Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hanik nie jest napisane ale pamietam jednego czasu na Międzynarodowej żadali odemnie oprócz książeczki specjalne zaświadczenie od weta dodatkowe i od tej pory zawsze je mam wciąz wystawiane nowe przez weta podejrzewam ze na sto procent o to będa pytać bo jagby nie było to nie krajówka a i czasm na krajowej wystarczyło ze okazałam to zaświadczenie to już wet nawet książeczek nie chcial

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpadam jeszcze na chwilke...bo juz musze się spac szykowac bo o 6:25 mam pociąg do Poznania:)
Życzę wszystkim wysokich lokat, pieknych opisów i samych sukcesow! :) Trzymajcie kciuki za polskich młodych prezenterow..juro o 10:00 mamy Mistrzostwa Polski!!! :D Jesczze raz wszystkim zycze powodzenia :) robcie fotki MP :))

Pozdr

Posted

Blue of Blues napisał(a):
hanik nie jest napisane ale pamietam jednego czasu na Międzynarodowej żadali odemnie oprócz książeczki specjalne zaświadczenie od weta dodatkowe i od tej pory zawsze je mam wciąz wystawiane nowe przez weta podejrzewam ze na sto procent o to będa pytać bo jagby nie było to nie krajówka a i czasm na krajowej wystarczyło ze okazałam to zaświadczenie to już wet nawet książeczek nie chcial

Tak ale wtedy powinni to zaznaczyć tak jak na międzynarodowej w Warszawie. Było wyrażnie napisane że chcą takie zaświadczenie. Tutaj nie piszą. Kiedy je brałam od weta na międzynarodówkę w Warszawie powiedział mi, że już od tego się*odchodzi i że coraz mniej wystaw chce takie zaświadczenie

Posted

słuchajcie to nie o tą kartkę chodzi z zaświadczenia lekarskiego oprócz książeczki i szczepieniem na ściekliznę macie wpis do książeczki i kartke z wścieklizny ale oni chcą dodatkowe zaswiadczenie wydane przez weta conajmniej na tydzień przed wystawą i tam jest wszystko odnośnie wścieklizny i jaka seria szczepionki wbita jest wiem to bo ja zawsze to mam na każdą wystawę

Proponuje przeczytać potwierdzenie zgłoszenia psa. Tam nie ma informacji o specjalnych na ta okazje zaświadczeniach weterynaryjnych. Co do danych na temat szczepionki serie i inne takie, to jaki jest sens przepisywania przez weta takich informacji na kawalek papieru jak to jest na naklejce w książeczce zdrowia psa czy też paszporcie, zależnie od tego co kto używa.
Nie ma takiego żądania na potwierdzeniu to znaczy, że nie obowiązuje.

Posted

sylrwia napisał(a):
Proponuje przeczytać potwierdzenie zgłoszenia psa. Tam nie ma informacji o specjalnych na ta okazje zaświadczeniach weterynaryjnych. Co do danych na temat szczepionki serie i inne takie, to jaki jest sens przepisywania przez weta takich informacji na kawalek papieru jak to jest na naklejce w książeczce zdrowia psa czy też paszporcie, zależnie od tego co kto używa.
Nie ma takiego żądania na potwierdzeniu to znaczy, że nie obowiązuje.

Dokładnie:lol:
Serie szczepionki mam w książeczce

Posted

LAURA napisał(a):
Trzymajcie kciuki za polskich młodych prezenterow..juro o 10:00 mamy Mistrzostwa Polski!!! :D

Już jutro?!? :crazyeye:

Wow - powodzenia dla wszystkich! ;)

Posted

Wszystkim życzymy samych sukcesów i przede wszystkim miłej psiejskiej czarodziejskiej atmosfery ! My miałyśmy dziś jej maleńką namiastkę we Wrocku , gdy wracając do domu , akurat drogą na Poznań , mijałyśmy wiele zagranicznych samochodów z psiesami - wszyscy do siebie machali i się pozdrawiali !

Posted

heh ja tez ;) oj sporo nas bedzie ;)
Ja jutro bede kibicowac dogomaniackim psiakom :D a w piatek wystawiam Parson Teriera a w sobote swoja bande ;) Trzymajcie kciuki!!! Pozdrawiam!!! i zycze wszystkim powodzenia!!!!

Posted

UFFF my własnie skończyłysmy pranie i suszenie..teraz tylko jeszcze ja musze sie wyprać i wysuszyć, spakować i za 3h w droge ;) chyba dużo redbulli wezmę ;)

Posted

Takie "dawne" zaświadczenie nie jest juz potrzebne! Na potwierdzeniach dla "zagraniczniaków" tak, jak i dla nas, krajowych wystawców, nic nie jest napisane o dodatkowych świstkach! I jak wytłumaczyc zagraniczniakom o co chodzi w tym zaświadczeniu...?!

Dajcie spokój z tymi zaświadczeniami i z tą dyskusją! Paszport z aktualną wścieklizną i juz!
Pa, pa!
Pzdr.

Posted

Ja nie piszę że dawne przed każdą wystawą na 2 dni wcześniej biorę psy do weta i on miwystawia nowe zaświadczenie i z miejscem porzeznaczenia tzn nazwa wystawy data szczepienie psa na wściekliznę seria szczepionki i ze w danym dniu pies nie wykazuje żadnych odznak chorobowych :) ale oki koniec tematu :)

Posted

Paulinka18 napisał(a):
Bierzecie ze sobą jakieś znaki dogomaniackie? Np. chusty? Ja kurcze nic nie mam rozpoznawczego :roll: Moim jedynym znakiem rozpoznawczym będa chyba czerwone sznurowadła :evil_lol:

Ja bede miala taka niebieska chuste zrobiona przez siebie z napisem dogomania i moim nickiem przywiazana do torby:evil_lol: i moze zaloze jak znajde dogomaniacka koszulke:lol:

Posted

No to ja tez będę za pól godziny wyjeżdżam ..mskra 0 snu od 2 dni..dziś od 9 rano robiłam suke..aż do 0:40 zdycham... będę miała nr 1510 :p Powodzenia wszystkim , hehe a czerwony to ja mam plecak Royala:p