Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elitesse napisał(a):
chce sobie zobaczyc Niemiecka wystawke :)

BEZ PSOW????????????????????????
A Ty nie masz goraczki jakiejs?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orsini napisał(a):
BEZ PSOW????????????????????????
A Ty nie masz goraczki jakiejs?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

a co w tym takiego dziwnego ;)?

bylam w berlinie w 1998 i 2005 roku, wystawa jak wystawa, ja akurat bylam zadowolona, bo sedziowie nie mogli przestac sie zachwycac moim psem :)

stalam na darmowym parkingu - tylko trzeba bylo dojsc ze 400 m.

mam namiar na tani hotel, jak ktos chce. wokol super teren, by wybiegac psy.

pozdrawiam

Posted

My możemy także podzielić naszymi wrażeniami z NIemiec. Z naszą dziewczynką byliśmy już4 razy: w Berlinie, Rostocku i 2xKassel i ogolnie mamy db wrażenia. Do Berlina też raczej pojedziemy, bo brakuje nam jeszcze 2 wniosków do Ch.Niemiec (trzeba mieć az 5).
Mysle, że wystawy podobne do polskich, tylko chyba trochę więcej jest stoisk z róznymi gadzetami dla psów i więcej punktów gastronomicznych.
To, co mnie najbardziej tam cieszy, to przyznawane nagrody. Zeby w Polsce dostać w szeltikach puchar, to najczęściej trzeba być na BOGu w trójce, a tam zazwyczaj wszystkie 3 miejsca dostają. Najbardziej podobają się nam szklane trofea - u nas jeszcze takich nie widziałam. Ale oczywiście nagrody zalezy chyba od klubu - widziałam, jak nowofundlandy dostwały małe szmapaniki - wszystkie 3 miejsca - na jednej z wystaw.
Z tymi kartami to prawda, ale jak ktoś nie był pierwszy, drugi, to mozn apoprosić wcześniej. Jak mająprzygotowane, to też wydadzą. Z weterynarzami to prawda, że ostro sprawdzają.
My ogólnie polecamy, bo jest kulturalnie.
Co do rangi, może to i prawda,że nie jest to Dortmung, czy te wystawy z zachodu, ale może to wynika z psów, jakie przyjeżdżają. W szeltikach np. na wschodzie pogłowie jest słabsze aniżeli w zachodnich byłych landach i dlatego stawka nieraz wydaje się nieco gorsza eksterierowo.

Ale my jesteśmy zadowoleni i póki nie skończymy championatu, jezdzimy.

• 2 weeks later...
Posted

króliczek napisał(a):
Jeszcze raz zapytam jak z opłatami??
Płacą na wystawie płacimy "extra" czy w terminie zgłoszenia??

Tak,w Niemczech niestety płaci się "extra",czyli 60 E.( II-termin 50 E + 10 E za to,że płacisz na wystawie).:shake:

Posted

W zeszłym roku pojechałam do Berlina jako widz, ale w tym roku nie odpuszczę i wystawię moje białaki, tym bardziej, że w Norymberdze Żel dostał CAJC-a i mam cichą nadzieję na Mł.Ch.

Posted

Właśnie się zastanawiam czy jechać... w Niemczech nie lubią bullowatych... a jak nas nie przepuszczą przez granicę? No i niemieckiego ni w ząb nie umiem...:oops: ale z drugiej strony mam do Berlina raptem godzinkę drogi... Nie wiem... termin ucieka.... Jechać? :roll:

Posted

Lara napisał(a):
a ja mam takie pytanko, bo nie widze na wykazie ras mojej rasy i nie wiem nawet jakiego sedziego bede miec :shake: jak to jest, wie ktos? Bo zglaszajac mam mozliwosc wyboru mojej rasy... hm??

Skoro nie ma beaucerona na wykazie, to wg rozpiski będzie sędziował:
Johan Juslin, FIN - a także wszystkie inne niewymienione w rozpisce rasy z grup 1, 3, 8, 9, 10.

Posted

Lara napisał(a):
tak szybko???? :-o

niom maja tempo niesamowite :) zgloszenie wyslalam jakies 2 tygodnie temu

w najnowszym PSIE jest reklama tej wystawy - i na dole dopisek ze jak ktos jest zagraniczny to oplata na wystawie bez dodatkowych oplat

Posted

w najnowszym PSIE jest reklama tej wystawy - i na dole dopisek ze jak ktos jest zagraniczny to oplata na wystawie bez dodatkowych oplat[/quote]

A to miła niespodzianka.;)
Mam ulotkę tej wystawy,na której pisze,że opłata po 20.02 jest wyższa o 10 E.:razz:

Posted

Elitesse napisał(a):
a ja dostalam dzis potwierdzenie :multi:

No właśnie Niemcy z tego słyną, że szybko je wysyłają.
Ja sama sie zdziwiłam jak zgłaszalam do Norymbergii, w ostatnim terminie posłałam fax a za niecały tydzień już miałam potwierdzenie w domu