Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Bezimienna
To jest ta psina oddana do schroniska, "bo ugryzła dziecko" - znacie, to posłuchajcie:( Argument bezdyskusyjny. Została przypięta na łańcuch i siedziała tak 2 tygodnie - to sie nazywało "obserwacja". W międzyczasie podpisano na nią wyrok, bo wiadomo było, że właściciele się po nią nie zgłoszą. Dobra dusza dosłownie wygrzebała ją z budy, z łańcuchem owiniętym dwa razy wokół szyi - szkoda było nawet dla niej obroży, była juz skazana:(
Nie wiadomo, co sunia przeszła, ale emocjonalnie jest w kiepskim stanie. Bardzo boi się ludzi, próbuje się bronić, unika kontaktu. Nie jest to efekt 2-tygodniowego pobytu w schronisku. Widać, że sunia była żywą zabawką dla dzieci, może też "chłopcem" do bicia dla dososłych. Nie zaznała ze strony człowieka akceptacji, ciepła, poczucia bezpieczeństwa. Może nawet nie wie, co to znaczy?
To nastepna malizna na naszym garnuszku. Przebywa w hoteliku w Jabłonnej, gdzie przechodzi kurs resocjalizacji. To nie będzie krótki pobyt - bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla Bezimiennej, doraźne lub dłuższe. Fundacyjny mieszek pokazuje dno, a idzie zima. Musimy zapewnić psom, będącym pod naszą opieką lepszą, bardziej kaloryczną karmę, dodac witaminy. A przybywaja nowe "bidy" - większość wymaga kosztownej opieki lekarskiej.
Czy ktoś z Dogomaniaków zechce zostać sponsorem Bezimiennej? Nadać jej imię i myślec o niej ciepło w zimne wieczory i noce?

Banerek od agata-air

WPŁATY

WYDATKI

listopad

hotel ...................600,-

grudzień

hotel ...................620,-

Edited by malibo57
  • Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

auraa napisał(a):
śliczna jest, biedulka mała... A może Frida? Tak kiedyś miała na imię moja sunia.

Frida mi się podoba :)
Straszny z niej agresor. Bestia po prostu:shake:

Posted

Kosmos, ale trzeba zejść na ziemię. Bezimienna jest w ciąży - jutro sterylizacja w trybie awaryjnym - na kredyt.
AWARIA!!
[SIZE=4]Ludzie, pomóżcie, bo popadniemy w długi i kto utrzyma nasze sieroty??!

Posted

Bezimienna już po sterylizacji. Poszło dobrze i dobrze, że tak szybko. Miała 7 olbrzymich szczeniaków - nie dałaby rady ich urodzić:shake:
Sunia czuje się w miarę dobrze, wychodzi z narkozy.
Dług pozostał w lecznicy na Ogrodowej 2, w Jabłonnie..

Posted

Myślę, że jednak w schronisku. Ale dopytamy weta i przeliczymy czas. Nie wiem, czy będziemy w stanie dojść. Ona była krótko w schronie, na tej niby obserwacji. Fakt, ze wrzucili ja z tym łańcuchem wokół szyi do innych psów.:shake:

Posted

Wczoraj sterylizacja Daisy, dziś awaryjna operacja Falka, wcześniej diagnostyka Falka, Burego i Lukasa...
Uzbierało się faktur do zapłacenia. Strach o stan konta pytać:shake: