Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Plan Sedziowania musi być może ukaże sie do drugim terminie aby mieli orietacje ile psów zostanie zgłoszonych.
Na międzynarodówce - Sopot był plan wraz z godzinami wejścia.

Więc trzeba czekać bo na pewno światówka = wiele psów :)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie, ja dziś tu po raz pierwszy :oops: Psy juz trochę czasu mam, ale na to forum cóś nie mogłam trafić:roll:
Wybieram się do Poznania (nie mogłabym przegapić światówki w Polsce) i stąd pytanko - czy jest tu jakiś nowofundland, który też się wybiera?

Pozdrówka dla wszystkich

Posted

Kurcze jestem na siebie zla :roll:
Przez ostatnie dni byłam tak zaaferowana toruńską krajówką, że zapomniałam psa zgłosić... i przepadł nam pierwszy termin. jest jeszcze drugi, ale opłata jest już TROSZKĘ wyższa :shake::shake:
No nic, okazja jest tylko jedna, więc tak czy owak będziemy się wystawiać, w klasie pośredniej ;)

Posted

Ja aż się boję ilości psów na tej wystawie ;)
Gdzie bym nie słyszała, to każdy się wybiera... ;) Ciekawe jaka będzie konkurencja.. Chociaż w mojej rasie to już czuję, że.. ogromna.... Już nawet nie chcę myśleć o goldenach i labradorach, których na zwykłych krajówkach jest po 60-100 sztuk.... to co dopiero na światówce.. ale z drugiej strony, przy takiej konkurencji zdobyć BOBa, to dopiero sukces :)

Posted

panienkabubu napisał(a):
Ja aż się boję ilości psów na tej wystawie ;)

Nie tylko Ty :cool3: - moja rasa jest podzielona na cztery ringi...:crazyeye: ojjj...będzie co oglądać:multi: na dokładkę mam to szczęście,że VIII grupa jest w niedzielę,więc będę mogła zostać do finałów..tymbardziej,że mamy nocleg :multi:

Posted

cockermanka napisał(a):
Nie tylko Ty :cool3: - moja rasa jest podzielona na cztery ringi...:crazyeye: ojjj...będzie co oglądać:multi: na dokładkę mam to szczęście,że VIII grupa jest w niedzielę,więc będę mogła zostać do finałów..tymbardziej,że mamy nocleg :multi:

Bernardyny na dwa :-o :-o a zawsze było tak, że długowłose i krotkowłose były razem...... :-o strach się bać :roll: :evil_lol:

Posted

panienkabubu napisał(a):
ale z drugiej strony, przy takiej konkurencji zdobyć BOBa, to dopiero sukces :)

Ale niestety pewnie nie zawsze sprawiedliwie ;)

Posted

nawet na helsinki byla lista ile psow z danej rasy na ktorym ringu. Taki maly plan sedziowania.

Może mi ktoś podac linka do takiej listy ile będzie psów z danej grupy na światówce???

Posted

kalinaM napisał(a):
Może mi ktoś podac linka do takiej listy ile będzie psów z danej grupy na światówce???

Nikt takiego linka nie ma, bo jeszcze nie zakończono przyjmowania zgłoszeń:evil_lol: :evil_lol: . Może w listopadzie ......:cool1:

Posted

o wszystko co się da, choć doskonała ocena nas satysfakcjonuje..........startujemy w pośredniej i tu jak nigdy chyba pojawi sie sporo konkurentów :razz:

Posted

A ja mam pytanie. Jeździłam narazie na same krajówki i w konkurencji miałam do dwóch suczek, więc w poznaniu na pewno będzie więcej w mojej klasie. Czy sędzia na takiej światowej 'dzieli' sobie psy na taka grupę 'lepszą/gorszą'? Tak słyszałam. Czy każdy pies dostanie lokate, nawet jesli będzie np. 10/10?
Mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumie, bo trochę pomieszałam. :P :lol:

Posted

A ja jade po ZW. Młodzierzy:laugh2_2:
No dobra, przynajmniej o ocene doskonałą:roll:.
Mam nadzieje, że Roxy będzie pokazywac zęby i ladnie biec po ringu:razz: by nie skompromitować się przed hodowczynia Roxy :cool3: