Poker Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 przepraszam ,że nie całkiem na temat ,ale tu się dużo pojawia i może ktoś skorzysta z okazji http://aukcje.wosp.org.pl/show_item....m=318815#photo i drugi rozmiar http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=318888 Quote
Ewelina.w38 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 a czym Niedzwiadek jest leczony na nużycę? czy coś możecie skutecznego polecic? Quote
danal1983 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 zajrzyjcie proszę http://www.dogomania.pl/threads/176798-Nero-Z-INTERWENCJI-zgruchotana-miednica-gA-odny-Figiel-i-inni-brak-A-rodkA-w Quote
Sam Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Witam, Od jakiegoś czasu bardzo chcę adoptować pieska. Znalazłam dziś na Allegro Niedźwiadka, a potem odnalazłam ten temat. Zakochałam się w nim tak bardzo, że o niczym innym nie myślę (a jutro czeka mnie kolokwium). Jestem studentką i mieszkam w kawalerce w Sosnowcu razem z chłopakiem i naszym czarnym kotkiem. Zmartwiło mnie trochę to co przeczytałam, bo nasze warunki finansowe nie pozwalają na wydawanie tygodniowo takiej dużej kwoty, o jakiej tu przeczytałam. A właściwie dyskusja w tym temacie się urwała. Proszę o jakieś wiadomości na temat stanu zdrowia Niedźwiadka, ewentualnych kosztów utrzymania i tego czy psiak może przebywać z kotkiem. Bardzo proszę o odpowiedź, Pozdrawiam, Sam Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 cos cicho... myśle, ze dobrze skontaktowac się bezpośrednio z bubu, a njalepiej to telefonicznie. Quote
_bubu_ Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 już rozmawiałyśmy z Sam, jesteśmy w kontakcie :) Quote
_bubu_ Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 a Niedźwiadek jutro będzie miał robione badanie krwi i zeskrobiny. Mam nadzieję ze wyniki będą optymistyczne. Quote
Poker Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 bądźcie w bardzo bliskim kontakcie :evil_lol: z mojej strony pytanie czy mieszkanie jest wynajmowane i trochę wybiegające w przyszłość, która niekoniecznie musi sie stać faktem.Co w razie rozstania się pary? co z psem ? Quote
fona Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dokładnie. Można sie tez spodziewać, że Niedźwiadek będzie wymagał częstej opieki weterynaryjnej. Czy osoby zainteresowane mają stałą pracę, czy raczej nieregularne, studenckie dochody. Quote
ivette3 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Witaj Niedźwiadku :) Troszkę mnie tu nie było ...a tu proszę :) proszę :) ...światełko dobrych wieści zaczyna być widć...Trzymam kciuki za nasze cudeńko puchate :) Quote
togaa Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 bubu na pewno nie podejmie pochopnej i nieprzemyślanej decyzji. Tego można być pewnym. Quote
_bubu_ Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Do Sam Niedźwiadek nie pojedzie. Raczej wybieramy innego psiaka. Poza tym wszystko się wyjaśni po wizycie przedadopcyjnej. Zobaczymy. A tymczasem Niedźwiadek być może w weekend pojedzie w końcu na długo wyczekiwany tymczas. Zaczęłam go ogłaszać, kto pomoże ? :) http://www.allegro.pl/item881430886_maly_slepy_staruszek_niedzwiadek_prosi_o_dom.html Quote
danal1983 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 wazne ze juz jest ktos zainteresowany misiaczkiem, jest tak piekny ze na pewno nie jednego oczaruje, ja moge oglosic na e-zwierzaku, chyba ze juz ma. bardzo prosze o dodwania ogloszen na 1 stronie:) fajnie, gdyby udalo sie sam adoptowac jakiegos psiaczka, czy nadal jestescie w kontakcie?:) Quote
zuzka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/177554-BAZAREK-NA-SARUNIE-I-KODINKE-trwa-do-19-01-do-24-00?p=13876951#post13876951 Quote
yennefer070 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dzień dobry Niedźwiadku :) Będą się domki o ciebie bić:cool3: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Miejmy nadzieję... Nie każdy chce starszego, schorowanego Niedźwiadka :( A ja trzymam kciuki za tymczas! Quote
