Jump to content
Dogomania

Marcel, staruszek z Szydłowca - w DT u Funi, potrzebna karma dla wątrobowców

Recommended Posts

Posted

Boze co on wyprawiał w nocy ...ja zwariuje ....
A teraz pod płotem atakuje sąsiadów ze do auta wchodzą .MUszę iść go zamknąc bo jest to nie do wytrzymania ....

Posted

[quote name='ranias']Może Marcelek ma jakieś zmiany w główce wywołane wiekiem....:roll:

[quote name='Kamila Proc']oj, oby nie...

oj, oby nie! ale to jest możliwe, zwłasza po tym, co przeszedł - sam wiek i może też pourazowe jakieś "spóźnione" skutki, bo jeśli dobrze pamiętam - gdy go zabrano z ulicy miał chyba ranę jakąś na głowie

---------------------
zajrzałam do pierwszego posta - zaczyna się od słów: "Marcel to staruszek z ogromną raną na głowie..."
i jedno ze zdjęć:

może warto sprawdzić, czy nic się nie dzieje w głowie Marcelka

Posted

[quote name='mari23']oj, oby nie! ale to jest możliwe, zwłasza po tym, co przeszedł - sam wiek i może też pourazowe jakieś "spóźnione" skutki, bo jeśli dobrze pamiętam - gdy go zabrano z ulicy miał chyba ranę jakąś na głowie

---------------------
zajrzałam do pierwszego posta - zaczyna się od słów: "Marcel to staruszek z ogromną raną na głowie..."
i jedno ze zdjęć:

może warto sprawdzić, czy nic się nie dzieje w głowie Marcelka

Dziewczyny ...
Pisałam kiedyś .ze gdy mieszkał na ranczu robił dokładnie to samo ,ale tam nikomu to nie przeszkadzało bo nie było sąsiadów wkoło .Ganiał traktory ,czasem rowery i wszystko co się ruszyło w trawie .
Teraz jesteśmy w domu na 15 arowej działce z sąsiadami i wkoło i jest zupełnie inny wydzwięk jego zachowania niż na 2,5 h.
Z jego główką jest jak najbradziej ok .Słuch ma takim i węch ze młode psy takiego nie mają .
Wetka go badała nie dawno przed szczepieniem .NAwet serce nie wymaga zadnego leku jak to u psów w jego wieku .
Po prostu zmieniło się otoczenie w jakim mieszka a Marcel jest taki sam ....
Jutro przychodzi obroża wierzę .ze to poczatek zmian na lepsze bo dłużej się tak zyć nie da .Bo jest to naprawdę nie do wytrzymania .
Ok .gdybyśmy mieszkali sami (ale nawet my przy regularnym budzeniu co noc ,długo bysmy nie wytrzymali )ale musze liczyć się z sąsiadami bo takie jest zycie .
Są bardzo dobre opinie tej obrozy więc bądzmy dobrej nadziei.
Teraz tak daje bo sasiedzi sa na podwórku ,.ze łoskot leci na pół wsi .Oni zarzucaja mi również ,.ze terroryzuje ich na własnym podwórku bo gdy siedzą sobie pod drzewem i rozmawiają on bez przerwy szczeka a właściwie zajadle szczeka ...

PS .dostałam pozdrowienia z Szydłowca i prezent na Marcela obróżkę 10 funtów .WIelkie dzięki .Jak wymienie to podam kwotę jaka wyszła .

Posted

uff.... ciesze się, że Marcelkowa głowa jest OK
ja to już przewrażliwiona jestem, mając trzynastkę ciągle na coś chorujących, starych psów ( dwojga kalekich kotów nie licząc ;)) jestem chyba przewrażliwiona i wszędzie widzę choroby....

zdrówka, Marcelku!!!
zdrówka i cierpliwosci, Funiu !!!!

a sąsiedzi niech lepiej przestaną terroryzowac Marcelka - niech siedzą w domu i uszczelnią okna - nie będą słyszeli ;) ;) ;)

Posted

Kamila Proc napisał(a):
to smutne zdjecie, Marcelek przeszedl prawdziwa metamorfoze

tak i jest teraz pięknym wrzeszczącym Mistrzuniem-Pogodynką...:loveu:

Posted

i ciekawa jestem, czy obróżka przyszła i jak Marcelek zareagował na ten wynalazek...no bo to jest wyjatkowy piesek i musi zrozumieć po co ten cały eksperyment....:loveu:

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Napuszony....rozpuszczony i wrzaskliwy.....:):)

bo Marcelek wentyluje płuca, ale te sąsiady to nie znają sie na gimnastyce....:diabloti:

Posted

Obroża juz doszła .Przetestowana...i .....nie ma efektu ...Jutro dokładnie poobserwuję jeszcze bo dzisiaj krótko ją miał bo z Argo u weta mi długo zeszło .