Godelaine Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Asiaczek... Dziewczyny mówiły, że sędziowanie będzie szło normalnie - od szczeniaków. Chyba że jest kilku sędziow w jednej rasie. Ale ogólnie kolejność oceniania nie będzie się różniła od innych wystaw. U nas w groenendaelach najbardziej obstawiona jest klasa pośrednia suk - 10 "egzemplarzy". W tym nasza Mysza :diabloti: Quote
puli Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 U nas tłok w championach.Inne klasy słabo obsadzone. Quote
Asiaczek Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Godelaine napisał(a):Asiaczek... Dziewczyny mówiły, że sędziowanie będzie szło normalnie - od szczeniaków. Chyba że jest kilku sędziow w jednej rasie. Ale ogólnie kolejność oceniania nie będzie się różniła od innych wystaw. U nas w groenendaelach najbardziej obstawiona jest klasa pośrednia suk - 10 "egzemplarzy". W tym nasza Mysza :diabloti: Trochę mnie zmyliły stawki podane w kolejności"od championów"... Wiem, że na niektórych wyższych rangą wystawach tak bywa. Stąd moje pytanie. Ale dla pewności chyba napiszę do O/Poznań. Pzdr. Quote
Iwa-R Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Asiaczek napisał(a):Czy prawdą jest, że sędziowanie zaczyna się od klasy championów? Pzdr. Nie sądzę, w zeszłym roku też chyba stawkę w ten sposób podawali, a ocenianie było normalnie ;) Quote
flashka-g Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 no wlasnie...czy sedziowanie zaczyna sie od championów?? Quote
Asiaczek Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Gdzie w zeszłym roku? W Poznaniu czy na Światówce? Pzdr. Quote
Nitor-Nivalis Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Jak juz wiekszosc wie, są statystyki na sstronie światówki. To są tylko STATYSTYKI, sa w kolejności alfabetycznej i także klasy wystawowe są w kolejności alfabetycznej. Plan Sedziowania oczywiscie będzie ale na to musicie jeszcze poczekać. Mam nadzieję ze wszyscy już zadowoleni. STATYSTYKI http://www.worlddogshow2006.pl/STATYSTYKA.pdf Quote
Nitor-Nivalis Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 flashka-g napisał(a):no wlasnie...czy sedziowanie zaczyna sie od championów?? To śa statystyki, alfabetycznie podane rasy i klasy. Sedziowanie bedzie wg planu sędziowaniaa na który trzeba jeszcze poczekać Quote
flashka-g Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Najliczniej obsadzone chyba suki otwarta w goldenach..chyba ze cos przeoczyłam:)) 60- kilka sztuk Quote
Asiaczek Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 O rany! Biedne goldenki... A w baskach najwięcej ich jest w klasie młodziezy - 14 sztuk (suki):lol: Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Ale patrząc na ilości w klasach to wydaje się mało, myślałam, że będzie po 60/80 a tu aż tak nie ma :) Byłam pewna, że w Westach w młodzieży będzie ok. 50, a tu "tylko" 21 :evil_lol: :lol: Quote
Zeliika Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 A my - 53 rodezjany psy w championach :crazyeye: w sumie zgloszone 242 RRy. Bedzie mozna dostac oczoplasu ... Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Oooo to bardzo ładnie w RR, będzie na co popatrzeć :) A czy ktoś z Poznania orientuje się może czy ringi tych samych ras będą obok siebie? Quote
panienkabubu Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 :modla: :modla: dziekować za statystyki :modla: :modla: Quote
Zeliika Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):A czy ktoś z Poznania orientuje się może czy ringi tych samych ras będą obok siebie? Pewnie trzeba bedzie poczekac na plan sedziowania :) Quote
Zeliika Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 panienkabubu napisał(a)::modla: :modla: dziekować za statystyki :modla: :modla: Slusznie! przylaczam sie do podziekowan :) Quote
Martach1 Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 J jestem zadowolona w Shar Pei otwarta suk jest 16 w tym moja Lala a w Australian Silky Terrierach w championach 6 sztuk w tym Piccolo. Znam większość konkurentów w tej klasie i przypuszczam że znam pozostałe psy niewiem co o tym myśleć bo pewnie pojawi sie pewien pies który wygrywa wszystko zagranicą:shake: no ale pojade zobacze. Miałabym prośbe jakby ktoś z oddziału poznańskiego miał wcześniej w ręce katolog to mógłby mi przysłać na PW stawki championów w Silkach.:roll: :lol: Bede wdzięczna.:cool3: Quote
bonia Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Marto niewiadomo jak katalogi są zmontowane ,być może każdy dzień bedzie miał swój katalog. Quote
Asiaczek Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Martach1 napisał(a):J jestem zadowolona w Shar Pei otwarta suk jest 16 w tym moja Lala a w Australian Silky Terrierach w championach 6 sztuk w tym Piccolo. Znam większość konkurentów w tej klasie i przypuszczam że znam pozostałe psy niewiem co o tym myśleć bo pewnie pojawi sie pewien pies który wygrywa wszystko zagranicą:shake: no ale pojade zobacze. Miałabym prośbe jakby ktoś z oddziału poznańskiego miał wcześniej w ręce katolog to mógłby mi przysłać na PW stawki championów w Silkach.:roll: :lol: Bede wdzięczna.:cool3: Każdy dzień będzie miał swój katalog. Tak było i tak będzie. Pzdr. Quote
Gazuś Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Asiaczek napisał(a):O rany! Biedne goldenki... A w baskach najwięcej ich jest w klasie młodziezy - 14 sztuk (suki):lol: Pzdr. Ja wiem czy biedne - Zw Świata będzie i tak jeden - a w tak obsadzonej rasie jaka to SATYSFAKCJA :) Quote
Gazuś Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Zeliika napisał(a):Pewnie trzeba bedzie poczekac na plan sedziowania :) Przynajmniej w golddenach - są. Ogólnie to goldy chyba mają dla siebie na wyłączność jedną halę :) Quote
Asiaczek Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Nie dziwię się! Przy takiej ilości...no i wielkości psiaków...:lol: Pzdr. Quote
Gos d`Atura Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Zeliika napisał(a):Slusznie! przylaczam sie do podziekowan :) My również dziękujemy !:klacz: Quote
Yoko Ono Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Witam, yorków też sporo, chociaż myślałam że będzie więcej w pośredniej jest "tylko" 38 suczek, na zwykłej międzynarodówce w Łodzi było 44 suczki. ale wiadomo, dla nas to lepiej ;) Pozdrawiam, Monika Quote
Recommended Posts