gwiezdny-wyslannik Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Mi też na początku nic nie powiedziała o żadnej zniżce, dopiero jej powiedziałam, że jak się kupuje wcześniej to podobno bilet kosztuje 37 zł. a ona odpowiedziała mi "Tak, faktycznie nim. 7 dni wcześniej"... ;) Quote
bety Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Jeśli chodzi o ten bilet za 37 zł - to "fachowo" nazywa się on - Super Bilet - o szczegółach można poczytać na stronie www.intercity.pl w dziale "Ulgi i promocje". Jak ktoś chce kupić taki bilet to niech od razu pani w okienku mówi nazwę biletu tak jest szybciej. A teraz mam małe pytanko - Nie wie ktoś przypadkiem czy w Poznaniu będą z zagranicy stoiska z psimi "duperelkami" (np: ksiązki, figurki itp)? Quote
Nesuniaaa Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Bagsiks z Gdańska do Poznania bilet kosztuje ok 30 zł ze zniżką (29 z groszami) Pociag jedzie 4.5 godz i jest bez kuszetek. Pewnie dużo osob będzie jechało wiec musisz sie pchać na chama żeby zająć sobie miejsce siedzące hehe:P Żart:) Ja na szczęście jade samochodem, ale do Poznania często do rodziny jeżdże.. Quote
MichalMi Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 [quote name='puli']Mozna prosić o szczegóły?! Byłam wczoraj na dworcu,pytałam w kasach i Biurze Obsługi Podróżnych i powiedziano mi,ze nie ma żadnych zniżek! :mad: :mad: :mad: (Nie mówiąc o tym,że drugi pies jedzie za dopłatą 36 zł płatną u konduktora) puli, może tak być, bo jeden pociąg ma ograniczoną pulę biletów po 37 PLN (pierwsza klasa 55 PLN) i jest zasada kto pierwszy, ten szerszy. Nie wiem co jest w tym wszystkim grane, ale ja swoje kupiłem dopiero podczas czwartego podejścia :mad: 1. pani nie potrafi 2. pani udaje, że potrafi ale głupoty opowiada 3. pani potrafi, ale połączenia z serwerem brak 4. kumpel mi kupił bilety, bo mnie nosić zaczynało i punkt ostatni 5. dziś dokupiłem bilety dla psa (15,00 PLN w jedną stronę), bo kumpel zapomniał, że z psem jadę :evil_lol: Aha, IC kilka dni wstecz wypuściło ostatnią transzę tych biletów. Quote
panienkabubu Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 MichalMi napisał(a):słuchajcie, a czy ktoś z Was będzie jechał 10 listopada pociągiem do Poznania? ja jade, ale z katowic, jak to jest z biletami? bo ja mam jakis pociag pospieszny tylko, to wyniesie mnie niecałe 25 zł, pies 4 zł.... Quote
Nesuniaaa Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 To dobrze zapłaciłaś. Dyskusja toczy się o InterCity który jest droższy i trzeba bilety szybciej rezerwować, ale jest szybszy i ma większy standard. Po za tym na niektórych trasach nie jeżdżą pośpieszne.. Quote
MichalMi Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 dlatego taka cena, bo to pośpiech- my debatujemy nad InterCity. U nich normalny bilet wawa - poznań 89 PLN kosztuje... :| Quote
puli Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Bety,Michalmi - dzięki,idę na dworzec i nie dam sie spławić.Problem jeszcze z drugim psem.... Quote
BooBC Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Qurcze to wy już bilety kupujecie :-o :-o :-o Quote
SuperGosia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Ja też wyjeżdzam z Wawy w środę, o której jedziesz to można by razem jechać :) Zawsze raźniej! ;) Właśnie dzwoniłam do IC i jeżeli się kupi bilet conajmniej 7 dni wcześniej kosztuje on 37 zł. Ja chyba wybiore ten pociąg 14:13 -> 17:25 z Wschodniego :) Ja też wyjeżdżam ze Wschodniego i mam już bilety na godz. +/- 16. W Poznaniu ten ciapąg jest ok. 19. Miejscówek nie pamiętam, ale jak będę w domciu - sprawdzę, a nuż się uda zgadać na wspólną podróż :cool3: Quote
