Jump to content
Dogomania

Marcel, staruszek z Szydłowca - w DT u Funi, potrzebna karma dla wątrobowców

Recommended Posts

Posted

Pojechałam na darmo z Marcelem bo nie pomyślałam ,ze na czczo musi dziadek być ....Ale się chłopisko przejechał ,był zadowolony nawet .Jutro powtórka ,tyle ze już będzie miał pobrana krew do biochemii .Był taki wesoły dzisisiaj ,ze aż mnie ( jak zwykle ) szczypał po nogach i kręcił piruety koło mnie .Ten stan u Marcela to pełnia szczęścia szczypawki i piruety .

Posted

Trochę mi wyleciało z głowy, za co Aimez przepraszam... Ale w końcu zabrałam się za plakaty dla szydłowiaków. Dla Argo zrobię dziś lub jutro, a tu plakacik dla Marcelino (po kliknięciu otwiera się w pełnym rozmiarze, mam też plik w Wordzie):

Posted

Koosiek....dzięki....Ty i tak jesteś jakos blisko Aniołków.....:):)
A Marcel Funiu.....odmłodniał dzieki Tobie.....az boję się pomysleć co będzie dalej....:):)

Posted

zawiozłam rano Marcela do weta bo był na czczo i miał mieć biochemię .Okazało sie .ze wetka oparła się na wynikach wcześniejszych ( wczoraj była inna)i uznała ze nie ma potrzeby kuć go znowu bo wyniki miał bardzo dobre .
Tak więc zostawiłam go rano .Jadę o 14 przytrzymać go do zastrzyku usypiającego (własciciel musi przy tym byc ).
A około 19 pojadę zabrać go juz do domku ,tego który tak pokochał hotelowego jeszcze niestety ....
Proszę trzymajcie za niego kciuki ,jest staruszkiem i boję się jak z tą narkozą bedzie ......
Jak tylko odbiorę go zaraz napisze .albo zadzwonie do marinki .
Tak smutno patrzył jak go zostawiałam i jeszcze musiał wejsć do klatki .po prostu samo sie płacze ...Kochany dziadunio

Posted

04.06 Ika&Sonia - 10 złotych
04.06 P. Rena - 25 złotych
04.06 Aimez_moi - 15 złotych
[COLOR=Black]21.06 MTF Zalesie - [COLOR=Red]25 złotych
[COLOR=Black]22.06 Ranias2 - [COLOR=Red]25 złotych
[COLOR=Black]22.06 Jolanta I. - [COLOR=Red]10 złotych

[COLOR=DarkRed]Gorące podziękowania dla wszystkich, którym los Marcela nie jest obojętny

Posted

Marcel właśnie wraca do domu:)
Był bardzo zestresowany (nawet nie zrobił od rana siku), ale grzeczny...zachował wszystkie swoje zęby :cool2:, został tylko usunięty potworny kamień, który porastał nawet dziąsła. Zęby trzonowe jak się okazuje są w całkiem niezłym stanie...nieco gorzej prezentują się przednie.
Kiedy zobaczył Funię bardzo się ucieszył :)...człowiek którego zna, którego kocha i któremu ufa przyjechał po niego i zabrał do domu, do swojego boksu, do swojej budki...
Funiu :loveu: wielkie dzięki :Rose::Rose::Rose:

Posted

Jak ja się cieszę, ze wszystko przebiegło szczęśliwie. Piesio się wybudził no i kielcoki nie w takim tragicznym stanie jak się zapowiadało.A tak przejmująco wygląda dziadeczek w klatce przed zabiegiem.Już dobrze Marcelku, już dobrze...

Posted

Dzięki za ciepłe słowa .
Tak to prawda Marcel bardzo się ucieszył na mój widok i szczęśliwy wracał do auta bo wiedział ,ze wraca do siebie .Ale rano niestety był załamany trącał mi reke i patrzył przerazonymi oczami ,jakby chciał powiedzieć zebym go nie zostawiała .
Ale to juz koniec ,Marcuś już w domku .Co prawda hotelowym ,ale on mysli ze jego ...
Jak poczuł swoja ziemię pod łapami to sikał moze ze 3 minuty ciurem !!!
Myslałam ze pójdzie i sie połozy bo taki pijany jeszce był a on stał i czekał na miche ....No nie myśłałam ,ze padnę .Widział jak inne psy dostaja i on tak stał i prosił .Ale niestety dzisiaj nie moze jeśc .
Jutro rano dostanie miękkie żarełko bo dziąsła jeszce krwawią .

Teraz sprawa mniej przyjemna finanse .
------------------------------------------
Trzy razy jeżdziłam do Marcela ( rano ) ( o 14 do premedykacji ) ( wieczorem po odbiór) =30zł
Czyszczenie kamienia + antybiotyki do końca tyg.= 80zł ( fakturę wyśla do fundacji )
------------------------------------------------------

Posted

Teraz Marcelek musi wypoczywać.Taki stres dla staruszka, pewnie biedny myślał, że Funia go porzuca.Wpakowała do klatki i pojechała, a on został.Biedne serduszko, pukało mu mocno ze strachu.Spokojnej nocki, psiaczku:-)

Posted

MArcel śmiga jak młodzik
a głodny był taki ze mało się nie udławił jedzeniem z rana ,Wieczorem zjadł kolację ,siknąl i poszedł koło 22 spać .
Jutro moze wstawie foty .;)Nie smierdzi mu juz z mordki .Jest gośc teraz jak trzebA:lol: