Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli chodzi o ten bilet za 37 zł - to "fachowo" nazywa się on - Super Bilet - o szczegółach można poczytać na stronie www.intercity.pl w dziale "Ulgi i promocje". Jak ktoś chce kupić taki bilet to niech od razu pani w okienku mówi nazwę biletu tak jest szybciej.
A teraz mam małe pytanko - Nie wie ktoś przypadkiem czy w Poznaniu będą z zagranicy stoiska z psimi "duperelkami" (np: ksiązki, figurki itp)?

Posted

Bagsiks z Gdańska do Poznania bilet kosztuje ok 30 zł ze zniżką (29 z groszami) Pociag jedzie 4.5 godz i jest bez kuszetek. Pewnie dużo osob będzie jechało wiec musisz sie pchać na chama żeby zająć sobie miejsce siedzące hehe:P Żart:) Ja na szczęście jade samochodem, ale do Poznania często do rodziny jeżdże..

Posted

[quote name='puli']Mozna prosić o szczegóły?! Byłam wczoraj na dworcu,pytałam w kasach i Biurze Obsługi Podróżnych i powiedziano mi,ze nie ma żadnych zniżek!
:mad: :mad: :mad: (Nie mówiąc o tym,że drugi pies jedzie za dopłatą 36 zł płatną u konduktora)

puli, może tak być, bo jeden pociąg ma ograniczoną pulę biletów po 37 PLN (pierwsza klasa 55 PLN) i jest zasada kto pierwszy, ten szerszy. Nie wiem co jest w tym wszystkim grane, ale ja swoje kupiłem dopiero podczas czwartego podejścia :mad:
1. pani nie potrafi
2. pani udaje, że potrafi ale głupoty opowiada
3. pani potrafi, ale połączenia z serwerem brak
4. kumpel mi kupił bilety, bo mnie nosić zaczynało

i punkt ostatni
5. dziś dokupiłem bilety dla psa (15,00 PLN w jedną stronę), bo kumpel zapomniał, że z psem jadę :evil_lol:

Aha, IC kilka dni wstecz wypuściło ostatnią transzę tych biletów.

Posted

MichalMi napisał(a):
słuchajcie, a czy ktoś z Was będzie jechał 10 listopada pociągiem do Poznania?

ja jade, ale z katowic, jak to jest z biletami? bo ja mam jakis pociag pospieszny tylko, to wyniesie mnie niecałe 25 zł, pies 4 zł....

Posted

To dobrze zapłaciłaś.
Dyskusja toczy się o InterCity który jest droższy i trzeba bilety szybciej rezerwować, ale jest szybszy i ma większy standard. Po za tym na niektórych trasach nie jeżdżą pośpieszne..

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Ja też wyjeżdzam z Wawy w środę, o której jedziesz to można by razem jechać :) Zawsze raźniej! ;)

Właśnie dzwoniłam do IC i jeżeli się kupi bilet conajmniej 7 dni wcześniej kosztuje on 37 zł. Ja chyba wybiore ten pociąg 14:13 -> 17:25 z Wschodniego :)

Ja też wyjeżdżam ze Wschodniego i mam już bilety na godz. +/- 16. W Poznaniu ten ciapąg jest ok. 19. Miejscówek nie pamiętam, ale jak będę w domciu - sprawdzę, a nuż się uda zgadać na wspólną podróż :cool3:

Posted

nie wiem czy to bedzie pomocne ale :

- jesli kotos sie wybiera pociagiem na swiatowke i do tego jedzie w tym samym dniu w ktorym wystawia psa , to nie polecam poniewaz w poznaniu remontowany jest dworzec glowny i pociagi oczekuja ok od 30 min do 1 h na wjazd do poznania (choc zdarza sie ze niektore kursuja normalnie )
- jesli ktos jedzie od strony wroclawia moze natknac sie na korki(prawie napewno) poniewaz remontowany jest pierwszy odcinek ul glogowskiej i sam wiadukt gorczynski
-jest tez problem z dojazdem z dolnego i gornego tarasu rataj poniewa juz nie istnieje most/wiadukt na dolnej wildzie
- utrudnienia znajdziemy takze w centrum przy starym browarze to na wypadek gdyby ktos wpadl na pomysl jazdy trasa boleslawa krzywoustego -> krolowej jadwigi -> towarowa !!

najlepiej przyjechac dzien przed gdy wystawiamy psa

jesli ktos nie zna poznania to pozostaje mi zyczyc powodzenia w dotarciu na wystawe :evil_lol::evil_lol::evil_lol: bo z tego co wiem i podejrzewam to beda takze problemy z zaparkowaniem samochodu :lol::lol::lol: zwlaszcza sadzac po ilosci psow:diabloti:

Posted

Kochani,

Mam do odstapienia rezerwacje hotelu na czas wystawy (3 noce). Hotel oddalony jest od hal o ok. dwa przystanki. Rezerwacja dotyczy pokoju 2-osobowego z lazienka, cena ok. 140,00 PLN/dobe.
Jesli ktos zainteresowany prosze PW :-)

W.

Posted

Wind napisał(a):
Kochani,

Mam do odstapienia rezerwacje hotelu na czas wystawy (3 noce). Hotel oddalony jest od hal o ok. dwa przystanki. Rezerwacja dotyczy pokoju 2-osobowego z lazienka, cena ok. 140,00 PLN/dobe.
Jesli ktos zainteresowany prosze PW :-)

W.

wind rezygnujesz z obecosci??:placz:

Posted

No mam zamiar się jakoś wybrać w nocy czy jakoś tak żeby na rano czy czy cuś. Mam nadzieje że jakoś z kumpla dojedziemy bo jesteśmy totalnie zieloni :P

PS: Czy jedzie ktoś z gda może zawsze w więcej osób raźniej :D i z tego co wiem na pewno będzie kilka z nas jechało tym samym pociągiem tylko że każdy wsiada gdzie indziej :D wiec możemy się dosiadać itp.

Posted

Michal, ja jade w wagonie ogolnym, ale mam tak malego psa, ze nie robi mi to roznicy - tak z nim podrozowalam ostatnim razem i bylo OK. Pies - kima na kolanach, plecak na gorze. Szczerze mowiac wole tak, bo mija mnie ryzyko podrozowania w przedziale z 5-cioma niemilymi mlodymi ludzmi np. ;) Ale jak ktos ma wiekszego psa - to jest problem, bo wszyscy beda po nim deptac :/

Posted

no właśnie ja tego się obawiam
niby mój "malutki" kropeczek bardzo lubi kota naśladować i na kolana wchodzi, ale 3 godzin to chyba bym nie wytrzymał ;)
...i wolałbym towarzystwo 5 niemiłych młodych ludzi w małym i dusznym przedziale :) Postaram się jutro bilety wymienić- dzwoniłem i w konia nas zrobili- promocja też jest w przedziałach...