Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

musia napisał(a):
Mam 2 pytania.
1 . Organizacyjne. Czy inwaldzi narządu ruchu z odpowiednia kartą komunikacyjną (a nie tylko z nalepką) będa mieli ułatwiony dojazd do hal wystawowych i czy ci inwaldzi maja jakieś przewidziane zniżki?
Tak się składa, że cała nasza rodzina jest niepełnosprawna.

Jeżeli chodzi o karty komunikacyjne to każde miasto wydaje swoją. I ona obowiązuje na terenie miata/powiatu. Ale jeśli macie legitymacje osób niepełnosprawnych to czy należą się zniżki, trzeba by było sprawdzić na stronach targów poznańskich. Każda instytucja (w tym przypadku Targi) może ale nie musi ustanowić zniżki dla osoby niepełnosprawnej. Powinna mieć jakiś zapis w tej kwestii w regulaminie. Ogólna zasada jak się nie upomnisz i samemu nie poszukasz to nie licz, że inni będą dbać o Twoje prawa. Nieraz jest tak, że inni nie znają sie na przepisach i można im wiele wmówić. Na takiej zasadzie jechał kiedyś ze mna mój poprzedni pies w autobusie bez biletu - zwykły kundelek, nawet nie miał specjalnej uprzeży jak nosza psy przewodnicy niewidomych:evil_lol:

Posted

Agappe napisał(a):
Sprecyzuje tylko, że jest to czwartkowa ekipa Asiaczkowo-Agappowo-basiaczkowo-akicia;)

powiedzcie mi <gdzieć chwilowo zawieruszyło mi sie potwierdzenie wystawy> zadnego świadectwa zdrowia nie potrzeba???? wystawrczy np tylko paszport???

Jej, Agappe - mogę stwierdzić, że to już chyba stress mnie ogarnął... Sorki.
Rzeczywiscie ekipa Asiaczków tym razem w poszerzonym składzie o akitę japońską i Agappe. A w drodze powrotnej - jezeli wszystko dobrze pójdzie - dobije do nas "naga Meksykanka":evil_lol:;)
Pzdr.

Posted

Sprawa z ostatniej chwili.
Czy może ktoś z forumowiczów ma wolne jedno, ewentualnie dwa miejsca do tego jeszcze 3 miesięczne szczenię, w drodze powrotnej kierunek Poznań-Zielona Góra?? Chodzi o 10 listopad (piątek)

Posted

gudis napisał(a):
Ja pracuje na ringu 68, jesli wyrobie do 15 z psami na moim ringu to moge strzelic fotke . Jakis konkretny psiak czy obojetnie??

Chyba ze Agappe zjawisz sie u mnie i cu wypozycze aparacik gdybym nie zdazyla ?

podejrzewam, że akity skończą się przed 15.. jeżeli tak będzie to moge wpaść po aparat chyba, że donyi zabiore <niewątpliwedo Niej bede miała bliżej, bo mam jej zająć miejsce koło siebie>
zaraz napisze Ci na pw mój nr tel

Posted

asiek napisał(a):
My wystawiamy się dopiero w sobote ale od jutra będziemy mocno trzymać i kciuki i łapki za dogomaniacka ekipe :multi:
Powodzenia !!

My tez !!!

TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!!!! :kciuki:

IraKa napisał(a):
Kiedy będziecie jechać? Zgadza się we Wrocławiu remonty i korki. Ale w kierunku na Poznań nie jest tak źle. Pod warunkiem, że nie jest to np. piątek popołudnie:angryy: wtedy wszystko stoi.

Gdyby była potrzebna to w klejam mapę Wrocławia
http://www.plan.pl/wroclaw/mapa/index.php
Wjeżdżacie al. Karkonoska
wyjeżdżacie ul. Żmigrodzką

czy pociagi takze? :(

Posted

cockermanka napisał(a):
Tak,potrzebne jest aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie.

czyli wpisane w paszporcie szczepienie? czy ku pamięci bierzecie też swiadectwo zdrowia psa od weta?

