Aimez_moi Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Kurcze znowu nic nie wiadomo...... Funiu.... może jakiś kontakt telefoniczny podasz..... Quote
mari23 Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 Kurcze znowu nic nie wiadomo...... Funiu.... może jakiś kontakt telefoniczny podasz..... właśnie rozmawiałam z Funią - ma problem z zalogowaniem sie na dogo i odnalezieniem wątków. Prosiła, żeby przekazać, iż dotarły puszki od ranias. Druga wiadomość do przekazania nie jest dobra: Marcel ma jakieś problemy wyglądające na neurologiczne, po prostu "sypie się" nam pies... W rozmowie z wetką padła propozycja prześwietlenia kręgosłupa, bo może jakiś ucisk... ale Marcelek mógłby nie wybudzić się z narkozy... Ja sama niejednokrotnie byłam świadkiem, że inwazyjne diagnozowanie i leczenie staruszków kończyło się ich śmiercią, tak mogłoby być i z Marcelkiem. Lat mu nie cofniemy :( Funia jutro będzie miała więcej czasu i postara się tu dotrzeć, to napisze więcej. Funia pytała, czy brać ten preparat na stawy dla niego, bo to drogie. Powiedziałam jej, że dla zdrowia Marcelka jak trzeba, to pieniądze się znajdą, byle mu poprawić komfort życia na starość. Quote
Aimez_moi Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 Czyli na stawy nic jeszcze nie bierze....... Problemy neurologiczne....jezeli nie przeswietlenie co to? Lepiej sie na tym wszystkim znacie, w PL sa dobrzy lekarze. To co mozna zrobic aby poprawic Mu komfort starosci albo sie dowiedziec co Mu jest? Quote
mari23 Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 Czyli na stawy nic jeszcze nie bierze....... Problemy neurologiczne....jezeli nie przeswietlenie co to? Lepiej sie na tym wszystkim znacie, w PL sa dobrzy lekarze. To co mozna zrobic aby poprawic Mu komfort starosci albo sie dowiedziec co Mu jest? myślę, że pilna konsultacja u neurologa albo chociaż u dobrego weta i odpowiednie do schorzeń leki, suplementy, witaminy czy inne "wspomagacze" - lat mu nie cofniemy, ale starość możemy mu zafundować bez bólu. Quote
Aimez_moi Posted June 26, 2015 Posted June 26, 2015 Ranias zakupi na weekendzie Arthroflex 500ml to powinien byc u Funi juz okolo srody....to na stawy. Teraz koniecznie cos na bol i na glowe ale to juz musi podac wet. Quote
ranias Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 Marcelku, nie daj się wiekowi, pracuj pilnie łapkami- rozumku nie musisz trenować, ale licz sobie posiłki.... 1 Quote
Aimez_moi Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 Marcelek to juz chyba nie za wiele ma do gadania....starosc Raniasku starosc. My tez sie starzejemy....... ale moze choc leki troszke Go wspomoga. Marysiu.....:) jak mozesz to pilotuj te sprawe lekow dla staruszka.....:) Quote
ranias Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 No starzejemy się, fakt. Mnie dzisiejsze porządki wykończyły. Chyba jutro będę miała zakwasy... Quote
funia Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 dzięki podpowiedzi Marysi wlazłam tu przez google .....Nie mam cierpliwości ...dobija mnie ta dogomania ,Dzisiaj Marcel nawet całkiem dobrze się czuł .ale niestety zatacza się i leci na boki a nawet całkiem potrafi stracic równowagę .Nie wiem czy arthroflex bedzie dobry bo pamiętam ,ze Argo mia k kupiony tańszy i był jednoczesnie od bólu ,a arthroflex chyba w swoim skłądzie nie ma nic od bólu .Pojade z nim w poniedziałek .W kazdym razie dziadul się sypie ...przykro mi patzrec /Ledwo widzi i nic juz prawie nie słyszy ..Aczkolwiek potrafi jape drzec jak tylko za płotem kogos zobaczy .W razie co dzwoncie 601 071 963. Quote
Aimez_moi Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Funiu..... :) wiemy tu wszystkie, ze Marcelkowi za duzo zycia to juz nie zostalo. Jest u Ciebie szczesliwy i pewnie na tyle ile Mu starosc pozwala zadowolony. Mnie chodzi o to aby teraz poprawic Mu komfort zycia na tyle aby nic Go nie bolalo. Aby w miare chobrze chodzil i jakos dawal sobie rade. Sa pewnie leki dzialajace na oun i przeciwbolowe. Wiem, ze karprofen, meloksykam) podawany z tym co przyjdzie na stawy daje swietne rezultay. Zapytaj doktorkow co jeszcze mozna Mu podawac. Quote
ranias Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ciekawe ileż to już wiosen liczy sobie Prezesunio... Quote
mari23 Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ciekawe ileż to już wiosen liczy sobie Prezesunio... oj, pewnie bardzo duzo..... jak mój Misio stareńki... Quote
