Jump to content
Dogomania

Sopot CACIB 12-13.08.2006 r.

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yyyyyy Gazus ty chyba zartujesz ja i robienie ciasta, zapomnij mam dwie lewe rece, jedynie moge kupic ale to nie to samo co robione wlasnorecznie... a moze ty cos upieczesz ?:D hyhy

Posted

jovanna napisał(a):
yyyyyy Gazus ty chyba zartujesz ja i robienie ciasta, zapomnij mam dwie lewe rece, jedynie moge kupic ale to nie to samo co robione wlasnorecznie... a moze ty cos upieczesz ?:D hyhy

Może, może...
Mam nadzieję, że dojedzie w dobrym stanie :cool3:
WŁaściwie to z dogomaniackich beaglowych tylko my trzy jedziemy?

Posted

Ja już mam stresika powoli..

BTW jesli ktos potrzebuje pomocy w wystawianiu na sobotę (oprócz ras sedziowanych na poczatku- wystawiam akite, suka, mlodziezy) to zgłaszam się ;-)

Posted

Bardotka napisał(a):
Oj, Jojku to nóżkami przebierasz zapewne;)

Dorotko, gdyby to było takie wazne :evil_lol:
Nawet znajomy ma poczte tu przysłać ale dopiero w piątek odbierze więc pewnie w poniedziałek dostane :razz:

I znowu będę miała ręcznie pisany, ale co tam ;-))

Dorotko a o której będziecie? :razz:

Posted

A ja mam pytanie do mieszkańców Sopotu i okolic, ewentualnie do osób obeznanych w temacie: jak wygląda w Sopocie kwestia obowiązku zakładania psu kagańca? Bo chcielibyśmy przy okazji wystawy trochę pozwiedzać Trójmiasto, a mój psiak kagańca nie posiada, bo nigdzie nie znalazłam odpowiedniej wielkości.

Posted

jo-jo napisał(a):
Dorotko, gdyby to było takie wazne :evil_lol:
Nawet znajomy ma poczte tu przysłać ale dopiero w piątek odbierze więc pewnie w poniedziałek dostane :razz:

I znowu będę miała ręcznie pisany, ale co tam ;-))

Dorotko a o której będziecie? :razz:

Ja jadę w piątek i zostaję do wtorku (z Musiałkiem) a na wystawce będę od rana - mam nadzieję:))) - bardzo bym chciała:loveu:
Iwona Blusika wystawia w spobotę a ze mną siedzi na wystawce w niedzielę:cool3:

Posted

Bardotka napisał(a):
Ja jadę w piątek i zostaję do wtorku (z Musiałkiem) a na wystawce będę od rana - mam nadzieję:))) - bardzo bym chciała:loveu:

a co to za jakieś ":cool3: " ja to robię z :lol: nie zauwazyłaś :) tak jak ty w sobotę ze mną :evil_lol:

Posted

Musiałek napisał(a):
a co to za jakieś ":cool3: " ja to robię z :lol: nie zauwazyłaś :) tak jak ty w sobotę ze mną :evil_lol:

:evil_lol: :loveu: :cool3: :diabloti:

Posted

No cóż, dociekliwa jestem i sama znalazłam przepisy dot. kagańca i niestety z przykrością informuję, ża zgodnie z uchwałą RM Sopot z marca tego roku (chyba), pieski trzeba prowadzić na smyczy i w kagańcu. Obowiązek noszenia kagańca nie dotyczy psów o wzroście ponieżej 30 cm w kłębie, poza rasami zaliczanymi do agresywnych.
No niestety moje maleństwo te 30 cm w kłębie już bardzo dawno przekroczyło (pewnie gdzieś w wieku 3 m-cy :evil_lol:), więc w razie czego będziemy świecić oczami przed Strażą Miejską, prosząc tylko o pouczenie :cool3:

Posted

Bushak napisał(a):
(...)więc w razie czego będziemy świecić oczami przed Strażą Miejską, prosząc tylko o pouczenie :cool3:

Bushak,ja mam wujka pracującego w Straży Miejskiej w Trójmieście i nie raz takie znajomości nam się przydały :lol: :evil_lol: Może Ci się uda i jeśli już to trafisz akurat na niego :cool3:

Posted

Bardotka napisał(a):

No ja myśle ze bedzie z nami siedziec :evil_lol:
A jak wystawiasz dziewczyny (mam na myśli Dike i Dafne?)

Posted

Bushak napisał(a):
No cóż, dociekliwa jestem i sama znalazłam przepisy dot. kagańca i niestety z przykrością informuję, ża zgodnie z uchwałą RM Sopot z marca tego roku (chyba), pieski trzeba prowadzić na smyczy i w kagańcu. Obowiązek noszenia kagańca nie dotyczy psów o wzroście ponieżej 30 cm w kłębie, poza rasami zaliczanymi do agresywnych.
No niestety moje maleństwo te 30 cm w kłębie już bardzo dawno przekroczyło (pewnie gdzieś w wieku 3 m-cy :evil_lol:), więc w razie czego będziemy świecić oczami przed Strażą Miejską, prosząc tylko o pouczenie :cool3:

Tylko w Sopocie, w Gdańsku i Gdyni pies moze chodzic bez kaganca ;)

Posted

własnie znalazłam potwierdzenie zgłoszenia

:angryy: ale mam do zapłaty 110/130 zł i bez numerka a na moim potwierdzeniu z poczty data jest jak byk 11.07.2006 :angryy:

i teraz bede musiala po seretariatach chodzic :angryy:

Posted

witam
może ktoś ze śląska wybiera się do sopotu? pilnie poszukuję transportu dla siebie i mojej psiny ze śląska lub okolic. zwróce za paliwo.
gg 1151307

Posted

[quote name='Sonika']Tylko w Sopocie, w Gdańsku i Gdyni pies moze chodzic bez kaganca ;)

UCHWAŁA nr XVII/537/99 RADY MIASTA GDAŃSKA z dnia 29 grudnia 1999 roku
Właściciel lub dzierżyciel psa zobowiązany jest ponadto do wyprowadzania psa na spacer wyłącznie na smyczy. W pomieszczeniach wspólnego użytku w budynkach wielomieszkaniowych, takich jak windy, korytarze, klatki schodowe, prowadzenie psów może mieć miejsce wyłącznie na smyczy i w kagańcu.
Zwolnienie psa ze smyczy dozwolone jest tylko wtedy, gdy pies jest w kagańcu oraz w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi i tylko, gdy opiekun psa ma możliwość sprawowania bezpośredniej kontroli nad jego zachowaniem.