ivette3 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 :( ciągle :( i wciąż cichutko czeka na pomoc a nas tu tak malutko :(:(:( Quote
Javena Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Niedzwiadku masz takie piekne oczka,ze można sie zakochać!!!! hopaj do góry!:multi: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 W naszej okolicy ciężko o dom tymczasowy dla zdrowego młodego psa - co dopiero dla psiego staruszka z nużycą... Niedźwiadek ciągle w lecznicy, a rachunek z dnia na dzień rośnie... :( Quote
doogo-60 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 A jak długo on tam będzie? jakie są przewidywania na dziś?Jakie koszty by trzeba liczyć ? itp.Opiszcie aktualną jego sytuacje,bo nie wszyscy znają się na takich sprawach.Starzy dogomaniacy załapują nawet skróty myślowe a nowi mają kłopoty a też chcą pomóc . Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Przypuszczam, że Niedźwiadek zostanie w lecznicy aż to znalezienia domu tymczasowego, lub stałego. Nie ma innej możliwości, do schroniska na pewno nie wróci. Warto spojrzeć parę stron wcześniej - bubu pisała o aktualnym stanie Niedźwiadka. Jest starym, głuchym i niedowidzącym psem. Jest bardzo wychudzony. Ma mnóstwo zmian na skórze - weterynarze rozpoznali w tym nużycę. Leczenie takiej nużycy trwa do ok.6 miesięcy. Grizli dostaje leki i regularnie musi być kąpany w specjalnym preparacie. Utrudnieniem w leczeniu nużycy jest fakt, że biedaczek ma chorą wątrobę - trzeba być więc bardzo ostrożnym w podawaniu leków. przez to leczenie również może się wydłużyć. Z powodu wątroby musi również mieć specjalną dietę. Doba w lecznicy kosztuje 15zł. Łatwo sobie przeliczyć ile kosztuje samo utrzymanie Niedźwiadka miesięcznie w lecznicy... Dodatkowo trzeba dodać koszt leków, kąpieli i specjalnego jedzenia (RC Hepatic), które nie należy do najtańszego. W lecznicach mamy również inne zwierzęta, na które tez brakuje pieniędzy. W poniedziałek koniec listopada, przyjdzie zapłacić fakturę... na pierwszą starczy dzięki hojności niedźwiadkowych ciotek - ale co z następną? Quote
ihabe Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 pinczerka_i_Gizmo napisał(a): W poniedziałek koniec listopada, przyjdzie zapłacić fakturę... na pierwszą starczy dzięki hojności niedźwiadkowych ciotek - ale co z następną? Jak to co? Ciotki pomogą i w grudniu i w styczniu i w lutym........ , Czy znacie jakąś ciotkę, która się odwróci od Niedziwadka i mu nie pomoże?? Ja nie;-) Niedzwiadek może liczyć na pomoc, zawsze!!! Quote
ivette3 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 ihabe napisał(a):Jak to co? Ciotki pomogą i w grudniu i w styczniu i w lutym........ , Czy znacie jakąś ciotkę, która się odwróci od Niedziwadka i mu nie pomoże?? Ja nie;-) Niedzwiadek może liczyć na pomoc, zawsze!!! ja to bym nawet nie chciała takiej ciotki znać ;) .Trzymaj się maluszku - niedługo Mikołaj - do Ciebie też napewno przyjdzie :) Quote
Agnieszka Co. Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Wirtualne głaski dla Niedźwiadka. Quote
Lolalola Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Kochany Niedzwiadku,jutro i dla Ciebie plyna pieniazki ode mnie!!!!trzymaj sie biedactwo,bo ja juz nie mam sily............... Quote
agata51 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Trochę chorowałam i zaniedbałam misiaczka. Mam pytanie - wolicie większą sumkę jednorazowo czy mniejszą ale stałą deklarację? Quote
Lolalola Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 jak obiecalam wczoraj,pieniazki wyslane!!!!!!!!!!!!!!!!!Bardzo mi Cie zal Misiaczku................ Quote
ivette3 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 :) dobrze się zaczął tydzień dla Niedźwiadka :) . Oby tak dalej i hop ! Quote
Agnieszka Co. Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Niedźwiadku - życzę ci, żeby znalazł się KTOŚ, kto cię przygarnie pomimo wieku, dolegliwości i chorób. Kto bedzie mógł poświęcić swój czas aby cię leczyć. Żebyście mogli sobie nawzajem siebie dawać...i żeby już na świeta odmienił się twój los. Quote
ivette3 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Hej !!!! :) nie śpimy jeszcze !!! w górę !!!! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 agata51 - myślę, że to już zależy od Ciebie i Twoich chęci :) W razie wątpliwości pytaj _bubu_, ona jest "głównodowodzącą" ;) Quote
ihabe Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 a z bazarku mamy 215,50 zł dla Niedzwiadka!!! Koss dziękuję!!!! Quote
togaa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Agnieszka Co. napisał(a):Niedźwiadku - życzę ci, żeby znalazł się KTOŚ, kto cię przygarnie pomimo wieku, dolegliwości i chorób. Kto bedzie mógł poświęcić swój czas aby cię leczyć. Żebyście mogli sobie nawzajem siebie dawać...i żeby już na świeta odmienił się twój los. Tego samego Ci życzę Niedżwiadku malutki.....!!! Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Każdy kto ma serce Ci tego życzy puchaty Niedźwiadku -śnij słodko :) Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Niedzwiadku hop do góry :) Czy są jakieś wieści jak psiak aktualnie się czuje ? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [FONT=MS Shell Dlg 2]Niedzwiadek czuje się dobrze, ma apetyt i chętnie chodzi na spacerki. Najważniejsze, że zaczął załatwiać się na spacerach a nie w lecznicy. Jednak posikuje jeszcze, może, gdyby miał więcej spacerów to byłoby inaczej. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, wkrótce zamieścimy dokładną listę wpłat. Tylko _bubu_ na razie ciągle ma problemy z dostaniem się na dogo. [/FONT] Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'][FONT=MS Shell Dlg 2]Niedzwiadek czuje się dobrze, ma apetyt i chętnie chodzi na spacerki. Najważniejsze, że zaczął załatwiać się na spacerach a nie w lecznicy. Jednak posikuje jeszcze, może, gdyby miał więcej spacerów to byłoby inaczej............... [/FONT] :) Dzięki za dobre wieści. Niedźwiadku - pamiętamy o Tobie :) Quote
acha44 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Poszły już moje deklarowane 10zł na rozkoszne stworzonko. Bądź dzielny maluszku Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Bardzo, bardzo dziękujemy Cioteczkom ! :) Quote
Recommended Posts