Posted

AnnaM napisał(a):
czyli wpisane w paszporcie szczepienie? czy ku pamięci bierzecie też swiadectwo zdrowia psa od weta?

My tylko książeczkę*zdrowia bierzemy

Posted

AnnaM napisał(a):
no własnie ja tez planowałam tylko paszport gdzie Judka ma wpisane szczepienia... ale boje sie ze problemy bedą robić...:angryy:

No co ty?
Inaczej by napisali, że trzeba coś osobnego wziąć tak jak np. w Warszawie
Ja tam sie będę kłócić jakby co:diabloti:

Posted

hanik napisał(a):
No co ty?

kurdee... moze zaczekamy jak czwartkowi wystawiający wrócą i napiszą co i jak ;)

Posted

TO JUŻ JUTRO !!!
Życzę powodzenia wszystkim wystawiającym, trzymam za Was kciuki :multi:
! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Nie mogłam czytać topicku wczoraj a trochę tu zapisaliście byłabym bardzo wdzięczna za streszczenie najważniejszych info z wcześniejszych stron
! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
DO ZOBACZENIA W POZNANIU

:buzi: [SIZE=1]:buzi: [SIZE=1]:buzi: [SIZE=1]:buzi: [SIZE=1]:buzi: [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=#006400]:buzi: [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=#006400]:buzi: [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=#006400]:buzi: [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=#006400]:buzi:

Posted

AnnaM napisał(a):
kurdee... moze zaczekamy jak czwartkowi wystawiający wrócą i napiszą co i jak ;)

Ja nie zdążę bo jutro o 10 wyjeżdżamy:lol:
Ale myślę, że nie powinno być żadnych problemów

Posted

musia napisał(a):
No my jedziemy w piątek wczesnym rankiem z Katowic tak o 3 rano czyli Wrocław tak ok 5-tej?

Więc jechać jednak przez Wrocław?

A na 1 pytanie o wjazd i ceny ulgowe w Poznaniu ktoś coś napisze??
Czy inwaldzi narządu ruchu z odpowiednia kartą komunikacyjną (a nie tylko z nalepką) będa mieli ułatwiony dojazd do hal wystawowych i czy ci inwaldzi maja jakieś przewidziane zniżki?
Tak się składa, że cała nasza rodzina jest niepełnosprawna.

ja zawsze jak do Katowiic z Poznania jade do NIGDY przez Wrocław nie dość że trudno się przedostac przez Wrocek, to jeszcze zapchana trasa . Ja bym Ci polecała trase z Tarnowskich Gór:
Tarnowskie Góry ->Lubliniec->Olesno->Kluczbork->Kępno->Ostrzeszów->Przygodzice->Ostrów Wielkopolski->Pleszew->Jarocin->Środa Wielkopolska->POZNAŃ
trasa może lekko gorsza jakościowo, ale za to bez dużych korków i łatwo się jedzie i nie błądzi. Polecam :)

Posted

bigos napisał(a):
Było pytanie o przewóz psiaka komunikacją miejską (tramwaj, autobus)-płacimy (prócz małych, które mogą być trzymane na kolanach) jak za bilet normalny, czyli:
1,30zł za 10 min. (ulgowy 0,65zł)
2,60 za 30 min (1,50 ulgowy)

sprecyzuje trochę,
za 10 minut faktycznie 1,30/0,65,
ale za 30 minut 2,60 a ulga 1,30 (połowa co jak co ;))
i tak dalej, godzinny 5,20/2,60

Posted

Atik napisał(a):
Z informacji porządkowych:

9. Przy wejściu na wystawę psy będą przebadane przez służbę lekarsko-weterynaryjną. Należy przedłożyć zaświadczenie szczepienia psa przeciw wściekliźnie.

http://www.worlddogshow2006.pl/info_pl.php

no wiem... ale czy tym zaświadczeniem jest szczepienie w paszporcie? (weżcie mi powedzcie, bo ja jade 1 raz :cool1:)

Posted

Jeżeli na potwierdzeniu zgłoszenia było napisane , że potrzebne jest zaświadczenie szczepieniu przeciwko wścielkiźnie to ja zawsze brałam tylko książeczkę zdrowia psa z aktualnym wpisem. Tym razem też nie zamierzam brać innych dokumentów bo nie uważam , że przepisanie daty szczepienia na kartkę je uwiarygadnia...Myślę , że gdybym miała paszport to tez nie brałabym innych dokumentów, ale dobrze by było gdyby inne osoby tez się wypowiedziały.

