Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Cisza straszna, a Awaria od niedzieli już na DT u Renaty5:) Niech Renatka napisze, jakie miała z nia przygody.

A Renatka ma wątek Awarii ?

Posted

Ziutka napisał(a):
A Renatka ma wątek Awarii ?

Mam,mam:)
W dniu przyjazdu Awaria była cała sparalizowana strachem,w domu jak wlazła do kontenerka,tak nie wyszła do nocy.W domu zrobiła siku,bo uciekała ode mnie i za boga nie dało się jej wziąć na spacer.Dałam jej spokój,niech się nie stresuje.Rano chcaiłam ją wziąc na ręce i mnie podziabała:p.Widocznie jej ulzyło,bo juz potem nie startowała do mnie z zębami.Nawet przez pewien czas byłam jej koleżanką,bo miałam pasztet i dawałam jej po kawalądku.Pasztet się skończył,to i koleżeństwo też się skończyło,udawała,że mnie nie zna:diabloti:Ale byłyśmy na dworku na siku,było to szybkie siku,rozglądanie sie za siebie,pod siebie,nad siebie...ona cała jest jednym wielkim strachem:-(Wczoraj zaczęłąm odkurzać w domu,a Awa wyleciała z kontenerka jak strzała,wpadła do łazienki,a w łazience wpadła do otwartej pralki-szukała tam schronienia:shake:Przestałam odkurzać i do dzisiaj mam nie odkurzone:look3:
Straszna jest z niej panikara.boi się człowieka jak ognia.U Omar trochę się otworzyła,zobaczymy jak będzie u mnie:roll:

Posted

[quote name='luka1']Po mału, Renatko, grunt że żyjesz, bo myślałam że cię pożarła :evil_lol::evil_lol:
Zyjemy wszyscy
Awa coraz mniej czasu przesiaduje w kontenerku,wskakuje na fotel albo na kanape i obserwuje co sie w domu dzieje.Jeszcze troche panikuje jak uslyszy jakis nieznany chalas i chowa sie do siebie,ale jak zobaczy,ze wszystko jest ok,ze nic jej nie grozi,to wychodzi ze swojej dziupli i obserwuje dalej co sie w domu dzieje.nawet daje sie juz poglaskac.Obroza preventic zalozona,adresowka tez,chociaz to okropne badziewie jest.Jakby Awa sie zgubila i ktos by ja znalazl,to nie wiem,czy by doszedl,ze to sie odkreca i ze tam karteczka z adresem jest,albo czy Awa dalaby sobie przy tym grzebac i odkrecac.Predzej by dziabnela delikwenta,ktory majstruje jej przy obrozy...A moze ludzie nie sa takie tepe?Bo dla mnie to jak wisiorek wyglada..a moze to ja taka cofnieta jestem
Sorki za brak znakow,ale klawiatura mi padla

Posted

Witam.Wchodzę na wątek Awarii a tutaj kto? Oczywiście Renatka....totalny szok.Renatko pakuj już te moje skarby i Awarii ubędzie podwójnego stracha.Lejek tylko śpi przecież i jedyna moja przyjemność to tylko wynoszenie go na dworek 5 razy dziennie, a to jakoś, za mało obowiązków, jak dla mnie.Tylko miesiąc a doczekać się nie mogę i już bardzo się cieszę.Pozdrawiam Awarię.

Posted

[quote name='Syla']Witam.Wchodzę na wątek Awarii a tutaj kto? Oczywiście Renatka....totalny szok.Renatko pakuj już te moje skarby i Awarii ubędzie podwójnego stracha.Lejek tylko śpi przecież i jedyna moja przyjemność to tylko wynoszenie go na dworek 5 razy dziennie, a to jakoś, za mało obowiązków, jak dla mnie.Tylko miesiąc a doczekać się nie mogę i już bardzo się cieszę.Pozdrawiam Awarię.
No właśnie...szok.Zdziwiłaś się,bo Awa młoda,a ja same dziadunie mam:) Ale Awcia jest tak grzeczna i malutka,że nie zrobi starowinkom krzywdy.Ona wszystkie psiaki lubi,a najbardziej upodobała sobie Myszkę.Gdzie Myszka,tam i Awa.Awa tuli sie do niej,tak jakby uważała Myszkę za swoją mamę.Nawet jak Mysza nieraz burknie na Awę,to i tak Awa ma taką miłość w oczach,że nawet nic nie mówi,tylko pokornie słucha opierdzielu starszej koleżanki:p.Poza tym sytuacja jak post wyżej.Awa pomału się otwiera,ale nie wiem,czy kiedykolwiek będzie psiakiem wskakującym człowiekowi z radością na kolana.Najbardziej cieszy się jak po nocy wyjdzie z kontenerka.Wtedy tańczy,skacze,ogonek cały czas w ruchu,gęba uśmiechnięta,no całkiem inny psiak niż na początku:)Ma oczywiście swoje takie różne bardziej lub mniej bojące chwile,ale to siedzi w niej bardzo głęboko:shake:.Fajnie bierze smakołyki z ręki,ale zawsze musi jej towarzyszyć Myszka.Bez niej nie podejdzie za blisko.Dobrze,że sobie upodobała jakiegoś psiaka,łatwiej jest sie z nia wtedy dogadać,bo wie,że żadna krzywda jej nie spotka,przy Myszce czuje się bezpieczna.Sama tez łazi po domu i leży na fotelu,ale zawsze obserwuje,.czy Mysza jest w pobliżu:)

• 2 weeks later...
Posted

luka1 napisał(a):
Trzynaj się maleńka (mówie o Awarii )

No przeca wiem,że nie o mnie:diabloti:
W piątek Omar z koleżanką Zuzią przywiozły mi Kajusie.Myslałam,że Awa wyjdzie do Omar na powitanie,ale gdzie tam...zaszyła sie w swojej dziupli i nosa nie wystawiła.A jak dziewczyny pojechały,to dopiero zaczęła latać po chałupie jak rakieta:evil_lol:No tak...goście odjechali,można już wyjść z ukrycia;)

Posted

luka1 napisał(a):
czekamy na człowieka

Czekamy,czekamy,a tymczasem filmik przesyłamy:)
Jakość pozostawia wiele do życzenia,ale cóż,jaki sprzęt,taki film;)

[video=youtube;wJFviBFrO0A]http://www.youtube.com/watch?v=wJFviBFrO0A[/video]

Posted

Filmik fantastyczny! Szczególnie te sceny kanapowe:) To z Edim?
Ależ ta Awaria się narobi, hehe! Ciągle sprawdza, czy jej norka jest na miejscu. Ale na kanapie zupełny luzik, hurra!

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzień dobry!
Awaria dojechała totalnie wypłoszona. Byłam tam wieczorem, przywiozłam duży kenel. Awa zjadła mi z reki mielonego indyczka, co pocieszające. Kiedy próbowała śmignąć bokiem, zatrzymałam ją w locie, posiusiała się ze strachu, ale nie dziabnęła:p
Dostała apartament i zostawiłyśmy ja w spokoju.
Ania pewnie dziś napisze.