ketunia Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Dzwoniłam do KasiPrzystał. Miała porozmawiać z mężem i zastanowić się czy da radę wziąć jeszcze jednego psiaka na dt. Quote
ihabe Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 ketunia napisał(a):Dzwoniłam do KasiPrzystał. Miała porozmawiać z mężem i zastanowić się czy da radę wziąć jeszcze jednego psiaka na dt. Ketunia jak ja Cie kiedys spotkam to uduszę ze szcześcia i miłości ;-) Quote
Agnieszka Co. Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Atrisko napisał(a):Naprawdę jak Niedźwiadek...cioteczki a dlaczego myślicie,że niedowidzi? patrząc w jego oczka nic nie wzbudza niepokoju...ale ja to laik jestem... Na zdjęciu banerkowym (pierwsze na watku) widać, że jego źrenice nie są czarne - są jakby przeźroczyste, poza tym, jak pisałam wcześniej, spacerkował z opuszczoną głową z uwagą wpatrując się w podłoże, jakby oceniając czy nie wpadnie na jakąś przeszkodę. Podczas podawania przysmaków miał takie niewidzące, nieruchome oczy (nie wiem jak to ująć) - kierował się tylko węchem. Widoczna była również nadmierna wydzielina z oczu. W niedzielę niestety nie przebywał już w pomieszczeniu tylko w boksie na zewnątrz. Dobrze byłoby móc go zdiagnozować i przenieść w lepsze miejsce. Quote
Agnieszka Co. Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 zuzka napisał(a):Jaki on jest duży i jaki w stosunku do innych psów?Jakie mu jest potrzebne leczenie ? To jest nieduży psiaczek około 30-35 cm w kłębie. Przez swoje upośledzenie a może tez osłabienie ( jest bardzo chudy, ma puchata sierść więc na zdjęciach tego nie widać) był bardzo spokojny podczas niedzielnego spaceku. Nie wiem czy został juz zdiagnozowany - poczekajmy na bubu. Quote
Agnieszka Co. Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Dzwoniłam przed chwilą do bubu - mały od niedzieli przebywa w lecznicy, ma robione badania. Prawdopodobnie nie będzie potrzebny DT u Kasi - Niedźwiadek bedzie mógł wracać do sił u wolontariuszki Pani Ireny. Niedźwiadek ma pobrane zeskrobiny i badane są w kierunku obecności nużeńca. Gdyby okazało się, że Niedźwiadek oprócz wszystkich swoich bied ma również nużeńca - będzie problem z DT - zarówno pani Irena jak i Kasia mają inne psy. Oby tak sie nie stało... Jakakolwiek pomoc finansowa z Waszej strony jest niezmiernie potrzebna - trzeba będzie oplacić pobyt w lecznicy, badania i ewentualne leki. Niecierpliwie czekam na wyniki badań - mam nadzieję, że ten słodki psiak wydobrzeje i znajdzie swoj cieply kącik. Bubu miała problemy techniczne z dogo, ale pewnie wnet zawita na nidżwiadkowym wątku i napisze szczegóły oraz zamieści robione w niedzielę zdjęcia Quote
_bubu_ Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Aga dziękuję za instrukcje dostania się na dogo :) Niedźwiadek dostał drugie imię Grizli :) Został określony na 8-10 latek. Zdecydowanie nabrał sił . Ze wzrokiem rzeczywiście ma poważne problemy , na pewno niedowidzi ale wydaje mi się , że coś tam widzi bo zdecydowanie gorzej chodzi wieczorem jak jest ciemno. Ciągle z nosem przy ziemi bada teren, tak jak napisała Aga. Do tego niestety nie słyszy. Ma tendencje do zataczania kółeczek. Miał robione RTG, USG i badania krwi. Wiemy że ma stare urazy kręgosłupa - zwichnięcie w odcinku lędźwiowym i stłoczenie w szyjnym. Prawdopodobnie był w przeszłości potrącony przez samochód. Skutki tych urazów widać w jego chodzie. Charakterystycznie stawia tylne łapki i ta główka w dół może też mieć z tym związek. Wiemy też, że ma problemy z wątrobą, rozpoczął dietę - dostaje Hepatic RC , który został po kochanej Frelci. Dostał też kroplówkę. No i uszka paskudne ze świerzbem. Czekamy na resztę wyników. Rachunek rośnie. Doszła wpłata 30zł dla Niedzwiadka od Poker - dziękujemy ! :loveu: Quote
_bubu_ Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 jeszcze w kojcu I zdjęcia ze spacerku Quote
Agnieszka Co. Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 A ząbki ma bielutkie jak snieg, tak nas zmylił że sądziłysmy z panią Ireną, że to młody psiak. I wyraz pyszczka ma taki szczeniaczkowaty. Mam nadzieję, że jeszcze go "odpicujemy" i bedzie jak nówka :) Quote
