Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niedźwiadek czuje się nieźle. Ma spory apetyt, chętnie spaceruje. Bardzo się z tego cieszę, tym bardziej , że wyniki niestety nie są dobre. Badanie hist-pat wykazało złośliwy nowotwór skóry, który może powodować przerzuty :( Nasz bidulek jest poważniej chory niż sądziliśmy.. Mamy wypróbować jakiś lek , zobaczymy jak zareaguje na niego przez pierwsze dni bo może być po tym ospały a tego byśmy nie chcieli.
Grizli jest na sporym minusie, dojdzie jeszcze zaległy rachunek za to badanie. Jeśli ktoś byłby w stanie kupić maluchowi jakieś lepsze puszki bylibyśmy bardzo wdzięczni. Mamy koszmarne długi i nie mamy z czego skubnąć więcej dla Niedźwiadka.. dziękujemy za każdą złotówkę ! Nowe wpłaty dodałam o pierwszego postu.

Posted

[quote name='_bubu_']Niedźwiadek czuje się nieźle. Ma spory apetyt, chętnie spaceruje. Bardzo się z tego cieszę, tym bardziej , że wyniki niestety nie są dobre. Badanie hist-pat wykazało złośliwy nowotwór skóry, który może powodować przerzuty :( Nasz bidulek jest poważniej chory niż sądziliśmy.. Mamy wypróbować jakiś lek , zobaczymy jak zareaguje na niego przez pierwsze dni bo może być po tym ospały a tego byśmy nie chcieli.
Grizli jest na sporym minusie, dojdzie jeszcze zaległy rachunek za to badanie. Jeśli ktoś byłby w stanie kupić maluchowi jakieś lepsze puszki bylibyśmy bardzo wdzięczni. Mamy koszmarne długi i nie mamy z czego skubnąć więcej dla Niedźwiadka.. dziękujemy za każdą złotówkę ! Nowe wpłaty dodałam o pierwszego postu.[/QUOTE]

Dawno nie zaglądałąm do Niedźwiadka a tu takie wieści:(
Bubu jakie to mają być puszki? Jakieś specjalistyczne czy poprostu dla starszych piesków?

Posted

Myślę , że mogą być dowolnie dla staruszków lub takie bardziej kaloryczne dla rekonwalescentów. Teraz dostaje puszki pedigree ale wszyscy wiemy ze to nie jakość dla tak chorego psa :( Suchej karmy nie chce jesc.

Posted

[quote name='_bubu_']Myślę , że mogą być dowolnie dla staruszków lub takie bardziej kaloryczne dla rekonwalescentów. Teraz dostaje puszki pedigree ale wszyscy wiemy ze to nie jakość dla tak chorego psa :( Suchej karmy nie chce jesc.[/QUOTE]

Zamówię mu trochę. Gdzie je wysłać? Do Ciebie?

Posted

Nie ma za co:)
Zamówiłam 10 puszek Hillsa dla starszych piesków i 10 puszek Rc convalenscence.
Mam nadzieję, że będą mu smakowały.
Daj mi proszę znać jak jedzonko dotrze. Panowie kurierzy potrafią ok. miesiąca dostarczać karmę...

Posted

Też sie martwie żeby go nie bolało....On nie wydaje z siebie żadnego głosu. Zupełnie nic. Nie poskarży sie jakby co..
Ale Irenka czuwa nad nim...
Teraz często wychodzi do ogródka. Drepcze tam sobie w kółeczka i ósemeczki ....
Bywa że ludzie przechodzący ulicą widząc Niedżwiadka zatrzymuja sie i komentują ten smutny widok.....Nie znaja o nim całej prawdy i pewnie gromy leca pod adresem Irenki do jakiego stanu doprowadziła psa...:roll:.

Posted

Pani wet. uważa że go nie boli. To b.dobry lekarz. Można jej zaufac.

Z tym 'boli' to takie moje marudzenie. No bo jak On da znac jakby go cos bolało? Pewnie by leżał i nie chciał sie ruszać, wychodzić. Ale póki co On chetnie chodzi do ogródka.
Dziwna i straszna ta jego choroba...

Posted

Niedżwiadek je inaczej niz pieski. Ma wyrażnie z tym problemy....
Nie wyciaga jezyczka. Nie otwiera szeroko pyszczka.
Cały nosek wsadza do jedzenia, troche to przypomina jedzenie świnki.
Myśle że suche nie to że mu nie smakuje, tylko ma techniczne problemy z jego jedzeniem.. Puszki sa dla niego idealne.
Tym bardziej że Misiu ma apetyt...

ketunia, Kochana jestes że o nim pamiętasz....