orsini Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Elitesse napisał(a):chce sobie zobaczyc Niemiecka wystawke :) BEZ PSOW???????????????????????? A Ty nie masz goraczki jakiejs?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
Elitesse Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 z pasmi to ja sobie nigdy nie moge nic obejzec czy zakopow zrobic a Berlin blisko i jeszcze po sklepach z ciuchami mozna pobuszowac :) :) :) Quote
fruzka Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 orsini napisał(a):BEZ PSOW???????????????????????? A Ty nie masz goraczki jakiejs?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: a co w tym takiego dziwnego ;)? bylam w berlinie w 1998 i 2005 roku, wystawa jak wystawa, ja akurat bylam zadowolona, bo sedziowie nie mogli przestac sie zachwycac moim psem :) stalam na darmowym parkingu - tylko trzeba bylo dojsc ze 400 m. mam namiar na tani hotel, jak ktos chce. wokol super teren, by wybiegac psy. pozdrawiam Quote
Nitor-Nivalis Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Z tego co wiem to zglaszajac do 20 styczznia jest 5 euro taniej. Quote
Elitesse Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 filbras napisał(a):Do kiedy można się zgłaszać? 1 termin 30 stycznia - 45 eur 2 termin - 20 luty - 50 eur Quote
króliczek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 A opłaty są w/g terminu zgłoszenia psa ?Czy można zapłacić na wystawie w/g I terminu zgłoszenia? Quote
Monia-Fionia Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 My możemy także podzielić naszymi wrażeniami z NIemiec. Z naszą dziewczynką byliśmy już4 razy: w Berlinie, Rostocku i 2xKassel i ogolnie mamy db wrażenia. Do Berlina też raczej pojedziemy, bo brakuje nam jeszcze 2 wniosków do Ch.Niemiec (trzeba mieć az 5). Mysle, że wystawy podobne do polskich, tylko chyba trochę więcej jest stoisk z róznymi gadzetami dla psów i więcej punktów gastronomicznych. To, co mnie najbardziej tam cieszy, to przyznawane nagrody. Zeby w Polsce dostać w szeltikach puchar, to najczęściej trzeba być na BOGu w trójce, a tam zazwyczaj wszystkie 3 miejsca dostają. Najbardziej podobają się nam szklane trofea - u nas jeszcze takich nie widziałam. Ale oczywiście nagrody zalezy chyba od klubu - widziałam, jak nowofundlandy dostwały małe szmapaniki - wszystkie 3 miejsca - na jednej z wystaw. Z tymi kartami to prawda, ale jak ktoś nie był pierwszy, drugi, to mozn apoprosić wcześniej. Jak mająprzygotowane, to też wydadzą. Z weterynarzami to prawda, że ostro sprawdzają. My ogólnie polecamy, bo jest kulturalnie. Co do rangi, może to i prawda,że nie jest to Dortmung, czy te wystawy z zachodu, ale może to wynika z psów, jakie przyjeżdżają. W szeltikach np. na wschodzie pogłowie jest słabsze aniżeli w zachodnich byłych landach i dlatego stawka nieraz wydaje się nieco gorsza eksterierowo. Ale my jesteśmy zadowoleni i póki nie skończymy championatu, jezdzimy. Quote
asiek Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 Ja już moje zgłoszenie wysłalam :) pozostaje czekać na potwierdzenie Quote
króliczek Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Jeszcze raz zapytam jak z opłatami?? Płacą na wystawie płacimy "extra" czy w terminie zgłoszenia?? Quote
Santy Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 króliczek napisał(a):Jeszcze raz zapytam jak z opłatami?? Płacą na wystawie płacimy "extra" czy w terminie zgłoszenia?? Tak,w Niemczech niestety płaci się "extra",czyli 60 E.( II-termin 50 E + 10 E za to,że płacisz na wystawie).:shake: Quote
króliczek Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Dzięki Santy.Trzeba się zatem sprężać i szybko zgłaszać .:mad: A potem jeszcze szybciej opłacać;) Quote
askaa Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 W zeszłym roku pojechałam do Berlina jako widz, ale w tym roku nie odpuszczę i wystawię moje białaki, tym bardziej, że w Norymberdze Żel dostał CAJC-a i mam cichą nadzieję na Mł.Ch. Quote
Marta Chmielewska Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Właśnie się zastanawiam czy jechać... w Niemczech nie lubią bullowatych... a jak nas nie przepuszczą przez granicę? No i niemieckiego ni w ząb nie umiem...:oops: ale z drugiej strony mam do Berlina raptem godzinkę drogi... Nie wiem... termin ucieka.... Jechać? :roll: Quote
christoph Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Lara napisał(a):a ja mam takie pytanko, bo nie widze na wykazie ras mojej rasy i nie wiem nawet jakiego sedziego bede miec :shake: jak to jest, wie ktos? Bo zglaszajac mam mozliwosc wyboru mojej rasy... hm?? Skoro nie ma beaucerona na wykazie, to wg rozpiski będzie sędziował: Johan Juslin, FIN - a także wszystkie inne niewymienione w rozpisce rasy z grup 1, 3, 8, 9, 10. Quote
Elitesse Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 a ja dostalam dzis potwierdzenie :multi: Quote
Nitor-Nivalis Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 A czy ktoś wie kto bedzie sędziował Bouvier Des Flandres bo nadal nie ma zmiany na stronie. Quote
Elitesse Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Lara napisał(a):tak szybko???? :-o niom maja tempo niesamowite :) zgloszenie wyslalam jakies 2 tygodnie temu w najnowszym PSIE jest reklama tej wystawy - i na dole dopisek ze jak ktos jest zagraniczny to oplata na wystawie bez dodatkowych oplat Quote
Santy Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 w najnowszym PSIE jest reklama tej wystawy - i na dole dopisek ze jak ktos jest zagraniczny to oplata na wystawie bez dodatkowych oplat[/quote] A to miła niespodzianka.;) Mam ulotkę tej wystawy,na której pisze,że opłata po 20.02 jest wyższa o 10 E.:razz: Quote
askaa Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Elitesse napisał(a):a ja dostalam dzis potwierdzenie :multi: No właśnie Niemcy z tego słyną, że szybko je wysyłają. Ja sama sie zdziwiłam jak zgłaszalam do Norymbergii, w ostatnim terminie posłałam fax a za niecały tydzień już miałam potwierdzenie w domu Quote
Asiaczek Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Czy ktoś zna nr faksu do organizatorów w Berlinie? Ktoś z moich znajomych pilnie potrzebuje ten numer. Elitesse - może Ty? Pzdr. Quote
askaa Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Asiaczek to dane: Tel.: 030/21 01 80 46 Fax: 030/21 01 84 77 Internet: http://www.vdh-bb.de Quote
Elitesse Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 juz mnie wyprzedzili :) a ja sie wlasnie dopatrzylam ze na potwierdzeniu mam nie ta klase co chcialam :( teraz bede probowala to wyprostowac Quote
Recommended Posts