koosiek Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 W takim razie dobrze, że lepszy dzień masz dzisiaj, a nie dwa dni przed eventem :roll: Hm, Awit, w takim razie czy Twoja córka dałaby radę zabrać jednego z nich? Podpytaj się jej proszę. Jeśli nie, to będziemy szukać dalej. Quote
Madallena Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 W takim razie wynika z tego, ze Ty o tym pomyslec nie moglas... szkoda;/ to moja sugestia. Nie ryzykowalabym. Quote
koosiek Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Moje zdanie jest takie, że ich reakcje na siebie może sprawdzić Mtf na miejscu. Jeżeli wtedy się poznają i będzie ok, to ryzyko, że będą coś do siebie później miały, będzie takie samo, jak gdyby nie były w międzyczasie rozdzielane - czyli niewielkie. I dlatego o tym nie pomyślałam... Bo nie wydaje mi się to problemem. Skoro już zajrzałaś na wątek - napisz proszę, gdzie są teraz flipery, bo to także jest istotne. Czy oba są teraz w Jeziórku? Quote
Madallena Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Flipery nie zmienily swojego dotychczasowego miejsca. Sa tam gdzie zawsze i o tym tez pisalam nie raz (skoro tak bardzo sie w nie zaangazowalas zapamietaj sobie miejsc ich pobytu, ktorych nie zmieniaja od baaaardzo dlugiego czasu) Flip - Jeziorko Flap - Bobrowiec Ale na miejscu sa "u siebie". Jest jedna osoba, ktora je wiezie. Poczatki sa zawsze latwe. Pozniej dochodzi stres, halas, smycz. MOe dojsc do ..nie ptrafie napisac, do czego ale przewidziec to i POMYSLEC umiem... Zdecydowalabys sie ty, jako ty, na wziecie dwoch samcow, ktore nie wiadomo jak na siebie zareaguja, na bliskie smczye w tlumie? Dle mnie jest to jasne i logiczne.. Ja osobiście nie zaryzykowalabym. Quote
koosiek Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 A dla mnie jasne i logiczne jest to, co napisałam wcześniej i zdania nadal nie zmieniłam. Ale nie bój się, bez waszej zgody psów nie zabiorę :roll: Uda się kogoś znaleźć - pojadą oba, nie uda - pojedzie jeden. Co do hotelu, to raz czytam, że Flap jedzie do Jeziórka, innym razem, że Flip do Bobrowca... Nie wiem, co z tego, co piszesz, jest faktem, a co gdybaniem. I nie wiem, kiedy masz "gorsze dni" i "nie myślisz", a kiedy to, co piszesz, mogę brać na poważnie... Quote
Madallena Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Super podejscie i przewidywanie sprawy. No fakt, to nie Ty w razie niebezpieczenstwa bedziesz zagrozona tylko inna osoba. Nawet jezeli psy maja byc podmieniane, to zawsze jest to Bobrowiec/Jeziórko. Quote
koosiek Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Przeczytaj jeszcze raz mój post w którym wyrażam zdanie na ten temat. Powoli, uważnie - zauważysz, że według mnie stosunek psów do siebie można sprawdzić wcześniej. Do Dnia Ziemi są jeszcze ponad dwa tygodnie, można sprawdzić reakcje psów na siebie na obcym terenie. Jeżeli jakieś zagrożenie jest, to tylko takie, jakie jest zawsze gdy spotykają się dwa psy, nie ważne, czy się znają, czy nie. W każdym razie z mojej strony EOT. Swoje zdanie wyraziłam i nie planuję go zmieniać. Komentarzy kolejnych nie potrzebuję, twoje zdanie już znam. Szukamy drugiej osoby. A raczej szukam :roll: Quote
Awit Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Moja córka może być z drugim psem. Jeśli mogę swoje zdanie wyrazić, to uważam, że może jeden pies i jedna osoba. Przyznaje rację, może zaistnieć taka sytuacja, że 1 psiak się zdenerwuje na coś lub kogoś, łatwiej zapanować nad tym 1 psem mając tylko jego, niż mając dwa. A jeśli mowa o stresach, to na takiej imprezie, zestresować się może każdy pies z normalnego domu, wychodzący 4 razy dziennie na spacery, bywający wśród ludzi i psów. Tam będzie tłum ludzi, hałas, mnóstwo bodźców z każdej strony. Moje suki by ciężko to przeżyły, więc z psami z kojców trzeba będzie byc bardzo czujnym i ostrożnym. Będę chciała dowiedzieć się o ich charakterach czegokolwiek. I szczepione są oczywiście.... Quote