Posted

hanik napisał(a):
My tylko książeczkę*zdrowia bierzemy

AnnaM napisał(a):
no własnie ja tez planowałam tylko paszport gdzie Judka ma wpisane szczepienia... ale boje sie ze problemy bedą robić...:angryy:

hanik napisał(a):
No co ty?

Atik napisał(a):
Z informacji porządkowych:

9. Przy wejściu na wystawę psy będą przebadane przez służbę lekarsko-weterynaryjną. Należy przedłożyć zaświadczenie szczepienia psa przeciw wściekliźnie.

http://www.worlddogshow2006.pl/info_pl.php

AnnaM napisał(a):
no wiem... ale czy tym zaświadczeniem jest szczepienie w paszporcie? (weżcie mi powedzcie, bo ja jade 1 raz :cool1:)

Ania W napisał(a):
Jeżeli na potwierdzeniu zgłoszenia było napisane , że potrzebne jest zaświadczenie szczepieniu przeciwko wścielkiźnie to ja zawsze brałam tylko książeczkę zdrowia psa z aktualnym wpisem. Tym razem też nie zamierzam brać innych dokumentów bo nie uważam , że przepisanie daty szczepienia na kartkę je uwiarygadnia...Myślę , że gdybym miała paszport to tez nie brałabym innych dokumentów, ale dobrze by było gdyby inne osoby tez się wypowiedziały.

Rozwialiście wszystkie moje wątpliwości, w takim razie ja też tylko biorę książeczkę zdrowia, w której jest wbite szczepienie przeciwko wściekliźnie. Była też jeszcze kartka do tego, ale gdzieś mi się zapodziała :roll:

Już za 18 godzin początek wystawy! :multi:

Posted

AnnaM napisał(a):

Uważam, że jest bo na inne wystawy wchodziliśmy na książeczkę zdrowia z wyjątkiem warszawskej, gdzie wyrażnie było napisane, że potrzebne jest zaświadczenie o stanie zdrowia psa.

Posted

hanik napisał(a):
Uważam, że jest bo na inne wystawy wchodziliśmy na książeczkę zdrowia z wyjątkiem warszawskej, gdzie wyrażnie było napisane, że potrzebne jest zaświadczenie o stanie zdrowia psa.

mnie w warszawie tego nikt nie sprawdzal, a wchodzilam nawet z dwoma psami ;)

Posted

Własnie rozmawiałam z kolezanką i powiedziała, ze trzeba zabarć ze sobąten dokument (książeczka albo paszport), gdzie jest NAKLEJKA szczepionki!!!!!

a ja mam na razie inny problem.. NIE MAM POJĘCIA GDZIE WŁOŻYŁAM POTWIERDZENIE ZGŁOSZENIA ;( ;( ;(

Posted

Agappe napisał(a):
Własnie rozmawiałam z kolezanką i powiedziała, ze trzeba zabarć ze sobąten dokument (książeczka albo paszport), gdzie jest NAKLEJKA szczepionki!!!!!

a ja mam na razie inny problem.. NIE MAM POJĘCIA GDZIE WŁOŻYŁAM POTWIERDZENIE ZGŁOSZENIA ;( ;( ;(

o matko :( a ja nie wiem, czy mam naklejke, czy sam napis :( cholera .. :(

widzieliscie to:

przepraszam za duze zdjecie, ale mam nadzieje, ze wybaczycie :)