funia Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 własnie wrócilismy od wetki .Marcel dostał niestety sterydy bo okazało się ze to cos z uchem .Pomogło bardzo bo głowa poszła do góry i jape drze obecnie pod płotem . .Stąd pewnie nienaturalna pozycja jego głowy .mam mu robic zastrzyki codziennie .Za tydz .kontrola w poniedziałek .Lek na stawy mozna kupic taki sam jak kiedys któras z was kupiła Argo .Byłby najlepszy .Ale ja nie pamietam co to było . Bylismy tez w hurtowni gdzie kupuje puszki i karme ,Dziadul był xze mną w srodku bardzo ładnie się zachowywał i przygladał z zaciekawieniem ludziom .Mam tez fajne fotki z auta jak jechaliśmy Siedział jak Lord na pierwszym siedzeniu . Faktura wysłana razem z wczesniejszymi badaniami i lekami plus dzisiajsze wyszło jakies 103 zł .Bardzo niedrogo nasza wetka nas liczy / Ps.Jeśli nie bedzie poprawy i bedzie się nadal zataczał czeka nas RTG głowy z niestety uspieniem /Wetka mówi ,ze problem moze tkwić głębiej i niestety moze to byc rak ....RTg pomoze to wykluczyc ....ale obawia się znieczulenia .Miejmy wiec nadzieje ,ze leki ppomoga i ze problem ten jest tylko na poziomie zapalenia ucha . Z praktykli Pani doktor mówi ,ze niestety w tym wieku zmiany nowotworowe są bardzo częste ...TFU<TFU // PS .Poprosze o nr do Marinki PILNIE !!!!.Bo wykasawane mam prawie wszystkie nr bo mam nowy tel .Wyślę jej fajne fotki . To na razie kochane .Zajrze wieczorekiem Ps .Dziadul obecnie tak naparza pod płotem ze uszy więdna ..Czyli jest ;lepiej /Bo jak miał złe dni to lezał pod płotem /. 1 Quote
zachary Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Ojej...Marcelku...Zapalenie ucha okropnie boli a poza tym, znaczyłoby to, ze on już od jakiegoś czasu cierpi i zapalenie przeniosło się dalej i stąd zaburzenia neurologiczne...Nie sądzę, aby funia tego nie zauważyła,że z uchem coś się dzieje. Stan zapalny tak zaawansowany widać w uchu...Oby to nie był rak mózgu i stąd zaburzenia równowagi... Quote
ranias Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Arthroflex dla Marcelka na stawy powinien być jutro lub w środę. Mój wet zawsze twierdził,że to jeden z lepszych środków na stawy. Zmartwiła mnie bardzo diagnoza. Quote
funia Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Ojej...Marcelku...Zapalenie ucha okropnie boli a poza tym, znaczyłoby to, ze on już od jakiegoś czasu cierpi i zapalenie przeniosło się dalej i stąd zaburzenia neurologiczne...Nie sądzę, aby funia tego nie zauważyła,że z uchem coś się dzieje. Stan zapalny tak zaawansowany widać w uchu...Oby to nie był rak mózgu i stąd zaburzenia równowagi... tez się tego obawiam ....wczesniej nie było zadnych objawów ...Ucho z wierzchu i nawet dalej czyste rózowiutkie ...Zapiszczał tylko wtedy gdy był badany i uciskany . Zjadł kolacje z apetytem i zagląda nadal do kuchni po dokładkę .Widze ze skret głowy jest mniejszy . Quote
Aimez_moi Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Ale to jeszcze nie jest diagnoza koncowa. Moze faktycznie leki pomoga. Poczekamy. Kiedy teraz Marcel ma pojsc do doktorka? Marysiu wysylam do Ciebie na Help 110zl tylko wpisalam na Marcela.....bedziesz wiedziala, ze to za Jego wizyte u doktorka....:) Quote
Aimez_moi Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Zawzielam sie i przekopalam watek Argo....... http://allegro.pl/aptus-apto-flex-500ml-na-stawy-psa-kota-promocja-i4874724091.html takie cos Mu wtedy kupowalysmy. Funiu....pomoglo Argo moze i dla Marcela kupmy? Quote
mari23 Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Ale to jeszcze nie jest diagnoza koncowa. Moze faktycznie leki pomoga. Poczekamy. Kiedy teraz Marcel ma pojsc do doktorka? Marysiu wysylam do Ciebie na Help 110zl tylko wpisalam na Marcela.....bedziesz wiedziala, ze to za Jego wizyte u doktorka.... :) dobrze, wszystko podam, ale dzisiaj nie jestem w stanie :( mój Misio ukochany już za TM :( :( :( :( Quote
AgusiaP Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 dobrze, wszystko podam, ale dzisiaj nie jestem w stanie :( mój Misio ukochany już za TM :( :( :( :( Kochana, tak bardzo mi przykro. Trzymaj się Quote
Aimez_moi Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Marys.....nie mam slow pocieszenia. Mam tylko nadzieje, ze po jakims czasie bol bedzie troche mniejszy....... Quote
Marinka Posted July 2, 2015 Author Posted July 2, 2015 Marcelek pozdrawia. Zrobił sobie dla nas sesję :-):-):-* 1 Quote
Recommended Posts