Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek... Dziewczyny mówiły, że sędziowanie będzie szło normalnie - od szczeniaków. Chyba że jest kilku sędziow w jednej rasie. Ale ogólnie kolejność oceniania nie będzie się różniła od innych wystaw.

U nas w groenendaelach najbardziej obstawiona jest klasa pośrednia suk - 10 "egzemplarzy". W tym nasza Mysza :diabloti:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Godelaine napisał(a):
Asiaczek... Dziewczyny mówiły, że sędziowanie będzie szło normalnie - od szczeniaków. Chyba że jest kilku sędziow w jednej rasie. Ale ogólnie kolejność oceniania nie będzie się różniła od innych wystaw.

U nas w groenendaelach najbardziej obstawiona jest klasa pośrednia suk - 10 "egzemplarzy". W tym nasza Mysza :diabloti:

Trochę mnie zmyliły stawki podane w kolejności"od championów"... Wiem, że na niektórych wyższych rangą wystawach tak bywa. Stąd moje pytanie. Ale dla pewności chyba napiszę do O/Poznań.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czy prawdą jest, że sędziowanie zaczyna się od klasy championów?
Pzdr.

Nie sądzę, w zeszłym roku też chyba stawkę w ten sposób podawali, a ocenianie było normalnie ;)

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
A czy ktoś z Poznania orientuje się może czy ringi tych samych ras będą obok siebie?

Pewnie trzeba bedzie poczekac na plan sedziowania :)

Posted

J jestem zadowolona w Shar Pei otwarta suk jest 16 w tym moja Lala a w Australian Silky Terrierach w championach 6 sztuk w tym Piccolo.
Znam większość konkurentów w tej klasie i przypuszczam że znam pozostałe psy niewiem co o tym myśleć bo pewnie pojawi sie pewien pies który wygrywa wszystko zagranicą:shake: no ale pojade zobacze. Miałabym prośbe jakby ktoś z oddziału poznańskiego miał wcześniej w ręce katolog to mógłby mi przysłać na PW stawki championów w Silkach.:roll: :lol: Bede wdzięczna.:cool3:

Posted

Martach1 napisał(a):
J jestem zadowolona w Shar Pei otwarta suk jest 16 w tym moja Lala a w Australian Silky Terrierach w championach 6 sztuk w tym Piccolo.
Znam większość konkurentów w tej klasie i przypuszczam że znam pozostałe psy niewiem co o tym myśleć bo pewnie pojawi sie pewien pies który wygrywa wszystko zagranicą:shake: no ale pojade zobacze. Miałabym prośbe jakby ktoś z oddziału poznańskiego miał wcześniej w ręce katolog to mógłby mi przysłać na PW stawki championów w Silkach.:roll: :lol: Bede wdzięczna.:cool3:

Każdy dzień będzie miał swój katalog. Tak było i tak będzie.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
O rany! Biedne goldenki...
A w baskach najwięcej ich jest w klasie młodziezy - 14 sztuk (suki):lol:
Pzdr.

Ja wiem czy biedne - Zw Świata będzie i tak jeden - a w tak obsadzonej rasie jaka to SATYSFAKCJA :)

Posted

Zeliika napisał(a):
Pewnie trzeba bedzie poczekac na plan sedziowania :)

Przynajmniej w golddenach - są. Ogólnie to goldy chyba mają dla siebie na wyłączność jedną halę :)

Posted

Witam, yorków też sporo, chociaż myślałam że będzie więcej w pośredniej jest "tylko" 38 suczek, na zwykłej międzynarodówce w Łodzi było 44 suczki.
ale wiadomo, dla nas to lepiej ;)
Pozdrawiam,
Monika