Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AiMiN napisał(a):

A poza tym incydentem bardzo fajna wystawa. Bardzo dużo stoisk z artykułami zoologicznymi. I atrakcyjne czasem ceny. W mojej hali był nawiew powietrza, wolne klatki dla psów.
Przemiła niemiecka pani sędzia, bardzo dokładnie oglądająca psy.
Mój junior (krótkowłosy chow-chow) otrzymał ocenę doskonałą, V1 i Jugend Sieger Berlin.

to bylysmy na sasiednich ringach :) podziwialam pucharki u chowkow - w sznaucerach nie bylo zadnych nagrod :(

Posted

AiMiN napisał(a):
Ja miałam tylko na początku jedną niemiłą niespodziankę, jak mi w kasie kazano powtórnie opłacać wystawę, bo nie mieli mnie odhaczonej na liście. W ręce mam kwit wpłaty z lutego, w samym Berlinie, w ich banku (opłata 5 Euro). No myslałam, że rozwalę tę budę.

Ja mialam to samo, placilam w styczniu i mimo, ze pokazalam w sekretariacie kopie przelewu (z niemieckiego banku!) i potwierdzenie zgloszenia, a facet mial w reku moj numer nie chcial mi go wydac!!!! Co lepsze, kolezanka, ktora placila 2 dni przed wystawa odebrala numer bez problemow.

Posted

Elitesse napisał(a):
to bylysmy na sasiednich ringach :) podziwialam pucharki u chowkow - w sznaucerach nie bylo zadnych nagrod :(

Wiesz, ja po cichu probowalam Cie jakos wypatrzec, ale bezskutecznie jakos :( Mam nadzieje, ze kiedys to nadrobie...
A pucharki faktycznie fajne, takie kolorowe i z grawerkiem chowka :)

Posted

Z tymi pucharkami to chyba bardzo różnie, zalezy od finansów i gestu klubu.
W zeszłym roku, gdy wygrywlaismy dostalismy 2 piekne pucharki, oryginalne, w tonacji szkła, a w tym roku, suczka, która wygrała z nami i dostała BOBa na ringu niestety nie otrzymała nic.

Posted

Zeliika napisał(a):
Ja mialam to samo, placilam w styczniu i mimo, ze pokazalam w sekretariacie kopie przelewu (z niemieckiego banku!) i potwierdzenie zgloszenia, a facet mial w reku moj numer nie chcial mi go wydac!!!! Co lepsze, kolezanka, ktora placila 2 dni przed wystawa odebrala numer bez problemow.

hmm ja placilam przelewem z niemieckiego banku jakos pod koniec stycznia i nawet nie dolaczylam dowodu wplaty do zgloszenia - wszytko bylo bez problemu :roll:

Posted

Elitesse napisał(a):
hmm ja placilam przelewem z niemieckiego banku jakos pod koniec stycznia i nawet nie dolaczylam dowodu wplaty do zgloszenia - wszytko bylo bez problemu :roll:

Bo Ty szczęściara jesteś......:evil_lol:

Posted

Musiałek napisał(a):
Nie wiecie czy Niemcy podają gdzieś wyniki z wystawy ????

Sprobuj poszukac na stronach klubu swojej rasy, ja wyniki z wystaw w Niemczech znajduje na stronach niemieckiego klubu rodezjana.

Posted

Zeliika napisał(a):
Sprobuj poszukac na stronach klubu swojej rasy, ja wyniki z wystaw w Niemczech znajduje na stronach niemieckiego klubu rodezjana.

a znasz może niemiecki ?? ja niestety nie :(( pomogłabys mi poszukać ??? chodzi mi o gr1 owczarki australijskie:modla: :modla: :modla:

Posted

Musiałek napisał(a):
a znasz może niemiecki ?? ja niestety nie :(( pomogłabys mi poszukać ??? chodzi mi o gr1 owczarki australijskie:modla: :modla: :modla:

A moze wiesz, jak jest owczarek australijski po niemiecku? Moze jakas hodowla ma linki na swojej stronie do klubu niemieckiego? Ja niemiecki znam bardzo slabo, ale chetnie pomoge.

Posted

Agasia napisał(a):
A moglabym prosic o stawke beagli, psow? i sedziego

Mogę Ci odstąpić swój katalog z tej wystawy :lol: ---> sporo pisania ;)
Sędzia: Miss Serena Parker, Serenaker, GB