PARSONRK Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 blaira napisał(a):to prawda mi pan odrazu szybko odp na maila np super organiacja przedwystawowa zobaczymy jak na samej wystawie bedzie Ja byłam rok temu - było bardzo miło i spokojnie, wszystko dopięte jak trzeba ;) Quote
Sajko Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Czy ktoś ma jakiś sensowny nocleg gdzie z psami przyjmują w Berlinie??? Dzięki z góry:cool3: Quote
Elitesse Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 czy ktos ma moze jedno miejsce na niedziele bez noclegu ? Quote
wandko Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Czy ktoś ma jakiś sensowny nocleg gdzie z psami przyjmują w Berlinie??? Tak zwolnił nam się jeden pokój w hotelu taniutki w samym centrum Berlina. Quote
PARSONRK Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 [quote name='Elitesse']czy ktos ma moze jedno miejsce na niedziele bez noclegu ? KOleżanka z entlem jedzie, zapytać muszę. Quote
Sajko Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 My od piątku do niedzieli w Berlinie siedzimy. Quote
blaira Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 My tylko w sobote jestesmy ... a tak wogole jak to jest jezeli sie wygrywa gr w jednym dniu to zostaje sie do nastepnego dnia na bis? tak w niemczech tez jest? organizator wtedy tez musi zapewnic nocleg? Oczywiscie sa to bardzo dalekie plany bo zeby dojsc az do takiego miejsca to naprawde jest juz wielki sukces;) Quote
Savannah Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 blaira napisał(a):My tylko w sobote jestesmy ... a tak wogole jak to jest jezeli sie wygrywa gr w jednym dniu to zostaje sie do nastepnego dnia na bis? tak w niemczech tez jest? organizator wtedy tez musi zapewnic nocleg? Oczywiscie sa to bardzo dalekie plany bo zeby dojsc az do takiego miejsca to naprawde jest juz wielki sukces;) Tak jest ;) Quote
ALIKANA Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Czy w związku z panującą ptasią grypą, nie będzie problemów z przekroczeniem granicy z psem? Na jakie przejscia uderzacie? My mamy bardzo niedobre doświadczenia ze Świecka- nie zostaliśmy przepuszczeni w zeszłym roku na wystawę w Lipsku z naszym bullem !!! Blaira- jedziesz ze swoim staffikiem- my teraz znowu z bullem i jeszcze staffinką i zastanawiamy się czy psiaków nie zapuszkować w transportery żeby nie rzucały sie tak w niemieckie oczy :-) Quote
blaira Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 ALIKANA napisał(a):Czy w związku z panującą ptasią grypą, nie będzie problemów z przekroczeniem granicy z psem? Na jakie przejscia uderzacie? My mamy bardzo niedobre doświadczenia ze Świecka- nie zostaliśmy przepuszczeni w zeszłym roku na wystawę w Lipsku z naszym bullem !!! Blaira- jedziesz ze swoim staffikiem- my teraz znowu z bullem i jeszcze staffinką i zastanawiamy się czy psiaków nie zapuszkować w transportery żeby nie rzucały sie tak w niemieckie oczy :-) Hej a w jakiej klasie startujecie z niunia? My tam nie zamierzamy sie ukrywac ,najwyzej pies bedzie spal pod kocem zreszta nie wiem czy w klatce nie beda jechac Quote
Savannah Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 ALIKANA napisał(a):Czy w związku z panującą ptasią grypą, nie będzie problemów z przekroczeniem granicy z psem? Na jakie przejscia uderzacie? My mamy bardzo niedobre doświadczenia ze Świecka- nie zostaliśmy przepuszczeni w zeszłym roku na wystawę w Lipsku z naszym bullem !!! Blaira- jedziesz ze swoim staffikiem- my teraz znowu z bullem i jeszcze staffinką i zastanawiamy się czy psiaków nie zapuszkować w transportery żeby nie rzucały sie tak w niemieckie oczy :-) Hm dziwne, my w zeszlym roku bez problemowo tam przekroczalismy granice, jak jechalismy do Berlina. Zreszta tam zawsze przekraczamy granice. Wiesz mozesz tez zamiast do Świecka przekraczac w Słubicach, prez Frankfurt nad Odrą, to jest obok Świecka, wiec zbyt dużo drogi nie zyskujesz:razz: Pozdrawiam Quote
Elitesse Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Savannah napisał(a):Hm dziwne, my w zeszlym roku bez problemowo tam przekroczalismy granice, jak jechalismy do Berlina. Zreszta tam zawsze przekraczamy granice. Wiesz mozesz tez zamiast do Świecka przekraczac w Słubicach, prez Frankfurt nad Odrą, to jest obok Świecka, wiec zbyt dużo drogi nie zyskujesz:razz: Pozdrawiam my przez Slubice pojedziemy - tak jest chyba najwygodniej jadac z poludnia Quote
