Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='UlaFeta']Bylam dzis w przytulisku i niestety nic dobrego nie moge napisac.Przykro mi.:placz/QUOTE]

I jeszcze koty trzeba z lecznicy zabrać na cito!!! :(

Posted

[quote name='Igam'][quote name='UlaFeta']Bylam dzis w przytulisku i niestety nic dobrego nie moge napisac.Przykro mi.:placz/QUOTE]

I jeszcze koty trzeba z lecznicy zabrać na cito!!! :([/QUOTE]
Nie mamy gdzie:-(Jola kombinuje na wszystkie sposoby.

Posted

[quote name='UlaFeta'][quote name='Igam']
Nie mamy gdzie:-(Jola kombinuje na wszystkie sposoby.[/QUOTE]

[IMG]http://imageshack.us/a/img823/3438/80rm.jpg[/IMG]
Kotki na powyższych zdjęciach nie mają dachu nad głową, potrzebują pomocy, chociaż domku tymczasowego.
Część z kotków została nam podrzucona, część pochodzi z interwencji, ale dla wszystkich konieczna była natychmiastowa pomoc. Czasami nie mamy wyboru...
Kilka kotków znalazło nowe domy ale 16 kotów w lecznicy nadal czeka na nowe domy. Dług w lecznicy rośnie, cały czas apelujemy o kocie tymczasy ale nikt nie zgłosił się.
Do 15 sierpnia (święto a potem lecznica też nieczynna) musimy zabrać z lecznic koty i nie mamy gdzie. W fundacji przebywają głownie psy, pomieszczenie kocie jest małe i nieprzystosowane do tak dużej ilości kotów.
[B]W przyszłości planowaliśmy budowę woliery dla kotów ale obecna sytuacja zmusiła nas do budowy woliery już dziś – i to NA CITO! Musimy również zmodernizować pomieszczenie dla kotów.[/B]

[B]Bez pomocy nie damy rady – kotki, kocurki i kociaki proszą o pomoc. Opłaty za leczenie, szczepienia i karmę dla kociaków już przerasta nasza możliwości.[/B]
[B]Każda złotówka jest na wagę dachu nad głową dla kotków.[/B]

Posted

książkowy bazarek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/246121-Ksi%C4%85%C5%BCki-dla-znajdkowych-koci%C4%85t-do-16-08-g-22"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246121-Ksi%C4%85%C5%BCki-dla-znajdkowych-koci%C4%85t-do-16-08-g-22[/URL]

Posted

[quote name='auraa']przykro mi. On już się nie męczy.. A jak się czuje Cezarek?[/QUOTE]

Cezarka widziałm wczoraj. Jest bardzo biedny, bo cięzko mu utrzymwać równowagę na tej jednej złamanej łapce. Jola musi go wynosić na rękach i podtrzymywać, żeby mógł się załtwić. Bardzo mi go żal. Mam nadzieję, że kostki się zrosną i Cezarek wróci do formy.

Nie wiem czy była podana ta informacja, ale na wszelki wypadek podaję. Proszę podajcie dalej:

[url]https://www.facebook.com/groups/adoptuje/permalink/688829104467160/[/url]

Posted (edited)

Ciotki jeszcze wystawiłam 2 tomy millenium- chociaz akurat te książki są aktualnie na innych bazarkach,ale może...
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246181-2-tomy-millenium-na-znajdki-mozliwy-odbiór-os-w-wawie!-do-20-08[/URL] sie sprzedało!

Edited by mimiś
Posted

[quote name='EVA2406']Cezarka widziałm wczoraj. Jest bardzo biedny, bo cięzko mu utrzymwać równowagę na tej jednej złamanej łapce. Jola musi go wynosić na rękach i podtrzymywać, żeby mógł się załtwić. Bardzo mi go żal. Mam nadzieję, że kostki się zrosną i Cezarek wróci do formy. [/QUOTE]

Szykuję bazarek na leczenie Cezarka, pewnie się przyda biedakowi. Do końca tygodnia postaram się skończyć.

Posted

[quote name='wawer']Szykuję bazarek na leczenie Cezarka, pewnie się przyda biedakowi. Do końca tygodnia postaram się skończyć.[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy! :)

Posted

[quote name='malagos']Martwią mnie te koty z lecznicy.... Za dwa dni świeto i co z nimi?..........[/QUOTE]

Tak jest to zorganizowane, że ktoś z personelu tam zagląda, ale na dłuższą metę tak nie może być, bo to generuje dodatkowe koszty. Poza tym szkoda trzymać kotów w klatkach, jeśli mogą sobie biegać luzem po kociarni.

Trzeba znaleźć jakiś sposób na zebranie środków na zrobienie tej kociarni.
Może ktoś ( ja nie umiem) zrobi wydarzenie na Fb i jakoś choć trochę zbierzemy.
Ja postaram się zrobić jakiś bazarek na ten cel.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Tak jest to zorganizowane, że ktoś z personelu tam zagląda, ale na dłuższą metę tak nie może być, bo to generuje dodatkowe koszty. Poza tym szkoda trzymać kotów w klatkach, jeśli mogą sobie biegać luzem po kociarni.

Trzeba znaleźć jakiś sposób na zebranie środków na zrobienie tej kociarni.
Może ktoś ( ja nie umiem) zrobi wydarzenie na Fb i jakoś choć trochę zbierzemy.
Ja postaram się zrobić jakiś bazarek na ten cel.

Tym bardziej, ze było wyżej napisane, ze trzeba je zabrać do 15 sierpnia, atu dziś już 14......

Posted

Czy to nie jest Łatka?
ogłoszenie na FB: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.409447209175133.1073741876.373862399400281&type=1
"Zaginęła 10 letnia suczka w łatki. Suczka jest przyjacielska i reaguje na swoje imię MIKUSIA. Sunia wydostała się z podwórka i ślad po niej zaginął. Opis-mała suczka około 7 kg w biało-czarne łatki z półdługą sierścią. Lekko stojące puchate uszki. Będę wdzięczna za każdą informacje. Sunia trafiła do mnie ponieważ jej właścicielka zamieszkała w domu opieki ,chciałam dać szanse suni i uchronić przed schroniskiem. Błagam pomocy!!! Pomóżcie szukać !!!!!Kontakt Dorota 511547320"

Posted

bric-a-brac napisał(a):
A jaki to jest koszt taka kociarnia? I czy p.Jola ma na to fizycznie miejsce? :roll:

Fizycznie to ma,ale trzeba rozbudowac troche ostatni kojec w domu i woliere zrobic na zewnatrz.Kociaste by mogly byc troche na dworze.
Angela te kojce w domu nie sa duze,psy siedzo pojedynczo,a tyle kociastych w jednym miejcsu to ja to czarno widze,ale znajac Pania Prezes to da rade.Oczywiscie kosztem swojego zdrowia:placz:,bo psy w fundacji to przewaznie stare i chore.A Jola sama.

Posted

gusia256 napisał(a):
Czy to nie jest Łatka?
ogłoszenie na FB: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.409447209175133.1073741876.373862399400281&type=1
"Zaginęła 10 letnia suczka w łatki. Suczka jest przyjacielska i reaguje na swoje imię MIKUSIA. Sunia wydostała się z podwórka i ślad po niej zaginął. Opis-mała suczka około 7 kg w biało-czarne łatki z półdługą sierścią. Lekko stojące puchate uszki. Będę wdzięczna za każdą informacje. Sunia trafiła do mnie ponieważ jej właścicielka zamieszkała w domu opieki ,chciałam dać szanse suni i uchronić przed schroniskiem. Błagam pomocy!!! Pomóżcie szukać !!!!!Kontakt Dorota 511547320"

Nie wydaje mi się ;) Nasza Łatka ma więcej białego na główce.;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Nie wydaje mi się ;) Nasza Łatka ma więcej białego na główce.;)

Dzwonilam pod podany lel i odeslalam Pania na nasza strone.
Ta sunia ze zdjecia zaginela w Tluszczu.Moze to ta,aby.

Posted

UlaFeta napisał(a):
Dzwonilam pod podany lel i odeslalam Pania na nasza strone.
Ta sunia ze zdjecia zaginela w Tluszczu.Moze to ta,aby.

Można się upewnić, jednak umaszczenie się różni.. :(