_bubu_ Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Niedźwiadek ostatnio coś gorzej chodzi . Mam nadzieję , że to przez pogodę i , że będzie lepiej. Quote
fona Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 ojej, w razie czego to Murka zna sposoby na stawianie staruszkow na nogi, Krowek kilka razy byl przywracany do dobrego stanu Quote
_bubu_ Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 [quote name='fona']ojej, w razie czego to Murka zna sposoby na stawianie staruszkow na nogi, Krowek kilka razy byl przywracany do dobrego stanu każda rada się przyda, także dla maxa z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/176434-Max-owczarkowaty-staruszek-TRAGICZNY-STAN-umiera-w-schronisku Quote
Ajula Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='ivette3'] ..Mam nadzieję,że Niedźwiadek znajdzie tego sobie przeznaczonego "ludzia" a Ty tego swojego ukochanego czterołapka :) a może byś chciała trójłapka? jest taki jeden mały smutny słodziak: http://www.dogomania.pl/threads/174414-Kajtek-sA-odki-kundelek-bez-A-apki-szuka-kogoA-do-kochania Quote
ivette3 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Hopnę Niedźwiadka ,bo go coś mało widać :) Quote
Awit Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ojej, co z Niedźwiadeczkiem? Jak jego chodzenie? Takie mrozy dla starszych stawów nie są dobre Quote
_bubu_ Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Niedźwiadek dzisiaj przeprowadził się do domku tymczasowego. W ogródku ruszył ostro w największy śnieg. Jakoś energii dostał więc chyba nie jest tak zle :) Quote
Awit Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Niedźwiadek mieszka w prawdziwym domku tymczasowym:-) Quote
ivette3 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 _bubu_ napisał(a):Niedźwiadek dzisiaj przeprowadził się do domku tymczasowego. W ogródku ruszył ostro w największy śnieg. Jakoś energii dostał więc chyba nie jest tak zle :) :laugh2_2:Gratulacje Niedźwiadku :loveu: Gratulacje dziewczyny za waszą pracę i efekty :loveu: Quote
_bubu_ Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 uzupełnilam rozliczenie w pierwszym poście , proszę o sprawdzenie czy kogoś nie pominęłam . Bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty w imieniu Niedzwiadka :) Quote
danal1983 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 co dalej z Nidzwiadkiem? kiedy bedzie sie nadawał do adopcji?? czy potrzebne sa jeszcze pieniązki? Quote
_bubu_ Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Narazie Niedzwiadek jest na plusie . będzie trzeba zapłacic lecznice i karme jutro kupic to pewnie znowu bedzie brakowalo. Jesli znalazlby sie jakis troskliwy domek ktory bedzie kontynuowal leczenie to mógłby isc. czuje sie zdecydowanie lepiej. Quote
zuzka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Biedaku wskakuj wysoko żeby było cię dobrze widać . Quote
fona Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 ja mam dla misia 18 plus 49 zlotych na razie, czekam jeszcze na wplate i wysle razem ;-] Quote
danal1983 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 _bubu_ napisał(a):Narazie Niedzwiadek jest na plusie . będzie trzeba zapłacic lecznice i karme jutro kupic to pewnie znowu bedzie brakowalo. Jesli znalazlby sie jakis troskliwy domek ktory bedzie kontynuowal leczenie to mógłby isc. czuje sie zdecydowanie lepiej. ale czy leczenie bedzie trwalo juz dozywotnio? ma chora wątrobe więc? ile może kosztowac miesięczne utrzymanie Niedźwiadka biorąc pod uwage leki? Quote
togaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 danal1983 ! na Twoje pytania może odpowiedziec tylko bubu. Rozmawiałam dzisiaj z Irenka, tymczasową opiekunką Niedżwiadka. Odniosła wrażenie że Misiu jest jakby odrętwiały fizycznie i psychicznie. Nieobecny. Zaczęła masować jego ciałko wzdłuż kręgosłupa i Miś wyrażnie sie odprężył. Wyginał,poddawał masażowi, pomrukiwał zadowolony. Odżyje u Irenki.!! To tylko kwestia czasu...!!! Quote
Awit Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Zesztywniały mu kosteczki... A może to jakieś tło psychiczne? Quote
danal1983 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='togaa']danal1983 ! na Twoje pytania może odpowiedziec tylko bubu. Rozmawiałam dzisiaj z Irenka, tymczasową opiekunką Niedżwiadka. Odniosła wrażenie że Misiu jest jakby odrętwiały fizycznie i psychicznie. Nieobecny. Zaczęła masować jego ciałko wzdłuż kręgosłupa i Miś wyrażnie sie odprężył. Wyginał,poddawał masażowi, pomrukiwał zadowolony. Odżyje u Irenki.!! To tylko kwestia czasu...!!! pewnie, że odżyje a jest taki piekny ze szybciutko znajdzie domek. byle tylko nie musial dozywotnioo brac lekow Quote
_bubu_ Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Co do nużycy to są dobre prognozy na wyleczenie. Natomiast na wątrobę obecnie wystarcza karma RC Hepatic i tabletki Hepatial forte. Nie bierze dodatkowych leków , które musiałby dostawać na stałe. także stałe koszty to będzie przede wszystkim Hepatic ale to mały piesek więc wiele tego nie je, przelicze ile to wychodzi na miesiac i napisze pozniej. Quote
Certusowa Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Witam, czy Niedzwiadek jest nadal w lecznicy z pobytem 15,-/dobe, jak to jest napisane na pierwszej stronie? Nie mam czasu przegladac wszystkich podstron przy moim wolnootwierajacym laczu. Kregoslup moze bolec, albo i miesnie przy nim, skoro mogl byc potracony, dlatego takie masaze, jak w wykonaniu Irenki, jakiejs niedzwiadkowej dobrej Duszyczce jak rozumiem, dobrze robia. Z chora watroba, to lekow p/bolowych i tak wiele brac nie moze. Zostaja masaze i cieplo typu lampa sollux. Nic nie wyczytuje i hotelu, czy jest wiec realna szansa na DS zaraz po leczeniu? Quote
_bubu_ Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Od 16-go jest juz w domu tymczasowym. Domu stałego jak narazie nie widać. Quote
_bubu_ Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 zapraszam na wątek staruszki Karinki po operacji - może ktoś będzie mógł pomóc? Nikt do niej nie zagląda :( Jest z tego samego schroniska co Niedźwiadek http://www.dogomania.pl/threads/177970-babcia-Karinka-9-lat-w-schronisku-guzy-zbieramy-na-operacjAE-dA-ug-1000-zA Quote
Awit Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Niedźwiadek znalazł domek tymczasowy, Karinka nie ma.... Quote
Recommended Posts