_bubu_ Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Grizli cały czas dostaje kroplówki. W piątek idzie do fryzjera. prosimy o wsparcie! Quote
Agnieszka Co. Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Czy wystarczy jeśli przekażę Ci pieniądze w niedzielę, czy może będziesz w Żywcu w którys wieczór? pamietaj tez o klatkach, bo mnie w końcu mąż z nimi z garażu wyrzuci ... Quote
ihabe Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 wspaniałe wiadomości :-) Zaraz robię skromny przelew na Grizli:-) Jest cudowny!!! Quote
agata51 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Biedny misiaczek... ihabe, znów nie mogę wejść do skrzynki. Czy ja coś deklarowałam dla Niedźwiadka, bo nie pamiętam. Zwariuję pzrez to dogo! Quote
madcat1981 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Jestem przez banerek. Znów ktoś mi serce skradł ;) Na razie finansowo u mnie nieciekawie ale dajcie jakieś konto na pw.... jeśli zadziałają... edit. Przepraszam, już znalazlam - zdjęcia tak słodkie, że nie zauważyłam treści obok;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 madcat1981 napisał(a):Jestem przez banerek. Znów ktoś mi serce skradł ;) Na razie finansowo u mnie nieciekawie ale dajcie jakieś konto na pw.... jeśli zadziałają... edit. Przepraszam, już znalazlam - zdjęcia tak słodkie, że nie zauważyłam treści obok;) Konto jest podane na pierwszej stronie, w pierwszym poście. Pomóżmy Niedźwiadkowi, pieniądze to dla niego prawdziwa szansa na cudowne życie! A u p.Irenki na tymczasie będzie miał jak u Pana Boga za piecem :) _bubu_ czy są potrzebne jakieś koce? Mam jeszcze jedną kołdrę u siebie w domu. Quote
agata51 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Ale ja muszę mieć dokładny adres. Niektóre banki tego wymagają. U Murki od maja przebywa niejaki Łatek. Przyjechał do niej mocno niedowidzący. Wizyta u lekarza, kropelki i nastąpiła znaczna poprawa. Może Grizzli też odzyska wzrok - chociaż częściowo. Trzymaj się dzielnie, śliczny maluszku. Quote
_bubu_ Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych [FONT="]ul. Folwark 8 Żywiec 34-300 [/FONT] [FONT="]NR KONTA [/FONT][FONT="]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] bardzo dziękujemy za każdą złotówkę :) . Dzisiaj Niedźwiadka zastałam śpiącego pod kroplówką. Mam nadzieję, że nabiera sił. Quote
ihabe Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Och Bubu, Ty to masz szczęście do takich bidek, ze serce w poprzek staje;-( Jak tylko zacznie działać dogo tak jak trezba to zrobię bazarek dla Niedzwiadka, teraz az się boję, bo mi sie zdjęcia nie pojawiają;-( A jak Wy dołaczyliście zdjęcie poprzez url czy z komputera? Quote
togaa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Kiedy bidulek będzie mógł opuścić lecznicę...? Quote
ihabe Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Co tam u Niedzwiadka? Czy ze zdrówkiem chociaż troszkę lepiej? Quote
ihabe Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Ciotka ihabe podniosła rani i podnosi misiaczka wieczorkiem. Facet Ty nawet niew iesz jak mi w głowie siedzisz ;-) Quote
ketunia Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Jak się miewa śliczny Niedźwiadek?:) Melduję, że przelałam 200 zł dla słodziaka Quote
madcat1981 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Woooow, na pewno mu się przyda, masz wielkie serce Ketunio:loveu: Ode mnie poszło tylko kilka złotych ale też od serca;) Słodki pysiu, śpij sobie spokojniutko...:calus: Quote
J_ulia Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Jaką ten piesek ma mordkę naprawdę z niego istny niedźwiedź... jest cudowny ... Quote
gonia66 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Co za słodki pyszczek...???W niedziele wpłacam 20 zł dla Slodziaka małego..ja juz go sobie wyobrazam, jaki bedzie cudny jak "dojdzie do normalnosci"..i mam nadzieje, ze te oczka mozna jeszcze wyleczyc jakos..tylko potrzebnny okulista.... Quote
Recommended Posts