Vlk Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 a ja od dluzszego czasu bez kompa, czasem sie dorwe i nie mam jak ogarnac rzeczy na ew. bazarki :( bu. Quote
koosiek Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Awit napisał(a):Moja córka może być z drugim psem. Bardzo Wam dziękuję :) Co do charakterów, to może więcej potrafi powiedzieć Golf? Pisała jakiś czas temu, że ich odwiedza. Quote
taubi Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Flap nie ma chyba po co jechac bo na 99% ma już domek niedługo. A Flip to Golf na dniach ma się umówic z facetem ktory jest nim zainteresowany. Wiec zobaczymy czy flipery wczesniej juz nie znajda domu a jesli nie to pojada z Awit na Pola :) Quote
koosiek Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Awit, to może wzięłabyś zamiast Flapa Kumpla? Quote
Awit Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 To życzę Fliperom aby nie jechały na pola tylko spacerowały z własnymi ludźmi:-) Ja mogę wziąźć każdego psiaka. Quote
mtf zalesie Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 do kosiek 1,nie zamierzalam sama sprawdzac reakcji psow 2.nie zamierzam sama jechac z dwoma psami Quote
koosiek Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Mtf, w tej chwili i tak transport potrzebny jest tylko dla jednego psa :roll: Quote
koosiek Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Właśnie, co z domem Flapa? Awit, Mtf, macie już wszystko dograne z transportem Flipa? Godziny, miejsce? Quote
Awit Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ja nie mam nic dogranego. Nie wiem jakie psy mogę zabrać, bo byłybyśmy we trzy jak wiesz. Ja, Gabrysia i marta67. I jeszcze chłopak Gabrysi. Ale ja transportem nie dysponuję, mój mąż nie może. Quote
koosiek Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Chodzi mi o transport Flipa, bo transportem z azylu zajmą się pewnie dziewczyny od Siwej Mordki. Skontaktuj się proszę z Mtf, ona deklarowała przewiezienie psa. Taubi, Madallena, powiadomiliście już hotel? Chyba, że Flip ma już dom? I co z Flapem? Quote
Madallena Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Flap pojechal do nowego domu! mieszka w Warszawie na Brodnie. Ludzie, ktorzy go wyadoptowali to znajomi wlascicieli lecznicy i hotelu, w ktorym siedzial Flap. Wiem tylko, ze wszystko jest ok. Flap oczywiscie wladowal sie na kanpae ;) tyle wiem, to pisze, zeby podzielic sie dobrymi wiadomosciami. Reszta u taubiego (nie wchodzi na dogo i nie wiadomo kiedy wejdzie) Quote
yoko100 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Flap no to ci sie udalo, teraz Flip twoja kolej Quote
agusiazet Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Chociaż jednemu się poszczęściło!!! Ale drugi z braci wciąż czeka! Quote
Piromanka Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Jak na Bródnie, to może spotkam Flapa na spacerze w parku... Quote
Awit Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 To flipek ze mną pochodzi po polach. Podajcie mi numer Mtf albo napiszcie do mnie, podam swój, to umówimy się z Mtf w sprawie dowiezienia chłopaka. Quote
mtf zalesie Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 czy on ma jakas obroze w tym jeziorku i czy awit masz swoja smycz,jak pislam na pw najchetniej bylaby po 10-tej Quote
Recommended Posts