Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam-wreszcie trafiłam tam gdzie powinnam -a zatem juz sie zapoznałam ze srodkami na odbudowe włosa mojego pieska-przypomne że mój pupil ma krótką szatę ale strasznie zniszczoną-tzn-strasznie mu sie kręci i jest szorska i sztywna-jest slicznym pieskiem ma ok 3 lat -takiego go juz zakupiłam.Używam srodków przeznaczonych dla tej rasy jak i karmy tylko ta jego siersc(no niestety włosa to on nie ma)jest tragiczna i sprawia że ten psiak wygląda jak czarno srebrny nie obciety pies rasy sznaucer z kręcona sierscią -tylko to go upodabnia do yorka że ma kokardkę i po pyszczku jednak widac że to yoreczek-także szatę ma tragiczną i z tego co wyczytałam i z porad odpowiednim srodkiem jest podawanie mu KERABOLU-mam nadzieje że mu to pomoże-DZIEKUJE i będe wdzięczna ża kolejne porady:loveu: Karina

Posted

Witaj! Ciesze sie ze zajrzałas do naszego działu. Tu napewno znajdiesz wiecej pomocy niz na forum ogolnym :-)

napisalam Ci pare slow na ogolnym tez ale nie wiem czy zajrzysz
a tam napisalas ciut wiecej o piesku wiec napisze jeszcze pare slow

polecam te srodki, sama stosowalam ten spray u Tofika po letnim opalaniu :P
http://www.hery.pl/zniszczona.php

i napisz z jakiego jestes miasta, to ktos napewno poleci Ci dobrego fryzjera w Twojej okolicy, ktory tez bedzie mogl co nieco doradzic.

i co to za oliwka ktorej uzywasz?

Posted

Witam-odpowiadam na pytania zadane -a zatem jak na razie uzywam olejka norkowego do pielęgnacji psa firmy BEAPHAR-BEA VISION.
Co do miejsca zamieszkania to mieszkam w Warszawie-przejrzałam tą stone o srodkach na siersc i mam nadzieje że coś wybiore odpowiedniego dla uzyskania pieknego włosa0nie siersci -dzieki:multi:

Posted

Ja używałam, wprawdzie nie na odbudowę włosa, ale na spadek witamin KERABOL=wysokowartościowe połączenie biotyny i cynku. Jestem bardzo z niego zadowolona, niedość, że ma w sobie dużo potrzebnych witamin to i szata pieska jest lśniąca i gładka jak jedwab. Poza tym kąpie go w szamponach Hery i włoski są piękne :)

Ja również polecałabym na początek ścięcie pieska i zapuszczanie od nowa stosując tych środków. Jeżeli włos się kręci to już takie zostaną, to wg mnie wada ściętego Yorka, ale muszę podkreślić, że nie każdy z Yorka staje się "owieczką" Mój miał proste włoski i rónież proste odrastają, w nielicznych miejscach robią się fale ;)

Pozdrawiam

Posted

:multi: Raz jeszcze dziekuje za porady i mam nadzieje ze jednak mój piesek nie będzie barankiem -będe mocno sie starac aby wrescie jego szata wyglądała ładnie :loveu: Pozdrawiam Karina i Mailo:wolfie:

Posted

KARINA121 napisał(a):
:multi: Raz jeszcze dziekuje za porady i mam nadzieje ze jednak mój piesek nie będzie barankiem -będe mocno sie starac aby wrescie jego szata wyglądała ładnie :loveu: Pozdrawiam Karina i Mailo:wolfie:

a bedziesz go ścinała?
Jeżeli rosną mu cały czas kręcone, to widać taki jego urok i raczej tak same od siebie proste nie zaczną rosnąć :)
Koniecznie musisz wstawić zdjęcia i nam go pokazac :)

Posted

Tak zetnę mu tą siersc(podkreślam siersc)ma zmatowiałą szorstką i bez połysku także sama wiesz że najlepiej będzie jak pozbawie go tego czegos i zabiore sie za niego jak zacznie odrastac -co do zdjęć jasne że wam pokaże to moje cudeńko jak tylko będe miała pare fotek -właśnie przeglądałam fotki yorków między innymi i Twojego-no no jestem pod wrażeniem to są najsliczniejsze pieski na świecie :happy1:

Posted

tylko ze scięciem to radziłabym poczekac do wiosenki, az sie trochę ociepli bo teraz w taką pogodę, gdzie na dworze temperatura spada ponizej 0 stopni moze mu byc zimno. My takze teraz ze scieciem wloskow na dosłownie 3mm wstrzymujemy się przyjamniej do kwietnia - no chyba ze wiosenka nas wczesniej przywita ciepełkiem :)

Dziekuje w imieniu Oskarka, a Yorki to zeczwwiscie cudna rasa :lol:

Posted

KARINA121 napisał(a):
Tak zetnę mu tą siersc(podkreślam siersc)ma zmatowiałą szorstką i bez połysku także sama wiesz że najlepiej będzie jak pozbawie go tego czegos i zabiore sie za niego jak zacznie odrastac -co do zdjęć jasne że wam pokaże to moje cudeńko jak tylko będe miała pare fotek -właśnie przeglądałam fotki yorków między innymi i Twojego-no no jestem pod wrażeniem to są najsliczniejsze pieski na świecie :happy1:

dlaczego siersc?
ktos tak to ocenił?
wiem ze nie wiadomo jacy byli rodzice ale nie znaczy ze ma siersc. Moze to po prostu zmatowiały włos. Linieje? Moze po prostu wypada bo taki zniszczony?
Nie mozna az tak pesymistycznie myslec!
Bo jesli to byłany siersc to nie ma co liczyc na jedwabistą i mieciutką
Ja jednak polecam wizyte u profesjonalnego fryzjera.
Dziewczyny z warszawy! Halo! Poleccie kogos fajnego!

Posted

Witam-zawsze pisze o siersci bo ona włosa nie przypomina jest naprawde w strasznym stanie-ale to wina poprzedniego właściciela pieska-powoli szykuje sie do regeneracji jego szaty no i oczywiscie najpierw fryzjer i solidna praca i mam nadzieje że jego wygląd poprawi sie(i tak tak wiem -yorki mają wlos nie siersc)Pozdrawiam Karina
:multi:

Posted

Wybieramy sie moze w przyszłym tygodniu do fryzjera i ścinamy sie krótko -i solidna praca sie szykuje i wtedy przedstawie wam swojego pupilka:multi:
Pozdrawiam Karina i Mailo

Posted

KARINA121 napisał(a):
Wybieramy sie moze w przyszłym tygodniu do fryzjera i ścinamy sie krótko -i solidna praca sie szykuje i wtedy przedstawie wam swojego pupilka:multi:
Pozdrawiam Karina i Mailo

No to czekamy! Wstaw terazniejsze foty dla porownania.
Bedziemy patrzec jakie sa postepy;)

Posted

KARINA121 napisał(a):
Jasne że z chęcią bym to uczyniła-ale jak na razie brak jakich kolwiek fotek -dopiero popadam w tą yorkomanię-ale obiecuje że pochwale sie swoim łobuziakiem;)

no to z niecierpliwoscia bedziemy czekali na fdotki obcietego juz Mailo :lol:

Posted

No czekamy na foteczki.
Teraz tyko pilnuj regularnej pielęgnacji włosa no i dobrze go odżywiaj.
Teraz, po ścięciu włos sie wzmocni i efekty zobaczysz baaardzo szybko

pozdrawiam
MAciek

Posted

Witamy i dziekujemy za miłe słowa w stosunku co do mojego faceta-co do jego włosa to sprawa juz jest przesądzona -sprawne oko fryzjerki stwierdziło że piesek juz taką ma genetycznie i nie poprawi sie ale to ładny piesek i zaleca ciąc go na krótko -i tak będziemy robic -troszkę żałujemy że nie będzie miał długiej slicznej okrywy ale trudno i tak jest sliczny i cudowny :lol: