Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

onek napisał(a):
Jo-jo my jedziemy.Jaki typ doga preferuje p.sędzia ?
Proszę o pilną odpowiedz:mad: , co to znaczy? , że inny niż Jojek? to niemożliwe...........

Iwonko a o której wystawie my teraz mówimy? :evil_lol:
Jeżeli o Poznaniu, to tam sędziuje Pan Jan Gajewski, u którego nie wystawiałam, więc nie wiem na co zwraca uwagę, jedyne moje doświadczenie z nim to tyle jak ocenial w zeszłym roku w NDM ;-) byłam tam wtedy jako widz ;-)

A jeżeli chodzi o Sztokholm to sędziuje tam sędzia z Danii bodajże (???), z tego co widać na jego stronie woli psy "lżejsze" o mniejszych głowach, co za tym idzie mniejszym faflu...(ale to są moje osobiste spostrzeżenia i mogę się mylić bo pisze to co mi się wydaje ;-) )

Ten sędzia, będzie oceniać żółte i pręgowane psy w tym roku

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prawda, Asiaczku, imię :razz:
Rzeczywiście mam sporo wspólnego z Węgrami, nie tylko nick, ale i imię piecha: domowe Bodri i rodowodowe Czardasz :evil_lol: i jeszcze parę rzeczy ... możesz o tym poczytać na stronce Czardasza, zapraszam.

Posted

Hm, dla mnie pomyłka jets to, że w goldenach, na których przypadło, bodajże pięciu sędziów, nie ma NIKOGO z ojczyzny rasy. I goldenów jest podobno szokująco mało, międzyinnymi ze względu na obsadę.

No i to moim zdaniem małe nieporozumienie 0- rozumiem, że polscy sędizowie sędizują poszczególne rasy. Ale grupy, czy - co gorsza- BIS - to już moim zdaniem wręcz wygląda nienamiejscu. Szczególnie powstaniezła opinia, jeżli np. BISa zgarnie polski wystawca :diabloti:

Posted

Ibolya napisał(a):
Prawda, Asiaczku, imię :razz:
Rzeczywiście mam sporo wspólnego z Węgrami, nie tylko nick, ale i imię piecha: domowe Bodri i rodowodowe Czardasz :evil_lol: i jeszcze parę rzeczy ... możesz o tym poczytać na stronce Czardasza, zapraszam.

Ibolya - dzięki za wyjaśnienie. Teraz już powinnam pamiętać.:lol: A Twój nick kojarzę, bo jest węgierska sędzina KISS Ibolya, która sędziuje V (lubi basenji!)i IX grupę; może i inne grupy też, ale tego to już nie wiem. Miałam okazję być przez Nią sędziowana juz dobrych kilka razy i za każdym razem byłam zadowolona z werdyktu. Ale w PL to chyba jeszcze nie sędziowała...

Dzisiaj wejdę na Twoją stronę.
Pzdr.

Posted

kochani, poszukuje transportu na niedziele (tak, żeby na miejscu być najpóźniej koło 8.30). Transport z Warszawy dla jednej osoby, bez psa (bo psy jadą z trójmiasta:p ). Jeżeli ktoś coś ma, to prosze o info., ponieważ połącznia pkp warszawa-poznań są niezbyt ciekawe:roll:

Posted

Witajcie! Ja mam podobną prośbę. Otóż szukam transportu do Poznania dla 3 osób bez psów na Niedzielę z Katowic lub okolic.
Ewentualnie szukamy chętnych do wynajęcia busika. Do busika wchodzi max 9 osób. Kosz wynajęcia takiego busika z Katowic do Poznania w obie strony mniej więcej 700 zł / na pewno mniej niż 700 a zalezy to od ilości kilometrów, cennik- 1 zł za kilometr/.
W busiku mile widzane sa też psiaki ;) .
Wiem ,że już większość z Was ma ustalone dojazdy ale może ktoś ma wolne miejsca w samochodzie albo zdecyduje się na wynajęcia busa...
Jeśli byłby ktoś chętny to b. proszę o wiadomość.

Pozdrawiam- Dorota, caviś Alek, bernuś Basco i kotka Mela:multi:

Posted

carotina napisał(a):
kochani, poszukuje transportu na niedziele (tak, żeby na miejscu być najpóźniej koło 8.30). Transport z Warszawy dla jednej osoby, bez psa (bo psy jadą z trójmiasta:p ). Jeżeli ktoś coś ma, to prosze o info., ponieważ połącznia pkp warszawa-poznań są niezbyt ciekawe:roll:

Masz PW ode mnie.
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hihi, nadajemy na tych samych falach, co?
A widziałaś swoje piękne zdjęcie z Chorzowa wrześniowego? Bardzo ładnie mi wyszło (nie chwaląc się...).:lol:
Pzdr.

ktore zdjecie???? bo juz nie wiem:roll:
A u mnie jaki Kiss Iboyla z tego co pamietam ma grzywacze na wegrzech;)

Posted

flashka-g napisał(a):
ktore zdjecie???? bo juz nie wiem:roll:
A u mnie jaki Kiss Iboyla z tego co pamietam ma grzywacze na wegrzech;)

Nie jakiś, nie jakiś, tylko KISS Ibolya - kobieta. Pisałam wcześniej, że ma uprawnienia i na IX grupę.
A oto wzmiankowane zdjęcie:

Mnie b.podoba się i jakość i osoba na zdjęciu!:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nie jakiś, nie jakiś, tylko KISS Ibolya - kobieta. Pisałam wcześniej, że ma uprawnienia i na IX grupę.

Pzdr.
Asiaczku masz racje ;) mi sie tez podoba:loveu:

Posted

Asiaczek napisał(a):

Pzdr.

tylko mnie zaskakuje z czego ja sie tak cieszyłam:lol:

Posted

No, brawo Poznań :multi:
Owczarków pirenejskich w sumie 9 plus tylko jeden face race. Szkoda, liczyłam na więcej :shake: - Vigo ma jednego konkurenta w klasie.

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
! *P*O*Z*N*A*Ń* !

:klacz: :klacz: :klacz:

jeśli organizacja na wystawie będzie taka sama, jak dzieje się to z przyjmowaniem i statystyką psów... to jestem pod znakomitym wrażeniem !

BOMBA!
3 tygodnie do wystawy i już wiem, ile mam konkurencji i mogę spać spokojnie!
Świetnie!

:klacz: :klacz: :klacz: