Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

blaira napisał(a):
to prawda mi pan odrazu szybko odp na maila np super organiacja przedwystawowa zobaczymy jak na samej wystawie bedzie

Ja byłam rok temu - było bardzo miło i spokojnie, wszystko dopięte jak trzeba ;)

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś ma jakiś sensowny nocleg gdzie z psami przyjmują w Berlinie???

Tak zwolnił nam się jeden pokój w hotelu taniutki w samym centrum Berlina.

Posted

My tylko w sobote jestesmy ... a tak wogole jak to jest jezeli sie wygrywa gr w jednym dniu to zostaje sie do nastepnego dnia na bis? tak w niemczech tez jest? organizator wtedy tez musi zapewnic nocleg?
Oczywiscie sa to bardzo dalekie plany bo zeby dojsc az do takiego miejsca to naprawde jest juz wielki sukces;)

Posted

blaira napisał(a):
My tylko w sobote jestesmy ... a tak wogole jak to jest jezeli sie wygrywa gr w jednym dniu to zostaje sie do nastepnego dnia na bis? tak w niemczech tez jest? organizator wtedy tez musi zapewnic nocleg?
Oczywiscie sa to bardzo dalekie plany bo zeby dojsc az do takiego miejsca to naprawde jest juz wielki sukces;)

Tak jest ;)

Posted

Czy w związku z panującą ptasią grypą, nie będzie problemów z przekroczeniem granicy z psem? Na jakie przejscia uderzacie?
My mamy bardzo niedobre doświadczenia ze Świecka- nie zostaliśmy przepuszczeni w zeszłym roku na wystawę w Lipsku z naszym bullem !!!
Blaira- jedziesz ze swoim staffikiem- my teraz znowu z bullem i jeszcze staffinką i zastanawiamy się czy psiaków nie zapuszkować w transportery żeby nie rzucały sie tak w niemieckie oczy :-)

Posted

ALIKANA napisał(a):
Czy w związku z panującą ptasią grypą, nie będzie problemów z przekroczeniem granicy z psem? Na jakie przejscia uderzacie?
My mamy bardzo niedobre doświadczenia ze Świecka- nie zostaliśmy przepuszczeni w zeszłym roku na wystawę w Lipsku z naszym bullem !!!
Blaira- jedziesz ze swoim staffikiem- my teraz znowu z bullem i jeszcze staffinką i zastanawiamy się czy psiaków nie zapuszkować w transportery żeby nie rzucały sie tak w niemieckie oczy :-)

Hej a w jakiej klasie startujecie z niunia? My tam nie zamierzamy sie ukrywac ,najwyzej pies bedzie spal pod kocem zreszta nie wiem czy w klatce nie beda jechac

Posted

ALIKANA napisał(a):

Hm dziwne, my w zeszlym roku bez problemowo tam przekroczalismy granice, jak jechalismy do Berlina. Zreszta tam zawsze przekraczamy granice. Wiesz mozesz tez zamiast do Świecka przekraczac w Słubicach, prez Frankfurt nad Odrą, to jest obok Świecka, wiec zbyt dużo drogi nie zyskujesz:razz:
Pozdrawiam

Posted

Savannah napisał(a):
Hm dziwne, my w zeszlym roku bez problemowo tam przekroczalismy granice, jak jechalismy do Berlina. Zreszta tam zawsze przekraczamy granice. Wiesz mozesz tez zamiast do Świecka przekraczac w Słubicach, prez Frankfurt nad Odrą, to jest obok Świecka, wiec zbyt dużo drogi nie zyskujesz:razz:
Pozdrawiam

my przez Slubice pojedziemy - tak jest chyba najwygodniej jadac z poludnia

Posted

Elitesse napisał(a):
my przezlubice pojedziemy - tak jest chyba najwygodniej jadac z poludnia
masz racje, jadac z południa to jest najlepsze rozwiazanie;) od zachodu - Świecko/Słubice
Pozdrawiam

Posted

My mieliśmy paszporcik i nie wtym był problem, tylko w BULL TERRIERZE.
Powiedziano nam (najpierw po angielsku powiedziano, po kilku dalszych próbach nakrzyczano na nas po niemiecku !), że bulla do Niemiec wwozić nie można.
Orientowaliśmy się potem w tej sprawie i skończyło się na tym, że trafiliśmy na jakiegoś "SSmana" i już. Po prostu pech. Ale nie było to miłe doświadczenie- wzięto od nas dokumenty pokserowano i teraz się śmiejemy, że przy przekraczaniu granicy polsko- niemieckiej zawsze będziemy sprawdzani czy przypadkiem gdzie jakiego bulla nie przemycamy!
A staffinka będzie w młodzieży :-)))

Posted

ALIKANA napisał(a):
My mieliśmy paszporcik i nie wtym był problem, tylko w BULL TERRIERZE.
Powiedziano nam (najpierw po angielsku powiedziano, po kilku dalszych próbach nakrzyczano na nas po niemiecku !), że bulla do Niemiec wwozić nie można.
Orientowaliśmy się potem w tej sprawie i skończyło się na tym, że trafiliśmy na jakiegoś "SSmana" i już. Po prostu pech. Ale nie było to miłe doświadczenie- wzięto od nas dokumenty pokserowano i teraz się śmiejemy, że przy przekraczaniu granicy polsko- niemieckiej zawsze będziemy sprawdzani czy przypadkiem gdzie jakiego bulla nie przemycamy!
A staffinka będzie w młodzieży :-)))

No to mam nadzieje ze spotkamy sie na wyborze juniora rasy ;) poza tym pewnie i tak sie spotkamy nas nie ciezko bedzie rozpoznac w katalogu bo mamy typowy przydomek polski :cool3: wiec jak bedziesz miala ochote to przynaj sie na wystawie ze Ty to Ty :)

Posted

Co ja tu czytam?:crazyeye: Myślałam, że gorzej niż przy przekraczaniu granicy z Rosją, to już byc nie może, a tu prosze, psy typu bull się nie podobają:mad:

W takim razie nasz rudasek też pojedzie pod kocem, albo na czas granicy pójdzie do transportera, żeby w oczy się nie rzucał;)

A swoją drogą, to zadziwiające, że skoro nie ma tak jak w Anglii listy ras, których Niemcy nie wpuszczają, to mimo wszystko mogą nie wpuścić:crazyeye:

Posted

bongobongo napisał(a):
Co ja tu czytam?:crazyeye: Myślałam, że gorzej niż przy przekraczaniu granicy z Rosją, to już byc nie może, a tu prosze, psy typu bull się nie podobają:mad:

W takim razie nasz rudasek też pojedzie pod kocem, albo na czas granicy pójdzie do transportera, żeby w oczy się nie rzucał;)

A swoją drogą, to zadziwiające, że skoro nie ma tak jak w Anglii listy ras, których Niemcy nie wpuszczają, to mimo wszystko mogą nie wpuścić:crazyeye:

mam nadzieje ze nas ze sznaucerami wpuszcza bez problemu :) w koncu to ich rodzima rasa hiihh

Posted

No nie wiem, nie wiem. Zacznij już dzisiaj studiować prasę, bo jeśli któryś sznaucerek właśnie zjadł właściciela, to może być ciężko........:evil_lol: :evil_lol: !!!
Nie wiem czy wiesz, ale bullowate połykają w całości:lol: !

Posted

Czy ktoś dokładnie zna drogę jak zjechać z autostrady ( kierując się od Cottbus), i gdzie kierować się w Berlinie , na mapce którą przysłali nic nie widać ,jest tak nie wyrazna , ze nawet nie widze czy tam jest zaznaczone miejsce wystawy.

Posted

Yoshko napisał(a):
Czy ktoś dokładnie zna drogę jak zjechać z autostrady ( kierując się od Cottbus), i gdzie kierować się w Berlinie , na mapce którą przysłali nic nie widać ,jest tak nie wyrazna , ze nawet nie widze czy tam jest zaznaczone miejsce wystawy.

tez bym poprosila bo jade tam pierwszy raz

Posted

W linku, który podałam wyżej do maporamy, można sobie dostosować wielkośc mapy (po lewej: rozmiary do xxl) oraz pod mapką +/- oddala i zbliża obiekt.