Savannah Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Elitesse napisał(a):my przezlubice pojedziemy - tak jest chyba najwygodniej jadac z poludnia masz racje, jadac z południa to jest najlepsze rozwiazanie;) od zachodu - Świecko/Słubice Pozdrawiam Quote
blaira Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 jak pies ma paszport to nie maja prawa nie przepuscic :shake: Quote
ALIKANA Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 My mieliśmy paszporcik i nie wtym był problem, tylko w BULL TERRIERZE. Powiedziano nam (najpierw po angielsku powiedziano, po kilku dalszych próbach nakrzyczano na nas po niemiecku !), że bulla do Niemiec wwozić nie można. Orientowaliśmy się potem w tej sprawie i skończyło się na tym, że trafiliśmy na jakiegoś "SSmana" i już. Po prostu pech. Ale nie było to miłe doświadczenie- wzięto od nas dokumenty pokserowano i teraz się śmiejemy, że przy przekraczaniu granicy polsko- niemieckiej zawsze będziemy sprawdzani czy przypadkiem gdzie jakiego bulla nie przemycamy! A staffinka będzie w młodzieży :-))) Quote
blaira Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 ALIKANA napisał(a):My mieliśmy paszporcik i nie wtym był problem, tylko w BULL TERRIERZE. Powiedziano nam (najpierw po angielsku powiedziano, po kilku dalszych próbach nakrzyczano na nas po niemiecku !), że bulla do Niemiec wwozić nie można. Orientowaliśmy się potem w tej sprawie i skończyło się na tym, że trafiliśmy na jakiegoś "SSmana" i już. Po prostu pech. Ale nie było to miłe doświadczenie- wzięto od nas dokumenty pokserowano i teraz się śmiejemy, że przy przekraczaniu granicy polsko- niemieckiej zawsze będziemy sprawdzani czy przypadkiem gdzie jakiego bulla nie przemycamy! A staffinka będzie w młodzieży :-))) No to mam nadzieje ze spotkamy sie na wyborze juniora rasy ;) poza tym pewnie i tak sie spotkamy nas nie ciezko bedzie rozpoznac w katalogu bo mamy typowy przydomek polski :cool3: wiec jak bedziesz miala ochote to przynaj sie na wystawie ze Ty to Ty :) Quote
bongobongo Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 Co ja tu czytam?:crazyeye: Myślałam, że gorzej niż przy przekraczaniu granicy z Rosją, to już byc nie może, a tu prosze, psy typu bull się nie podobają:mad: W takim razie nasz rudasek też pojedzie pod kocem, albo na czas granicy pójdzie do transportera, żeby w oczy się nie rzucał;) A swoją drogą, to zadziwiające, że skoro nie ma tak jak w Anglii listy ras, których Niemcy nie wpuszczają, to mimo wszystko mogą nie wpuścić:crazyeye: Quote
Elitesse Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 bongobongo napisał(a):Co ja tu czytam?:crazyeye: Myślałam, że gorzej niż przy przekraczaniu granicy z Rosją, to już byc nie może, a tu prosze, psy typu bull się nie podobają:mad: W takim razie nasz rudasek też pojedzie pod kocem, albo na czas granicy pójdzie do transportera, żeby w oczy się nie rzucał;) A swoją drogą, to zadziwiające, że skoro nie ma tak jak w Anglii listy ras, których Niemcy nie wpuszczają, to mimo wszystko mogą nie wpuścić:crazyeye: mam nadzieje ze nas ze sznaucerami wpuszcza bez problemu :) w koncu to ich rodzima rasa hiihh Quote
bongobongo Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 No nie wiem, nie wiem. Zacznij już dzisiaj studiować prasę, bo jeśli któryś sznaucerek właśnie zjadł właściciela, to może być ciężko........:evil_lol: :evil_lol: !!! Nie wiem czy wiesz, ale bullowate połykają w całości:lol: ! Quote
Yoshko Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Czy ktoś dokładnie zna drogę jak zjechać z autostrady ( kierując się od Cottbus), i gdzie kierować się w Berlinie , na mapce którą przysłali nic nie widać ,jest tak nie wyrazna , ze nawet nie widze czy tam jest zaznaczone miejsce wystawy. Quote
Elitesse Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Yoshko napisał(a):Czy ktoś dokładnie zna drogę jak zjechać z autostrady ( kierując się od Cottbus), i gdzie kierować się w Berlinie , na mapce którą przysłali nic nie widać ,jest tak nie wyrazna , ze nawet nie widze czy tam jest zaznaczone miejsce wystawy. tez bym poprosila bo jade tam pierwszy raz Quote
AiMiN Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 http://www.maporama.com/share/map.asp?SESSIONID=%7BEF6DC09F-5F5B-483B-A468-E57BE91EC6B9%7D&NewMapSize=568%2C380&NewMapStyle=maporama_shell&units=0&customize.x=22&customize.y=6 Quote
AiMiN Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 W linku, który podałam wyżej do maporamy, można sobie dostosować wielkośc mapy (po lewej: rozmiary do xxl) oraz pod mapką +/- oddala i zbliża obiekt. Quote
Recommended Posts