boje, ze moga mi rezerwacje odwolac czy cos :oops:

Ja pewnie bez psiaka bede :( W wystawie nie bierze udzialu, bo nie ma rodowodu :( a na MPA, jakby byly, to sie rodzice nie zgodzą ("zabierać psa na 4 dni...?" :()

o ile się nie myle to na stronie albo wystawy albo ZG był wypisany spis hoteli w Poznaniu gdzie przyjmują z psami isą nie daleko Hal...

Posted

jo-jo ja myślę, że dla yorasów będzie cała jedna hala :lol: , a z tym zakazem to raczej nie przejdzie, bo jak się zjadą hodowcy zagraniczni ( a znimi cały kram) to byliby pewnie oburzeni, że coś takiego jest wprowadzone

Posted

kasja napisał(a):
jo-jo ja myślę, że dla yorasów będzie cała jedna hala :lol: , a z tym zakazem to raczej nie przejdzie, bo jak się zjadą hodowcy zagraniczni ( a znimi cały kram) to byliby pewnie oburzeni, że coś takiego jest wprowadzone

hala niecvh od razu dwie dadzą :lol: gdzie Wy tam ze sprzętem w jednej się zmieścicie :lol: dla mnie bzdurą było to w Głogowie ale później zrozumiałam dlaczego i bardzo to chwaliłam bo można byo siedzieć na górze...ale w hala nie ma przecież takich "balkonów" tylko płyta więc trzeba bdzie walczyć o sciany :lol: jak zwykle 8)

ja chce tym razem przyjechać tam około 9 rano żeby wsyzstko sobie zająć a przy okazji i znajomym zająć bo wiadomo tak łatwiej ;-)) zobaczym,y ile z tej 9 rano wyjdzie znając mojego tate kierowce pred 10.20 nie dojedziemy :lol:

Posted

W Głogowie osobiście nie byłam, ale za to wiem jak było tydzień temu w Bydgoszczy :angryy: bez tego zakazu. My na światówce będziemy napewno w piatek, bo tak są yorasy, no ale biorąc pod uwagę to, że tak blisko mieszkam to może i weekend przeznaczę :cool3:

Posted

kasja napisał(a):
W Głogowie osobiście nie byłam, ale za to wiem jak było tydzień temu w Bydgoszczy :angryy: bez tego zakazu. My na światówce będziemy napewno w piatek, bo tak są yorasy, no ale biorąc pod uwagę to, że tak blisko mieszkam to może i weekend przeznaczę :cool3:

wiesz gdybym miała taka możliwość to już bym miała ten weekend ustawiony 8) no ale że mieszkam w Wawie to nie wiem czy uda mi się...wiem że chyba w niedziele się wybiore na Bisy :D tego nie odpuszcze i moja mama doskonale to wie ;-)

Posted

kasja napisał(a):
masz rację, podejrzewam że BIS będzie imponujący :cool3: , tego nie można przegapić

wiadomo wkońcu nie codzień masz szanse obejrzeć wybór najpiękniejszych psów świata :lol: nam nie stety nie ma sznas przypaść nawet udział w BOG-u bo będziemy w klasie otwartej i to najmłodsi :roll: ale zaczynam się zastanawiać czy nie wyrobimy sięna Championy chociaż raczej tak bo przecież można mieć Mł.Ch w tej lkasie o ile się nie myle 8)

Posted

Jesli chodzi o hotel, to moge pomoc cos znalezc tanszego - w koncu to moja okolica - tylko musialby sie ktos okreslic czy z psem czy bez no i jaka odleglosc wchodzi w gre.
A ja dzis z poznanskiego Zk dostalam okolnik, info o skladkach i piekna ksiazeczke o swiatowce!
Pamietajcie, ze w Opolu mozna wygrac darmowe zgloszenie psa na swiatowke :)

Posted

Kurcze, dobrze że zajrzałam, nie wiedziałam ze z noclegami może być tak kruchoo....
My chyba zamieszkamy pod Poznaniem- może tam będą trochę tańsze hoteliki...
Wreszcie zobaczę sporo Tollerów!!! :multi: ALe sędziego nie mamy dobrze dobranego - to już nie chodzi o to czy jest on z Kanady, kraju pochodzenia Tollerów , tylko że jest z kraju w którym nie wiem czy jest jedna hodowla tej rasy...

Posted

Z parkingiem możecie mieć problemy, bo wszystkie samochody napewno nie pomieszcza sie na parkingu MTP, a malo tez jest miejsc wokol MTP do parkowania:shake:

Posted

kasja napisał(a):
jo-jo należy być optymistą ;) , super, że wogóle mamy okazję wziąść udział w takiej wystawie :cool3:

wiesz tylko troche trudno jak pies może byc najmłodszy w stawce 20-30 psów 8) ale zostaje nam klasa Championów 8)

co do sędziego my możemy się chyba cieszyć bo mamy P.Gajewskiego :lol: itroche ulżyło mi że polak ;-)) ale znany jest z tego że różnie ocenia i nie wiem jak tym razem będzie ;-) miałam okazj widzieć go w "akcji" w legionowie na początku października i oceniał bardzo dobrze (według mojej oceny) i jak na niego nie dał chybażadnego bdb 8)

Posted

20-30 psów - ty to masz dobrze :cool1: , jak w mojej będzie 50 to bedzie naprawdę mało :lol: dlatego zastanawiam się jeszcze nad wysłaniem zgłoszenia, z jednej strony prestiż wystawy, a z drugiej chyba naoglądałam się za dużo tego co sie dzieje za granicą, gdzie psy są naprawdę idealne ;) a ta moja mała sierotka..:p

Posted

wiesz ja sie nie martwie jade i kropka :lol: jest ardzo możliwe że staniemy w jednej klasie (o ile nie będzie podziału na czarne i arlekiny) z tatusiem braciszkiem i jak przyjadą Włosi hodowla tatusia to z moim ulubieńcem i dzidkiem więc bardzo ciekawie może być szczególnie z tym pokrewieństwem;-))

ja czekam żeby porównać sobie co przyjedzie z kraju ojczystego czyli Niemiec, z Włoch z kąd mam zamiar ściągnąc sunie, Francji gdzie również jest to troche inny typ doga i Hiszpanii gdzie naprawde jest bardzo goorąca krew 8)