AngelOfDeath Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 nie wiem czy to bedzie pomocne ale : - jesli kotos sie wybiera pociagiem na swiatowke i do tego jedzie w tym samym dniu w ktorym wystawia psa , to nie polecam poniewaz w poznaniu remontowany jest dworzec glowny i pociagi oczekuja ok od 30 min do 1 h na wjazd do poznania (choc zdarza sie ze niektore kursuja normalnie ) - jesli ktos jedzie od strony wroclawia moze natknac sie na korki(prawie napewno) poniewaz remontowany jest pierwszy odcinek ul glogowskiej i sam wiadukt gorczynski -jest tez problem z dojazdem z dolnego i gornego tarasu rataj poniewa juz nie istnieje most/wiadukt na dolnej wildzie - utrudnienia znajdziemy takze w centrum przy starym browarze to na wypadek gdyby ktos wpadl na pomysl jazdy trasa boleslawa krzywoustego -> krolowej jadwigi -> towarowa !! najlepiej przyjechac dzien przed gdy wystawiamy psa jesli ktos nie zna poznania to pozostaje mi zyczyc powodzenia w dotarciu na wystawe :evil_lol::evil_lol::evil_lol: bo z tego co wiem i podejrzewam to beda takze problemy z zaparkowaniem samochodu :lol::lol::lol: zwlaszcza sadzac po ilosci psow:diabloti: Quote
Wind Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Kochani, Mam do odstapienia rezerwacje hotelu na czas wystawy (3 noce). Hotel oddalony jest od hal o ok. dwa przystanki. Rezerwacja dotyczy pokoju 2-osobowego z lazienka, cena ok. 140,00 PLN/dobe. Jesli ktos zainteresowany prosze PW :-) W. Quote
AngelOfDeath Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Wind napisał(a):Kochani, Mam do odstapienia rezerwacje hotelu na czas wystawy (3 noce). Hotel oddalony jest od hal o ok. dwa przystanki. Rezerwacja dotyczy pokoju 2-osobowego z lazienka, cena ok. 140,00 PLN/dobe. Jesli ktos zainteresowany prosze PW :-) W. wind rezygnujesz z obecosci??:placz: Quote
bagsiks Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 No mam zamiar się jakoś wybrać w nocy czy jakoś tak żeby na rano czy czy cuś. Mam nadzieje że jakoś z kumpla dojedziemy bo jesteśmy totalnie zieloni :P PS: Czy jedzie ktoś z gda może zawsze w więcej osób raźniej :D i z tego co wiem na pewno będzie kilka z nas jechało tym samym pociągiem tylko że każdy wsiada gdzie indziej :D wiec możemy się dosiadać itp. Quote
BooBC Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 To kto będzie się dosiadał do pociągu ze Szczecina w czwartek proszę na pv ;) :) ;) Quote
Daisunia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 palma napisał(a):To kto będzie się dosiadał do pociągu ze Szczecina w czwartek proszę na pv ;) :) ;) Myyyy ! :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
BooBC Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Ale Szczecińskim ?!? No to my jedziemy narazie w składzie: Daisunia JESS i ja z Boogie ;) Czy ktos jeszcze się na czwartek szczecińskim szykuje Quote
SuperGosia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 SuperGosia i jamnior z W-wy - IC ze Wschodniego o 16:03, wagon 8 (bez przedzialow) m-ce 36 okno ;) Quote
MichalMi Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 SuperGosia, a macie miejsce w przedziale, czy w wagonie ogólnym? Bo mnie chyba w balona zrobili i ściemnili, że jak za 37 PLN to tylko w "trzodziarni" przejadę. Quote
SuperGosia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Michal, ja jade w wagonie ogolnym, ale mam tak malego psa, ze nie robi mi to roznicy - tak z nim podrozowalam ostatnim razem i bylo OK. Pies - kima na kolanach, plecak na gorze. Szczerze mowiac wole tak, bo mija mnie ryzyko podrozowania w przedziale z 5-cioma niemilymi mlodymi ludzmi np. ;) Ale jak ktos ma wiekszego psa - to jest problem, bo wszyscy beda po nim deptac :/ Quote
MichalMi Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 no właśnie ja tego się obawiam niby mój "malutki" kropeczek bardzo lubi kota naśladować i na kolana wchodzi, ale 3 godzin to chyba bym nie wytrzymał ;) ...i wolałbym towarzystwo 5 niemiłych młodych ludzi w małym i dusznym przedziale :) Postaram się jutro bilety wymienić- dzwoniłem i w konia nas zrobili- promocja też jest w przedziałach... Quote
SuperGosia Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 A najgorsze jest to, ze nie pytaja w okienku z jakim psem sie jedzie i gdybys sie nie zorientowal w pore, to zaloze sie, ze wspolpasazerowie zaczeli by zrzedzic :shake: Quote
MichalMi Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 wogóle z tymi biletami kaszana wyszła- jedziemy w dwie osoby, a miejsca po całym wagonie nam porozwalali zamiast obok siebie dać. "bo podobno inaczej nie dało rady" Quote
Recommended Posts