Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Numer konta jest w pierwszym poście:

FUNDACJA AZYLU POD PSIM ANIOŁEM
ul. Kosodrzewiny 7/9
04-979 Warszawa

03 1020 1042 0000 8802 0109 6528
z dopiskiem: "Flip i Flap z Szydłowca"

Zacytuję, żeby nie zginęło:
Może ktoś mógłby pojechać z fliperami na Dzień Ziemi? Zawsze to większa szansa, że ktoś ich zauważy... A na żywo są jeszcze fajniejsi, niż na zdjęciach

Posted

Nie wiem konkretnie, gdzie są, już się w tym gubię. Chyba jeden jest w Jeziórku, drugi w Bobrowcu. Dzień Ziemi jest 25 kwietnia (niedziela) na Polach Mokotowskich.

Posted

Nie wiem, czy pojechać po nich, to by trzeba było uzgodnić z Taubim lub Madalleną. Chodzi przede wszystkim, żeby pobyć z nimi na Polach, pokazać ludziom (można z azylu pożyczyć opaski "Szukam domu").

Posted

[quote name='Awit']W jakich godzinach tam trza pobyć?

Myślę, że to już zależy od tego, jak Tobie będzie pasowało i jak flipery by się tam czuły.

Mtf, byłoby świetnie! Dogadajcie z Awit godziny, ok? I trzeba też z Taubim albo Madalleną uzgodnić, żeby zawiadomiono hotel, w którym będą wtedy flipery.

Przy okazji... Pod opieką fundacji są nie tylko Flip i Flap - ale i Figo i Fago :) To dwa starsze, schorowane psiaki, którym już niewiele czasu zostało... Proszę, zajrzyjcie na ich wątek:

http://www.dogomania.pl/threads/133223-FIGO-staruszek-z-chorym-sercem-pilnie-SZUKA-DT-inaczej-UMRZE-I-kolega-z-NOWOTWOREM

Posted

Rozmawiałam z córką:-)
Nie obiecuję, ale mam nadzieję, że będzie chciała z tym maluszkiem pobyć.
Od 11 do 16 spokojnie mogę tam być, tylko nie wiem czy dam radę je zabrać.
Gdzie one wogole są?
A czy ja jedna z dwoma dam sobie radę, nie będą chciały doskakiwać do innych psów itp?

A wogóle to ktoś z dogo tam będzie?

Posted

To jak będziesz wiedziała - daj znać, będziemy i jemu szukać transportu (bo jest w zupełnie innym miejscu niż flipery).

Gdzie flipery dokładnie są, to już pytanie do Madalleny lub Taubiego, bo ja się już w tym pogubiłam.

Co do tego, czy dasz radę - myślę, że spokojnie, to są malutkie psiaki. Nie zauważyłam, żeby miały jakieś problemy z innymi psami. Największe zagrożenie z ich strony - możesz zaplatać się w smycze próbując ich obu ogarnąć ;)

Posted

Potrzebna jest druga osoba do drugiego Flipera. Byly dlugo odseparowane, nie wiadomo jak na siebie zareaguja. Smycze, nowi ludzie, halas, nowe miejsce i drugi pies.
To zly pomysl, zeby trzymac je obok siebie :(

Posted

Hm, wcześniej była mowa o osobie, która z nimi posiedzi, nie o osobach...

[quote name='Madallena']Mysle, ze to dobry pomysl. Tylko trzeba znalezc osobe ktora po nie pojedzie, posiedzi z nimi i odwiezie na miejsce ;/[/QUOTE]