malibo57 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 (edited) Bezimienna To jest ta psina oddana do schroniska, "bo ugryzła dziecko" - znacie, to posłuchajcie:( Argument bezdyskusyjny. Została przypięta na łańcuch i siedziała tak 2 tygodnie - to sie nazywało "obserwacja". W międzyczasie podpisano na nią wyrok, bo wiadomo było, że właściciele się po nią nie zgłoszą. Dobra dusza dosłownie wygrzebała ją z budy, z łańcuchem owiniętym dwa razy wokół szyi - szkoda było nawet dla niej obroży, była juz skazana:( Nie wiadomo, co sunia przeszła, ale emocjonalnie jest w kiepskim stanie. Bardzo boi się ludzi, próbuje się bronić, unika kontaktu. Nie jest to efekt 2-tygodniowego pobytu w schronisku. Widać, że sunia była żywą zabawką dla dzieci, może też "chłopcem" do bicia dla dososłych. Nie zaznała ze strony człowieka akceptacji, ciepła, poczucia bezpieczeństwa. Może nawet nie wie, co to znaczy? To nastepna malizna na naszym garnuszku. Przebywa w hoteliku w Jabłonnej, gdzie przechodzi kurs resocjalizacji. To nie będzie krótki pobyt - bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla Bezimiennej, doraźne lub dłuższe. Fundacyjny mieszek pokazuje dno, a idzie zima. Musimy zapewnić psom, będącym pod naszą opieką lepszą, bardziej kaloryczną karmę, dodac witaminy. A przybywaja nowe "bidy" - większość wymaga kosztownej opieki lekarskiej. Czy ktoś z Dogomaniaków zechce zostać sponsorem Bezimiennej? Nadać jej imię i myślec o niej ciepło w zimne wieczory i noce? Banerek od agata-air+Awaria"] WPŁATY WYDATKI listopad hotel ...................600,- grudzień hotel ...................620,- Edited January 20, 2013 by malibo57 Quote
auraa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 śliczna jest, biedulka mała... A może Frida? Tak kiedyś miała na imię moja sunia. Quote
luka1 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Isadora7']Już "dawno" nowości u Was nie było. A tego "jamnika" widziałaś? - jest u nas i sa pewne problemy z pozbyciem sie go :evil_lol: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/kawalek-czekolady-czyli-nowy-problem-pilnie-dt-ds-149256/ Quote
elmira Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 auraa napisał(a):śliczna jest, biedulka mała... A może Frida? Tak kiedyś miała na imię moja sunia. Frida mi się podoba :) Straszny z niej agresor. Bestia po prostu:shake: Quote
malibo57 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Prawda? Każdy zauważy:evil_lol: Nie wiem, czy jej trochę na zdjęciach nie pomniejszyć, bo aż strach patrzeć na ten ogrom:-o Quote
malibo57 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Przypominam, ze nadanie imienia to przywilej dla sponsora:cool3: Czy już ktoś się zadeklarował, żeby wspomóc Bezimienną? Quote
luka1 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 nie ma chetnych sponsorów , nie ma domków - kosmos cholera:mad: Quote
malibo57 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Kosmos, ale trzeba zejść na ziemię. Bezimienna jest w ciąży - jutro sterylizacja w trybie awaryjnym - na kredyt. AWARIA!! [SIZE=4]Ludzie, pomóżcie, bo popadniemy w długi i kto utrzyma nasze sieroty??! Quote
luka1 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Nowe zdjęcia grubiutkiej psinki (nadal bez imienia) Quote
elmira Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Tu widac, że sterylka musi być na szybko robiona! Quote
malibo57 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Bezimienna już po sterylizacji. Poszło dobrze i dobrze, że tak szybko. Miała 7 olbrzymich szczeniaków - nie dałaby rady ich urodzić:shake: Sunia czuje się w miarę dobrze, wychodzi z narkozy. Dług pozostał w lecznicy na Ogrodowej 2, w Jabłonnie.. Quote
elmira Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 A zaszła w ciążę w schronisku, czy u "troskliwych" i "odpowiedzialnych" właścicieli? Quote
malibo57 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Myślę, że jednak w schronisku. Ale dopytamy weta i przeliczymy czas. Nie wiem, czy będziemy w stanie dojść. Ona była krótko w schronie, na tej niby obserwacji. Fakt, ze wrzucili ja z tym łańcuchem wokół szyi do innych psów.:shake: Quote
auraa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Podnoszę sunieczkę! Sponsorem nie moge zostać:shake: Quote
luka1 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 szukamy DS lub sponsora a raczej - I SPONSORA. Długi rosną jak na drożdżach!!!! Quote
malibo57 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Wczoraj sterylizacja Daisy, dziś awaryjna operacja Falka, wcześniej diagnostyka Falka, Burego i Lukasa... Uzbierało się faktur do zapłacenia. Strach o stan konta pytać:shake: Quote
luka1 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Nie pytaj, tak będzie lepiej. Idziemy wszyscy grać w TOTOlotka bo inaczej ................................... Quote
Recommended Posts