Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ki-wi napisał(a):
Nie sledzilam calego watku,wiec sorry jesli juz bylo to pytanie...mianowicie nie wiem czy moge wejsc z psem nie wystawianym na wystawe tylko pokibicowac i ile tak orientacynie kosztuje wstep dla psa?

A po co ciągać tam psa, którego i tak nie będziesz wystawiać? :roll: I tak każdego dnia będzie wystawianych dużo psów na terenie targów i jak każdy by jeszcze wchodzący wprowadził jeszcze po jednym nie zgłoszonym to chyba byłby "dywan" z psów. Jeśli nawet uda sie przemycić psa niezgłoszonego na teren targów to podstawowe pytanie Po co?:shake:
Rozumiem sytuacje, jak ktoś wystawia swoje psy i np. ma za młodego szczeniaka, który sie nie kwalifikuje jeszcze do swojej klasy a nie mam go z kim zostawić na czas wyjazdu do Poznania. To już siła wyższa;)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylrwia napisał(a):
A po co ciągać tam psa, którego i tak nie będziesz wystawiać? :roll: I tak każdego dnia będzie wystawianych dużo psów na terenie targów i jak każdy by jeszcze wchodzący wprowadził jeszcze po jednym nie zgłoszonym to chyba byłby "dywan" z psów. Jeśli nawet uda sie przemycić psa niezgłoszonego na teren targów to podstawowe pytanie Po co?:shake:
Rozumiem sytuacje, jak ktoś wystawia swoje psy i np. ma za młodego szczeniaka, który sie nie kwalifikuje jeszcze do swojej klasy a nie mam go z kim zostawić na czas wyjazdu do Poznania. To już siła wyższa;)

A to sie nie zgodze, ze to siła wyższa, nie w przypadku TEJ wystawy. Ja mam niezgłoszone 2 psy, własnie szczeniaka, i kontuzjowanego ChPl, i nie mam co z nimi zrobic. Szlak mnie trafia, ryczec mi sie chce, po nocach nie śpie.. Ale zgłoszone 4 pojadą bezemnie, tylko z TZ, trudno sie mówi. Ale tłumu zagęszczac nie bede, niech sie Święto Polskiej kynologi święci z oprawą jaka mu należna, i bez tłumów wałęsających sie niezgłoszonych boorków..

Posted

Ja rozumiem ,ze bedzie sporo psow,ale tak wlasnie jak inni nie mam mojego z kim zostawic:jedziemy cala rodzina z Niemiec ,wiec wyjazd nie bedzie trwal dzien tylko kilka dni i gdzie mam w tym czasie zostawic psa????

Posted

puli napisał(a):
A gdyby znalazł sie ktoś,kto mógłby się nimi zająć w Poznaniu na czas wystawiania pozostałych?

Puli, jesli to do mnie :cool3: , to odpada :-( .
Małe rude jeszcze niestabilne psychicznie, z obcą osobą w obcym miejscu jej nie zostawie, bo zawyje sie na śmierc ( w najlepszym przypadku), mała ma cięzki charakter poki co, spacerowo niestabilna w obcych miejscach jest strasznie tez.. Mały pierwotniak :roll: .
Juz nie wspomne, ze mam 2 psy zgłoszone na czwartek a 2 na piatek, to bonus wystawiania boorków z dwóch grup :evil_lol:

Posted

Eurasierka napisał(a):
Napisane jest w tym sensie, że na jednego psa może wejść TYLKO jedna osoba.
Przy okazji przypomnę, że za zgłoszenie drugiego i następnego psa opłata jest zawsze niższa...

Niższa jest dlatego, że nie dostajesz drugiego katalogu.

Posted

W czasie targów zawsze są korki:roll: Ja naszczescie bede jechac tranwajem wiec szybko powinnam znalesc sie na miejscu, bo samochodem troche by tu zajeło;) .
Mam nadzieje,ze uda mi sie ufocic wiekszosc dogomaniackich psów:lol:

Posted

karenina napisał(a):
Puli, jesli to do mnie :cool3: , to odpada :-( .
Małe rude jeszcze niestabilne psychicznie, z obcą osobą w obcym miejscu jej nie zostawie, bo zawyje sie na śmierc ( w najlepszym przypadku), mała ma cięzki charakter poki co, spacerowo niestabilna w obcych miejscach jest strasznie tez.. Mały pierwotniak :roll: .
Juz nie wspomne, ze mam 2 psy zgłoszone na czwartek a 2 na piatek, to bonus wystawiania boorków z dwóch grup :evil_lol:

Podziwiam Ciebie ponieważ takiej wystawy nie darowalabym sobie:lol: za nic!!!!
Przecież dla mlodej taka wystawa to dobra nauka na przyszlość /hala itp./.a na pewno masz klateczki gdzie można dwa dodatkowe burki umieścić:lol: ,no i w dwie osoby jest wszystko łatwiejsze:lol:

Posted

puli napisał(a):
Jeżeli każdego dnia będzie 5000 psów,to trzeba liczyć, że niemal 1000 aut bedzie chciało tam wjechać miedzy 7.00 a 9.00

I trzeba liczyć,że to centrum miasta,i ze ludzie jadący do pracy tez o tej porze są na drodze;) .A rano w tych rejonach zawsze sa male korki z rego co zauwazylam;)

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
A poznaniaki, jaki przewidują korki w mieście w sobotę z samego rana? Nie wiem, jak wcześnie wyjechać, żeby zdążyć

Oj niestety tak jak pisze reszta poznaniakow ...korki nawet w soboty sa... a w czasie targow to juz wogole... zeby dostac sie na teren wystawy musisz przejechac i tak pol poznania wiec ja bym wyjechala ze sporym zapasem czasu... mysle ze z godzinke na same korki musisz przeznaczyc albo nawet wiecej (dla bezpieczenstwa)...

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
Hmm, a jakby zostawić samochód w mieście przed korkami i dojechać tramwajem? :D

To juz dobry pomysl;) bo na miejsce targow duzo dojezdza srodkow komunikacji mpk;) .

Posted

O jeśli już mowa o tramwajach, bo ja też z miejsca, gdzie będę spać, będę jechać tramwajem na targi, to powiedzcie mi, czy w Poznaniu jest nakaz płacenia za psa w tramwaju? Bo w Warszawie np. nie ma takiego obowiązku.. I ile kosztuje bilet taki studencki w tramwaju? Tak orientacyjnie, bo jednak to ważne, wolę kupić jednorazowy bilet, niż płacić jeszcze jakieś mandaty, bo mam wrażenie, że WDS 2006 to cudowny moment na łapanie ludzi w tramwajach bez biletów, wiecie, każda okazja jest dobra dla tzw. kanarów.. :/

Jakby mi ktoś mógł udzielić takiej informacji to byłabym wdzięczna.

Odnośnie wprowadzania innych osób na swoje psy, to ja naprawdę nie widzę w tym nic dziwnego, związek biorąc pod uwagę, że np. będzie zgłoszonych 10000 psów, to jest to raczej równoznaczne w tym, że będzie 10000 wystawców. Dlatego jest to założone z góry.. Ja jak wchodziłam na wystawę chyba to było w Warszawie, to miałam dwa psy i nie widziałam nic złego w tym, żeby weszła ze mną koleżanka właśnie na tego drugiego psa.. Poza tym, w trakcie wystawiania jednego, pomogła trzymać drugiego.. Więc naprawdę nie widzę w tym nic złego.. W końcu wystawca płaci, to i on decyduje..

Posted

Witam. Bilet wstępu na wystawę kosztuje 10 zł, jednodniowy wjazd samochodu osobowego- 30 zł. Pełne informacje są na stronce Międzynarodowych Targów Poznańskich www.mtp.pl ;)

Co do wprowadzania psów niezgłoszonych to nie sadzę żeby można było takie pieski wprowadzać, ale przepisy jedno a ludzie co innego:roll: .
Co innego jest też jeśli wystawca ma kilka psów i nie wszystkie wystawia, ale ciągnąć jednego psa tylko po to żeby się stresował i przeszkadzał wystawiającym to bez sensu.

Posted

[quote name='panienkabubu']O jeśli już mowa o tramwajach, bo ja też z miejsca, gdzie będę spać, będę jechać tramwajem na targi, to powiedzcie mi, czy w Poznaniu jest nakaz płacenia za psa w tramwaju? Bo w Warszawie np. nie ma takiego obowiązku.. I ile kosztuje bilet taki studencki w tramwaju? Tak orientacyjnie, bo jednak to ważne, wolę kupić jednorazowy bilet, niż płacić jeszcze jakieś mandaty, bo mam wrażenie, że WDS 2006 to cudowny moment na łapanie ludzi w tramwajach bez biletów, wiecie, każda okazja jest dobra dla tzw. kanarów.. :/

Jakby mi ktoś mógł udzielić takiej informacji to byłabym wdzięczna.

http://www.mpk.poznan.pl/bilety.html

"Uprawnienia do przejazdów ulgowych lub bezpłatnych
nie dotyczą opłat za przewóz bagażu ręcznego lub psa.
- małe zwierzęta trzymane na kolanach lub rękach
- psy zajmujące miejsce w pojeździe, pod warunkiem, że mają nałożony kaganiec i są trzymane na smyczy."

Posted

Nie wiem czy pytanie juz padło... Ale czy wiecie może jak zostanie rozwiązana kwestia wykładzin w ringach? W zeszłym roku (dwa lata temu zresztą chyba też) przynajmniej w niektorych halach wykładzina leżała tylko na obrzeżach ringu. Co by psy i wlaściciele się nie pozabijali biegając :) A jak będzie teraz?

Posted

Bilet na tramwaj lub autobus 10 minutowy ze znizka dla studentow kosztuje z tego co pamietam 65 groszy. nie wiem jak to wyglada z psami... ale wydaje mi sie ze tak samo... Jesli ktos by potrzebowal pomocy w wyborze lini tramwajowej lub autobusowej to postaram sie pomoc ;)

Posted

Ja na wystawę jadę z moim jamniorem pociągiem z Warszawy o 6.25 będę na miejscu o 9.30 (taką mam nadzieję). Mam nadzieję ,że mnie przyjmą.Czy ktoś wybiera się tym pociągiem?:lol: