Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Awunia, wszędzie, gdzie była miała guru - wybierała sobie jakiegoś psiaka, z którym czuła się bezpiecznie, na którego się orientowała ( płeć bez znaczenia). Chyba tylko u Ajlii było inaczej i orientowała się na człowieka. Tak, Maju?
Awa ma poważne braki w socjalizacji - pewnie jeszcze z kluczowego wieku dla rozwoju. Nadrabia te braki w swoim tempie. Z każdego miejsca, w którym przebywa, wynosi coś pozytywnego. Ona zdecydowanie potrzebuje bodźców, a nie świętego spokoju. Po zmianie miejsca na jakiś czas się cofa, ale potem "resetuje" i idzie do przodu. Dokąd dojdzie? Nie wiem.

Posted

malibo57 napisał(a):
Awunia, wszędzie, gdzie była miała guru - wybierała sobie jakiegoś psiaka, z którym czuła się bezpiecznie, na którego się orientowała ( płeć bez znaczenia). Chyba tylko u Ajlii było inaczej i orientowała się na człowieka. Tak, Maju?
Awa ma poważne braki w socjalizacji - pewnie jeszcze z kluczowego wieku dla rozwoju. Nadrabia te braki w swoim tempie. Z każdego miejsca, w którym przebywa, wynosi coś pozytywnego. Ona zdecydowanie potrzebuje bodźców, a nie świętego spokoju. Po zmianie miejsca na jakiś czas się cofa, ale potem "resetuje" i idzie do przodu. Dokąd dojdzie? Nie wiem.

To ważna info dla inga.mm:)

Pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj po południu Awunia była na wizycie kontrolnej u dr Stępkowskkiej - przy okazji terminu sterylizacji Smoli. Chirurg zadecydował o usunięciu czegoś, co wyrosło Awie na głowie - pod znieczuleniem ogólnym. Poszło dobrze, pan doktor uznał, że "świństewko" nie wymaga badań histopatologicznych. Dziś Awa ma dolegliwości żołądkowe - raczej nie zostały one spowodowane znieczuleniem. Pani doktor zaleciła dietę i podanie Nifuroksazydu. Na łebku widnieje ozdoba w postaci srebrzystego opatrunku. Inga zajęta bazarkiem, ale może znajdzie chwilę, żeby napisać, jak Awa się ma, wstawić jakąś fotkę?

Posted

A informacji o samopoczuciu Awy nadal brak... Szkoda, należy nam się, jak psu micha.
Awunia wybiera się pod koniec tygodnia na zdjęcie szwów, więc mniemam, że czuje się dobrze. Przynajmniej taka mam nadzieję. A na razie wstawiam plakacik Awy od Magdaleny:loveu:

Korzystając z okazji proszę o wykaz kosztów. Chciałabym się rozliczyć.

Posted

Na szybko wpadam.
Awunia jest super panienką.
W ogóle nie interesowała sie szwem na główce. Ślicznie wymiata z michy.
Wyjście na spacerek jest poprzedzone kanonadą szczęśliwych szczekanek.
Na spacerze zasuwa przodem. Wygląda to tak jakby Awa ze Smolisią wyprowadzały mnie i Fida na spacer.
W ogóle przy Smoli Awa zachowuje sie trochę mamusiowato.
Ponieważ Smoli jest bardzo towarzyska, lubi psy, ludzi, koty, Awa staje z tyłu i obserwuje czy nie dzieje się Smolisi krzywda.
Często wylizuje pysiaka smolikowego.
Próbowałam porobić zdjęcia, ale stworzenia są bardzo ruchliwe i wyszły mi głównie zmazy.

Posted

W niedzielę wybieramy się z wizytą "gremialną" do dziewczynek.
Inga, czy dotarła przesyłka z piłeczkami od kaskadaffik z bazarku? Wszyscy z mojej "fali" już dostali.
Dopytałam - fanty zostały wysłane priorytetem 28.04. - Inga, sprawdź, czy gdzieś w bazarkowych gratach nie leży duża koperta bąbelkowa. Może przegapiłaś, tak, jak karmę:siara:

Posted

Fanty się znalazły, wizyta się odbyła, Awa ma poważna propozycję, a nawet dwie, w tej chwili pewnie sa zdejmowane szwy z jej łebka, ufff!
Po kolei. Wizyta się odbyła, państwo odwiedzili całą Ingową menażerię, ale oka od Awuni nie odrywali:cool3: W związku z tym, po tej wizycie, odbyła się następna, czyli przed adopcyjna.
Rozmowy trwają - decyzja wkrótce.
Kilka fotek Awuni:), i filmiczek, i filmiczek "zbiorczy".

Awunia zachowywała się nad podziw dobrze - całe zamieszanie, jakiego narobiliśmy wkraczając do małego mieszkanka, nie zrobiło na niej wielkiego wrażenia. Nie zadekowała się w kącie, dawała się głaskać obcym osobom, przyjmowała smaczki. Oczywiście, główna gwiazdą była Smoli, która jest wszędzie, gdzie głaszczą, miziają, a jeszcze, jak coś dają!:evil_lol:
Awa zajęła pozycję na lekkim podwyższeniu i obserwowała, co się dzieje - bardzo peszy ją aparat, wyraźnie nie lubi i chciałaby uniknąć, ale nie ucieka.

[video=youtube;vWxhW0-m_K8]http://www.youtube.com/watch?v=vWxhW0-m_K8[/video]

Posted

Chce wam zakomunikować rzecz oczywistą: Awa jest jednym z najładniejszych piesków.
Do tego jest bardzo inteligentnym pieseczkiem i potrafi ślicznie komunikować się.
Spacer - radosne szczekanie, skakanie.
Potrzeba spaceru i Awunia i Smolik cichutko popiskują i ida do drzwi.
Woda do wymiany - przesuwa miskę (odrobinkę, ale słychać).
Zadowolenie - fura lizanek po rękach.
Koty domowe - ok. lata jakieś takie futrzaste, nie sobie lata.
Koty nie-domowe - wróg, trzeba gonić.

Posted

Decyzja została podjęta - TAK, Awa jedzie do DS:) W piątek wieczorem lub w sobotę rano - muszę to jeszcze uzgodnić z Ingą.
Przekonało mnie zadanie: "ona chyba nam jest bardziej potrzebna, niż my jej, ale może jej się na coś przydamy".

Posted

[quote name='malibo57'] "ona chyba nam jest bardziej potrzebna, niż my jej, ale może jej się na coś przydamy".
Nic dodać, nic ująć :Cool!::sweetCyb::sweetCyb::drinka::drinking::cunao::cunao:ja pierdziu, ależ się cieszę :multi: nareszcie!!!

Posted

Myślę, ze będzie dobry, bo wtedy wykorzystamy najlepiej czas, kiedy ktoś będzie cały czas z Awunią w domu.
Posyłam Ci mailem dane, ok? Zadzwoń, proszę i umów się bezpośrednio.

Posted

malibo57 napisał(a):
Ziutka, nie pij w południe! Poczekaj chociaż do zachodu słońca;-)

Weź nie pij jak tu taka wiadomość :loveu: a po zachodzie się poprawi :eviltong: :evil_lol: