sylwiaskalska Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Ja dostałam juz potwierdzenie pocztą :) Quote
Gazuś Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Talut, Jovanna - kto robi ciasto do beagli na niedzielę? :cool3: :lol: Quote
Marta Chmielewska Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Iwa-R napisał(a):Jak zrobisz, to będzie :cool3: Ja mam robić ciasto?? Nie mam w czym :evil_lol: Mogę najwyżej kupić :eviltong: A kupione nie jest tak dobre jak domowe:cool1: Quote
jovanna Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 yyyyyy Gazus ty chyba zartujesz ja i robienie ciasta, zapomnij mam dwie lewe rece, jedynie moge kupic ale to nie to samo co robione wlasnorecznie... a moze ty cos upieczesz ?:D hyhy Quote
Gazuś Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jovanna napisał(a):yyyyyy Gazus ty chyba zartujesz ja i robienie ciasta, zapomnij mam dwie lewe rece, jedynie moge kupic ale to nie to samo co robione wlasnorecznie... a moze ty cos upieczesz ?:D hyhy Może, może... Mam nadzieję, że dojedzie w dobrym stanie :cool3: WŁaściwie to z dogomaniackich beaglowych tylko my trzy jedziemy? Quote
jovanna Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 hmm wiem ze bedzie jeszcze moja hodowczyni, bedzie wystawiac braciszkow Angie :) tez swego czasu bylwala na dogo tu ja zreszta poznalam ;) Quote
wix Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Ja już mam stresika powoli.. BTW jesli ktos potrzebuje pomocy w wystawianiu na sobotę (oprócz ras sedziowanych na poczatku- wystawiam akite, suka, mlodziezy) to zgłaszam się ;-) Quote
jo-jo Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 ja numerku nie będę znała do niedzieli :shake: Quote
Bardotka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jo-jo napisał(a):ja numerku nie będę znała do niedzieli :shake: Oj, Jojku to nóżkami przebierasz zapewne;) Quote
jo-jo Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Bardotka napisał(a):Oj, Jojku to nóżkami przebierasz zapewne;) Dorotko, gdyby to było takie wazne :evil_lol: Nawet znajomy ma poczte tu przysłać ale dopiero w piątek odbierze więc pewnie w poniedziałek dostane :razz: I znowu będę miała ręcznie pisany, ale co tam ;-)) Dorotko a o której będziecie? :razz: Quote
Bushak Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 A ja mam pytanie do mieszkańców Sopotu i okolic, ewentualnie do osób obeznanych w temacie: jak wygląda w Sopocie kwestia obowiązku zakładania psu kagańca? Bo chcielibyśmy przy okazji wystawy trochę pozwiedzać Trójmiasto, a mój psiak kagańca nie posiada, bo nigdzie nie znalazłam odpowiedniej wielkości. Quote
Bardotka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jo-jo napisał(a):Dorotko, gdyby to było takie wazne :evil_lol: Nawet znajomy ma poczte tu przysłać ale dopiero w piątek odbierze więc pewnie w poniedziałek dostane :razz: I znowu będę miała ręcznie pisany, ale co tam ;-)) Dorotko a o której będziecie? :razz: Ja jadę w piątek i zostaję do wtorku (z Musiałkiem) a na wystawce będę od rana - mam nadzieję:))) - bardzo bym chciała:loveu: Iwona Blusika wystawia w spobotę a ze mną siedzi na wystawce w niedzielę:cool3: Quote
Musiałek Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Bardotka napisał(a):Ja jadę w piątek i zostaję do wtorku (z Musiałkiem) a na wystawce będę od rana - mam nadzieję:))) - bardzo bym chciała:loveu: Iwona Blusika wystawia w spobotę a ze mną siedzi na wystawce w niedzielę:cool3: a co to za jakieś ":cool3: " ja to robię z :lol: nie zauwazyłaś :) tak jak ty w sobotę ze mną :evil_lol: Quote
talut Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 ja do robienia ciasta się nie piszę :lol: jak kiedyś zrobiłam sernik to nawet Monulec nie chciał :evil_lol: Quote
Bardotka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Musiałek napisał(a):a co to za jakieś ":cool3: " ja to robię z :lol: nie zauwazyłaś :) tak jak ty w sobotę ze mną :evil_lol: :evil_lol: :loveu: :cool3: :diabloti: Quote
Bushak Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No cóż, dociekliwa jestem i sama znalazłam przepisy dot. kagańca i niestety z przykrością informuję, ża zgodnie z uchwałą RM Sopot z marca tego roku (chyba), pieski trzeba prowadzić na smyczy i w kagańcu. Obowiązek noszenia kagańca nie dotyczy psów o wzroście ponieżej 30 cm w kłębie, poza rasami zaliczanymi do agresywnych. No niestety moje maleństwo te 30 cm w kłębie już bardzo dawno przekroczyło (pewnie gdzieś w wieku 3 m-cy :evil_lol:), więc w razie czego będziemy świecić oczami przed Strażą Miejską, prosząc tylko o pouczenie :cool3: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Bushak napisał(a):(...)więc w razie czego będziemy świecić oczami przed Strażą Miejską, prosząc tylko o pouczenie :cool3: Bushak,ja mam wujka pracującego w Straży Miejskiej w Trójmieście i nie raz takie znajomości nam się przydały :lol: :evil_lol: Może Ci się uda i jeśli już to trafisz akurat na niego :cool3: Quote
jo-jo Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Bardotka napisał(a):Iwona Blusika wystawia w spobotę a ze mną siedzi na wystawce w niedzielę:cool3: No ja myśle ze bedzie z nami siedziec :evil_lol: A jak wystawiasz dziewczyny (mam na myśli Dike i Dafne?) Quote
Sonika Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Bushak napisał(a):No cóż, dociekliwa jestem i sama znalazłam przepisy dot. kagańca i niestety z przykrością informuję, ża zgodnie z uchwałą RM Sopot z marca tego roku (chyba), pieski trzeba prowadzić na smyczy i w kagańcu. Obowiązek noszenia kagańca nie dotyczy psów o wzroście ponieżej 30 cm w kłębie, poza rasami zaliczanymi do agresywnych. No niestety moje maleństwo te 30 cm w kłębie już bardzo dawno przekroczyło (pewnie gdzieś w wieku 3 m-cy :evil_lol:), więc w razie czego będziemy świecić oczami przed Strażą Miejską, prosząc tylko o pouczenie :cool3: Tylko w Sopocie, w Gdańsku i Gdyni pies moze chodzic bez kaganca ;) Quote
Musiałek Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 własnie znalazłam potwierdzenie zgłoszenia :angryy: ale mam do zapłaty 110/130 zł i bez numerka a na moim potwierdzeniu z poczty data jest jak byk 11.07.2006 :angryy: i teraz bede musiala po seretariatach chodzic :angryy: Quote
Dzidtka_Gl Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 PILNIE POSZUKIWANA OSOBA JADĄCA NA SOPOT Z LUBINA?LEGNICY!!!! BŁAGAM O POMOC!!!! Quote
bandida Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 witam może ktoś ze śląska wybiera się do sopotu? pilnie poszukuję transportu dla siebie i mojej psiny ze śląska lub okolic. zwróce za paliwo. gg 1151307 Quote
strumyk Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='Sonika']Tylko w Sopocie, w Gdańsku i Gdyni pies moze chodzic bez kaganca ;) UCHWAŁA nr XVII/537/99 RADY MIASTA GDAŃSKA z dnia 29 grudnia 1999 roku Właściciel lub dzierżyciel psa zobowiązany jest ponadto do wyprowadzania psa na spacer wyłącznie na smyczy. W pomieszczeniach wspólnego użytku w budynkach wielomieszkaniowych, takich jak windy, korytarze, klatki schodowe, prowadzenie psów może mieć miejsce wyłącznie na smyczy i w kagańcu. Zwolnienie psa ze smyczy dozwolone jest tylko wtedy, gdy pies jest w kagańcu oraz w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi i tylko, gdy opiekun psa ma możliwość sprawowania bezpośredniej kontroli nad jego zachowaniem. Quote
Recommended Posts