ivette3 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Miejmy nadzieję... Nie każdy chce starszego, schorowanego Niedźwiadka :( A ja trzymam kciuki za tymczas! Niedźwiadek jest śliczny i kochany....i nie każdy chce małego szczeniaczka,bo jak sam już wiekiem starszy to boi się,że psinka go przeżyje i zostanie sama....to trochę może obcesowe rozumowanie...ale wiem to z autopsji :) więc głowy do góry ,bo misio ma szanse duże na dobrego człowieka ... Quote
Tigraa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Gdzie Niedźwiadek obecnie przebywa i czy wymaga specjalistycznego leczenia, specjalnej karmy i jeśli tak, to jakich? Będę próbowała szukać mu domu. Strasznie mnie ujął za serce misiaczek... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Aniu-tygrysiczko - informacje o tym gdzie przebywa Niedźwiadek i jakiego leczenia wymaga pojawiały się już parę razy w tym wątku :) Obecnie przebywa w lecznicy weterynaryjnej, jest szansa, że na dniach trafi do domu tymczasowego(Bielsko-Biała). Wciąż wymaga leczenia(nużyca) i z tego, co wiem specjalnej karmy na chorą wątrobę. Dziękujemy za pomoc! Quote
acha44 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Cześć Niedźwiedziu. Mam nadzieję, że lepiej się czujesz. Zaglądam sobie na twój wątek, dokładam do twojej skarbonki i myślę że IVETTE3 ma rację. Nie każdy ma czas i energię by cierpliwie znosić małego rozbrykanego szczeniaka, uczyć go domowych reguł. Mój pies ma 19 lat, jest już ślepym staruszkiem, mam go od miesięcznego szczeniaka, i teraz myślę, że chyba jednak wolę "starszaki". Ufam i wierzę, że wcześniej czy później czeka cię kochający domek, dla którego nie będziesz ani kłopotliwym ani chorym psiaczkiem, tylko najwspanialszym na ziemi psiaczkiem Quote
Sam Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Witam wszystkich! Tu sama zainteresowana. Może szybko sie wytłumaczę. Bardzo chciałabym adoptować Niedźwiadka, mam też świadomość tego, że jest staruszkiem i ogólnie nie jest z nim najlepiej. Nie to mnie jednak odwiodło od tej decyzji. Niestety nie mogę go wziąć do siebie, bo nadal nie ma żadnej pewnej informacji na temat nużycy. Mieszkam z kociakiem i dopóki nie będzie stuprocentowej pewności, że się nie zarazi, to nie będę mogła wziąść Niedźwiadka. Szukamy więc dla mnie innego psiaka. Z niecierpliwością czekam na informację o spotkaniu przedadopcyjnym. A na wątek będę co jakiś czas zaglądać, bo Mały rzeczywiście skradł mi serce i nie chce oddać. Może kiedyś będę miała szansę go zobaczyć. A Was mogę zapewnić że zrobię co tylko się da, żeby jakiś psiak znalazł u mnie domek i czuł się w nim jak najlepiej. Pozdrawiam:) Quote
ivette3 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='Sam']Witam wszystkich! Tu sama zainteresowana. Może szybko sie wytłumaczę. Bardzo chciałabym adoptować Niedźwiadka, mam też świadomość tego, że jest staruszkiem i ogólnie nie jest z nim najlepiej. Nie to mnie jednak odwiodło od tej decyzji. Niestety nie mogę go wziąć do siebie, bo nadal nie ma żadnej pewnej informacji na temat nużycy. Mieszkam z kociakiem i dopóki nie będzie stuprocentowej pewności, że się nie zarazi, to nie będę mogła wziąść Niedźwiadka. Szukamy więc dla mnie innego psiaka. Z niecierpliwością czekam na informację o spotkaniu przedadopcyjnym. A na wątek będę co jakiś czas zaglądać, bo Mały rzeczywiście skradł mi serce i nie chce oddać. Może kiedyś będę miała szansę go zobaczyć. A Was mogę zapewnić że zrobię co tylko się da, żeby jakiś psiak znalazł u mnie domek i czuł się w nim jak najlepiej. Pozdrawiam:) To wspaniałe,że są na dogo nie tylko Ci,którzy pomagają psiakom w skrajnych sytuacjach,ale też tacy jak Ty,którzy chcą ratoać je przed brakiem kochanego domku i człowieka...Nie każdy każdemu jest przeznaczony...ale jest wiele piesków czekających na darowanie im prawdziwej miłości...Mam nadzieję,że Niedźwiadek znajdzie tego sobie przeznaczonego "ludzia" a Ty tego swojego ukochanego czterołapka :) Choć wiele tu wątków podobnych ,to pozwolę sobie polecić zajrzenie na poniżej podany w linku...tam kochana danal pracując w schronie- tworzy pieskom możliwie najlepsze warunki ...liczebność jednak to utrudnia...a większość z podopiecznych danal to gotowe do pokochania smutaski..Zajrzyj- a może tam jest ten Twój :) http://www.dogomania.pl/threads/176798-Nero-Z-INTERWENCJI-zgruchotana-miednica-gA-odny-Figiel-i-inni-brak-A-rodkA-w Quote
Recommended Posts